Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Sittard komt met groots gebaar richting noodlijdende aartsrivaal

Laatste update:

Fortuna Sittard steunt een crowdfundingactie van MVV Maastricht. Laatstgenoemde club verkeert in financieel noodweer en heeft de steun van voetbalminnend Nederland nodig om overeind te blijven. Op de socialmediakanalen deelt Fortuna, de aartsrivaal van MVV, de actie.

MVV zit in geldproblemen en moet onder meer nog forse bedragen aan de gemeente betalen. Om een duwtje in de juist richting te krijgen is de club uit Maastricht een crowdfundingactie gestart. Opvallend genoeg wordt MVV gesteund door de aartsrivaal. “Beter een goede buur dan een verre vriend”, zo schrijft Fortuna op zijn socialmediakanalen.

“Het is letterlijk vijf voor twaalf”, zo schrijft MVV op de crowdfundingpagina. “Onze Maastrichtse voetbalclub verkeert in zwaar weer. Al meer dan 122 jaar is us MVVke onze trots en onlosmakelijk verbonden met de cultuur en historie van de stad Maastricht.”

“De club van de ster op de borst, Brokamp, de Boschpoort en haar hondstrouwe fans. Deze volksclub mag dan ook nooit verloren gaan. Het is tijd voor actie.”

“Met deze gezamenlijke crowdfundingactie hebben alle supportersinitiatieven van MVV zich samen gepakt en vragen jou om een donatie. Zodat we een belangrijk deel kunnen bijdragen aan de redding van de trots vaan Mestreech! Ieder bedrag telt.”

Het voortbestaan van de club staat dus op het spel. Op sportief vlak staan de Limburgers er overigens wel beter voor dan op financieel gebied.

Na 32 speelronden bezet MVV de twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en de ploeg van trainer Maurice Verberne maakt nog altijd kans op een plek in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De achterstand op nummer acht Jong AZ bedraagt drie punten.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super mooi gebaar!

Misschien kunnen NEC en De Graafschap dit ook voor Vitesse doen...

4 april 2024 om 22:15

NEC en Vitesse zouden toch ook gewoon kunnen fuseren?

4 april 2024 om 22:30

Ja dat is een plan dat absoluut gaat werken, denk dat supporters van beide het ook toejuichen

5 april 2024 om 06:51

Dat was in Limburg toen ook een succes

5 april 2024 om 08:51

Misschien als Vitesse niet zo amateuristisch was geweest en er wel NEC supporters welkom waren geweest zondag, maar om nou een amateurclub te gaan helpen is een beetje overdreven.

Hoe kun je in een divisie waaruit je niet kan degraderen in hemelsnaam in geldnood komen? Ik snap dat oprecht niet.

4 april 2024 om 23:08

Tegenvallende inkomsten... onverwachte kosten... steigende kosten, maar achterblijvende inkomsten... een te grote broek...of een combinatie hiervan.

4 april 2024 om 23:12

Volgens mij heeft het één echt werkelijkwaar niks met het ander te maken..

5 april 2024 om 06:14

Heeft niets met elkaar van doen: je kunt in een KKD, als je de ambitie hebt om te groeien of terug te komen naar de Eredivisie niet zonder risico beleid voeren. Je kunt besluiten dat je een KKD-club bent en dus met weinig geld een selectie samenstellen, maar dan zit je in deze divisie vast en spelers willen altijd het hoogste en zullen vertrekken bij je.

MVV komt er hopelijk weer bovenop, Maastricht verdient betaald voetbal...Limburg kent wel veel clubs voor een vergrijzende provincie (we vergrijzen als land sowieso) en de vraag is of die clubs wel voldoende draagvlak hebben (denk het wel).

Mooi gebaar van Fortuna die jaren in hetzelfde schuitje zaten. Met een beetje pech zitten naast MVV ook ADO en Vitesse op de wip. Daarnaast Den Bosch die blijft waggelen. Ook mijn club die gehavend de kkd in zakt. De kkd kan niet nog een jong Feyenoord aan als er nog meer echte clubs verdwijnen. De KKD heeft juist een Haarlem en een SC Veendam extra nodig. Ik hoop dat “us mvvke” niet verder implodeert.

Juist rivalen hebben elkaar nodig, mooi gebaar

FC Limburg blijft financieel nog steeds de beste optie voor de clubs in Limburg, maar oh wee als je daar over begint tegen ze. Dat is ook wel begrijpelijk, maar dan gaat het ook niet beter worden dan kkd en eredivisie degradatiestrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren