Feyenoord kent in aanloop naar bekerfinale moeizame generale tegen Fortuna

Feyenoord heeft zondag een zwaarbevochten competitiezege geboekt. Op bezoek bij Fortuna Sittard had de ploeg van Arne Slot uiteindelijk genoeg aan een scrimmagegoal van Dávid Hancko om de drie punten veilig te stellen. Daarmee lijken de Rotterdammers vrijwel zeker van de tweede plek. Volgende week zondag wacht Feyenoord de bekerfinale tegen NEC.

Slot begon ongewijzigd aan het duel in Limburg. Het betekende dat Lutsharel Geertruida weer vanaf de linksbackpositie startte. Justin Bijlow en Gernot Trauner keerden terug in de wedstrijdselectie, maar begonnen beiden nog op de reservebank.

Fortuna was, aangestuurd door Danny Buijs, geenszins van plan om naar de slachtbank geleid te worden. Opererend vanuit een vijfmansdefensie toonde de Limburgse equipe zich behoorlijk fel in de duels. De ploeg van Danny Buijs stond niet al te veel kansen toe aan de Rotterdammers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na een kwartier was daar de eerste serieuze dreiging vanuit Feyenoord. De watervlugge Yankuba Minteh sprintte eenvoudig langs Ivo Pinto, maar stuitte oog in oog met Michael Verrips op de doelman van Fortuna.

Luttele minuten later was de voorsprong wel daar voor de bezoekers. Na een carambole uit een hoekschop toonde Hancko zich het meest alert. De Slowaak zette zijn ploeg met de punt van zijn schoen op voorsprong: 0-1. Het betekende zijn derde doelpunt in vier wedstrijden.

Fortuna leek echter niet uit het veld geslagen en bleef zich stug vastbijten in de tegenstander. Het leverde na een klein halfuur de eerste serieuze mogelijkheid op. Justin Lonwijk snoepte de bal af van een lakse Igor Paixão, maar schoot de bal in het zijnet.

Zo stevenden beide ploegen in een fel maar relatief kansarm duel op de theepauze af. In het tweede bedrijf, rond het uur spelen, was de thuisploeg misschien wel het dichtst bij de gelijkmaker. Na een half weggewerkte vrije trap kon Mitchell Dijks ter hoogte van de elfmeterstip volleren: ruim over.

In een verder weinig inspirerende tweede helft kwam invaller Ayase Ueda na driekwart wedstrijd het dichtst bij een tweede treffer. Hij frommelde zich langs de Sittardse defensie, maar een inglijdende Dijks veredelde een treffer van de Japanner.

Een minuut of tien later verzuimde Feyenoord de wedstrijd in het slot te gooien. Een inschattingsfout van Dimitrios Siovas stelde Ueda in staat op het doel van Verrips af te lopen. De spits stuitte wederom op de sluitpost, waarna Luka Ivanusec in de rebound voor een leeg doel op wonderlijke wijze op de paal schoot.

Maar de ruststand zou ook de eindstand blijken. Zo kende de regerend landskampioen een zware, maar uiteindelijk geslaagde generale repetitie in aanloop naar de bekerfinale met NEC aankomende zondag.

1
2

Ik ben na vanmiddag echt voornemens om een petitie te starten om Nijhuis te bannen uit het betaald voetbal. Sierhuis een gele kaart geven terwijl die jongen volkomen gelijk heeft als het gaat om doorspelen van Feyenoord. Refereert naar een moment eerder waar zij wel de bal uit schieten. Tegelijkertijd had in de eerste helft Fortuna wel vijf gele kaarten mogen hebben, krijgen er uiteindelijk maar twee. Waarvan één een minuut duurt om te geven en dus daarna Sierhuis. Die centrale verdediger, Fofana (?) mag op iedereen doorlopen en schoppen zonder enkele consequentie. Bij de meeste zat een bal bij, maar bij Timber veel te laat. Speelt de wedstrijd volledig zonder een kaart... Wieffer met een goede tackle op de bal, overtreding in zijn ogen. Dan als er ook maar een speler zegt dat hij het niet meer begrijpt, dreigt hij meteen weer met geel want praten tolereert de ster van de show niet. Geen enkele speler op het veld wist waar hij aan toe was en dan krijg je een wedstrijd waarbij spelers zoeken naar een grens. Verder een draak van een wedstrijd gezien, Paixao die echt alles verkeerd deed en blij mocht zijn dat hij de 2e helft nog mocht meedoen. Staat onnodig buitenspel, wel mooi afgemaakt. Dan ook nog eens Minteh eerder eraf dan Paixao... Gimenez met 8 balcontacten in de eerste helft, zwaar bewaakt door die Griek achterin. Dankbaar toen hij eraf ging met uiteindelijk 16 balcontacten totaal... Blij met de drie punten want Feyenoord was dramatisch, maar Nijhuis krijgt van mij puntenaftrek. (Ja, vooraf even klaargezet dit). Moest het van mij af schrijven.

Heeft iemand een idee waar Nijhuis mee bezig was?

14 april 2024 om 16:31

De Nijhuis show deel 528

Feyenoord niet goed, maar Nijhuis… legaal mensen ongelukkig schoppen onder deze man.

Het is niet zo zeer dat we Fortuna overleeft hebben, maar vooral onszelf én de ‘grote’ Bas Nijhuis show.

Overleeft, naar het schijnt zonder blessures mag een wonder zijn. Nijhuis liet zoals gewoonlijk vliegende tackles gaan maar vasthouden is dan wel weer geel. Ongekend wat deze man vandaag heeft laten zien.
Blij dat de wedstrijd voorbij is en we uit kunnen kijken naar de beker finale. Dan moet het wel beter. Vele spelers ondermaats vandaag maar we houden het er maar op dat het komt door de beker.

Belangrijkste hier dat je wint en zonder blessures van het veld afstapt, want daar was die Fofana wel naar opzoek haha.

Nijhuis ook echt absurd, de hele 2e helft fluit hij ineens voor alles, maar de overtreding van Fofana op Ivanusec weer niet

Deze wedstrijd lijkt slecht, maar als je dat dan naast het optreden van Nijhuis plaatst vond ik het best goed.

Pak die man zijn fluit af, hij veroorzaakt gewoon blessures met die regels van em. Kansloos figuur.

Zeer moeizame wedstrijd, veld leek stroperig. Spel was ook vrij matig.

Enige positieve dat je vrijwel geen kansen weggeeft, want het spel wat Fortuna op de mat legt, ligt Feyenoord over het algemeen niet. Lange ballen en vechten voor de tweede bal.

Nijhuis is echt een verschrikking. Timber heeft zijn shirt bijna verloren, enkels en schoenen verloren, maar gewoon geen gele kaart trekken.

Maar goed, op naar de finale. Zal uiteraard een andere wedstrijd worden.

Toch wel anders dan vorige week nu je een betere tegenstander treft.

Wat een armoede dit Feyenoord. Fortuna grotere kansen gekregen vandaag. Psv met kop en schouders de beste dit seizoen

14 april 2024 om 16:44

Ohja? Ik heb 0 kansen geteld bij Fortuna maar kan aan mij liggen 😅 wel veel schoppen, ook knap.

14 april 2024 om 16:46

Alleen die volley in de tweede helft, maar verder 0 kansen inderdaad.

14 april 2024 om 17:00

Valt me dan wel tegen Migi. Sierhuis, Halilovic en Siovas met een kans. Als iemand moest winnen was het inderdaad Feyenoord maar geen kansen laat me denken dat je niet keek.

14 april 2024 om 17:03

Dan is je definitie van kans wel heel breed. Die kansen van Ueda en in de eerste helft Minteh, vrij 1op1 dat is een kans. Fortuna had wat van toevalligheid aan elkaar hangende mogelijkheden en op het laatst die schotkans van Halilovic.

Kunnen gewoon op 84 punten eindigen dus lul niet zo dom met armoede.

14 april 2024 om 16:49

Haha dat het allemaal niet overtuigend was, helemaal mee eens. Maar ga niet zeggen dat Fortuna grotere kansen heeft gehad. Alleen Halilovic kreeg een goede schietkans. Maar Minteh één op één, Ueda praktisch één op één, Tja... Knappe jongen / dame / wat voor identiteit dan ook die mij vertelt welke kansen van Fortuna groter waren.

14 april 2024 om 16:57

Check de statistieken maar.
Fortuna 14-3 schoten Feyenoord 10-3

Fortuna betere statistieken. Een topploeg onwaardig tegen een hele beperkte zwakke tegenstander

14 april 2024 om 17:01

Alle statistieken behalve schoten zijn in het voordeel van Feyenoord. Ruim 3x zoveel xg, maar passes, balbezit, kansen, corners, alles. Zeker in het laatste kwartier is het een wonder dat het geen 0-3 werd.

Kijk de wedstrijd maar, uiteindelijk zeg jij 'grotere kansen'. 14 schoten betekent drie op doel en 11 mis. Dus in dat opzicht op doel al gelijk. Uiteindelijk kopt Nieuwkoop net mis, dat was een vrijwel zeker doelpunt. Dus kom maar met een beter argument dan simpele, nietszeggende statistieken. En mooi ook dat zelfs Buijs, Dijks, Slot, Hancko, iedereen bij ESPN vond dat de kansen van Feyenoord groter waren. Maar onze toetsenbord held Elbacio vindt dat Fortuna recht had op een overwinning

14 april 2024 om 17:23

Ik heb de wedstrijd niet gezien. Geloof best dat Feyenoord iets beter was. Dan nog vind ik het erg armoedig. Het verschil wat psv laat zien met name op op aanvallend gebied is groot

14 april 2024 om 17:28

Als je de wedstrijd niet hebt gezien, kom dan alsjeblieft niet reageren zo vlak na de wedstrijd. Statistieken zeggen in deze wedstrijd werkelijk niks. Het was armoedig, maar de staat van het veld was eerste helft ook armoedig. Niet gesproeid, traag lopend, veel onduidelijkheid rondom wel of niet overtreding. Fortuna die erg compact speelde ipv Ajax die open huis geeft. Het verschil met PSV is dat zij makkelijker scoren, helemaal mee eens. Tegelijkertijd verwacht ik dat ook van die aanval die samen 80 miljoen waard is. Waar gimenez momenteel voetbalt als een speler die 5 miljoen waard is en Paixao ook drama speelde vandaag. Minteh blijft een lichtpuntje voorin.

14 april 2024 om 19:19