Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Europese grootmacht wil van Xavi Simons het gezicht van de club maken

Laatste update:

Paris Saint-Germain wil dat Xavi Simons een belangrijke rol gaat vervullen bij de club, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdagmiddag. De Parijzenaars zien Simons als een van de twee gezichten van het toekomstige PSG.

Nu Kylian Mbappé lijkt te vertrekken naar Real Madrid, is er niks meer over van het trio Mbappé, Lionel Messi en Neymar. Messi vertrok afgelopen zomer naar Inter Miami en Neymar staat onder contract bij het Saudi-Arabische Al-Hilal.

De club is naarstig op zoek naar nieuwe ‘gezichten’ en heeft die gevonden in Simons en Warren Zaïre-Emery. Laatstgenoemde geldt als een van de grootste talenten van Frankrijk en heeft zelfs zijn debuut voor het nationale elftal al gemaakt.

Zaïre-Emery heeft tevens al een mondeling akkoord bereikt over een nieuw contract bij PSG. Volgens Romano wordt die vernieuwde verbintenis snel ondertekend.

Simons ligt nog tot medio 2027 vast in het Parc des Princes, maar kan ook rekenen op een nieuw aanbod. Volgens de Italiaanse journalist gaat PSG de komende maanden stappen zetten om van Simons het gezicht van de club te maken.

Momenteel komt de twintigjarige middenvelder annex aanvaller op huurbasis uit voor RB Leipzig. Hij was dit seizoen in 21 Bundesliga-duels al goed voor zeven doelpunten en zes assists.

Ook in de Champions League maakt hij furore voor die Roten Bullen. De elfvoudig international van Oranje kwam tot dusver zeven keer in actie op het miljardenbal, maakte daarin twee treffers en was tevens tweemaal aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er lijkt zowaar iets van beleid te komen bij Psg ipv alle grootste spelers van de planeet te kopen en die in 1 team te gooien samen. Opbouw van talenten die het team uiteindelijk moeten gaan draaien en zometeen geen 1 gigantische wereldster meer in het team als Mbappe weg is. Ben benieuwd of het meer succes gaat brengen dan Zo'n samen geraapt zooitje

20 februari 2024 om 14:21

Ik heb afgelopen week een lange podcast over PSG zitten luisteren en daarin kwam heel erg naar voren dat PSG het “gevoel” met de lokale fans weer terug wil krijgen. Jonge Franse talenten (het liefst uit de omgeving van Parijs) in het elftal, een ander stadion en de focus leggen op de binding tussen de mensen, de stad en de club. Het allerbelangrijkst was dat ze de obsessie rondom de Champions League willen laten varen. Natuurlijk willen ze ‘m winnen, maar dat moet nu op een andere manier gaan gebeuren en daar mag best wat tijd voor gerekend gaan worden!

Wat er allemaal van klopt en hoe dit zal ontwikkelen moeten we afwachten, maar het is een goede vooruitgang als het gaat om wat de club naar buiten communiceert!

20 februari 2024 om 15:16

Zou een goeie zet zijn inderdaad. PSG / Parijs barst gelukkig ook van het talent met momenteel al enkele toptalenten in het 1e, dus dat moet wel goed komen.

20 februari 2024 om 16:05

Zie sowieso over het algemeen liever jongens in hun thuisland spelen dan in het buitenland. Frans talent ten overvloede, zou mooi zijn als ze daarop gaan bouwen inderdaad.

20 februari 2024 om 14:43

Xavi het gezicht van de club maken. De traantjes worden het dan ipv de haantjes

20 februari 2024 om 15:01

Wat een haat, omdat die jongen, niet geheel onlogisch, nog wat kinderlijk/onvolwassen gedrag vertoont. Die jongen heeft meer voetbal in zijn grote teen dan zo’n beetje de hele Oranje selectie.

20 februari 2024 om 17:10

@emilio Estevez, hij vertoont geen eens onvolwassen gedrag. Hoogst gedrag wat sommige mensen hier wat minder leuk vinden. Het is juist het berekende gehaaide volwassen gedrag van hem wat mensen irriteert en wat hem zo succesvol maakt, op het veld en ook financieel gezien.

20 februari 2024 om 15:12

In eerste instantie zat er bij PSG ook een redelijk beleid achter, en hadden ze voor mijn gevoel echt een team. Alleen wonnen ze daarmee de CL niet dus zijn ze daar de laatste jaren meer en meer van af gestapt. Het resultaat bleef alleen ongeveer het zelfde, jaarlijks kampioen in Frankrijk , maar (net) niet goed genoeg in Europa.

20 februari 2024 om 19:35

Het Qatari sportswashing project is afgelopen sinds vorig jaar he. Nu kan het beleid bij PSG over een andere boeg gegooid worden.

Ben benieuwd wanneer Nasser Al-Khalaïfi in gaat zien dat hij een club uit de verkeerde competitie heeft uitgekozen.

20 februari 2024 om 14:12

Dat valt reuze mee. Frankrijk heeft een aantal mooie clubs en Parijs was een wereldstad met een club die nationaal niet eens altijd lekker meekwam. Daar hebben ze echt wel over nagedacht.

20 februari 2024 om 14:20

De Ligue1 heeft geen prestige. De komst van zijn oliedollars helpt daar ook niet aan mee. Denk dat dit het grootste probleem is op dit moment.

Hoe zie jij deze competitie allure creeren tov de grote 4? Want daar droomt iedere speler nog steeds het meeste van. PL, La Liga, Serie A en Bundesliga.

20 februari 2024 om 14:45

Wanneer clubs als OL en OM ook een rijke eigenaar krijgen kan er wel iets ontstaan. En wanneer er een europese competitie komt ook. Uiteindelijk gaat dat toch gebeuren. Ik vraag mij af waarom er niet meer Sjeiks een Italiaanse club kopen.

20 februari 2024 om 14:52

@lebowski

Misschien zijn er sjeiks die het al geprobeerd hebben maar het schijnt daar al heel moeilijk te zijn om een rijbewijs aan te vragen. Laat staan een voetbalclub op je naam zetten.

20 februari 2024 om 14:58

Manred,

Zoiets kost wel even en gaat gepaard met een hoop geld. Frankrijk timmert redelijk aan de weg maar dat kost gewoon veel tijd. Er zit echt wel potentie in clubs als Lyon, Monaco, Marseille, Rennes, Nice, Lille, Lens etc.

Natuurlijk willen al die voetballers graag naar de Premier League. Dat is het walhalla. Maar het is niet ondenkbaar dat als Frankrijk haar potentie beter gaat benutten dat het op een dag een competitie als Italie voorbij streeft. Steeds meer geld wordt richting de League 1 gestuwd en de begrotingen gaan vrijwel ieder jaar fors omhoog. Een provincieclub als Lens heeft een begroting van 118 miljoen, Als je dat wegzet tegen de begrotingen van Feyenoord 110 Miljoen of PSV 100 miljoen dan zie je dat ze fors meer te besteden hebben daar. Als je naar de transferuitgaven van dit seizoen kijkt kun je bijvoorbeeld zien dat clubs als Lens (63 miljoen), Reims (57 miljoen) of Strassbourg (60 miljoen) uitgeven. Dat zijn forse bedragen voor clubs die je eigenlijk niet structureel ziet meedraaien bovenin. Een Rennes gaf zelfs 84 miljoen uit.

Neem je daarbij de structurele topclubs als Lyon (dit jaar iets minder draaiend) en Marseille, Monaco, Lille en Paris saint germain die doorgaans altijd al fors uitgeven dan kun je enkel stellen dat de competitie toch wel financiele stappen maakt en op hetzelfde niveau zit als Italie en zelfs gemiddeld gezien meer uitgeeft aan transfers dan Duitsland.

Neem daarbij het potentieel van de jeugd in Frankrijk en er kan echt wel iets moois ontstaan. zolang ze maar geld blijven pompen in het voetbal komt de allure vanzelf. daar is Paris saint germain het levende bewijs van.

20 februari 2024 om 15:14

@fred-manfred, van de PL droomt bijna iedereen van, dat is bijna de NBA van het voetbal. Van de Serie A en Bundesliga niet. Dat zijn gewoon een paar enkele clubs waar men van droomt.

20 februari 2024 om 15:25

@elnino

Ik snap wat je zegt hoor.

Er valt alleen gewoon weinig over te zeggen, het lijkt vooral gewoon speculeren. Maar 13 jaar na de overname van PSG is er nog weinig zichtbaar veranderd (bij PSG en de hele Ligue1). En de clubs kunnen wel een prima begroting hebben, maar ondertussen moet frankrijk zelfs naar beneden kijken op de uefa coefficient. Meer geld beteknt niet meeteen dat iets beter zal gaan. Ben daarom ook niet zo overtuigd van de voor de hand liggende theorie in jouw reactie.

20 februari 2024 om 16:17

Manred,

Dat is je goedrecht en dat mag je vinden, even goede vrienden. Ik geef enkel aan dat andere clubs die doorgaans niet in de top bivakeren momenteel financieel stappen aan het maken zijn en daardoor hun spelers meer betalen en langer in de Franse competitie kunnen houden. Als je dat maar lang genoeg volhoud dan gaan ze vanzelf stappen maken, mits ze goed investeren.

Persoonlijk ben ik niet zo kapot van het kijken naar de Coofficientieranglijst. Het klopt dat Nederland vlak onder Frankrijk staat maar de kans wij de Fransen structureel inhalen lijkt mij een utopie. Daar ben je als Eredivisie simpelweg te klein en niet kapitaalkrachtig genoeg voor. Het zou Kunnen als je Altijd een goed Ajax hebt zoals 5 jaar geleden, een PSV zoals je nu hebt, een sterk Feyenoord in het kampioensjaar, een AZ onder Scheringa, een Twente onder Munsterman en een Vitesse dat onder die Georgier (Ben zijn naam even kwijt) Dan heb je een competitie met 6 zeer sterke teams die Europees ook een potje kunnen breken. Maar helaas is de kwaliteit van de kleinere clubs altijd maar van korte duur. Maar als ook de kleinere clubs in Frankrijk financieel aan de weg blijven timmeren dan vermoed ik wel dat die op lange termijn de beste kaarten hebben ten opzichte van Nederland in deze tweestrijd.

Dat er weinig zichtbaar verandert is ben ik het niet helemaal mee eens. Als je het straatbeeld ziet lopen veel jongeren met een PSG trainingspak of shirt. moest je vroeger echt naar parijs zelf toe voor zon shirt kun je ze nu in iedere winkelstraat halen. Ook is de Leauge un nu op tv te volgen waar het vroeger op Canal Plus te zien was. Maar dat zijn slechts kleine dingetjes en zegt weinig over de prestige van de competitie. Voor een shirt van Auxerre moet je bijvoorbeel heel goed zoeken.

20 februari 2024 om 14:48

Juist wel. De concurrentie in Engeland om Champions League is moordend. In Frankrijk haalt PSG dit alrijd wel. Ook als er in de toekomst een Europese competitie komt ben je verzekerd dat Jr de Franse vertegenwoordiger wordt. Met Parijs heb je een mooie basis. Met goed beleid is het zakelijk gezien de beste startpositie. Ook omdat ze in Duitsland geen commerciële clubs willen.

20 februari 2024 om 15:05

Als een Monaco of Lyon gaat draaien dan weet ik niet zeker of PSG dan nog gaat domineren. AS Monaco is ook gewoon een super rijke club. Die kochten ook Falcoa, die op dat moment de beste spits van de wereld was. CL finale gehaald met Deschamps. Monaco heeft ook zat geld en een goeie jeugd, ze hebben alleen geen toeschouwers. Volgens mij komt Henry, Trezeguet, James Rodriquez, Carrasco, Mbappe allemaal uit de jeugd van de Monegasken. Lyon heeft ook een geweldige jeugd, het zijn slapende reuzen. De vraag is alleen wanneer ze alle 3 zullen opstaan. De top van Frankrijk was ook belachelijk sterk met Marseille, Lille en Montpellier. Veel sterker dan een Twente of AZ bijvoorbeeld. In stadions van Nantes of Lens passen gewoon 50 tot 60.000 man. Dat is andere koek dan een Vitesse of FC Utrecht.

20 februari 2024 om 15:12

Die clubs hebben allemaal een (financiële) boost nodig, maar de infrastructuur is daar om een groot macht te zijn inderdaad.

Wat is Lyon ver afgezakt zeg. In mijn jeugd waren hun DE team in Ligue 1. Zoveel keer op een rij gemakkelijk kampioen geworden en legendarische spelers gehad in hun selectie.

20 februari 2024 om 15:26

Dat is nu precies de rede waarom mensen iets tegen die rijke eigenaren hebben.die hebben de andere clubs naar de klote geholpen omdat die het met beleid deden en niet met geld. Bordeaux , st etienne waren en zijn gewoon grote clubs die heel ver afgegleden zijn en zo zijn er in meerdere landen clubs te noemen. Geld heeft het voetbal kapot gemaakt

Laat die jongens zich eerst maar eens ontwikkelen 'in de luwte'. Ze zijn beiden nog behoorlijk jong en missen daardoor nog de consistentie. Dat komt uiteindelijk vanzelf wel goed, maar je hebt spelers nodig die op dit moment al die consistentie hebben, zodat Simons en Zaire-Emery zich beter ontwikkelen en zich op kunnen trekken aan dergelijke spelers.

20 februari 2024 om 14:16

Hij ontwikkelt zich prima, staat gewoon zijn werk te doen en maakt goals in PSV en Leipzig. Enige is nog stap omhoog naar een topclub en daar de man zijn, Oranje ook dragende speler te zijn en goals maken in het Oranje shirt. Dan is hij de grote meneer. Ik denk stap naar Bayern zou hem niet mis staan. In Oranje moet hij met Frenkie achter zich en Brobbey voor hem. Dat kan wel een gouden trio vormen. Frenkie die ballen inlevert aan Xavi. Brobbey die 2 spelers bezig houdt. Xavi die goed kan schieten vanuit alle hoeken en standen. Daarnaast moet je Frimpong hebben die diepte creeert voor het spel van Oranje. Dan kan het zomaar draaien.

20 februari 2024 om 15:01

Ik zou toch echt graag nog eens deze opstelling willen zien. veel snelheid, ervaring en voetballend vermogen.

Verbruggen
Frimpong
V Dijk
ake
Hartman
gravenberch
Frenkie
simons
Reijnders
Depay/gakpo
Brobbey
20 februari 2024 om 15:15

Mooie opstelling. Ervaring met een grote mix groot talent. En ook allemaal spelers met veel durf naar voren.

Ik zou lekker hoog in de boom gaan zitten qua salaris als ik Xavi was. Zonder Mbappe moet het geld daar tegen de plinten klotsen, eigenlijk met Mbappe nog steeds.

20 februari 2024 om 14:49

Hij staat daar dus al onder contract hè

20 februari 2024 om 14:58

Heb je de tekst gelezen? (Ze willen hem dus een nieuw contract aan gaan bieden).

20 februari 2024 om 15:06

@hendrik63, ik denk dat je dit wel aan Xavi en team Raiola kan overlaten Dat komt wel goed, die laten zich niet met een fooitje afschepen

Als PSV supporter en fan van Xavi Simons hoop ik toch echt dat Xavi het spoedig ook in Oranje kan laten zien want in Oranje blijven zijn prestaties flink achter lijkt mij. Wat Xavi bij PSV en Leipzig heeft laten zien is van een geheel andere orde dan zijn povere verrichtingen in Oranje en ik heb daar nu niet direct een verklaring voor. Misschien krijgt Xavi in Oranje teveel opdrachten mee van Ronald Koeman of wil hij zich te graag laten gelden in Oranje waardoor hij zichzelf voorbij loopt. Overigens vind ik het nog wel wat voorbarig als PSG Simons als één van de twee toekomstige gezichten ziet, Xavi is echt nog lang geen Messi, Mbappé of Neymar en je weet niet hoeveel geld PSG nog gaat investeren.

20 februari 2024 om 15:00

Blijft altijd wel lastiger in een nationaal elftal.Met je club train je dagelijks en worden dingen vanzelfsprekend, bij het nationale team zijn dat soort dingen altijd lastig.Langste periode dat je bij elkaar bent is vaak paar weken voor een groot toernooi.

Ik zie echt helemaal geen reden om daar naartoe te gaan. Om met Mbappe te spelen was nog intressant geweest, maar competitie is minder dan de Duitse competitie. Stad is prachtig om een keer naartoe te gaan, maar ook niet de mooiste stad om in te leven. (Ja hij zal vast wel in een luxe wijk leven, maar dat kan in elke stad).

Kan je beter wachten (want is een kwestie van tijd) tot er een Engelse club (voor de competitie) of een Spaanse/italiaanse club (competitie en leefomgeving) aan komt kloppen.

20 februari 2024 om 14:26

Hij staat daar gewoon onder contract hè?

20 februari 2024 om 14:39

@lierse1997,

Klopt, had ik niet in de gaten. Maar voor hem is het toch beter ergens anders te gaan spelen. Natuurlijk kent hij de club etc. maar totaal niet intressant.

20 februari 2024 om 14:56

Je doet alsof hij nog een keuze heeft. Simons heeft vorig jaar een meerjarig contract getekend bij PSG.

Hopelijk gaat Xavi overal heen behalve Frankrijk (en inter 😉) want tis een genot om nAr die jongen te kijken, maar niemand kijkt naar de Ligue 1, sterker nog, ik las paar dagen geleden dat de nieuwe TV deal 25 procent lager uitpakt als Mbappe weggaat, das echt niet goed hoor.
Maar jammere is, ik denk dat Xavi het allemaal best vind, maar ik hoop echt dat hij iets kan bewerkstelligen dat hij definitief kan blijven in Duitsland of lekker een andere club kiest

Jammer dat hij vast zit aan psg. Doet het lekker daar in Leipzig. Nog een jaar daar is niet verkeerd. Bij psg is het straks maar afwachten of het daar ook allemaal lukt.

Dat zal dan waarschijnlijk een huilend gezichtje worden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren