Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Girona kan Champions League-voetbal haast niet meer ontgaan na ruime zege

Laatste update:

Girona mag zich langzaam maar zeker opmaken voor Champions League-voetbal. De Catalanen, waar Daley Blind de hele wedstrijd meedeed, wonnen zaterdagavond overtuigend met 4-1 van Cádiz en staan nu liefst tien punten voor op nummer vijf Athletic Club. Europees voetbal is wel al een feit voor Girona.

Bijzonderheden


Girona kwam kende een droomstart in eigen stadion, waar het na 22 minuten al met 2-0 leidde. De eerste treffer kwam op naam van Eric García, die raak kopte uit een voorzet van ex-PSV'er Sávio. Ivan Martín zorgde voor de 2-0 na een schitterend steekpassje van Miguel Gutiérrez.

Girona zag zijn voorsprong nooit serieus in gevaar komen en wist er twintig minuten voor tijd op 3-0 te komen via Artem Dovbyk. De Oekraïner kapte zich vrij en vond met links de verre hoek. Gonzalo Escalante zorgde voor de eretreffer voor Cádiz, maar direct vanaf de aftrap zorgde Portu ervoor dat Cádiz een resultaat weer heel snel uit het hoofd moest zetten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi. Twee City Group clubs in de CL. Zullen ze dan wel uit elkaars groep en helft van het schema worden gehouden?

21 april 2024 om 01:01

RB Salzburg en RB Leipzig konden ook prima samen in de CL spelen. En verder is Man City volgens mij niet voor 100% aandeelhouder in Girona. Weinig obstakels om beide in de CL te laten.

21 april 2024 om 01:09

Zover ik weet hebben ze destijds wijzigingen moeten doorvoeren, want anders was het niet mogelijk. Afhankelijk van de situatie bij girona miet daar eventueel ook een wijziging worden doorgevoerd.

21 april 2024 om 01:35

Dus pas bij 100% is het een probleem? Bij bijvoorbeeld 80% niet?

21 april 2024 om 04:06

De City Group heeft een deel van de club in handen en het andere deel is in handen van Pere Guardiola. Man City is geen aandeelhouder van Girona. De beide clubs behoren toe aan de City Football Group. Zal wel niks aan de hand zijn. Toch?

21 april 2024 om 04:53

@Lierse
Volgens de UEFA is dat met een minderheidsbelang van 47% geen probleem.

21 april 2024 om 05:27

City Football Group heeft geen meerderheidsbelang in Girona dus volgens de UEFA (!!) mogen ze gewoon beide samen Europa in. Het aandeel van de City Football Group in Girona is 47% en daardoor ziet de UEFA geen reden om Girona te weren van Europees voetbal. Wat ik daarvan vind is niet van belang. En verder heb je meerdere clubs die onder 1 eigenaar vallen.

Om het even geiniger en ingewikkelder te maken… Redbird Capital Group is de eigenaar van clubs als AC Milan en Toulouse. En heeft een aandeel van circa 10% in Liverpool. En wie heeft weer een aandeel in Redbird Capital Group? De sheikh die de eigenaar is van City Football Group. Welkom in het moderne voetbal!

21 april 2024 om 09:25

Zolang ze maar niet ook 10 aandelen Ajax hebben kan dit allemaal prima joh.

Deze club zou verboden moeten worden in de CL.

21 april 2024 om 00:39

Ach, RB Leipzig en RB Salzburg mogen ook samen in de CL uitkomen. Gewoon een constructie bedenken. Los daarvan, zou het inderdaad niet moeten kunnen.

21 april 2024 om 09:14

Prachtige club, mocht je eens in de omgeving zijn is het zeker een aanrader. Het is voor veel Catalanen de club, elke keer dat gejank met een externe geldschieter.

21 april 2024 om 12:18

Geef me maar een Gimnastic hoor. Girona heeft haar ziel al lang verkocht naar mijn mening. En aub hopelijk snel weer clubs als Depor, Zaragoza, Gijon, Santander en Malaga weer terug in de La Liga. Heel jammer dat een club als Leganes weer eerste staat in de Segunda

21 april 2024 om 13:40

Malaga noemen terwijl die ook een periode in handen waren van een miljardair...

21 april 2024 om 16:04

Ja maar buiten dat ook een mooie historie in het Spaanse voetbal. Veel beter dan meerdere clubs die nu op het hoogste niveau acteren. En daarnaast ook een prachtig stadion

Mag dit wel? Aangezien city en Girona dezelfde eigenaar hebben

Ze zijn van ver gekomen Girona, en vond ze echt goed spelen, blind was weer een hele wedstrijd lekker bezig, dus ja champions league kan ze niet meer ontgaan. Dat gedoe zelfde eigenaar vind ik ver gezocht alsof de eigenaar van de club al die ballen er in jast, come on ze hebben op eigen kracht de vierde plek stevig in handen genomen dus al met al lekker bezig.

21 april 2024 om 00:55

Het punt is dan ook niet dat de spelers dit hebben bewerkstelligd met de resultaten op het veld. Daar gaat het hier even niet om.
Als ze de CL in gaan en ze bereiken de kwartfinale en loten Manchester City, wat dan?

Vorig seizoen schijnt Girona contact te hebben opgenomen met de UEFA omdat ze op een Conference League plek konden eindigen. Volgens de UEFA hoefte Girona zich geen zorgen te maken omdat de CFG een minderheidsaandeel van 47% heeft in Girona. Dus beide zullen zonder probleem de CL in kunnen. Als wij dit vreemd gaan vinden begrijpen we blijkbaar niet hoe het er tegenwoordig aan toe gaat in de voetballerij.

Een voorbeeld: Redbird Capital Partners is de eigenaar van clubs als AC Milan en Toulouse en heeft een aandeel van circa 10% in Liverpool. En dat terwijl de eigenaar van de City Football Group een aandeel heeft in Redbird Capital Partners. Wie hier nog van baalt raad ik aan om lekker van de Eredivisie te genieten want voetbal is allang niet meer zo schoon als wat het was.

21 april 2024 om 06:32

Het leert je de Eredivisie ook zeker meer waarderen. Vreselijke clubs.

21 april 2024 om 14:21

Ik heb de eredivisie nooit echt gevolgd. Is dat een beetje een leuke competitie? Ik zag dat Vitesse net min 18 punten heeft gekregen vanwege gesjoemel. Dat klinkt ook niet echt zaligmakend. Iets van Russische eigenaars en een link met Abramovich?

21 april 2024 om 15:46

Vitesse is een perfecte weerspiegeling van de Eredivisie inderdaad, niet kijken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren