Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Ajacied geschorst door Spaanse bond: ‘Hij dwong Hermoso te liegen’

Laatste update:

De Spaanse voetbalbond heeft een voorlopige schorsing opgelegd aan technisch directeur Albert Luque en aan marketingdirecteur Rubén Rivera. Voetbal International schrijft dat het duo ervan wordt verdacht voetbalster Jennifer Hermoso te hebben gedwongen om te liegen over de intenties van Luis Rubiales bij de groot uitgemeten 'WK-kus'.

Rubiales lag onder vuur nadat hij Jennifer Hermoso, speelster van het Spaanse voetbalelftal, na de gewonnen WK-finale in augustus plots vol op de mond had gekust. Het incident veroorzaakte opschudding in zowel Spanje als daarbuiten.

De voormalige bondsvoorzitter werd in in januari definitief voor drie jaar geschorst door de FIFA en mag in die tijd geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren. Het Spaanse Openbaar Ministerie eiste deze woensdag ook een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Niet alleen vanwege de kus, maar ook omdat Rubiales Hermoso onder druk zette om te verklaren dat de kus met instemming was gebeurd.

Hermoso zei eerst in een video dat de kus inderdaad met wederzijdse instemming was gegeven. Later kwam ze daar echter van terug. Ze zou onder druk zijn gezet door Rivera en ex-Ajacied Luque om die video op te nemen.

In een verklaring schrijft de Spaanse voetbalbond RFEF dat het heeft besloten om de twee directeuren voorlopig te schorsen. De rollen van Rivera en Luque worden momenteel onderzocht. “Zij zullen hun taken niet meer uitvoeren tot deze juridische kwestie is opgehelderd”, valt er te lezen.

De inmiddels 46-jarige Luque stond in het verleden twee seizoenen onder contract in Nederland. Ajax betaalde in 2007 acht miljoen euro om de Spaanse spits over te nemen van Newcastle United.

Luque wist de hoge verwachtingen in Amsterdam echter nooit waar te maken. Hij kwam niet verder dan zestien officiële duels, waarin hij vier keer trefzeker was. Ajax verhuurde Luque na een seizoen aan Málaga, waarna hij een jaar later definitief de overstap naar de Andalusiërs maakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een man heeft net een eis van 2,5 jaar cel opgelegd gekregen voor een....kus. Wow.

28 maart 2024 om 12:34

Niet alleen voor de kus.. staat nog meer in t artikel zoals dat hij haar dwong om haar verklaring aan te passen.

28 maart 2024 om 12:37

Voor aanranding en het onder druk zetten een valse verklaring af te leggen omtrent die aanranding. Machtsmisbruik dus...Klinkt ineens heel wat minder belachelijk of niet? Waarschijnlijk omdat ik in deze zin de waarheid minder geweld aandoe.

28 maart 2024 om 12:42

Nope nog steeds belachelijk

28 maart 2024 om 13:29

Benieuwd hoe je ernaar kijkt wanneer jouw vriendin door haar baas op de bek wordt gepakt en vervolgens wordt gedwongen er haar mond over te houden.

28 maart 2024 om 14:04

Niet best. Maar 2,5 jaar cel? Nee, dat vind ik totaal onevenredig. Daarnaast was deze kus van Rubiales in een opwelling, en public voor de ogen van miljoenen. Niet sjiek, en misschien niet meer van deze tijd, maar absoluut geen celstraf waard in mijn ogen en dan al helemaal niet 2,5 jaar. Dat vind ik, maar het staat iedereen vrij om deze tyrannie te verdedigen wanneer men denkt dat dit wél het juiste morele kompas volgt.

Haha Luque. Wat een aanfluiting was dat bij Ajax

Ik vraag mij dan toch af heh en dit is pure speculatie... Wat nou als dit de Spaanse mannen waren geweest die het EK hadden gewonnen en hij gaf, pak hem beet, Sergio Ramos een kus. Was dan de heisa hetzelfde geweest? Zo ja is er niets aan de hand, zo nee spreken we dan niet weer van een vorm van discriminatie waarbij het erg is als een man een vrouw kust, maar een man een andere man het een stuk minder erg is?
Of wat als de directeur van de Spaanse voetbalbond een vrouw was geweest en bovenstaande had plaats gevonden?

Ik persoonlijk denk namelijk dat de heisa dan stukken minder zou zijn, wat natuurlijk ook weer heel raar is, als dit blijkbaar zo'n heftige situatie is... Maar goed dat zullen we nooit weten tot zo'n kwestie zich een keer voordoet.

28 maart 2024 om 21:58

Ik denk dat Ramos ter plekke 's mans aangezicht dusdanig had bewerkt dat hij spontaan haargroei had ontwikkeld.

Ik vind het interessant dat er vaak wordt geroepen om zwaarder te straffen. Vervolgens komt er een stevige eis op tafel, en dan is die opeens weer aan de hoge kant, omdat de overtreding wel meeviel. Beide komt vaak ook uit dezelfde (conservatieve) hoek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren