Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gouden Bal-winnaar oordeelt hard: ‘Ronaldo is de grootste flop van het WK’

Laatste update:

Lothar Matthäus is op het WK niet onder de indruk geraakt van Cristiano Ronaldo. De 37-jarige aanvaller werd op het mondiale eindtoernooi uitgeschakeld door Marokko, dat in de kwartfinale met 1-0 te sterk was. Ronaldo begon het WK als basisspeler, maar werd na de groepsfase naar de bank verwezen door de inmiddels ontslagen bondscoach Fernando Santos. Matthäus noemt de Portugese sterspeler ‘de grootste flop’ van het WK in Qatar.

Ronaldo begon het WK nog voortvarend, door vanaf de strafschopstip doel te treffen in het openingsduel met Ghana (3-2 overwinning). De clubloze aanvaller begon in alle groepswedstrijden in de basis, maar liet zijn onvrede blijken over zijn wissel in het laatste groepsduel met Zuid-Korea (2-1 verlies). Hij werd daarop voor het achtste finaleduel met Zwitserland (6-1 overwinning) plots gepasseerd door Santos. Uitgerekend zijn vervanger, Gonçalo Ramos, was goed voor een hattrick tegen de Zwitsers.

Onder meer sportkrant Record meldde vervolgens dat de steraanvaller van Portugal aan Santos had laten weten dat hij zou vertrekken als de bondscoach hem nog een keer uit de basis zou houden op dit WK. Ook in de verloren kwartfinale tegen Marokko moest Ronaldo echter genoegen nemen met een invalbeurt, waardoor zijn naar alle waarschijnlijkheid laatste mondiale eindtoernooi uitliep op een deceptie. Voor Matthäus is Ronaldo ‘de grootste flop’ van het WK.

Volgens de voormalig Gouden Bal-winnaar is Ronaldo compleet het tegenovergestelde van Lionel Messi. “Ronaldo belastte zijn ploeggenoten door zijn egoïsme en dat werkte averechts”, aldus Matthäus, die zelf in 1990 met Duitsland wereldkampioen werd. “In het verleden was hij een geweldige speler, een buitengewone doelpuntenmaker. Maar op het WK heeft hij zijn imago totaal verpest. Ik zie niet hoe hij een nieuwe club kan vinden. Ik vind het sneu voor hem dat het zo is afgelopen.”

Ronaldo is na zijn veelbesproken vertrek bij Manchester United transfervrij. Tijdens het WK werd hij veelvuldig in verband gebracht met een dienstverband bij het Saudische Al-Nassr, waar hij naar verluidt 200 miljoen dollar, omgerekend ruim 189 miljoen euro, per seizoen kan verdienen. Marca maakte zelfs melding van een persoonlijk akkoord, maar Ronaldo zelf en transfermarktexpert Fabrizio Romano drukten die geruchten al snel de kop in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nouja Lothar.. en wat dacht je van jullie eigen Mannschaft?

19 december 2022 om 11:39

Ja precies, of een paar spelers uit het Belgische team bijvoorbeeld

19 december 2022 om 11:50

Die zijn al lang over the hill, dat weet en ziet toch iedereen. Martinez bleef vasthouden aan de oude generatie tegen weten in.
Die Belgen hebben geen pot goed gespeeld.

19 december 2022 om 12:18

En als Lukaku een van die drie kansen maakt schakelen ze Kroatië uit. Ik vond België die pot echt heel goed spelen. Hoe ze verder hadden gepresteerd durf ik niet te zeggen, maar die laatste wedstrijd vond ik ze wel goed.

19 december 2022 om 11:40

Vond eerlijk gezegd Kimmich of Neuer de grootste flops van het toernooi met daarachter Goretzka. Die raakte geen pepernoot. Meerdere flops Lukaku, Depay, KDB, Nunez en Ferran Torres.

19 december 2022 om 11:52

Opzich niet heel gek. Van Ronaldo verwachten we een Messi/Mbappe prestatie (al is dat niet super realistisch, want hij is gewoon ouder geworden en niet meer die speler). Een Ferran en depay hebben nog nooit wat laten zien op CL niveau of op een eindtoernooi. Ronaldo natuurlijk wel lang en breed, dus dan is het logisch dat de verwachtingen hoog zijn. Uiteindelijk was zijn WK ook wel vrij dramatisch. 1ste wedstrijd begon redelijk met een penalty. 2de wedstrijd probeerde hij een goal te claimen die hij niet raakte en was hij matig. 3de wedstrijd geeft hij een assist aan de tegenstander en speelde hij echt slecht. 4de wedstrijd begint hij op de bank en winnen ze 6-1. Kwartfinale viel hij 40 minuten in en kon hij niet het verschil maken tegen een "klein" voetballand zoals Marokko. Al met al natuurlijk een vrij pover toernooi voor zo'n speler. Als Messi 1 pingel had gemaakt en in de KO fase gebankt zou worden dan zou hij ook de slechtste speler van het toernooi worden. Heeft natuurlijk een sterk verband met verwachtingspatroon.

19 december 2022 om 12:20

Neuer? Zonder Neuer hadden ze veel meer ballen om de oren gehad. Had een aantal uitstekende reddingen.

19 december 2022 om 12:39

Kimmich? Die kreeg een 7,8, 6,9 en 8,5 op Sofascore. Duitsland speelde overigens helemaal niet zo slecht op het afgelopen WK. Omdat Matthaus wat roept over Ronaldo noem je nu wat random Duitse namen. En vervolgens de slechtste Duitse speler niet opnoemen (Muller).

19 december 2022 om 13:15

Thomas Muller kan ik niks kwalijk nemen. Is afhankelijk van goede aanvoer en die was er niet. Wat kan Muller eraandoen dat die 3 gieren Sane, Gnabry en Musiala constant voor eigen succes gaan en hem overslaan?

19 december 2022 om 13:28

Wel vaag dat die Fullkrug in 30 minuten er dan wel 2 in kan schieten, waaronder tegen Spanje. Muller is gewoon enorm matig. Al 20 WK en EK wedstrijden op rij niet meer gescoord en geen assist geleverd.

19 december 2022 om 14:11

Muller is een wereldklasse speler. Hij moet het van aanleg hebben en heeft niet de snelheid die Fullkrug wel heeft. Als Muller normale voorzetten kreeg van Sane + Gnabry had hij er genoeg ingelegd.

19 december 2022 om 14:35

Fullkrug snelheid? Nee.

19 december 2022 om 11:41

Hoge bomen vangen veel wind. Toch zegt Matthäus hier geen gekke dingen. Het lijkt er echt op dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Vooropgesteld, dat zou echt doodzonde zijn. Tegelijkertijd heeft Ronaldo natuurlijk niets meer te bewijzen.

19 december 2022 om 12:04

Enige wat Ronaldo moet bewijzen is dat ie beseft dat het op een gegeven moment gewoon niet meer lukt, alles dat vroeger wel lukte, en daar vrede mee gaan hebben.

19 december 2022 om 11:54

Het is niet meer 'die Mannschaft'. De bijnaam hebben ze vorig jaar afstand van genomen.

En terecht! Als je twee WK achterelkaar in de groepfase eruit vliegt, dan doe je de naam 'Mannschaft' te kort.

19 december 2022 om 12:16

Het gedrag van Emilio Martinez is voor mij de grootste flop van dit WK.

19 december 2022 om 12:36

Wat jij wil, hij heeft wel het wk gewonnen als beste keeper van het toernooi. Maakt zelfs in de 123e minuut een wereldsave.

19 december 2022 om 12:58

Maar hij is niet de beste keeper van het toernooi geweest. Kreeg hem alleen maar omdat hij WK winnaar is. Dan kan je moeilijk iemand anders kiezen

19 december 2022 om 13:28

Niet de beste keeper van het toernooi? 2 penaltyseries gewonnen? Daarnaast die wereldredding in de 121ste min? Wie vond jij dan keeper van het toernooi? Die kroaat was ook een goede keeper maar kon het verschil in de halve finale ook niet maken.

19 december 2022 om 14:19

Keeper van Marokko

20 december 2022 om 00:19

Of die keeper van Polen maar die kwamen niet ver genoeg.

19 december 2022 om 12:29

Wow! Het gaat over Ronaldo en meteen counteren met een vraag die niet eens over een individu gaat… vreemd

19 december 2022 om 12:34

Die zijn natuurlijk afgegaan, maar het gaat natuurlijk ook om het feit dat Ronaldo zichzelf vooral nog steeds een Galactico vind en dat is hij gewoon niet meer. In plaats van een positive inbreng had Ronaldo juist een negatieve impact op het spel van Portugal en hij leek alleen ingebracht te worden om Ronaldo z'n record te geven. Ronaldo heeft het fantastisch gedaan en heeft zonder meer het beste uit z'n carrière gehaald. Hij had minder talent dan Messi, maar compenseerde dat door ultieme werklust, motivatie en discipline. Hij had gewoon eerder moeten stoppen.

19 december 2022 om 12:35

Kevin de Bruyne wordt vaak op dezelfde hoogte geschaard als Modric, maar die viel toch ook aardig tegen. Geweldige speler verder, maar hij speelde een slecht WK

Houd toch op. Ronaldo heeft meer Champions League's gewonnen dan Messi en heeft ook meer gescoord in de Champions League. Daarom vind ik hem nog steeds een tikkeltje beter dan Messi

19 december 2022 om 11:40

Gelukkig is het jouw mening, wsnt na gisteravond zijn er heel wat ogen geopend en zien mensen eindelijk dat Messi de beste aller tijden is.

19 december 2022 om 11:42

Messi is Mr. WK maar Ronaldo is Mr. Champions League. Dat weegt toch wat zwaarder wat mij betreft.

19 december 2022 om 11:43

Er zijn nog een hoop mensen in de wereld die ronaldo de beste vinden maar iedereen zijn voorkeur he.

19 december 2022 om 11:45

Iedereen weet dat het WK het allerhoogste is en met afstand ook nog.
En in de CL liggen ze toch gewoon vlak bij elkaar ook nog?

19 december 2022 om 11:46

Fijn dat er zoveel ogen geopend zijn omdat de scheids ze een handje hielp.

19 december 2022 om 11:49

Als het WK het allerhoogste is en het belangrijkste is Pelé de beste. Hij won er 3.

19 december 2022 om 11:50

Ik vind niet dat Argentinië de scheids mee heeft gehad. Alleen de penalty tegen Polen was onterecht. En ze hadden pech dat de scheids geen rood durfde te geven aan Mbappe voor die smerige trap.

19 december 2022 om 11:51

Het zit diep of niet Benzema? Jeez...

19 december 2022 om 11:53

Altijd het gedweep over cijfers. Naast zijn geweldige spel en zijn geweldige cijfers heeft Messi nu alle prijzen gepakt die hij kan pakken. Hij heeft zestien jaar gepiekt, en er valt nu nauwelijks nog kritiek te leveren op hem voetbaltechnisch.

19 december 2022 om 11:59

Ronaldo de beste? De beste wat? Ronaldo was niet eens de beste speler in Madrid, Juventus en nu Manchester. Al deze jaren werd hij op schouders gedragen door gasten als Modric. Daarom werden ze nog landelijk en Europees kampioen zonder hem.

19 december 2022 om 12:00

Achja uiteindelijk heeft Messi de CL ook 4 keer gewonnen en 130 keer gescoord. Ronaldo 5 keer met 140 goals. Maar vergeet niet dat Messi 3 jaar jonger is en bij een van de grootste kanshebbers speelt. Zo onrealistisch is het niet dat hij nog een 5de gaat pakken en ook richting de 140 goals gaat als hij nog 1.5 seizoen bij PSG speelt. De hele wereld heeft gister kunnen zien dat Mbappe en Messi de 2 beste spelers van dit moment zijn (met Haaland), dus ik zie ze wel echt als topfavoriet dit seizoen. Ook Neymar is dit seizoen weer top met natuurlijk een heel solide team daarachter.

19 december 2022 om 12:05

Op Pelé na uiteraard.

19 december 2022 om 12:08

Cl niveau is hoger dan wk niveau en dat weten we allemaal alleen is het wk een grotere prijs

19 december 2022 om 12:09

Ronaldo is Mr. CL omdat zijn stats in de kwartfinales, halve finales en finales gewoon veel beter zijn dan die van Messi.

19 december 2022 om 12:12

Dat Pele 3 wk's heeft gewonnen maakt geen zak uit. Zijn individuele bijdrage aan die wk overwinningen was minder dan die van Messi en Maradona. 19 goals en assists van Pele tegenover 21 goals en assists van Messi.

19 december 2022 om 12:13

Dat is moeilijk te zeggen. Ik vind messi niet eens in top 3 staan allertijden. Maar is een persoonlijke mening.

19 december 2022 om 12:14

En dan te bedenken dat Messi ook over de 300 motm awards heeft. Dat is dus wat hij individueel op het veld presteert, Ronaldo heeft daar maar de helft van. Zegt wel genoeg wie de beste is

19 december 2022 om 12:20

ja want Messi heeft gisteren heel Frankrijk zelf opgerold met zijn meesterlijke spel?? Messi heeft geluk dat hij argentijn heeft, was Messi een Portugees of Nederlander geweest, dan was er nu net zo naar hem gekeken als naar Ronaldo

19 december 2022 om 12:21

Wat is jouw top 3 dan @ twentersd. Ben serieus benieuwd.

Voor mezelf Zidane, cr7 en Messi

19 december 2022 om 12:22

Ronaldinho hoort er eigenlijk ook bij wat genoot ik van hem @ barca.

19 december 2022 om 12:25

Als je die 5 cadeautjes van penalty’s er afhaalt is Messi zijn prestatie ook beduidend minder.

19 december 2022 om 12:25

Ronaldo gedragen door Modric?? Haha, hoe verzin je deze onzin nou weer, als je zou zeggen Marcelo en met name trouwe dienaar/assistking Benzema oke, maar ga Modric nou niet over (de rug van Ronaldo) groter maken dan hij is. Lachwekkende claim, Modric zegt ie 🤦

19 december 2022 om 12:31

Hou jij niet van voetbal?

19 december 2022 om 12:44

Pele 12 doelpunten en 8 assists in 14 WK wedstrijden. Messi zit op 13 doelpunten en 8 assists in 26 wedstrijden. En Pele heeft ook nog 2 WK’s meer gewonnen. Dus wat raaskal je nou?

19 december 2022 om 12:47

1988m10 Ja joh Zovan wij hadden het niet moeilijk de eerste jaar zonder ronaldo? Natuurlijk was ronaldo de beste bij ons! Maar gelukkig zijn wij weer de beste club op aarde! Maar is snap dat je een die hard Messi fan bent maar wanneer gaan jullie ronaldo een keer complimenten geven wat hij voor het voetbal heeft betekend Inplaats van hem naar beneden halen.

19 december 2022 om 13:30

Messi heeft een beter moyenne qua goals en assist in de CL...

19 december 2022 om 13:41

Compleet mee eens. CR7 is geweest alleen beseft hij dat zelf nog niet. Beste Portugees ooit. Maar helaas niet de beste van zijn generatie. Messi is toch wel nu ontegenzeglijk de beste.

19 december 2022 om 14:24

Flipperkast...

Ik weet dat Marcelo en Benzema trouwens hondjes waren maar waar waren deze twee dan voor 2012? Voordat Modric daar kwam. Real werd jaar in, en jaar uit zwaar vernederd door Barça. Pas wanneer Modric kwam bracht hij verandering in.

19 december 2022 om 14:41

Zet je roze Modric bril eens af, aangezien Modric 1e seizoen nog flop van het seizoen werd genoemd, ze haalden al halve finales CL zonder je idool, en 2 legendarische spelers als Marcello en Benzema (die zich opofferen voor het team) wegzetten als "schoothondjes" is schandalig aangezien Modric, als nr10 nota bene, elk seizoen slechts een handjevol assists had. En daar had Ronaldo idd niks aan, dus Modric is vrij letterlijk 1 van de laatste spelers die Ronaldo droeg.

Sinds 18/19 is het Benzema die eigenhandig Real Madrid droeg btw, 1 leuke buitenkant schoen assist in de CL veranderd dit niet hoor. Real Madrid werd kampioen in 2019 met Modric grotendeels op de bank.

19 december 2022 om 14:43

Om antwoord te geven op je vraag, voor 2012 braken Marcelo en Benzema al records op hun posities, daar hadden ze je idool Modric niet voor nodig.

19 december 2022 om 14:47

Jij als Benfiquista zou het beter moeten weten. Eusebio is de beste Portugees ooit.

19 december 2022 om 14:51

Pelé is de enige die op dezelfde hoogte zit met Messi. Wat Pele met de bal deed was echt ahead of his time. Niet alleen dit maar ook hoelang hij heeft gepresteerd. Vanaf 16,5 tot en met 35 op hoogste niveau gepresteerd in die tijd is bijna bovennatuurlijk.

19 december 2022 om 17:08

Benzema dit klopt niet met de feiten, enkel met Goals staat Ronaldo voor op Messi, maar dat is ook niet gek omdat Messi vaak de bal rond de eigen mijn al naar zich toe trekt, Ronaldo ontvangt hem liever in de 16.

19 december 2022 om 17:11

Juweel ben je serieus? Volgends mij zijn de Argentijnen blij dat Messi een Argentijn is... zonder Messi waren ze nooit zo ver gekomen. Portugal heeft op papier by far een betere selectie dan Argentinië asjeblieft zeg...

19 december 2022 om 20:08

Feit is madrid pakt de cl nog steeds zonder ronaldo en landstitel. Barcelona is zonder messi al twee jaar europa leugeu nivo, moet je de impact nagaan op de teams die de spelers hadden.

19 december 2022 om 21:00

Wk is de allerhoogste is man. Ga slapen

19 december 2022 om 21:10

1988M10, Madrid werd zonder Modric, met Ronaldo, Benz, Ozil, etc. gewoon recordkampioen in 2012, met 100 punten en (nog altijd niet verbroken) 121 LaLiga doelpunten…

19 december 2022 om 23:42

Daarom ben je ook voor Twente, alles behalve verstand van voetbal.

19 december 2022 om 11:42

Dat staat toch allemaal volledige los van dat Ronaldo gewoon een heel tegenvallend wk speelde. Dat in tegenstelling tot Messi die een fantastisch toernooi speelde en elke knock out wedstrijd belangrijk was

19 december 2022 om 11:43

Ik wil geen Messi/Ronaldo-discussie starten eigenlijk, maar ik ben oprecht benieuwd: Waarom vind jij Ronaldo beter dan Messi? Ik snap dit oprecht niet. Ik persoonlijk vind het verschil tussen hen echt immens. Ik vind Messi zoveel malen beter dan Ronaldo. Veel completer. Een Ronaldo (of Mbappé) zijn goede afmakers. Messi is alles. Opbouwer, assistgever en afmaker. Mijn kinderen kan ik later vertellen dat ik tijdperk Messi heel bewust heb meegemaakt. Tijdperk Ronaldinho. Tijdperk Ronaldo (R9) Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik een woord rep over C. Ronaldo. Wellicht mis ik hier iets.

En nee, dit is geen haat o.i.d.. Ik zie het oprecht niet. Ik heb de gehele discussie nooit begrepen. Ik vind een voetballer en actiemaker/afmaker hele verschillende dingen. En dat is hoe ik deze twee spelers zie. Alsnog niets dan lof voor wat Ronaldo heeft bereikt natuurlijk, maar ik vind het niet te vergelijken met Messi.

19 december 2022 om 11:46

Ik zal het later gewoon over beide hebben, heb nooit iets met die hele discussie gehad en gewoon genoten van de 10+ jaar rivaliteit tussen Ronaldo en Messi die alle records braken.

19 december 2022 om 11:48

@ Mangalitsa. Moeilijk te beoordelen, Messi heeft vooral in clubverband meestal in een beter team gespeeld. Dus kon meer scoren en assists geven en hoefde zich ook nauwelijks met verdedigen bezig te houden. Ronaldo was in zijn eerste jaren een flegmatieke buitenspeler en heeft zich later ontwikkeld tot meer een pure afmaker.

Als je zijn statistieken/prestaties bekijkt, is het heel vreemd om hem niet te noemen en die andere wel. Ik vind Messi en Ronaldo allebei griezels, dus ik zal het over beide niet teveel hebben. Maar als je Ronaldo niet benoemt en Messi wel heeft dat gewoon te maken met persoonlijke voorkeur en kijk je er niet objectief naar.

19 december 2022 om 11:50

Dat snap ik ook nog wel hoor. Ik bedoel meer qua grootheid. Dan zie ik persoonlijk echt een heel erg groot verschil. Ik heb zelfs meer met Modric, Kaka of Bergkamp. Het zal misschien de stijl zijn. Ik vind Ronaldo goed hoor, Maar daar stopt het voor mij ook wel. Daarom ben ik ook zo benieuwd wat anderen zien wat ik niet zie. Doelpunten zeggen mij niet zoveel namelijk.

19 december 2022 om 11:52

@mangalitsa, dat je geen woord zou reppen over Cristiano Ronaldo vind ik persoonlijk wel erg subjectief overkomen, daarvoor heeft hij veel te veel laten zien. Voor de rest deel ik wel je mening dat Messi veel meer is dan alleen doelpunten maken, die jongen is puur voetbal en beheerst zoveel facetten van het spel dat hij in mijn ogen ook duidelijk de betere van die twee is.

19 december 2022 om 11:52

Als je het verschil immens vindt heeft het ook geen zin om een discussie aan te gaan he.

Die discussie tussen Messi en Ronaldo is er niets voor niets. Sommigen vinden de ene beter, sommigen de andere. Deal with it.

19 december 2022 om 11:56

@Pendeco: Geen woord reppen als in "dat is één van de beste spelers ooit". Ik bedoel niet meer dan dat. Natuurlijk wel als groot voetballer.

@Benzema: Als je niet voornemens bent normaal te reageren op normale vragen, dan is het wenselijk dat je je gewoon geheel afzijdig houdt

19 december 2022 om 11:56

We zijn het niet vaak eens Manga: maar hier ben ik het volledig mee eens. Messi en Ronaldo hebben zo een hoog niveau aangetikt dat het jarenlang is gegaan over records, goals, statistieken en gewonnen prijzen. En dat is logisch, omdat tussen 2009 en 2019 beide elke week wel een record braken en onderling de grootste internationale prijzen verdeelden. Alleen er is gestopt met het kijken naar puur voetbal. En dan brengt Messi een stuk meer. Ronaldo is een van de beste doelpuntenmakers ooit, Messi is een van de beste doelpuntenmakers ooit en een van de beste spelmakers ooit. Wat Ronaldo in de discussie heeft geholpen is denk ik ook zijn Superman-uitstraling en de historische Barca vs Real-rivaliteit.

19 december 2022 om 12:01

@mangalitsa

Ronaldo heeft na Messi gewoon de meeste assists gegeven van deE generatie, is de recordhouder doelpunten en assists in de CL en er zijn als we het over Mbappe hebben geen spelers die op zijn leeftijd net zoveel assists op zijn naam heeft staan, ook Messi had er niet zoveel op zijn leeftijd.

En ik weet wat het verschil is voor jou en velen. Ronaldo en Mbappe zijn minder 'sierlijk' dan spelers die jij opnoemt en sierlijkheid, wordt gewoon meer gewaardeerd.

Het betekent alleen in principe helemaal niks over hoe goed een speler is.

19 december 2022 om 12:03

AjaxRosenberg...

Messi in een betere team? Hahaha waar is de club van Messi nadat hij vertrok en waar is die van Ronaldo?
De clubs van Messi stellen niets van zonder hem en die van Ronaldo winnen zelfs de CL. Zelfs Argentinië zonder Messi is veel slechter dan Portugal zonder Ronaldo.

19 december 2022 om 12:12

Je wilt niet weten hoe pijn het deed voor real fans de eerste jaren zonder ronaldo want er lukte werkelijk helemaal niks pas toen Benzema zijn draai begon te vinden en opstond voor het team begon het te draaien en is real Madrid weer de beste team op aarde! Hala Madrid!

19 december 2022 om 12:12

Waarom denk je dat deze discussie überhaupt bestaat? Er is nooit een discussie geweest tussen Messi en een andere speler. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die Ronaldo de beste vinden.

19 december 2022 om 12:12

AjaxRosenberg: zeker niet mee eens. Bij United speelde hij met Van der Sar, Ferdinand, Scholes, Giggs, Rooney, etc. Bij Real met Benzema, Modric, Ramos, Bale, Marcelo, Di Maria, Casillas, etc. Bij Juve met Chiellini, Dybala, Bonucci, Buffon, Cuadrado, etc. Bedoel zijn oude team heeft nota bene dit seizoen nog de CL gewonnen met Kroos, Casemiro, Modric, Benzema, Marcelo, Bale en Carvajal. Modric en Benzema zelfs een ballon d'or gewonnen. Toen hij weg ging bij United bleven ze prijzen pakken onder Ferguson + CL finale. Real hetzelfde nu. Bij Juve kwam hij in een elftal dat 8x op rij kampioen was geworden en de CL finale het jaar ervoor had gehaald. Barcelona is sinds Messi eigenlijk pas echt veel gaan winnen 15 jaar lang. Nu Messi weg is hebben ze 2 keer niet overwinterd in de CL en waren ze nationaal ook dramatisch. Ik zeg niet dat Messi nooit in een beter team heeft gespeeld, maar die elftallen van Ronaldo waren zeker niet misselijk en United en Real bleven gewoon doorgaan waar Barcelona echt in verval is geraakt.

19 december 2022 om 12:13

@mangalitsa Dan heb ik je daar in eerste instantie verkeert begrijpen.

@benzema Die discussie zit hem voor mijn gevoel altijd voor een groot gedeelte in de rivaliteit tussen Real Madrid en Barcelona van die jaren met deze twee als absolute smaakmakers en de vergelijkingen in (records m.b.t.) doelpunten (breken).

19 december 2022 om 12:16

@zytto34 Dat is natuurlijk ook niet helemaal eerlijk vergelijken, want geweldenaren als Iniesta en Xavi waren toen ook al vertrokken en die hebben ook een gruwelijke impact gehad op het succes van Barcelona in die periode. Zie alleen al de successen die ze geboekt hebben met Spanje in die jaren.

19 december 2022 om 12:28

Dan doe je Xavi en Iniesta wel tekort imo. Toen Xavi en Iniesta weg gingen heeft Barca niet veel CL's meer gewonnen. Ook niet met de aanwezigheid van Messi, hoe goed hij ook is

19 december 2022 om 13:02

Ik zeg letterlijk dat je niet kan ontkennen dat Messi ook in betere teams heeft gespeeld he, maar als je in je carriere met al die namen hebt gespeeld dan kan je niet ontkennen dat Ronaldo ook echt wereldelftallen heeft gehad. De as van zijn oude team heeft nota bene de CL gewonnen afgelopen seizoen terwijl ze allemaal rond de 33-37 zijn momenteel. 2 daarvan zelfs een ballon d'or gewonnen. Dan moeten we niet doen alsof Ronaldo pech heeft gehad met zijn teams terwijl hij letterlijk bij de recordkampioen van Spanje, Engeland en Italie heeft gespeeld met samen 19 CL titels. Iniesta, Xavi, Puyol, Busquets, Suarez en Neymar waren op hun piek ook fenomenen, maar dat waren Ronaldo's teamgenoten van United tot Juventus stuk voor stuk ook. Bedoel waar Ronaldo aan het begin bij Real pech had (zoals je zelf zegt) kan je net zo goed stellen dat Messi aan het eind pech had met flops als Dembele, Coutinho, Griezmann en het te laat doorselecteren van spelers als Pique, Roberto en Rakitic.

19 december 2022 om 14:37

En Messi had hun ook niet nodig voor Copa en WK? Dus was is je punt.

19 december 2022 om 14:39

Broertje23, dus? Ronaldo dan toch ook al 5 jaar geen CL? 4 of 5 CL's is aan het eind van de dag geen groot verschil. Zal zuur voor je zijn als Messi hem dit seizoen met PSG pakt.

19 december 2022 om 11:43

Ik vind het ook onzin om hem nu een flop te noemen alleen gaat het nu wel alleen over het WK en niet over CL wedstrijden.

19 december 2022 om 11:44

En Messi heeft 2 keer een WK finale gespeeld. Ook meer op WK's gescoord. Vind je hem daardoor ook beter dan Ronaldo?

19 december 2022 om 11:48

Welgeteld 1 Ch-league meer maar die zou je kunnen wegstrepen tegenover de wk winst van Argentinië. Daar komt bij dat Messi nog steeds kans maakt op nog een Ch-league winst, iets wat er vooralsnog bij Cristiano niet meer in zit...

19 december 2022 om 12:03

@Douwe

En bij Messi kunnen we zijn eerste CL waar hij totaal geen inbreng in heeft gehad ook wel wegstrepen.

Dus 2 CL wins meer.

19 december 2022 om 12:18

Totaal geen inbreng? Hij heeft inderdaad niet alles gespeeld als jong broekie maar hij komt alsnog aan 6 wedstrijden met een gemiddelde van 54 min. p/w, 1 goal 2 assist. Vanaf de kwartfinale tot aan de finale was hij geblesseerd maar hij heeft dus wel degelijk inbreng gehad.

Kortom 1 Ch-league meer en zoals ik al aangaf, die zou je kunnen wegstrepen tegenover de wk winst van Argentinië...

19 december 2022 om 12:28

Voor de grap dan even de goals vergelijken in de cruciale KO fase en je zult zien waarom Ronaldo de big game player was, en Messi zeer zeker niet. Ondanks dat Messi voetballend superieur was natuurlijk, maar ere wie ere toekomt.

19 december 2022 om 12:57

Messi niet eens een top 20 speler?
je maakt jezelf nu volledig belachelijk!
Alle clubprijzen gewonnen, met Argentinië alle prijzen gewonnen.
En het record van zeven Gouden Ballen.
En dan niet eens in de top 20 van beste spelers...

19 december 2022 om 13:01

Ik heb niet gezegd dat Ronaldo geen "groot spel speler" was. Ik reageer op iemand die zegt dat hij/zij Cr7 een tikkeltje beter vind dan Messi omdat hij meer Ch-league's en doelpunten achter zijn naam heeft staan. Ik beoordeel een speler op zijn spel, niet alleen op doelpunten en naar mijn mening is Messi een veel betere voetballer dan Cr7...

19 december 2022 om 13:04

Ik ben geen fan broertje23, dat is imo iets voor kleine kinderen...👶

19 december 2022 om 11:50

Ronaldo heeft maar 1 CL meer gewonnen in een Real Madrid dat ook vrolijk doorgaat met Cl's winnen na zijn vertrek. Barca zonder Messi zal niet zo snel een CL winnen

19 december 2022 om 12:17

Men gaat er bij Ronaldo vaak makkelijk aan voorbij hoe bizar goed het team was tijdens zijn periode bij Real. Naast Ronaldo heb je met Modric en Benzema gewoon 3 Ballon 'dor winnaars in een team. Dat is ongekend en volgens mij nooit eerder voorgekomen sinds het AC Milan van Van Basten.

19 december 2022 om 12:29

Dat deed Barcelona het ook niet toen Messi er was. Laatste cl dateert al van 2015... Messi zat barcelona ook de overige jaren zonder cl dus die redenering klopt niet.

19 december 2022 om 12:30

Barca wint al bijna geen CL's meer sinds Xavi en Iniesta weg zijn

19 december 2022 om 14:12

Nou ja, vrolijk doorging? Ze wonnen er 1, bijna 4 jaar nadat Ronaldo vertrok. Real Madrid heeft het wel even erg moeilijk gehad. Je moet het ook weer niet gaan bagatelliseren. Ronaldo was in z'n Real Madrid tijd cruciaal voor de successen in die periode. Met zijn cijfers is dat niet te ontkennen zonder dat je je geloofwaardigheid verliest.

19 december 2022 om 14:49

Welgeteld 1 jaar moeilijk gehad omdat Perez een 12 jarige dramatische Vinicius op Ronaldo z'n plek zette, Bale op de bank voor lulletje rozenwater Vasquez en een verdediging onder leiding van Ramos die dat seizoen bijna een recordaantal goals weggaf. Maar eindstand gewoon 2 halve finales zonder Ronaldo, 1 UCL gewonnen, 2 La Liga, èn letterlijk 1 doelpunt verwijderd van 3 La Liga titels zonder Ronaldo.

Ronaldo was net zo cruciaal als Marcelo, Ramos, Benzema, Bale, Kroos, Navas etc alleen omdat hij de geprivilegieerde rol als afmaker had werd hij kilometers boven iedereen geplaatst, terwijl de afgelopen 5 jaar pijnlijk duidelijk is geworden dat Ronaldo zonder Real Madrid aanvoer keer op keer faalt in de CL.

19 december 2022 om 11:54

Dat is toch helemaal de discussie niet. Het gaat om de grootste flop van het WK en daar is Ronaldo wel degelijk een hele belangrijke kandidaat voor. En die hele GOAT discussie is voor gefrustreerde kinderen. En die gaat ook veel verder dan Ronaldo en Messi. Daar kun je hoogstens van bepalen wie de beste van de afgelopen ca 15 jaar was. Maar voor de GOAT zijn veel meer kandidaten dan deze 2 fantastische voetballers.

19 december 2022 om 13:50

Heerijk. Idd vergeten gewoon een bergkamp, Henry, Pelé Cruijff eusebio di Stefano Pelé Beckenbauer die gekke cantona Maradona etc……..Weet je wat het is over smaak valt niet te twisten. Voor mij persoonlijk was de mooiste voetbal die ik ooit heb zien spelen Rui Costa. Vergelijkbaar met Xavi iniesta Messi modric, en die ounnai heeft het ook. Pure sierlijkheid en puur voetbal. Cruijff idem

19 december 2022 om 11:55

Wat boeit het überhaupt wie beter is van die 2? Ze zijn beide op hun retour en Mbappe is nu al beter, who cares...

19 december 2022 om 12:29

Mbappe is zeer zeker niet nu al beter dan Messi, ook niet als een Benzema bijvoorbeeld. Als Griezmann die penalties had opgeëist had niemand het nu over Mbappe.

19 december 2022 om 12:32

Als je de penalty's van Messi dit WK wegstreept dan hadden ze het nog minder gehad over Messi dan over Mbappe dus een beetje een drogargument

19 december 2022 om 13:02

Ik had het ook niet over Messi. Maar die is qua status natuurlijk ook duizenden kilometers boven Mbappe, ongeacht WK van beiden heren. Dat was dan ook exact mijn punt, dat Mbappe nu helemaal zoals gewoonlijk weer als buitenaards etc word gehypt terwijl het feitelijk gezien niet zo heel indrukwekkend was deze wedstrijd.

Messi heeft nog steeds meer voetbal, inzicht en techniek in z'n linkerteen dan Mbappe. Dit WK veranderd hier niks aan

19 december 2022 om 16:39

Ik heb het ook niet over status.Qua status is Buffon ook nog altijd de beste keeper van de laatste jaren. Maar Italië was er niet bij.Maar nogmaals, het is zo'n zinloos gedoe , wie is beter. Zijn maar weinig objectieve meningen in de hele Messi VS CR7 discussie/vergelijking. Allemaal fanboys die de ander zwart maken. Daar komt het uiteindelijk op neer. Zinloos dus.

19 december 2022 om 12:09

en als Messi dit jaar ook CL wint? Dan hebben ze evenveel CL titels. Is Messi dan beter?

19 december 2022 om 15:26

ja daarom vraag ik als hij in 2023 wint. Want argument was dat CR7 eentje meer heeft gewonnen en daarom nog een streepje voor heeft. Dus was benieuwd als dat argument nog steeds geld als hij in 2023 wint want dan hebben ze evenveel CL overwinningen over de periode van hun gehele carrière ongeacht hoe die verdeeld zijn. En qua doelpunten komen ze dan ook dicht bij elkaar.

19 december 2022 om 12:25

Volgens mij heb ik jou echt recent zien reageren onder een post met daarin 'vamos los albicelestes. Welke is het nou? Messi en Argentinie of CR7 en Portugal?

19 december 2022 om 13:02

Hij zegt toch ook dat Ronaldo een geweldige doelpunten maker WAS.
alleen hoe hij om gaat met het einde van zn carrière is gewoon diep triest. Totaal geen goed eigen beeld

19 december 2022 om 14:03

Dat mag jij zeker vinden. Is je goed recht

Heeft in cruciale wedstrijden amper de kans gehad. Goncalo Ramos speelde de 8ste finale en kwartfinale. Cristiano kwam erin als wissel. Messi heeft gister de Corruptie beker 2022 gewonnen en nu komen alle sneren richting kant Ronaldo! Laat die jongen even met rust hij zit in een zware fase van zijn carrière.

19 december 2022 om 11:41

Hij had veel beter spelersmateriaal dan Messi. Portugal is op elke positie beter dan Argentinië. Toch heeft Messi een team van houthakkers en non voetballers wereldkampioen gemaakt, bijna helemaal in z'n eentje, precies zoals Maradona dat ook had gedaan. Je moet eerlijk zijn en toegeven dat Ronaldo heeft gefaald

19 december 2022 om 12:05

@el illusionista

Jij vind het team van Portugal beter, maar alle bookmakers met daadwerkelijk verstand van voetbal had Argentinië, zelfs boven Frankrijk, als grootste kanshebber het toernooi te winnen.

Namen beteken niet veel.

19 december 2022 om 12:18

En waarom denk je dat die bookmakers Argentinië als favoriet hadden? Dat komt door die ene Lionel Messi die in dat team speelt, de speler die in staat is om Argentinië in z'n eentje kampioen te maken. Je denkt toch niet dat Argentinië als favoriet werd bestempeld door spelers als Otamendi en Molina..

19 december 2022 om 13:05

+ Dat ze 36 wedstrijden ongeslagen waren

19 december 2022 om 11:43

Die jongen heeft zijn hele leven alles gedaan om in de aandacht te staan.
Altijd alle eer willen opstrijken met als dieptepunt de gewonnen EK finale waar hij geblesseerd was.
En als goede tweede het juichen en shirt uittrekken alsof je het winnende doelpunt hebt gemaakt na het scoren van een penalty in een al lang besliste CL finale.
Dan moet je als het slecht gaat ook alle aandacht accepteren.
Daarbij heeft hij met zijn perfect getimede jankverhaal vlak voor het WK bij zijn grootste fanboy Piers Morgan zelf alles gedaan om in de aandacht staan.
Na dit dramatische WK waar hij geen pepernoot heeft geraakt moet hij dan ook maar op de blaren zitten toch.

Nou, Messi heeft ook zijn imago flink verpest beste Lothar.

Had graag een finale tussen Arg - Por willen zien. Laatste keer Messi vs Ronaldo, helaas mocht het niet zo zijn. Kan me naast die woede uitspatting van Ronaldo bij zijn wissel niet echt iets anders herinneren. De rest zijn geruchten.

19 december 2022 om 12:21

@bellapartita Ik denk ik vooral de belachelijke doelpuntviering (terwijl hij de bal niet raakte) na de voorzet van Fernandes. Dat vond ik wel pijnlijk en tekenend voor de situatie waarin Cristiano Ronaldo dit seizoen beland is.

19 december 2022 om 12:31

Ohja inderdaad, dat was wel pijnlijk.

Eden Hazard vond ik ook een grote flop. Al kun je dat eigenlijk geen verrassing meer noemen.

Jammer dat zijn karakter hem in de weg stond. Vlak voor een wk zo’n interview geven zodat alleen maar over hem zou gaan en niet realiseren dat hij volgende generatie moest leiden met minder speeltijd. Dat deed Figo ook bij hem.

Laat Ronaldo met rust man! Kijk eerst naar jezelf Lothar. Vijf keer gescheiden. Behoorlijk geflopt als familieman. Voor mij en velen een voorbeeld voor het voetbal en hij behoort tot één van de allerbeste aller tijden.

19 december 2022 om 11:47

Klopt en er zijn nog zoveel mensen op de wereld die hem zelfs de beste aller tijden vinden, maar ja als jij ronaldo 5 jaar geleden zou gaan vertellen jij gaat later wekelijks op de bank zitten en als invaller spelen zou hij je voor gek verklaren maar daarom is het beter nu te gaan stoppen. Hij heeft zich al bewezen wat valt er nog te bewijzen voor hem? Helemaal niks meer dus daarom beter een eind maken aan zijn geweldige carrière en gaat als een van de beste aller tijden de boeken in en voor tientallen miljoenen als de beste allertijden.

19 december 2022 om 11:52

Eens Yassin. Het contrast met dit jaar en afgelopen jaar bij United waar hij nog goed was voor 24 goals in alle competities is groot. Dit jaar kun je het een flop noemen, maar ik vind dat een Lothar het niet zo hoeft te benoemen. Ik ben bang dat zijn eigen drive en misschien wel ego in de weg staan om te denken dat Ronaldo het nog kan opbrengen. Nee lekker stoppen en genieten van je familie. Sowieso de top van Europa lijkt mij te hoog gegrepen

19 december 2022 om 11:55

Daar heb je gelijk in. Ik denk dat het voor hem te pijnlijk is om toe te geven dat het voorbij is. Hij wilt zich keer op keer weer bewijzen, maar het lukt gewoon niet meer en ja het is dan moeilijk om te stoppen, maar ja dat is nou de harde waarheid voor hem.

Ik vond Duitsland, België en Spanje veel grotere flops. Bovendien heeft Ronaldo ook niet alles gespeeld. Dus ik zou de grote flops uit die landen halen en niet perse bij Portugal.

Ik denk dat Cristiano gisteren flink tekeer ging na de winst van Argentinië. De discussie in een klap over. Er hoeft niet langer gediscussieerd te worden wie de goat is.

Hoewel ik Cristiano een top atleet vind, denk ik niet dat hij slim gehandeld heeft door een interview te geven vooraf een wk. Misschien levert zijn transfers vrije status hem een mega deal op in het midden oosten!

19 december 2022 om 11:56

Het ergste is dat z'n vriendin Argentijns is. Maar die mag natuurlijk niks posten op social media ondanks dat ze staat te springen om het uit te schreeuwen natuurlijk! Xd

Enige Argentijnse vrouw die het niet openlijk mag vieren. Achter gesloten deuren ook niet volgens mij. En misschien Maxima haha.

19 december 2022 om 11:58

Ik denk dat het in haar contract staat dat niet openlijk mag vieren idd.

19 december 2022 om 12:03

Wat dat betreft kan ze straks prima met Ronaldo mee naar SA

19 december 2022 om 21:38

Half argentijnse*

19 december 2022 om 21:58

Half Argentijnse is hetzelfde als zeggen bijna gewonnen. Het bestaat niet. Ze is gewoon trots Argentijnse. Als je haar hoort praten hoor je aan alles dat ze zich Argentijnse voelt.

19 december 2022 om 12:07

@traorezinho

Nou gezien Portugal het EK won waar toplanden veel meer geconcentreerd zijn, lijkt het me oneerlijk dat bij Ronaldo de discussie niet over was maar nu Messi het WK wint wel.

Ik bedoel Pele heeft er 3 gewonnen en betere statistieken dan beiden.

19 december 2022 om 14:52

Dat lijkt me toch logisch. Dan praat je over 6 jaar terug. Messi 29 en Ronaldo 31. Op dat punt konden ze nog zoveel bereiken zoals bijvoorbeeld een WK titel. Die heeft Messi nu gepakt en die gaat Ronaldo echt niet meer pakken op zijn 41ste. Ja heel misschien, als hij echt wil en uit respect voor zijn naam, dat hij nog mee mag als 26ste man, maar nooit zo legendarisch als Messi met 10 g/a. Mocht Ronaldo het WK nog winnen als speler dan is het te vergelijken met Dybala dit WK. 2 keer invallen voor penalties ofzo, maar voor de rest op de bank.

19 december 2022 om 15:42

De discussie was, kan je de beste aller tijden in je sport zijn als je niet tenminste 1 keer het hoogst haalbare hebt gewonnen. Vandaar dat volgens sommige Maradona wel als beste voetballer allertijden in aanmerking kan komen maar Messi sowieso niet . Nu Messi wel een WK heeft gewonnen zou je naar andere argumenten moeten kijken wie de beste speler allertijden is. Pele heeft als enige speler 3 Wk's gewonnen maar andere statistieken heeft Messi een pre. Maar het niet winnen van een WK kan dus niet meer als argument gebruikt worden om hem uit te sluiten van de discussie.

Das toch het grote positieve van dit WK. Die geestdodende discussie is eindelijk ten einde. Ronaldo heeft z'n best gedaan en is de op een na beste speler van z'n generatie, en das ontzettend knap.

19 december 2022 om 11:51

Eindelijk kan ik eens met je zijn. De Argentijnen hebben gisteren wel gedanst na hun winst!😏

19 december 2022 om 11:53

Ronaldo is gewoon over zijn punt heen. Ik vraag me af of Messi nog zo goed is op 38 jarig leeftijd? Ik denk van niet, Want ronaldo was toch consistenter dan Messi in het algemeen hij heeft zich overal bewezen in Engeland, Spanje, Italië, cl, land, alleen is het hem niet gelukt om die wk te winnen en dat wat Messi juist wel is gelukt, maar aan die discussie komt nooit een eind aan.

19 december 2022 om 11:56

@yassin,

Stop ermee. Die discussie is sinds gisteren over man.De beste man heeft nu een wk gewonnen. Dat staat boven alles! Zelfs boven een CL vind ik!

19 december 2022 om 12:11

Ronaldo is 37. Sluwe vos die je bent. Dus Messi hoeft nog maar 1.5 jaar op redelijk niveau te spelen.

19 december 2022 om 12:13

Als het WK dus het belangrijkste is is Pelé de goat. Die won er 3! Bedankt voor de opheldering traorezinho!

19 december 2022 om 12:13

Tuurlijk is het wk een grotere prijs, maar cl niveau is toch wel echt hoger dan wk niveau en dat weet iedereen!

19 december 2022 om 12:21

Ik vind het persoonlijk juist vreemd dat een WK winnen een soort criteria is voor de allerbeste speler ooit. Heb je mazzel mee wanneer de volgende generatie allerbeste voetballer ooit wordt geboren op Malta.

19 december 2022 om 12:27

Zoals Yassinwest12 al terecht aangeeft. CL is hoger niveau en je ziet ook heel goed dat de prestaties vanaf de kwart finale, halve finale en finale Ronaldo’s plek is met geweldige statistieken. Dat ook in meerdere teams.

Ikea, het leuke was dat de Messi fans dat eerst niet vonden omdat Messi het nooit won. Nu hij er 1 wint met onwijs veel geluk is dat opeens de belangrijkste en grootste prijs. De zogenaamde ‘bevestiging’. Hilarisch natuurlijk.

19 december 2022 om 14:07

@ikea - Tja, dergelijke argumenten komen dan ook veelal van scorebordjournalistiek-beluste fanboys (mits het ze uitkomt). Messi is intrinsiek niet ineens een betere speler dan hij was, enkel omdat hij nu een WK wint. Men kan hem nu echter vergelijken met andere grootheden die ook een WK wonnen. Op die manier kunnen de fanboys hem nu boven bijvoorbeeld een Maradona plaatsen.

19 december 2022 om 15:08

Zelfs zonder WK was Messi veruit de beste. Het was juist een argument dat mensen tegen Messi gebruikten alsof hij alleen goed gevonden mocht worden met WK winst. Nou, daar is de winst. Welk argument gaan mensen nu weer verzinnen?

20 december 2022 om 11:05

@arsenal890

Wow vriend, ik denk dat jij nog een trauma hebt opgelopen na de uitschakelingen in 2010 en 2011. Ik merk een bepaalde soort afkeur in je reacties die niets meer met objectiviteit te maken hebben. Hoe jij al te graag Messi's prestatie wilt afkraken en Pelé wilt opnoemen omwille van zijn gewonnen Wk's (je mag Pelé van mij Mr. WK noemen).

Hoe jij het verschil niet ziet tussen 15 jaar top presteren en ALLE belangrijke prijzen binnen te halen (pelé speelde niet eens in Europa). 7 Ballon d'ors en de 8ste is al aan het laden , 4 Champions Leagues en wie weet pakt hij met PSG dit jaar zijn 5e om CR7 te evenaren op dat vlak.

19 december 2022 om 12:11

@Migi

Tegelijkertijd heeft Ronaldo het EK gewonnen en 2 keer vaker de CL, waar hij ook alle records in handen heeft.

Ik heb altijd gezegd dat Ronaldo en Messi in principe even goed zijn, maar Messi door zijn pure voetballende kwaliteit net maar dan ook net iets beter, maar Ronaldo door zijn mentaliteit net maar dan ook net iets beter.

Het lag voorheen(gezien Ronaldo door zijn leeftijd nu echt wat minder geworden is) echt maar aan welke dag het was wie beter was.

Ik vind hetzelfde gelden voor Neymar of Robben maar die 2 hebben vooral erg de pech gehad dat ze altijd geblesseerd waren.

19 december 2022 om 13:03

Ronaldo heeft niet twee keer vaker de Champions League gewonnen.
Messi vier keer, Ronaldo vijf keer.

Ik snap niet waarom mensen onwaarheden vertellen om hun punt te bewijzen.
Ze worden gecorrigeerd en de rest van de tekst is niet meer serieus te nemen.

19 december 2022 om 14:04

Mua, puur op voetballend vermogen is Messi natuurlijk vele malen beter. Ronaldo is weer vele malen beter betreft het mentale aspect en de werkethiek die hij had om zich opnieuw uit te vinden in verschillende aspecten van het aanvaller zijn. Uiteraard twee levende legendes en verder betrek ik me ook niet in die eeuwige fanboy-strijd tussen Ronaldo- en Messi-fans.

19 december 2022 om 14:22

Het WK is qua aanzien veel meer waard dan de CL vind ik. Zoveel meer emotie en een land dat op zo'n bizarre manier achter je staat. Bij de CL gaat het er tegenwoordig vooral om wie de meeste wereldsterren kan kopen. Bij je land moet je het doen met de landgenoten die je hebt. Naja en degene die je land een paar eeuwen geleden heeft veroverd natuurlijk.

Vind het ook maar lastig om weer terug te gaan naar clubvoetbal na een WK.

19 december 2022 om 18:11

@migi: er is toch nooit een discussie geweest dat Pele de goat is, daar kunnen die twee pingelprinsesjes LM10 en CR7 nog niet bij in de schaduw staan.

Gezellig, dan hebben we alvast weer 1 naam die in het volgende interview door Ronaldo wordt afgemaakt. Ronaldo kan zijn eigen Roast beginnen

Messi fans be eating good these days.

Jammer dat Ronaldo begon met dat interview voor het WK want dat was echt onnodig. En ook dat hij zichzelf nog ziet als een van de beste spelers. Hij wordt gewoon te oud en is over 2 maanden alweer 38 jaar. Verbaasde mij niet dat hij geen potten kon breken op dit WK en ook tijdens het WK zijn basisplek verloor. Ook hij moet inzien zelf dat zijn tijd echt voorbij is.

19 december 2022 om 11:57

Wel mooie shoot met Messi samen voor Louis Vuitton. Die kan ie wel in z'n zak steken. Legendarische foto.

19 december 2022 om 12:02

Het zou mij niks verbazen als die shoot ook nog eens bij elkaar gefotoshopt is. En dan doel ik niet op het gladder maken van de huid, wegpoetsen van puistjes etc, maar echt op het plaatje als geheel. Ik acht de kans namelijk zeer klein dat er maar één foto van die twee zou zijn als er een echte shoot was geweest. En dan hebben we het nog niet eens over het maandenlang uitmelken van dit fotomoment met allerlei behind-the-scenes rommel.

19 december 2022 om 12:02

Dat is wel zo haha! Blijven beide natuurlijk iconen van het voetbal die de afgelopen 15 jaar ontzettend buitenaards waren.

19 december 2022 om 12:03

Staat één van de beste allertijden samen op de foto met de echte goat. Zonder gekheid. Prachtige foto natuurlijk, met twee legendarische voetballers. Voor mij persoonlijk de allerbeste die ik ooit gezien heb. Heb echt genoten van de twee heren. Desalniettemin heb ik ook veel respect voor R9, Zidane en Ronaldinho. Ik heb helaas geen Maradona, Cruijff of Pele mogen meemaken

19 december 2022 om 12:08

Yep. Prachtig tijdperk hebben we mogen meemaken.

19 december 2022 om 12:39

@airbags - Een prachtige foto maar deze is inderdaad gephotoshopt. De twee zijn nooit fysiek bij elkaar geweest. Lees maar hieronder:

Many were left wondering how Louis Vuitton managed to get the two giants of the game – who have been rivals for eternity – in the same room together.

Well, they didn’t.

It is clear now that she used photoshop for this campaign, as the behind-the-scenes video of the shoot shows the creative team working with both players separately.

19 december 2022 om 21:42

Ik snap niet da je bij Ronaldo elke keer over leeftijd begint terwijl notabene modric even oud is en nog steeds top presteert dus snap niet waarom je steeds over leeftijd praat bij ronaldo.

19 december 2022 om 22:10

Modric is een uitzondering. Er zijn heel weinig spelers die zo constant presteren op 37-jarige leeftijd als Modric. Je hoort ook niet te verwachten dat iedereen op zo'n leeftijd nog kan presteren op het hoogste niveau.

Ronaldo de grootste flop noemen... dan is er iets mis met je verwachtingspatroon. De Duitsers, de Belgen, de Denen, Depay en Bergwijn waren in mijn optiek een veel grotere flop. Ronaldo is 37 en grote voetballers als Van Basten, R9, Zidane en Platini waren toen al gestopt. Rond de 37 stopten Maradona, Cruijff en Robben ook met voetballen.

19 december 2022 om 12:40

Eerlijke vraag... Dus jij had veel verwacht van Depay (die geblesseerd was in de maanden ervoor) en Bergwijn (die al maanden geen pion voorbij kwam bij Ajax)?

19 december 2022 om 16:15

Misschien wel van Depay, dat hij in het toernooi zou groeien. Van Bergwijn had ik inderdaad niet veel meer verwacht, die is gewoon door blijven floppen.

19 december 2022 om 12:53

Bergwijn bracht wat hij altijd bracht, Depay was misschien iets minder dan normaal (ivm terugkomst blessure) maar is verder ook een modale voetballer. Ronaldo daarentegen wanneer hij speelde was het niet al te best en kon zich vervolgens maar moeizaam in zijn reserverol schikken, iets waar hij bij United ook al moeite mee had. Dus ja, een speler zoals Ronaldo kan dan bij iemand (flink) tegenvallen, niet gek toch?

En dan Duitsland niet noemen en hun topspelers? Wat is dit voor onzin. Ronaldo de grootste flop noemen? De beste man wordt over 2 maanden 38 jaar, wat verwacht deze gozer dan nog? En dan zijn legacy willen downgraden, waarom? Zo onnodig!

19 december 2022 om 12:46

Ronaldo was toch ook gewoon heel matig dit WK? Vooral die wedstrijden tegen Ghana en Zuid Korea leken helemaal nergens op. Hij kan beter de eer aan zichzelf houden.

19 december 2022 om 12:51

Hij heeft de kwartfinale gehaald, heeft een doelpunt gemaakt en wellicht zelfs een 2e! Viel prima in tegen Marokko.

Wat heeft Duitsland gedaan en hun topspelers? Wat heeft de zogenaamde beste middenvelder de Bruyne gedaan!? Waar was Kane? En dan een vergrootglas leggen op Ronaldo die bijna 38 jaar wordt! Hou op hoor.

19 december 2022 om 13:09

Hij mag dat toch vinden en uiteraard waren spelers als De Bruyne, Muller etc ook gewoon heel matig. Een Musiala lag er in de poule ook al uit, maar speelde wel gewoon een ijzersterk WK. Je kunt individuele performances toch niet vergelijken met de prestaties van het desbetreffende land? Lautora Martinez was dit WK toch ook gewoon een verschrikking.

19 december 2022 om 15:20

@socio: wellicht een tweede goal gemaakt... wie, Cr7?

Euh nee, uit alle mogelijke tv-beelden blijkt dat CR7 de bal van Fernandes niet meer aanraakt. Dat hij tijdens en na de match wanhopig dat doelpunt probeert te claimen wil niet zeggen dat hij het 'wellicht' gemaakt heeft.

Hij heeft die bal niet geraakt en dus geen 2de goal gemaakt. Het blijft bij die ene penalty.

De flop van het toernooi is toch wel die keeper van Argentinië. Tot de prijsuitreiking kan je nog wel veel dingen wegdenken bij die knul, en uiteindelijk heeft hij natuurlijke hele goede wedstrijden gekeept in het bijzonder de penalty-reeksen, maar die trofee als geslachtsdeel, man van 30, heeft zojuist en een teamprijs en een individuele prijs gewonnen en zo toon je je aan de wereld. Kijk pappa, mamma! Ik heb de gouden handschoen gewonnen. Kijk kinderen, jullie vader heeft de gouden handschoen gewonnen! Wat ben ik geestig! Wereld! Preuts Qatar! : zie mij met een handschoen als Penis!

Eerlijk, niemand kan daar tegen op floppen.

Cristiano is natuurlijk nooit een betere voetballer geweest dan Messi. Maar door zijn goals, uitstraling en media leek dat soms zo. Gisteren rekende God definitief af met die twijfels.

Tis denk ik gewoon helaas op bij Cristiano. Ontzettend treurig om dat te zeggen, maar de beste man moet zich realiseren en accepteren dat die binnenkort 38 wordt, en zijn lichaam niet meer werkt als hoe het was in zijn twintiger, en nog rond zijn dertiger. De discussie tussen Messi en Ronaldo, na de WK winst van Messi met Argentinie, wordt ook alleen maar moeilijker en moeilijker. Ronaldo kan echt wel terug kijken op een grandioze carriere. In 3 landen het laten zien, 5 keer de CL gewonnen, 5 keer de Ballon d'Or. Talloze individuele prijzen. En nog andere 25 clubprijzen gewonnen of iets in die richting. Euro en Nations League gewonnen met Portugal. Prachtig toch? Ik zal 'm missen als die ermee stopt. Ik denk ook dat we hem niet meer gaan zien op Europese velden. Want de Bayern's van deze wereld, willen hem niet. En bij een subtop spelen voor een lagere salaris, zal die ook niet accepteren. Er ging wel een klein geruchtje dat Cristiano bij Real weer terug zou willen komen, want hij kwam ff 2 dagen individueel trainen, want volgens Perez is die bij Real altijd welkom, maar niet terug als voetballer en dat moet je ook zo houden ook. Je wilt de Cristiano herinneren van in zijn eerste 9 jaar en niet hoe die tot aan de zomer alleen maar de bank warm houdt. Extra benieuwd wat Cristiano gaat doen met zijn toekomst.

19 december 2022 om 13:29

Whahahahahahha overschat zegt ie. Volgende keer de matches zelf volgen en daarna reageren. Argentinië was gisteren zelfs beter dan tegen Mexico en SA. Messi was heer en meester. Alsof hij 10 jaar jonger was. De doelpunten, penalty of niet, waren alleen maar extraatjes.

Flop nog wel? Dat vind ik wel erg gechargeerd.

Met de kwaliteit in het Portugese elftal had Ronaldo zich bij een bijrol moeten neerleggen. Maar hij kan dat blijkbaar niet. Z'n nukkige gedrag, ook bij Man U, heeft er voor gezorgd dat hij ernstige imago-schade heeft geleden (wel, behalve bij z'n zussen).

Tja, elk toernooi heb je wel een team en/of speler die meer opvalt door negativiteit, onderling geruzie dan het spel tijdens de wedstrijden (bijv. Oranje in '96, Frankrijk in 2010). En nu was de beurt aan de heer Ronaldo.

Wat flop betreft, daaronder schaar ik toch eerder het Duitse elftal dat in de poulefase eruit geknikkerd werd of Spanje die met Tikki Taka haast geen doelpoging wisten te maken.

Beetje vervelend om nou weer Ronaldo erbij te betrekken. Die jongen had veel minder speeltijd deze keer, en vooral ook pech (als team) in sommige wedstrijden.
Aan de andere kant kunnen we namelijk ook het kampioensgeluk aan Messi en Argentinië toeschrijven. Er zaten namelijk een paar erg discutabele pingels tussen. En zonder dat had Argentinië nooit het WK gewonnen.

Ik vind 'grootste flop' wel erg overdreven. Ronaldo is inmiddels 37 jaar en had niet vreselijk veel wedstrijdritme in aanloop naar het WK. Op die leeftijd kun je eigenlijk van alles verwachten, hoe goed je ook bent geweest. De grootste flops waren naar mijn mening Duitsland, Belgie en voor mij persoonlijk het functioneren van Van Gaal, nog verbloemd door de individuele kwaliteiten binnen de ploeg. Memphis kwam bijvoorbeeld ook van een blessure, dus ook daar is onmacht wel een factor. Bergwijn was ook wel een flop, maar die staat er Europees ook niet lekker op. Dat is dan ook eerder een gebrek aan beter.

De swalbekoning,bah vieze vent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren