Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Everton dankzij gepakte penalty nog zonder tegendoelpunt in FA Cup

Laatste update:

Voor de vierde keer in vijf jaar tijd heeft Everton zich geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Op bezoek bij AFC Bournemouth won de club uit Liverpool met 0-2. Daar mocht het overigens doelman Joël Robles zeer dankbaar voor zijn: bij een 0-0 stand keerde hij op prachtige wijze een strafschop van Charlie Daniels. Door de gepakte penalty hebben the Toffees nog geen enkele goal geïncasseerd in het bekertoernooi.

/

Everton begon sterk op Dean Court en had al na vier minuten de eerste mogelijkheid via Ross Barkley. De middenvelder kwam rechts van het doel uit, waardoor Adam Federici zich goed kon opstellen en de inzet keerde. Voor Bournemouth kwam het eerste gevaar via Juan Iturbe: de vleugelspeler had kunnen afgeven, maar besloot voor eigen succes te gaan en zag zijn schot naast het doel zeilen. Hierna was het de beurt aan Romelu Lukaku. De Belg was zijn bewaker veel te snel af, maar stuitte oog in oog met Federici op de Australische goalie.

Ook de andere doelman liet zich gelden. Na een handsbal van James McCarthy mocht Daniels aanleggen van elf meter, maar Joël Robles dook de bal geweldig uit de hoek, waarna de rebound wild naast werd geschoten. Beide ploegen legden veel energie in de wedstrijd, ook in de tweede helft. Daarin kreeg de thuisploeg al snel een aardige kans via Shaun MacDonald, maar de middenvelder volleerde net over. Tien minuten hierna was Everton wel succesvol: het schot van Barkley werd van richting veranderd door voormalig Everton-speler Dan Gosling en viel precies onder de lat binnen. Een minuut later werd de 0-2 van Lukaku afgekeurd wegens buitenspel.

Bournemouth herpakte zich goed en had als snel bijna hetzelfde geluk als Everton bij de openingstreffer. De vrije trap van Junior Stanislas werd door de muur van richting veranderd, maar verdween net langs de paal. Niet veel later kreeg Gosling een goede kans om zijn ongelukkige actie weg te poetsen, maar zijn kopbal ging recht op Robles af. De druk van Bournemouth nam toe, maar dat bood ook ruimte voor de tegenstoot. Eerst miste Barkley nog een goede kans, na prachtig voorbereidend werk van Aaron Lennon en McCarthy. Uit de corner die volgde kon Lukaku van dichtbij alsnog het vonnis voltrekken en voor de 0-2 tekenen, na een schitterend balletje achter het standbeen langs van Barry.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat Martinez nu voorgoed inziet dat Howard verleden tijd is, met deze grote Spaanse keeper hebben we genoeg in handen voor de komende paar jaar. Trouwens geen onredelijk doel om voor de FA Cup te gaan, competitie is toch alweer weggegooid dit jaar, ik geef ons wel een aardige kans!

21 februari 2016 om 01:12

Baines laat hij de agelopen wedstrijden ook banken. Hoe vind je dat dat uitpakt? Vond zelf namelijk Baines altijd een goede speler, kwam niet zo lang geleden terug van een blessure maar staat er inmiddels niet meer in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren