Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona verliest Frenkie de Jong, Pedri en twee dure punten in Bilbao

Laatste update:

FC Barcelona heeft een zeer frustrerende avond beleefd tegen Athletic Club. Trainer Xavi zag Frenkie de Jong én Pedri nog voor rust geblesseerd uitvallen met op het oog vrij serieuze blessures. Bovendien kwamen de Catalanen niet tot scoren in Baskenland: 0-0. Barcelona laat na de tweede plek over te nemen van Girona en dichter bij koploper Real Madrid te komen. De Koninklijke heeft zeven punten meer dan Girona en acht meer dan Barcelona. Athletic pakt een puntje in de strijd om plek vier.

Athletic Club-trainer Ernesto Valverde kon niet over zijn sterkste elf beschikken. Zo waren Nico Williams en Dani Vivian geschorst en Yuri Berchiche en Ander Herrera geblesseerd. Mede daardoor kregen Álex Berenguer en Unai Gómez basisplaatsen. Bij Barcelona werd spits Robert Lewandowski geflankeerd door Raphinha en Pedri. De Jong vormde het middenveld met Andreas Christensen en Ilkay Gündogan.

Barcelona presenteerde zich aardig in San Mamés, waar het via Christensen en Jules Koundé zijn eerste mogelijkheden kreeg. De Deen kopte over, terwijl de Fransman op aangeven van De Jong naast en over het doel van Unai Simón schoot. Athletic kon in de openingsfase nog niet al te veel klaarspelen. Zo zag Unai Gómez zijn schot gekraakt worden.

Halverwege de eerste helft werd duidelijk dat De Jong niet verder kon spelen. De Oranje-international landde verkeerd na een duel met Unai Gómez en in de herhaling was goed te zien dat de enkel van de spelmaker dubbelklapte. De Jong verliet het veld met ondersteuning van mensen uit de medische staf en werd uiteindelijk op een blessurekarretje naar de kleedkamers begeleid.

Barcelona kwam daarna tot tweemaal toe bijna op voorsprong. Fermín López moest zijn meerdere erkennen in Simón, die de bal ver wegwerkte. Niet ver genoeg echter, want João Cancelo had een prachtig schot in huis in de buurt van de middenlijn. Simón kon er nog net een handje tegenaan zetten, al zou dat niet voldoende zijn geweest om een treffer te voorkomen. Gelukkig voor Athletic was Yeray Álvarez de reddende engel op de doellijn.

Het zat Barcelona niet mee, want na De Jong moest ook Pedri geblesseerd van het veld. Zonder dat er een speler in de buurt was en vlak na een gegeven pass ging de Spanjaard zitten en sloeg hij de handen voor zijn gezicht. Pedri ging zichtbaar geëmotioneerd naar de bank en liet zich vervangen door Lamine Yamal. Al met al een frustrerende eerste helft voor Barcelona, dat twee belangrijke basisspelers verloor en het overwicht niet wist om te zetten in treffers.

Athletic Club was de betere partij aan het begin van de tweede helft. Iñaki Williams schoot echter hoog over, terwijl Unai Gómez zijn inzet net naast het doel van Marc-André ter Stegen deed belanden. Tussendoor loste Lewandowski een ongevaarlijk schot. De Pool probeerde het niet veel later opnieuw, dit keer werd zijn poging gekraakt. De tweede helft was verder weinig verheffend.

Athletic Club speelde donderdag nog in de Copa del Rey tegen Atlético Madrid en maakte een vrij vermoeide indruk. Barcelona wist zich daar amper raad mee en kwam in de blessuretijd nog goed weg, toen Dani García uit een hoekschop van Berenguer naast kopte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slaapverwekkende rotpot was dit zeg. Verdiende geen winnaar.

Real Madrid, ondanks bestolen te zijn gisteren, gewoon de lachende 3e en winnaar van dit weekend. Heerlijk hahahaha

3 maart 2024 om 23:26

Tja, gezien het schema had je natuurlijk moeten uitlopen op Barca (niet dat ik die ooit nog in de buurt zie komen dit seizoen) dus je verliest een goede kans om het gat te vergroten. Girona is wel een mooie meevaller.

4 maart 2024 om 07:05

Tebas had hier geen rekening mee gehouden denk ik. Moet hij weer de portemonnee trekken om Real punten afhandigen te maken en hopen dat de andere wél winnen.

4 maart 2024 om 08:28

Een Real Madrid fan die omkoping van La Liga door de president van de competitie insinueert omdat ze een keer een rare arbitrale beslissing tegen krijgen. Ongegeneerd wel hoor... xD

4 maart 2024 om 09:55

En dan ook nog eens uitgerekend Tebas, de man die openlijk in de media heeft aangegeven fan te zijn van R. Madrid. Madrid fans beginnen met de dag lachwekkender te worden.

4 maart 2024 om 10:04

En dat zegt wat? Real en Bilbao de enige clubs die tegen zijn salarisverhoging en de CVC deal van 50 jaar zijn…

4 maart 2024 om 12:07

@SergioRamosHM: Heel geloofwaardige omgekeerde psychologie. De Koninklijke Castilliaanse staatsclub Real Franco Vardrid is het slachtoffer van de wijdverspreide corruptie in Spanje en de Catalaanse oppositieclub is de agressor van dienst achter de schermen 🙄

4 maart 2024 om 15:28

Niet dat ik de mening van Ramos deel maar Barca stemt wel doodleuk voor een salarisverhoging voor Tebas terwijl Madrid als 1 vd enige 2 clubs tegen stemt.

Mijn hemel.. waar heb ik naar zitten kijken.. dit was volstrekt niveauloos. Geen kansen gezien, constant balverlies. Ik begin echt m’n hoop te verliezen in Barcelona.. zoveel matige speler. Hoe kom je hier ooit bovenop zonder geld? (Zekers als ogenschijnlijke toekomstige leiders als Pedri altijd geblesseerd zijn pff)

Bilbao was niet fris door wisselingen de midweekse wedstrijd tegen Atletico, en Barcelona? Ja, daar heb ik geen woorden voor. Vrijwel iedereen was waardeloos. Raphinha is niks, wordt niks. Afscheid nemen van hem. Eens in de zoveel tijd heeft hij een oké wedstrijd, waardoor je denkt dat hij niet zo slecht is. Als je hem vandaag dan ziet.. jeminee, wat kan hij er weinig van zeg. Fermín viel ook slecht in, maar dat wist je op voorhand, die is niet rijp genoeg voor dit soort wedstrijden.

Tot slot: Joao Felix. Hoe hij ook weer invalt.. ik ga er geen woorden aan vuil maken. Wat een zacht ei is dat.

3 maart 2024 om 23:06

Felix is gewoon helemaal niks. Kan alleen voetballen als die er zin in heeft en dat is 5 procent van het seizoen. Voor de rest bizar slecht. Logisch dat Atletico die gast wou verhuren. Kost bakken met geld voor ze en je krijgt er niks voor terug.





Die Yamal is toch echt heel goed hoor. Beste man op het veld in zijn invalbeurt. En dat op die leeftijd.

3 maart 2024 om 23:17

Hij is echt heel heel goed.

Maar je ziet het met Ansu Fati bijvoorbeeld een flinke blessure en het is gedaan. Moeten zuinig op hem zijn.

3 maart 2024 om 23:48

Fati is ook wat pech natuurlijk. Deze kerel vind ik nog wel beter dan de jonge Fati trouwens. Die maakte heel snel indruk met een neusje voor de goal, maar voetballend vond ik die (zeker in het absolute begin) vaak echt nog tekort komen. Dat heb je totaal niet bij Yamal.

3 maart 2024 om 23:52

Yep daar heb je gelijk in. Fati viel op door zijn koelbloedige afronden vanaf jonge leeftijd. Echt bijzonder hoe makkelijk hij een goal maakte. Een dribbelaar was het nooit echt, en ook niet de man van de voorzet.

Yamal daarentegen, die valt op met zijn voetbalbrein. Ongelofelijk hoe een 16-jarige zovaak de juiste keus maakt. Jonge dribbelaars zijn niet zozeer zeldzaam, maar jonge spelers die zo vaak de juiste keuze maken na deze dribbels wel.

3 maart 2024 om 23:58

Echt een heel speciale kerel inderdaad. Vergelijk hem met een 18-jarige Vinicius en dat is echt een waanzinnige wereld van verschil.

Al wil dat niet per se iets zeggen natuurlijk. Vroege piekers bestaan. Al denk ik absoluut niet dat Yamal er eentje is.

Dit is zo’n wedstrijd waarvan je gewoon na 5 minuten weet dat er niks aan is. Waarom blijf je dan nog kijken vraag je dan af.. er is zoveel over dit Barca gezegd en ik moet zeggen dat ik verder ook niet meer weet wat er nog gezegd moet worden. Geen geld, geen topspelers, coach gaat weg en de talenten, die de fans nog beetje hoop gaven, zijn een voor een weg aan het vallen. Ben benieuwd wanneer de bodem geraakt word.

3 maart 2024 om 23:12

Ik ga eerlijk zijn, ik zie het somber in, je beste spelers zijn jonkies.. die allemaal regelmatig geblesseerd zijn, of nu een zware blessure hebben. Balde, Pedri, Araujo, Gavi, Fati.. allemaal problemen met blessures. Dit kan je niet opvangen met nieuwe spelers, want er is geen geld.

Je hebt Fort, Cubarsi, Yamal, Marc Bernal en de 2 broers (kom even niet op de naam, staan allebei bekend als toptalent) die er aankomen die ik een hele grote toekomst toedicht. Een nog jongere generaties dan die van Pedri bijvoorbeeld. Deze jongens hebben echter wel baat bij jongens waar ze zich aan kunnen optrekken, en die zijn er niet.

Real met Mbappe en Davies erbij gaat gewoon 5 jaar lang kampioen worden van Laliga. Dat is niet eens een vraag maar een weet. Die maken Barcelona af, en welke andere Laliga ploegen gaan daar punten van afsnoepen? Echt vrijwel geen.

De toekomst is alles behalve rooskleurig.

3 maart 2024 om 23:18

Prijzen boeien me niet eens joh. Ik wil gewoon een club zien die bouwt aan een leuk team dat voor elkaar vecht en mooi voetbal speelt. Jongens als Pedri, Gavi en Fati waren spelers die mooi in dat team pasten maar dan is het de zaak dat spelers als Lewa, Ranfinha, Torres, Kounde en Gündogan belangrijk zijn en juist die jonge gastjes ontlasten. Pedri speelt echt alles omdat hij de enige is die iets kan creëren. Fati speelde destijds alles omdat hij de enige gevaarlijke aanvaller was naast Messi opgegeven moment. Zo’n Yamal die nu ook elke week speelt, toch belachelijk dat hij beter presteert dan je flankspelers die samen 110 mil hebben gekost. Zo’n jongen dient achter Torres en Raphina te moeten wennen aan de intensiteit van het niveau. Zo ga je er natuurlijk nooit komen. Al heb je straks weer 5 super talenten, als zij vanaf hun 17e de kar moeten trekken omdat de ervaren spelers het laten afweten dan begint de hele cyclus opnieuw. Frustrerende tijden als supporter.

3 maart 2024 om 23:25

Hier ben ik het wel mee eens eigenlijk. Mij gaat het niet direct om de prijzen. (wel om het competitief zijn, 15 punten achterstand in december bijv maakt het nogal saai) wat ik wil is vermaakt worden, ik wil Barcelona aanzetten en leuk voetbal zien. Niet zoals vandaag, dat ik me afvraag waarom ik überhaupt gekeken heb. (Dit is zonder te overdrijven al een keer of 10 gebeurt dit seizoen)

Het seizoen onder Koeman, keken we echt naar kwalitatief kutteam. Dest, Braitwaite, Mingueza etc. Alsnog vond ik het bij vlagen leuk om te zien hoe dat team alles gaf, comeback na comeback voltooide in de copa en hoe ze bij vlagen leuk voetbal speelden. Ben ik vermaakt in deze 2,5 jaar onder Xavi? Niet bepaald eerlijk gezegd, vorig jaar was ook niet heel leuk.

Het leukste voetbal speelde Xavi in mijn ogen met Ferran-Aubameyang-Adama voorin. Kwalitatief echt vrij dramatisch, maar wel leuk om naar te kijken. Een bejaarde Alves die nog een half seizoen meespeelde. Dat halve seizoen hebben we echt leuke potjes neergezet, met kwalitatief een veel minder team dan nu.

3 maart 2024 om 23:37

Daarom snap ik dus dat gegeil op speler als Lewa en Gundogan niet? Waarom die überhaupt halen? Waarom niet gewoon verder met Aubamayeng? Ik zie dit Barca alleen nog gered worden als na dit seizoen spelers als Lewa, Gündogan, Rafinha en Felix weg gaan. Misschien Cancelo houden maar voor de rest is gewoon kijken naar ervaren krachten in de competitie die graag naar Barca willen komen en niet duur zijn. Stop met dat lachen op sterspelers en bouw gewoon een elftal met spelers die keihard willen werken voor het shirt. Vul dat aan met eigen jeugd en je hebt gewoon leuk selectie die voor elkaar strijd.

3 maart 2024 om 23:50

Kijk, een Gündogan transfervrij, vind ik niet heel gek. (Toch de aanvoerder van de regerend CL winnaar), maar Lewandowski (50m), Ferran (55m), Raphinha(65m) is echt bezopen.

Lewandowski heeft aanvoer nodig, dat weet je, maar dat is er niet, diepgaan kan hij niet. Ook iets wat doorgaans van belang is bij Barcelona.

Raphinha, 65 miljoen voor een vleugelspeler die niet eens kan dribbelen. Wtf? Hij werkt hard, thats it. Hoe betaal je daar in hemelsnaam zoveel geld voor.

Ferran, tja lastig. Die toonde wel potentie, maar die is het ook net niet. Maar oké, de aankoop is nog redelijk te verdedigen.

Je hebt dus een aanval van bijna 200 miljoen, (met Roque) die door geen één verdediging wordt gevreesd. Hoe kan je een aanval stellen zonder ook maar één snelle speler?! Ik begrijp dit gewoon niet. Wanbeleid ten top. ( Yamal is je beste buitenspeler, schaam je je dan niet kapot als aankoop van 65!miljoen?!)

Hoe ga je hier bovenop komen? Ik weet het echt niet.

Je start komend seizoen hoe dan ook met Lewandowski als eerste spits, en met Ferran/Raphinha als eerste rechtsbuiten. (Door Yamals leeftijd kan hij niet eerste keus zijn, klaar.) dat wordt weer een jaar afzien.

4 maart 2024 om 01:32

Barca kan gered worden als Laporta besluit om samen met Xavi zijn biezen te pakken. Die man maakt jullie meer kapot dan jullie doorhebben. Kort termijn visie en totaal geen duidelijke strategisch idee achter zijn beleid. Een goede club president met een duidelijk plan en visie kan het tij keren. Dat zal niet in één keer gaan natuurlijk, maar die positie moet echt zo snel mogelijk ingevuld worden door een capabele persoon.

3 maart 2024 om 23:13

@barcalover123

Idd ik vrees echt voor Pedri dat we met hem een Ansu Fati scenario weer gaan krijgen.

Echt zonde er is zoveel roofbouw op die jonge gepleegd door Koeman vooral.

4 maart 2024 om 17:58

Koeman deed dit ook puur om z'n baan te redden. Hij voelde de enorme druk en forceerde toen duidelijk om steeds maar de beste spelers op te stellen, zonder te denken aan gezondheid. Ten Had doet dit ook met Shaw

4 maart 2024 om 03:07

Het is gewoon over met Barca. Hebben nog jaren na kunnen teren op hun succesperiode, maar eigenlijk sinds messi weg is, is het niet veel meer. Zie ze op dit moment ook meer als subtop i.p.v. de absolute topclub die ze waren. Visie van het 'bestuur' is daar ook debet aan. De Barca fans mogen zich doodschamen met een dergelijke gang van zaken...

Voornamelijk gunstig voor Atletico Madrid lijkt me - nog maar drie punten achter Barcelona.

Vandaag had je de mogelijkheid om in te lopen op Real, en je 2 beste spelers vallen geblesseerd uit.
Wat een rot seizoen is het toch, alles wat kan tegen zitten zit tegen.
Pedri heeft dit seizoen alper 2 volle maanden gespeeld, hetzelfde geldt voor Frenkie, en Gavi is veel langer out, hoe moet je dan wedstrijden gaan winnen, dit zijn de beste 3 spelers van de ploeg.
Nu maar hopen dat ze die top 4 kunnen halen.
In de CL gaan ze slaag krijgen van Napels, seizoen is dus nu al over.

Het zit ook niet mee voor de Catalanen. Dan kan je 2 punten inlopen en dan verlies je spelers aan blessures en speelt de ploeg als een natte krant.

Mooi. Soort gerechtigheid dat Girona vandaag verliest en dat Barca vandaag niet heeft gewonnen, na de schandaal gisteren bij de wedstrijd Valencia en Real Madrid, waar Real Madrid kiezelhard is bestolen van een overwinning. Wat zullen Gil Manzano en La Liga slecht slapen. Jammer joh, toch nog een puntje uitgelopen op de nummer 2.

Uiterst blij mee dat Athletic Club een resultaat pakt, waar ik niet echt zomaar op had gerekend, puur omdat ze donderdag alles gaven tegen Atletico in de Copa, en ook omdat Athletic hun beste speler miste door een schorsing ( waanzinnig hoe dat tot stand kwam vorige week )

Lekker.

4 maart 2024 om 20:21

Valladolid vergeten vorig jaar tegen real

Waardeloze wedstrijd, had echt meer verwacht, maar het midweekse potje tegen Atletico had er aardig ingehakt bij Athletic.

Lichtpuntjes vond ik Unai Gomez en Yamal, gebeurt wel altijd wat als die jongen invalt. Cancelo speelde ook een sterke eerste helft.

Zag iedereen schreeuwen om Felix maar die had me toch een zwakke invalbeurt, de tandjes.

3 maart 2024 om 23:16

Poah die invalbeurt van Felix… pfff echt het is zo vermoeiend om wekelijks naar Felix, Raphinha en in mindere mate Ferran te kijken. Wat zijn zij om de beurt telkens gruwelijk slecht zeg.

Het ergste aan Felix vind ik zijn houding. Daar kan die jongen waarschijnlijk niks aan doen, maar hoe hij over dat veld dartelt.. als een prinsesje die absoluut niet aangeraakt mag worden, want dan gaat hij rollen.

En dat kan hij écht goed. Zich mooi theatraal op het veld storten.

3 maart 2024 om 23:22

Ferran valt ook niet mee inderdaad, besef even dat daar gewoon 55 miljoen voor is afgetikt omdat Laporta een statement wilde maken.

Van Felix vind ik het verval nog steeds belachelijk groot. Hij begon dit seizoen echt sterk maar is zo ver teruggevallen. Hij wordt gehuurd toch? Zit er een verplichte optie tot koop bij?

Pedri begin ik trouwens wel echt een zielig verhaal te vinden. Die gozer kan zo goed voetballen, maar zijn blessures zorgen ervoor dat ik steeds het gevoel heb dat hij nog maar op 70% kan voetballen.

Vrees ook zo voor Gavi hoe die terugkomt, dat vind ik zo’n mooie voetballer.

3 maart 2024 om 23:30

Felix zit geen optie tot koop bij gelukkig. Geruchten gaan dat Atletico hem van de hand wilt doen voor 70/80 miljoen(Hahahaha, belachelijk) Dit kan en moet Barcelona helemaal niet willen betalen. Barcelona wilt hem wel mogelijk nog een seizoen huren..

Pedri is klaar ben ik bang, de Pedri waar ik verliefd op werd was een speler die dribbel na dribbel aanging, in de korte ruimte wegdraait en zich het snot voor de ogen liep. Pedri is tegenwoordig een heel andere speler, veel saaier in mijn ogen. Niet slecht hoor, zeker niet, maar het magische randje is er van af lijkt het. Hij speelt nu zo “volwassen”. Alles op safe, verliest de bal nooit, maar doet ook zelden iets waar je van je stoel af springt, daar baal ik persoonlijk heel erg van..

Dalijk moet ik mijn naam veranderen in Wirtz10. Dat is nu wel mijn favoriete speler geworden.

3 maart 2024 om 23:39

Die arme jongen speelt gewoon met handrem er op, dat is wel duidelijk. Geef hem is ook ongelijk. De Pedri die bij ons begon zou terug kunnen komen als hij lange tijd fit blijft en een coach krijgt die hem rust gunt en ook weer het vertrouwen geeft om zijn ding te doen.

4 maart 2024 om 01:07

Geluk bij een ongeluk dat Barca in zwaar weer zit financieel gezien waardoor Felix slechts gehuurd is en je zonder problemen afscheid kan nemen deze zomer en geen geld kwijt bent buiten zijn salaris. Stel je even voor dat Barca het geld had en hem afgelopen zomer definitief gehaald had voor pakweg 50-60 miljoen met een langdurig contract en nu aan hem vastzat.

4 maart 2024 om 01:14

Dat wil ik niet voorstellen.. pfff.. hij is misschien wel de meest ergerlijke aanvaller van Barcelona. Als het niet loopt dan erger je je helemaal kapot aan dat vrijblijvende jeugdige spel. Terwijl hij de status “talent” al lang voorbij moet zijn, speelt hij nog steeds als een jeugdspeler. Tis verschrikkelijk.

En dan incidenteel zoals tegen Betis thuis, trapt hij een bal buitenkant rechts erin en dan ben ik weer 3 wedstrijden Felix-fan. Puur omdat ik een fanboy ben van elke voetballer die op techniek en souplesse het verschil kan maken.

Als zo’n Modric bijvoorbeeld tegen Barcelona een bal met buitenkant rechts op de paal schiet baal ik nog net niet, omdat dat voor mij persoonlijk de reden is dat de sport voetbal voor mij leuk maakt.

Opzich niet gek vind ik om een interland periode zonder frenkie. Ik vind hem gewoon te weinig toevoegen, ben benieuwd naar een ander centraal blok, we hebben genoeg, wat t team misschien alleen maar ten goede komt.

3 maart 2024 om 23:58

@r9neymar

Zonder Frenkie wordt er opbouwend 0% gedaan zowel bij Barca als bij Oranje.

4 maart 2024 om 00:24

Het is in Nederland de laatste tijd vrij hip om je beste spelers af te doen als complete amateurs.

Echt bizar hoeveel mensen hier roepen om Van Dijk door te selecteren. Als je dat zegt, ben je direct af en is je mening niet serieus te nemen. Dan gaan mensen roepen om spelers als Botman. Ook heel goed hoor, maar absoluut geen Virgil. Dit gebeurt met Frenkie ook, en met Memphis ook.

Elk topic waar Dallinga scoort kan je er weer op wachten: mensen die hem nooit zien spelen gaan hem het Nederlands elftal in lullen. Dallinga is echt het toonbeeld van middelmatigheid. Die heeft helemaal niks in het Nederlands elftal te zoeken. Memphis is echt 10x de speler die hij is.

Net zoals Frenkie echt ontegenzeglijk beter is dan Veerman/Timber/Reijnder/Koopmeiners of wie dan ook een “hype” is op dat moment.

4 maart 2024 om 08:32

Gewoon met droge ogen beweren dat een interland periode zonder Frenkie de Jong je team misschien alleen maar ten goede komt. Koekoek... Sorry maar dat kun je toch simpelweg niet serieus nemen?

4 maart 2024 om 10:04

Omdat ik niet mee loop met de menigte? Ik zie het gewoon niet. Ja ik zie dat hij elke 5 wedstrijden iets moois doet, maar niet genoeg? Laat me raden jullie zijn voor ajax of barca en staan er 100% achter, snap ik. Maar persoonlijk irriteer ik me alleen maar aan hem. En alsof iemand anders die ballen niet kan geven komop. Wat heeft frenkie ons nou feitelijk gebracht dan?

4 maart 2024 om 10:44

Heeft niets met meelopen met de menigte te maken hoor. Als je wil beweren dat de selectie van het Nederlands elftal er zonder De Jong sterker op wordt dan met hem dan ben je gewoon bewust tegendraads aan het doen. Zo van "kijk mij eens tegen de menigte in gaan". Frenkie hoort gewoon ontegenzeggelijk bij de beste middenvelders van Nederland en dient te allen tijde geselecteerd te worden voor Oranje. Dat is gewoon een feit en je hoeft echt geen fan van Ajax (of Barca) te zijn om dat in te zien hoor.

4 maart 2024 om 11:09

Ja idd - natuurlijk is hij geen Modric, Rodri, Brozovic of Verratti en het is vooralsnog in Oranje geen groot succes geweest, maar het is toch moeilijk om naar een Wieffer, De Roon, Schouten, Koopmeiners en Veerman te kijken en denken: ja dat zijn allemaal betere voetballers, laten we Frenkie maar helemaal thuislaten.

Mooiste moment was nog wel het applaus vanaf de tribune bij de aftocht van Frenkie. Heel erg sportief van Bilbao-supporters, mag van mij vaker gebeuren. Gelukkig was de verdediging een keer solide, maar aanvallend was het erg pover.

Overdreven pessimisme is nergens voor nodig mede-culers. Op Bilbao is altijd een zware verplaatsing. Ook in de prime gloriejaren onder Pep kwam je niet altijd terug met de 3 punten. Als dat wel gebeurde dan was dat doorgaans felbevochten en niet met ruime scores of pure tiki taka spel. Dit huidige Bilbao team is misschien wel het beste in jaren bovendien. Fysiek ijzersterk en met die hoge druk verschrikkelijk moeilijk te bespelen. En toch kwam Barca er redelijk goed onderuit en gaven ze weinig weg. De opbouw en positiespel was niet slecht, maar een goede voortzetting vereist meer balvaardige spelverdelende en creatieve middenvelders. Als je 2 beste middenvelders echter uitvallen, dan is het niet onlogisch dat je tot weinig kansen komt. De blessuregevoeligheid van Pedri is wel minder, maar ik vermoed dat de fysical coach onder Xavi wat tekort komen. Een betere omkadering op dat vlak en misschien een programma op maat zou voor Pedri meer baat kunnen hebben en hopelijk ontgroeit hij het ook.

Ook Joao Felix viel echt niet zo dramatisch in overigens, dat is nogal ongenuanceerd. Hij liep zich soms vast in zijn dribbels, maar je moet wat proberen forceren toch? Hij bracht evenwel meer spelintelligentie en goede loopbewegingen tussen de linies en probeerde toch gevaar te stichten. De voortzetting van De Jong en Pedri kan je niet verwachten van hem want hij is geen middenvelder, maar hij probeerde wel te zoeken naar voorwaartse oplossingen. En die inzicht heeft hij ook, maar zonder diepgang is het voor hem in zo'n korte invalbeurt ook niet evident. Ik pleit niet voor zijn definitieve transfer (voor 80 miljoen sowieso niet, maar ik denk dat er wel onderhandelingsmarge is), maar we mogen ook geen Messiaanse zaken van hem verwachten.

En wat betreft de toekomst zijn deze pessimistische houding en doemscenario's ook nergens voor nodig. De huidige ingeslagen weg onder Laporta is de juiste, ondanks wat anderen bashen zonder verstand van zaken. Laporta stelt gradueel orde op zaken en zet daarbij de clubbelangen boven de zijne. Hij is de beste clubvoorzitter ooit en weet echt wel waarmee hij bezig is. Je kan hem eigenaardig vinden met zijn fratsen en uitspraken soms, maar hij is een clubman en de juiste man aan het roer. Er staat verder een mooi geraamte met ontzettend veel talenten uit voornamelijk eigen huis. Welke andere topclub kan er zoveel voorleggen? En allemaal hebben ze de potentie om de absolute top te bereiken. Araujo, Balde, Cubarsi, Fort, Gavi, Pedri, Fermin, Lamine,...dit is een bizar goede lichting mede-culers. Dit fundament moet slechts aangevuld worden met enkele gerichte versterkingen (en verkopen) en een nieuwe (meer ervaren) trainer die voortbouwt op de huidige basis van Xavi, maar met meer oog voor details. Dan is alles aanwezig om de volgende stap te zetten om het Barca te zien dat we als fans willen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren