Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gimenez verklaart keuze voor Mexico: ‘Hij is de beste voetballer ooit, maar...’

Laatste update:

Santiago Gimenez heeft in gesprek met het Argentijnse TyC Sports onthuld waarom hij niet voor de Argentijnse, maar de Mexicaanse nationale ploeg speelt. De spits van Feyenoord werd geboren in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, maar speelt zijn interlands in het shirt van Mexico.

Santiago Gimenez is de zoon van voormalig voetballer Christian Gimenez. Laatstgenoemde bracht een deel van zijn carrière door bij Veracruz in Mexico. De plek waar Santiago Gimenez is opgegroeid.

De topscorer van de Eredivisie twijfelde dan ook niet over de keuze tussen Argentinië en Mexico. “Ik wilde niet wachten op het telefoontje van Lionel Scaloni (bondscoach van Argentinië, red.). Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt.”

Zelfs de mogelijkheid om samen te spelen met Lionel Messi kon Gimenez niet overtuigen om voor la Albiceleste uit te komen. “Messi is niet normaal. Ik hou zoveel van hem. Voor mij is hij de beste uit de geschiedenis van het voetbal.”

“Maar ik wilde de beslissing niet van hem laten afhangen", gaat Gimenez verder. “Het is beter om tegen hem te spelen. Ik heb de keuze voor Mexico met mijn hart gemaakt”, besluit de 22-jarige goaltjesdief.

Gimenez kwam in de zomer van 2022 voor zes miljoen euro over Cruz Azul. In Rotterdam wist de Mexicaans international 43 doelpunten te maken in 67 optredens voor de club.

Door zijn scoringsdrift zit hij inmiddels standaard bij de selectie van het Mexicaanse elftal. Sinds zijn debuut in april van 2022 wist hij 4 keer het net te vinden in 24 interlands voor el Tri.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijne gozer met een ontzettend leuke vriendin. Hij heeft een goede mentaliteit en heel veel speelminuten gehad. Hopelijk kan hij uitgerust aan de 2e seizoenshelft starten en aan het einde van het seizoen als held uit de Kuip vertrekken.

2 januari 2024 om 11:49

Leuke vriendin om te zien, maar die is wel echt heel aandachtsgeil. Ik zou als voetballer mijn vriendin liever wat meer op de achtergrond zien.

2 januari 2024 om 12:08

Aandachtsgeil? Die meid is een actrice in Mexico, dus nogal een vreemde opmerking om haar dan op de achtergrond te willen zien omwille van een gozer die voetbal speelt... Ze focust zich nu wat meer op haar studie, maar zij is minstens zo populair in Mexico als Santi.

2 januari 2024 om 12:29

Ze is met haar acteer carriere gestopt sinds ze Gimenez kent, zo denderend was het. Buiten wat jeugd rolletjes heeft ze niet heel veel gedaan. Ben al een tijdje niet meer in Mexico geweest, maar ook gezien het aantal volgers op Instagram lijkt Santiago me toch echt een heel stuk populairder.

Nogmaals hele leuke meid om te zien, maar in het afgelopen half jaar heb ik haar vaker voor de camera van ESPN gezien dan menig Eredivisie voetballer.

2 januari 2024 om 12:37

Ze is best prettig om naar te kijken, dus kom maar op. En misschien snap je nog niet helemaal hoe het werkt, maar espn vraagt haar he, niet andersom. Ze gaat ook altijd met fans op de foto en is mega vriendelijk en down to earth als je haar op straat ziet. Maar goed, ieder zijn mening, er zijn er meer die vrouwen het liefst niet buiten de keuken zien.

2 januari 2024 om 12:46

Ze zal best van aamlndacht houden hoor (heb je vaak ket acteurs), maar ze doet dat wel op een leukere manier dan de standaard botox eend die 90% van de voetballers aan de arm hebben.

2 januari 2024 om 17:29

Goed informatie over zijn vriendin. Hoe zijn zijn ouders?

Terechte keuze! Moet bij Argentinie toch nog 2 spitsen voor hem houden, bij Mexico kan hij uitgroeien tot basispeler.

Vrij logische keuze. Lautaro Martinez en Julian Alvarez zijn de spitsen bij Argentinië de komende jaren.

Die gaat Gimenez er nooit uitspelen.

Verstandige keuze met het oog op speeltijd, een basisplek bij een land veroveren en mensen blijdschap geven is beter dan enkel op de bank plaatsnemen

Hij is echt een topper, van mij mag die voor altijd ons tenue blijven dragen.
Toch verwacht ik dat hij voor de absolute top tekort komt.
Als je hem vergelijkt met een Vlahovic of een Morata komt hij gewoonweg tekort.

2 januari 2024 om 11:38

Absolute top weet ik niet, er zit nog veel rek in Gimenez maar waar z'n plafond ligt durf ik niet te zeggen.
Om hem nu al te vergelijken met Morata vindt ik wat te vroeg. Die is inmiddels 31 en alhoewel hij bij absolute topclubs gespeeld heeft, heeft hij nooit 100% weten te overtuigen.

2 januari 2024 om 12:17

Basisspeler bij de absolute top zit er niet in denk ik. Maar sluit niet ui dat hij 2de spits bij een absolute top club zou kunnen worden. Het is een goede spits maar in de cl nog niet echt een goede indruk kunnen maken, dat niveau van de verdedigers is een behoorlijk stukje hoger dan in de eredivisie. Tegen PSV en Twente viel het ook tegen. Als ik hem afzet tegen een Lautaro Martinez en Julian Alvarez komt hij toch echt wel een stukje te kort voor Argentinië en de absolute top.

2 januari 2024 om 12:22

Precies. Ook vlahovic overtuigt niet bij Juve. Ik denk dat hij hun niveau mogelijk wel gaan aantikken, maar ik schaar onder absolute top toch andere spelers (kane, haaland, alvarez, lewandowski paar jaar terug, )

2 januari 2024 om 14:03

@Niels, blijf het altijd bijzonder vinden dat mensen denken te weten hoe hoog het plafond ligt van zon speler. 22 jaar en is op weg naar 30 doelpunten in een seizoen. Wie deed dat voor het laatst op die leeftijd? Van Nistelrooij? Kezman? Ik weet het niet, maar het laat zien dat Santi potentie genoeg heeft. En zijn plafond hangt af van de juiste keuzes en hoe hij zich ontwikkelt. Nu al zeggen dat hij de top nooit gaat halen is daarom bijzonder.En dan de wedstrijden waar hij het moeilijk had noemen, terwijl de aanvoer echt matig was. zelfs de beste spitsen hebben het dan moeilijk. En voor het gemak Lazio niet noemen, waar hij het wel goed deed.

De beste keuze die Santi heeft kunnen maken natuurlijk. Bij Argentinie heeft hij zo ontiegelijk veel concurrentie in de aanval. Daarnaast Heel z'n leven doorgebracht in Mexico en faar prof geworden dus is dat een meer dan logische keuze natuurlijk. De binding met Mexico is zoveel groter als met Argentinie.
Hopelijk lukt het hem om snel een basisplek bij ''el Tri'' te veroveren.

Ik denk wel dat Santiago een prima spits kan worden maar tot op heden vind ik hem nog lang niet zo goed als sommige je hier doen geloven. Elke topper geeft hij niet thuis en 24 interlands 4 goals voor een pure spits is gewoon heel matig tegen al die zwakke tegenstanders naar mijn mening maar hij is nog jong dat zal alleen maar beter worden.

Toch denk ik dat hij teveel aanvoer nodig heeft en te langzaam is om zelf echt iets te forceren.hoop dat Feyenoord de hoofdprijs voor hem weet te pakken en dat hij een goede vervolgstap kiest.Ik zie hem niet een absolute topspits worden maar net niveau daaronder

2 januari 2024 om 13:29

Bijna iedere speler in de Eredivisie is lang niet zo goed als men wil doen geloven. De 'zwakte' van de Eredivisie verbloemt ook veel zwakke punten, want een beetje een goede spits onder minimaal redelijke omstandigheden schiet er hier achteloos 25 in.

Nou zie ik in Gimenez wel meer dan in veel andere Eredivisie spitsen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd, maar het is lastig inschatten waar z'n plafond op het moment ligt. Vaak als dit soort spelers een stap maken, wordt je er wat wijzer van.

2 januari 2024 om 14:43

Uiteindelijk zijn er maar stuk of 6 echte topteams en er zijn er tussen de leeftijd van 18 en 25 zeker 10 al beter dus hij zal zich flink moeten verbeteren als hij de topspits van een echte Europese topclub wilt worden.de echt goede spelers laten het in Europa en ook in de eredivisie tegen de sterke tegenstanders laten zien.

Gelijk heeft ie. Nare, irritante ploeg die van Argentinië.

Zijn vader is ook nog vrij jong eigenlijk hè, 42 pas haha!

Enorme eikel in het veld, enorme good guy daarbuiten. Precies wat je wil zien bij een speler van je eigen club. Topspeler voor Feyenoord en wat mij betreft de beste spits van de Eredivisie.

2 januari 2024 om 14:09

Nou, redelijk met je eens, maar die schwalbes mogen er van mij wel uit. Enorm irritant en vind echt dat dit weer meer gestraft mag worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren