Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-PSV'er staat 7 maanden na vertrek plots voor transfer naar Manchester City

Laatste update:

Sávio staat voor een transfer naar Manchester City, zo meldt Fabrizio Romano maandagavond. De negentienjarige buitenspeler van Girona stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van Duitse en andere Engelse clubs, maar verkast in de zomer dus definitief naar the Citizens. Romano maakt niet bekend wat Manchester City voor zijn diensten betaalt.

Sávio werd door Troyes AC in de zomer van 2022 voor 6,5 miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse Atlético Mineiro, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Troyes is, net als overigens Girona, Manchester City en onder meer New York City en Melbourne City, onderdeel van de City Football Group. Hoewel de Braziliaan in de zomer dus verkast naar Manchester City, blijft hij nog steeds ‘eigendom’ van de City Football Group, net zoals hij nu is.

Troyes verhuurde Sávio ruim drie weken na zijn komst aan PSV, maar daar wist hij geen potten te breken. De zesvoudig international van Brazilië Onder 20 kwam – mede door een hamstringblessure – tot slechts 150 speelminuten in de hoofdmacht van de Eindhovenaren, verdeeld over 8 duels. Daarin scoorde hij niet, maar was hij wel verantwoordelijk voor twee assists. Namens Jong PSV kwam de linkspoot tot negen wedstrijden, twee goals en evenveel assists in de Keuken Kampioen Divisie.

Adil Ramzi was vorig seizoen trainer van Jong PSV en maakte Sávio dus van dichtbij mee. “PSV had niet het juiste plan”, zei de nu clubloze trainer enkele weken geleden in gesprek met de Volkskrant over de jonge Braziliaan. "Een intuïtieve voetballer met extra klasse, zoals eerder Memphis Depay, Steven Bergwijn, Cody Gakpo en Noni Madueke. Ik heb negen jaar bij PSV gewerkt. Dan zit hij bij de top twee, top drie van buitenlandse talenten die PSV aantrok."

"Hij sprak geen woord Engels en geen woord Nederlands. Maar als we een oefening uitlegden, snapte hij die als eerste. Hij was straatslim”, aldus Ramzi. “Een rustige jongen verder, geen brutale gozer. Maar ook nog een kind dat je moet knuffelen en je aandacht moet geven als club. Dat is in mijn ogen te weinig gebeurd."

Troyes verhuurde hem afgelopen zomer aan Girona, waar de linkspoot wél indruk maakt. Sávio, die in 22 van de 23 competitiewedstrijden aan de aftrap stond, was tot dusver goed voor 5 doelpunten en 7 assists.

In de vier bekerwedstrijden kwam hij twee keer op het scorebord. Met Girona doet de rappe buitenspeler het overigens uitstekend. De club, waar Daley Blind onder contract staat, staat op de tweede plaats in LaLiga, twee punten onder koploper Real Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nooit topper geweest. Voor de middenmoot meer niet. Inzet en technisch genoeg maar niet voor de topclubs.

5 februari 2024 om 21:04

Vandaar dat hij een transfer naar city heeft verdiend dus!

5 februari 2024 om 21:07

Bij psv vond ik hem helemaal niet goed. Wil niet gelijk zeggen dat hij daar gaat slagen. Gun het hem wel.

5 februari 2024 om 21:13

Was technisch wel altijd leuk alleen vaak of in ieder geval lang geblesseerd. Kwam er niet echt uit bij psv

6 februari 2024 om 16:29

En als die niet geblesseerd was, liep die weer bij een of ander jeugdtoernooi in Brazilië rond. Kortom, bij PSV kon hij amper wat laten zien.

5 februari 2024 om 21:24

Hoe vaak heb je hem zien spelen eigenlijk? Is dit jouw conclusie op basis van zijn PSV-tijd?

5 februari 2024 om 22:25

Genoeg. Maar tot nu vind ik hem matig.

6 februari 2024 om 12:42

Bij Girona? Waarom wordt hij daar dan bewierookt?

Gevalletje Zinchenko 2.0... Savio wordt bij Girona gezien als 1 van de uitblinkers in hun succes seizoen. Gek hoe het kan lopen, want hij heeft, net als Zinchenko destijds, echt niks bij PSV laten zien..

Nee dat is volledig de verkeerde reactie, zo verkoop je de Nederlandse opleidingsclubs niet. Het zit zo:

Savio heeft bij PSV onschatbare ervaring opgedaan in de wereldberoemde Hollandse School en heeft op ijskoude hoogte getraind met de allerbeste tactische en technische coaches ter wereld. Hierdoor is een solide fundament in zijn voetbalontwikkeling gelegd, waar Girona en nu Manchester City van hebben kunnen profiteren.

We kunnen alleen maar speculeren hoe goed Messi en Ronaldo geweest waren als ze via een Nederlandse opleidingclub als Heerenveen, Groningen of Vitesse, en vervolgens Ajax, Feyenoord of PSV de stap hadden gezet naar het buitenland, maar wat we wel kunnen zeggen is dat het doodzonde van hun talent is geweest dat ze dit niet gedaan hebben.

5 februari 2024 om 21:14

Leuk

Waar is de FFP? Ongelooflijk dat zo iets mag. En Everton maar puntenvermindering krijgen...

6 februari 2024 om 08:12

Ik verwacht dat Girona, net als bij transfers tussen Salzburg en Leipzig een prima transfersom zal ontvangen. Ik heb nog nooit iemand horen klagen wanneer Leipzig een speler koopt bij Salzburg

6 februari 2024 om 09:22

De speler is niet van Girona (City Football Group) maar van Troyes (City Football Group). Troyes heeft een transferrecord gemaakt door hem aan te kopen. Hij heeft alleen nooit voor de club gespeeld. In principe heeft City een talent gekocht maar hem op de balans gezet bij Troyes om FFP te ontwijken. Het zal allemaal wel technisch legaal zijn maar moet je dit willen?

6 februari 2024 om 10:20

My bad! Troyes heeft 6.5m neergelegd voor Savio. Ik verwacht dat Troyes minstens dat bedrag zal ontvangen voor deze transfer en waarschijnlijk winst gaat maken op deze speler.

Als de City Group nou heel veel geld zou steken in een club waar geen FFP regels gelden (yokohama etc) en daarmee topspelers zouden kopen die ze voor een belachelijk laag bedrag zouden doorverkopen aan Man City dan is dat natuurlijk enorm controversieel. Dit voorbeeld vind ik niet zo heel spannend. City koopt regelmatig ook zelf dit soort spelers die uiteindelijk met winst worden verkocht. Savio hadden ze ook zelf kunnen kopen. Nogmaals, ik verwacht dat City hier een marktcomform bedrag gaat neerleggen

6 februari 2024 om 15:27

Niet zo heel spannend inderdaad! Een transfer record zetten voor je club, speler meteen verhuren, degraderen uit de ligue 1, doodleuk nogmaals speler verhuren naar La Liga terwijl Troyes nu zelf op plaats 15 in ligue 2 staat. Niets controversieels inderdaad. We zullen zien of er een marktconform bedrag uit komt. Maar dan nog klopt het van geen kant natuurlijk

6 februari 2024 om 22:40

We hadden het dan ook over het perspectief vanuit Man City m.b.t. de FFP. Vanuit het perspectief Troyes is het natuurlijk wel opmerkelijk dat je je beste speler meteen laat verhuren. Waarom is dat zo gegaan en wat is daarbij afgesproken? Dat weten we niet. Als Troyes fan zou je je wel gebruikt voelen. Vanuit dat perspectief heb je een punt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren