Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fiorentina dolgelukkig met supersub El Hamdaoui, Roma wint nipt

Laatste update:

Mounir El Hamdaoui heeft zijn waarde voor Fiorentina weer bewezen. De aanvaller moest tegen Torino genoegen nemen met een invalbeurt van een kleine tien minuten, maar had daaraan voldoende om een punt te redden voor zijn ploeg. El Hamdaoui kwam bij een 2-1 achterstand in het veld en schoot kort na zijn entree de 2-2 tegen de touwen. Voor de Marokkaan betekende het zijn tweede doelpunt van dit seizoen, na zijn eerdere goal van twee weken geleden tegen AC Milan. Fiorentina staat derde in de Serie A en heeft vijf punten meer dan AS Roma, dat met 0-1 wist te winnen van Pescara, de oude club van Roma-trainer Zdenek Zeman.

/

Torino - Fiorentina 2-2
Het zat Fiorentina niet erg mee in de eerste helft van het duel met Torino. Vincenzo Montella moest Alberto Aquilani en Luca Toni al voor rust wisselen door blessures en hij bracht Adem Ljajic en Haris Seferovic in de ploeg als vervangers. Kort na de entree van eerstgenoemde, die zeven minuten voor rust in het veld was gekomen, kwam Torino op voorsprong. Danilo D'Ambrosio vond met een goede voorzet voormalig Fiorentina-aanvaller Alessio Cerci, die Emiliano Viviano passeerde. Enkele minuten hierna viel Toni dus geblesseerd uit en El Hamdaoui hoopte in de ploeg te kunnen komen, maar hij bleef op de reservebank zitten. Vanaf die positie zag de aanvaller hoe Matiás Fernandez een mogelijkheid voor de gelijkmaker kreeg, maar omdat hij uit balans was, ging de kans verkeken.

In de tweede helft kwam Fiorentina alsnog langszij. Gonzalo Rodriguez mocht een kwartier voor tijd aanleggen voor een penalty, na een overtreding van D'Ambrosio , en maakte vanaf elf meter geen fout. Fiorentina ging op jacht naar meer, maar kwam op een hernieuwde achterstand, toen Valter Birsa zijn voet tegen een indraaiende voorzet kon zetten. Montella moest dus ingrijpen en bracht acht minuten voor tijd El Hamdaoui in het veld. Hij redde een punt voor Fiorentina, door kort na zijn entree direct te scoren. El Hamdaoui werd in het strafschopgebied in de voeten aangespeeld, kreeg teveel ruimte van Angelo Ogbonna en schoot door de benen van de verdediger in de verre hoek raak. Fiorentina heeft nu een punt meer dan Napoli, dat maandag nog wel in actie komt tegen Cagliari.

/

Pescara - AS Roma 0-1
Zeman zat zondagmiddag voor de honderdste keer op de bank bij AS Roma (hij was in de jaren negentig ook al eens coach van de ploeg uit de hoofdstad) en gaf Mattia Destro een verrassende basisplaats. De aanvaller kreeg in de afgelopen weken te maken met de nodige kritiek, maar snoerde de monden van de critici door Roma al in de vijfde minuut op voorsprong te zetten. Een vrije trap van Francesco Totti werd door Mattia Perin in de voeten van Destro geslagen, waardoor hij eenvoudig zijn tweede goal van het seizoen kon binnentikken. Na een klein halfuur kreeg Destro ook een goede kans op zijn derde doelpunt van het voetbaljaar, maar Perin verwerkte de kopbal tot een corner. Uit deze hoekschop stichtte Marquinhos gevaar, maar hij miste het doel maar net.

In de tweede helft bleef Roma de betere ploeg. Alessandro Florenzi schoot kort na rust maar net naast, terwijl Destro ook weer twee goede kansen kreeg: eerst belandde zijn volley niet tussen de palen en vervolgens vond hij Perin op zijn pad. Totti schoot ook net naast, voordat Destro wéér een goede kans kreeg, maar nu kopte hij net naast. De aanvaller was ondanks zijn goal dus weer niet scherp in de afronding en Roma werd bijna gestraft voor de missers, toen Vladimir Weiss in de slotfase een grote kans op de gelijkmaker kreeg. De afronding was echter onvoldoende, waardoor Roma met de schrik vrijkwam en de drie punten mee naar huis nam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

El Hamdaoui, wat een spits. Als ie in vorm is kan ie overal meedraaien. Komt er in en scoort eventjes alsof het niks is.

25 november 2012 om 18:03

Inderdaad, echt een fantastische speler. Begint langzaam maar zeker ook populairder te raken onder de tifosi. Scoort ook even doodleuk tegen Milan alsof het niks is.. Tegen Sampdoria moet hij gewoon samen met Jovetic in de spits starten, en dan Toni en/of Ljajic nog laten invallen.

Montella had El Hamdaoui eerder moeten brengen inplaats van Seferovic al helamaal omdat Fiorentina zo veel blessures heeft. Pescara heeft te veel kwaliteit verloren om dit jaar in de Serie A te bljven verwacht ik. (immobile,insigne,verratti)

25 november 2012 om 17:20

ik verwacht dat pescara, siena en chievo eruit gaan na dit seizoen, de anderen zijn gewoon sterker dan deze 3, alleen bologna zou ook nog kunnen

25 november 2012 om 17:45

Helemaal mee eens. Snap de keuze van Montella ook niet om Seferovic erin te zetten, die jongen heeft nergens iets laten zien, ook bij Lecce niet. Had gewoon El Hamdaoui erin moeten zetten. Had hem of Ljajic sowieso veel liever zien spelen dan Fernandez, die er helemaal geen pepernoot van bakt.

Ondanks dat roma niet geweldig speelt, pakken ze toch hun punten de laatste tijd, nu op gelijke hoogte met lazio, wij moeten wel dinsdag nog in actie komen thuis tegen udinese, verwacht dat we die wel gaan winnen.
Het is wel erg spannend bovenin, fiorentina laat ook weer punten liggen

25 november 2012 om 18:53

Heb je daar weer dat 'wij' fenomeen...

mooi voor el hamdaoui het is hem gegund vind hem een goeie spits jammer dat frank en monir niet goed met elkaar op konden schieten want ik denk nog altijd dat ajax veel van hem had kunnen genieten vooralomdat sigtorson vaak geblesseerd en ajax moeite heeft om veel doelpunten te maken

De eerste saaie westrijd van Roma dit seizoen. Roma had gewoon geen zin, er was geen creativiteit. Pescara kon gewoon niet beter. Enige pluspunt was de verdediging, die gewoon solide stond, maar Pescara is aanvallend ook niet al te best.

Zakelijke, maar verdiende overwinning. Volgende week Siena uit, moet weer gewonnen worden.

Daje Roma!

25 november 2012 om 18:10

Ik dacht toen het na een paar minuten al 1-0 voor Roma stond, dat jullie wel met ruime cijfers zouden gaan winnen. Maar toch maar 1-0. Ach, je hebt de 3 punten en daar gaat het om, en de 0 gehouden. En Siena uit moet je in principe gewoon winnen, al is dat Siena toch een verdomd taaie ploeg, helemaal in eigen huis.

el hamdaoui bewijst meteen zn waarde, vindt het wel een beetje raar dat wanneer jovetic er niet is en toni uitvalt in de 1e helft hij er nog steeds niet inkomt, pas tien minuten voor tijd kwam hij erin en scoort meteen, misschien dat de trainer hem door dit belangrijke doelpunt wat vaker laat spelen.
roma pakt weer de 3 punten, maar laat na in pescara aan zn doelsaldo te werken, hebben toch enorme kansen om zeep geholpen

25 november 2012 om 18:15

Ik snapte ook niet dat hij er niet eerder inkwam. Ik had hem het liefst in de basis gezien. Maar hij kwam terug van een enkelblessure, dus moest rustig gebracht worden, maar had hem dan op zijn minst gewoon 40 minuten gegeven, hij is veel beter dan Seferovic. En als hij helemaal fit is hoop ik gewoon dat hij samen met Jovetic in de spits speelt.

Roma speelt een slechte wedstrijd, maar wint wel en bewaakte de voorsprong voor een keer eens heel volwassen (tenzij op het einde). Liever zo dan de zoveelste keer met mooi voetbal op de bek gaan.
Totti was voorin weer onverzettelijk. Hopelijk zetten ze nu eens een reeks neer.

1-0 gewonnen van bologna, terwijl zij de hele wedstrijd met 10 man speelden is best slecht, we hadden veel meer doelpunten kunnen maken, maar als pozzi, maxi lopez en estigarribia niet spelen en eder pas laat in mag vallen blijven er ook nauwelijks aanvallers over. Zonde dat we niet meer hebben gescoord, maar de overwinning is het belangrijkst

25 november 2012 om 17:28

ja maar jullie zijn ook niet zo heel goed. 7 nederlagen dit seizoen al. bologna is een goede ploeg en dat hebben ze soms laten zien. 1-0 is een prima resultaat

25 november 2012 om 17:35

wij zijn geen topploeg nee, maar bologna is nog slechter die hebben al 9 keer verloren. 1-0 is niet slecht, maar zij kregen na 10 minuten al en rode kaart dan verwacht ik wel een 3-0 ofzo

25 november 2012 om 18:08

Ik had inderdaad ook een wat ruimere zegen verwacht, 1-0 winnen tegen Bologna met 10 man is ook een beetje magertjes. Maar het gaat nu wel om de punten, helemaal als je het schema van Samp bekijkt, wat héél erg lastig is, en ze misschien wel 0 punten gaan pakken. Eerst Fiorentina-uit, dan Udinese-thuis, dan Catania-uit, dan Lazio-thuis en dan Juventus-uit. Word nog lastig voor Sampdoria dit seizoen, helemaal als ook nog eens Pedro Obiang vertrekt..

roma houdt de 0. 4e keer al dit seizoen. fiorentina staat nu 2e maar inter en napoli moeten nog spelen. fiorentina is onder montella heel sterk. vanavond een mooie match. hopen dat milan wint

25 november 2012 om 17:37

ja, hoop het ook als inter en napoli winnen en juventus verliest dan wordt het opeens weer heel spannend bovenin
1 juve 32
2 inter 31
3 napoli 30

Mooi voor El Hamdaoui, Hoop echt dat hij meer speel minuten krijgt want als hij in vorm is dan blijft het echt een geweldige voetballer.

pff, wat een klote wedstrijd zeg. aan de ene kant ben ik blij met het punt, maar aan de andere kant had je hier gewoon moeten winnen. helemaal als je ziet hoe je die doelpunten tegen krijgt.. de eerste had viviano misschien moeten hebben en stond pasqual te slapen, en die tweede was gewoon een voorzet die binnen viel, erg ongelukkig. vond torino sowieso erg laf spelen, voor het eigen publiek. verder wel een heerlijke sfeer in het stadion, 3.000 uitfans mee. fiorentina heeft namelijk een vriendschap met de supporters van toro, zaten ook gewoon door elkaar heen.

ik heb me echt kapot geërgerd aan sommige spelers vandaag. ten eerste aan roncaglia, bij hem leek het alsof er een zak aardappelen rond zijn lichaam hing.. olivera toonde wel inzet, maar is in sommige momenten veel te lomp.. en fernandez raakte alweer geen pepernoot, begint langzamerhand toch echt een miskoop te worden. had tot tweemaal toe ook moeten scoren. en ook montella maakte vandaag de foute keuzes.. kom op, seferovic erin zetten? die man heeft helemaal niks bewezen, zelfs bij lecce gebruikte ze hem nauwelijks. had el hamdaoui er meteen ingezet, die laat het meteen zien. fantastisch, tegen samp moet hij samen met jovetic in de spits staan. snapte sowieso niet dat montella fernandez liet starten, die heeft nog helemaal niks goeds gedaan, in tegenstelling tot mounir. ach, montella is en blijft gewoon een fantastische coach. en grande mounir natuurlijk!!

gonzalo en savic vond ik daarentegen wel erg sterk spelen, helemaal gonzalo ben ik erg gecharmeerd van.

aquilani is trouwens uitgevallen met een hamstringblessure, die is er dus 2-3 weken niet bij, hopelijk is hij er tegen roma weer bij. toni viel uit na een botsing met glik, die heeft een lichte hersenschudding, dus die is er tegen samp gewoon weer bij. dan is jovetic er gewoon weer bij, is pizarro weer terug van zijn schorsing, dan moeten gewoon weer 3 punten gepakt worden!

nu moet je voor de winterstop nog tegen sampdoria, roma, siena en palermo.. daar moeten toch zeker 9 punten uitkomen!

forza viola!!!

25 november 2012 om 17:48

Ik kijk uit naar de wedstrijd van AS Roma tegen Fiorentina. 2 ploegen die toch strijden om een Europees ticket dit seizoen. Ik heb het gevoel dat Fiorentina wel beter draait dan ons, al zie ik bij ons toch verbetering ten opzichte van een paar wedstrijden terug. Het zal voor trainer Vincenzo Montella en Alberto Aquilani ook wel een speciale wedstrijd worden.. Ik ben benieuwd.

25 november 2012 om 17:57

Zeker, ik kijk er ook echt naar uit! Het zijn twee ploegen die misschien wel het beste voetbal spelen in Italië, en allebei voor Europees voetbal gaan. En het kan echt alle kanten opgaan. Dat denk ik ook wel, al moet ik zeggen dat Roma wisselvallig is, maar toch ook wel een sterke indruk maakt. Inderdaad, voor Montella en Aquilani word het een mooie wedstrijd, ik hoop dus voor Aquilani dat hij op tijd fit is. En voor Pizarro word het natuurlijk ook een speciale wedstrijd, heeft nogal wat jaren in Rome gespeeld. Hoe gaat het trouwens met Lamela, weet je of hij beschikbaar is tegen Fiore?

Herriner me de wedstrijd van vorig jaar nog wel, goal van Lazzari in de laatste minuten.

AS Roma wint van Pescara, trainer Zdenek Zeman wint met zijn nieuwe club op voor hem vertrouwelijk terrein. Dit was geen goede wedstrijd, maar gelukkig gaan we toch met de 3 punten terug naar Rome. Mattia Destro scoort, maar laat heel wat kansen liggen.. Onze verdediging lijkt goed te staan, Marquinhos blijkt een heel groot talent te zijn. Dankzij deze overwinning kunnen we weer wat meer naar boven kijken. Een Europees ticket is zeker haalbaar met deze spelersgroep.

El Hamdaoui is ook geblesseerd aan de hiel en hij deze week apart getraind, vandaar dat montella geen risico met hem wilde nemen.

25 november 2012 om 18:01

Wat je zegt klopt niet. El Hamdaoui komt net terug van een enkelblessure die hij heeft opgelopen met Marokko, en daarom waren ze nog wat voorzichtig met hem. Heeft inderdaad apart getraind. Maar hij had denk ik wel kunnen starten, al had ik Ljajic in de basis veel logischer gevonden dan Matias Fernandez, die nog totaal geen indruk heeft weten maken.

Zal wel moeilijk worden om zich weer in de basis te spelen als ie terugkomt van de Africa Cup in 2013, maar voor mij is het belangrijker dat ie vlamt voor Marokko dan dat ie vlamt voor Fiorentina.

25 november 2012 om 18:54

Als ie blijft scoren moét Mounir in de basis van Marokko staan. Geen Chamakh, die jongen heeft nooit iets kunnen laten zien.

jammer dat roma niet meer heeft gescoord had wel gemoeten tegen pescara,gelukkig wel drie punten

Waarom speelt Toni nog in plaats van Hamdaoui, Toni is al jaren passé, komt hij nog doen alsof Viola blij met hem moet zijn(verkozen boven andere aanbiedingen), vergeet alleen te zeggen dat die aanbiedingen uit de Serie B en de zandbak komen

Toch wel leuk voor Mounir dat hij bij Fiorentina wel van waarde kan zijn. Hopelijk krijgt hij meer vertrouwen van de coach want het is een uitstekende spits mits in vorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren