Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gakpo draagt met twee treffers flink bij aan Europese overwintering Liverpool

Laatste update:

Liverpool heeft zich donderdagavond zonder problemen weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp was mede dankzij twee goals van Cody Gakpo in eigen huis met 4-0 te sterk voor LASK Linz. Tegelijkertijd kwam nummer twee Toulouse niet verder dan 0-0 tegen Union St. Gilloise, waardoor Liverpool ook zeker is van groepswinst. Toulouse is nog niet zeker van overwintering: de Franse club kan over twee weken op doelsaldo nog worden gepasseerd door Union.

Aan de kant van Liverpool begonnen er twee Nederlanders aan het duel: Ryan Gravenberch en Gakpo. Virgil van Dijk moest genoegen nemen met een plek op de bank, net als onder meer Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai en Alexis Mac Allister.

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Nadat Gakpo al een grote mogelijkheid op de openingstreffer had laten liggen, zorgde Luis Díaz niet veel later alsnog voor de 1-0: de Colombiaan kopte al vallend een voorzet van Joe Gomez binnen.

Enkele minuten later, toen de wedstrijd nog maar een kwartier oud was, werd het 2-0. Mohamed Salah gaf de bal voor het doel, waar Gakpo klaarstond om binnen te tikken. De eerste Europa League-goal namens Liverpool voor de Nederlander.

In het restant van de eerste helft kregen the Reds nog flink wat mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Voormalig Willem II’er Konstantinos Tsimikas was het dichtst bij de 3-0: zijn schot spatte uiteen op de lat.

Vlak na rust viel die derde treffer alsnog. Liverpool kreeg een penalty na een overtreding van doelman Tobias Lawal op Gakpo, en Salah pakte het buitenkansje vanaf elf meter uit: 3-0. In de fase daarna was Liverpool nog meermaals gevaarlijk, maar de paal (na schot Gakpo) en doelman Lawal voorkwamen erger voor LASK.

Richting de slotfase begonnen ook de Oostenrijkers meer kansen te creëren, maar scoren zouden ze niet doen. Dat kwam mede door doelman Caoimhín Kelleher, die een aantal goede reddingen in huis had. In de blessuretijd zorgde Cody Gakpo ook nog voor de 4-0, na een goede pass van Alexander-Arnold.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, door en eerste in de groep dus geen extra tussenronde. 👍

Gakpo maakt ook geen bijzondere goals daar. Vorig jaar tegen United 2 en een keer in een uitwedstrijd tegen West Ham geloof ik van buiten de 16, verder zijn het allemaal van dit soort inloopballen bij de tweede paal.

30 november 2023 om 23:07

Domme opmerking dit zeg, je moet er toch staan om ze te maken?? Gakpo heeft best aardige statistieken voor een roulatiespeler bij liverpool volgens mij

1 december 2023 om 12:09

Ik reageer hier toch niet als zijnde een of andere zakenrelatie van Liverpool die puur en alleen belang heeft bij doelpunten en statistieken? Voetbal is entertainment. We genieten allemaal van Nederlanders die het goed doen in het buitenland, en dan hoop je mooie goals te zien. Dit was voor mij de zoveelste keer dat ik in vrolijke anticipatie de video aanklikte, om na een goedlopende Liverpool-aanval Gakpo het balletje weer te zien binnentikken bij de tweede paal. Weg vrolijkheid. En dus typte ik een beschouwende reactie waarin ik dat constateer.

30 november 2023 om 23:17

Tja, je moet er wel staan. Nou vind ik Gakpo niet goed genoeg voor de ambities die Liverpool heeft, maar dit vind ik ook weer te simpel. Onderaan de streep maakt hij twee belangrijke goals en hij is bovendien ook nog maar 24 jaar. Een wereldtopper gaat hij denk ik niet worden, maar ik denk ook dat we het beste nog niet hebben gezien van Gakpo. Daar zit nog wel meer in.

30 november 2023 om 23:27

Gakpo doet het best goed voor de minuten die hij krijgt. Maar het is wel duidelijk dat het nooit een basisspeler zal worden daarvoor komt die te kort. Maar het is wel een luxe als je 4de of 5de aanvaller Gakpo is.

30 november 2023 om 23:28

Ja die 2e goal was echt een inlopertje...

30 november 2023 om 23:43

Ik weet niet of je het artikel goed hebt gelezen en beseft dat voetbal uit meer dingen bestaat dan een intikkertje. Hij heeft ten eerste 2 goals gemaakt, een penalty mee gekregen, schiet op de paal en zal ongetwijfeld bij meer acties belangrijk geweest zijn.. deze jongen gaat ook belangrijk worden voor het Nederlandse elftal.

1 december 2023 om 08:45

Dit was zijn eerste behoorlijk wedstrijd van het seizoen maar kijk ook eens naar de tegenstander. Hij begon vorig seizoen als valse 9 prima maar is dit seizoen voorbij gestreefd door Núñez.

Hij is leuk voor erbij, meer niet.

1 december 2023 om 03:38

Ik maak liever 100 goals die niet bijzonder zijn dan dat ik er 5 maak die ik er op wonderbaarlijke wijze allemaal inschiet.

Wat maakt het nou uit hoe je scoort?

1 december 2023 om 12:17

Zie reactie hierboven. ik constateer simpelweg iets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren