Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erdogan: ‘Cristiano Ronaldo was op WK slachtoffer van politieke vete'

Laatste update:

Recep Tayyip Erdogan denkt te weten waarom Cristiano Ronaldo zo weinig in actie kwam tijdens het afgelopen WK in Qatar. Volgens de Turkse president werd de 37-jarige aanvaller op de bank gehouden vanwege zijn steun voor de Palestijnse zaak. Ronaldo steunt Palestina al een behoorlijke tijd en doneerde enkele jaren geleden zelfs een keer 1,5 miljoen euro voor het Palestijnse volk.

"Ze zijn ontzettend slecht met Ronaldo omgesprongen", concludeert Erdogan zondag tijdens een bijeenkomst in de Turkse provincie Erzurum. "Ze hebben hem helaas een politiek veto opgelegd tijdens het WK. Hem slechts vijftien en dertig minuten laten spelen is een aanslag op de psyche van Ronaldo en het deed ook zijn energie bepaald geen goed. Hij is wel iemand die staat voor de Palestijnse zaak", aldus de president van Turkije, die overigens niet specifiek namen van mensen noemt die volgens hem gefaald hebben in Qatar.

Erdogan lijkt ook te weten waar Ronaldo, die onlangs vertrok bij Manchester United, binnenkort zijn opwachting zal maken. "Volgens de informatie die ik heb ontvangen maakt Ronaldo de overstap richting Saudi-Arabië." De Portugees gaat op zeer korte termijn zijn handtekening zetten onder een zevenjarige deal met Al-Nassr én het land Saudi-Arabië, zo meldt het Spaanse Marca. De 37-jarige superster gaat vervolgens nog ruim twee jaar door als voetballer van Al-Nassr, om daarna ambassadeur te worden van het WK-bid van het land. Saudi-Arabië hoopt in 2030 het WK te organiseren in samenwerking met Egypte en Griekenland.

Ronaldo kreeg tijdens het WK van 2018 in Rusland al eens complimenten van Erdogan. "Zijn karakter en geloof – vooral wat betreft de Palestijnse zaak – zijn erg belangrijk. Daarom juich ik hem toe." Ronaldo laat zich eigenlijk zelden uit over zijn politieke voorkeur, al gaan er door de jaren heen op sociale media voorbeelden rond waaruit zou blijken dat hij duidelijk kiest voor de Palestijnen. Na het WK-kwalificatieduel tussen Israël en Portugal in 2013 doken op de sociale media beelden op van Ronaldo die na de wedstrijd een speler met een Israëlisch shirt in zijn hand voorbijloopt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ja ik denk ook dat dat de reden is.
heeft niks te maken met dat hij al geen pepernoot raakt het laatste half jaar tot een jaar.. het is inderdaad de reden rondom de palestina kwestie dat hij op de bank zit. ik vind het nog aardig van de bondscoach dat ze hem hebben meegenomen, ondanks het gedoe rond palestina/israel.... jep, erdogan slaat hier volledig de spijker op zijn kop, wat een slimme man is het ook

26 december 2022 om 03:53

Hahah hij staat al jaren achter de Palestijnse zaak maar wordt daar midden op het WK opeens voor gestraft. Toch een opvallende timing dan 😂 Zal inderdaad niks te maken hebben met zijn leeftijd en zijn mindere prestaties..

Erdogan staat sowieso niet echt bij mij bekend als een man met een rationele/logische kijk op dingen. Mogelijk grijpt hij het WK momentum aan om aandacht voor de zaak te vragen wetende dat zijn verhaal verder nergens op slaat, maar ja. Wordt je met dit verhaal serieus genomen? Niet echt denk ik.

Toch jammer dat in zoveel landen de ontevreden arbeidersklasse door dit soort leugenaars/populisten overtuigd worden te stemmen op iets wat ze uiteindelijk vaak helemaal niet helpt. Hier in Nederland ook. Mensen die relatief weinig verdienen en dus voor arbeidersrechten/bestrijding van ongelijkheid etc. (Links red.) zouden moeten stemmen die op wat onderbuikgevoelens over wat irritante gasten die ze wel eens zien in de tram het hele politieke spectrum over getrokken worden en opeens extreemrechts beginnen te stemmen. Op mensen die totaal onrealistische dingen roepen, vaak niet eens een te controleren partijprogramma hebben. En daarmee is links eigenlijk volledig uitgeschakeld. Komt rechts wel lekker uit. Als je als linkse kiezer boos bent op de politiek, reken dan de partijen af die geregeerd hebben. (VVD, CDA voornamelijk) Als je boos bent dat je geen huis kan krijgen. Moet je dan boos worden op immigranten of de partijen die al jaren te weinig huizen bouwen? En zo door. Moslimhaat en Jodenhaat groeit weer aan de allerrechtste kant van het spectrum, de rijken/grote bedrijven krijgen vrij spel van de vvd om arbeiders nog verder uit te buiten. Al die economische groei maar dat delen met de minder bedeelden, ho maar. Met zn allen naar de voedselbank. In een rijk land als Nederland. Wat is het toch frustrerend om te zien allemaal. Mensen zouden toch eens verder moeten kijken dan hun onderbuikgevoelens en zich eens in de partijprogrammas moeten verdiepen. Leren dat een charismatische leider niks waard is als hij voor slechte dingen staat. Liever een partij die doet wat het zegt. Elk debat, elke stemronde in de kamer weer. Ik kom dan persoonlijk bij de partij voor de dieren uit maar word dan weggezet als hippie/woke persoon die niet wil werken. Het enige wat ik wil is dat elk kind in nederland dezelfde kansen heeft. Ik terugkrijg waar ik belasting voor betaal. Goede zorg, onderwijs, goed ov, dat soort dingen. Dat rijken ook eens hun belasting betalen zoals ik elke maand. Een regering die vooruit kijkt. (De scandinavische landen gebruiken al jaren zonne/wind energie en hebben nu geen hoge gasrekening omdat Rusland op tilt gaat. Links beleid) Tjah ik zal wel iets over het hoofd zien ofzo. Schiet mij maar lek.

26 december 2022 om 05:12

Tsja, ieder zijn eigen ideeën. Maar ik denk sowieso niet dat links de kant is die we als land op moeten. Ik zie het liefst een regering die rechts georiënteerd is. In mijn ogen kan dat best met Geert Wilders zijn. Denk mee met zijn Immigratie punten en laat hem zijn veelal linkse ideeën opgeven daarvoor en ik denk dat we daar ook mee kunnen verbeteren

26 december 2022 om 07:42

En dat is de oplossing? 9 van de 10 problemen die we hebben in onze huidige samenleving hebben we te danken aan 40 jaar rechtse regeringen. Onze overheid is praktisch verdwenen en weg bezuinigd, bedrijven voor de belangrijkste sociale voorzieningen zijn de markt opgeduwd en compleet verzopen, er is geen starter huis te vinden (in de Randstad) omdat er de afgelopen decennia voor het middensegment en daarboven gebouwd is en ik kan zo nog wel even doorgaan met problemen te benoemen die we te danken hebben aan decennia rechts neoliberalisme..

26 december 2022 om 10:13

Links gaat de wooncrisis ook niet oplossen, dan moet er eerst voor gezorgd worden dat de bevolking stopt met groeien. Ik zou graag een Nexit zien, of een hervormde Europese Unie. De huidige EU is niet democratisch genoeg en naar mijn mening zelfs een tikkeltje totalitair.

26 december 2022 om 11:34

Sorry, maar dan heb je geen idee waar je over praat. Als er meer gebouwd zou worden voor de goede groepen is de woningcrisis binnen no time opgelost. Als je graag een “Nexit” ziet dan ben je wat mij betreft helemaal niet goed snik, lees voor de grap even hoe de Britten nu zelf denken over hun geweldige idee.

26 december 2022 om 13:14

@Nijogeth. Dus dan stem je maar op een uitgesproken racist? Iemand die geen partijprogramma maakt zodat de media en rekenbureaus niet kunnen vaststellen dat hij allemaal onzin uitkraamt. Jij bent dus precies de persoon die ik bedoel in mijn betoog. Je bent boos over immigratie en slaat dan de rest van de punten maar over. Weet je uberhaupt wel waar Wilders verder voor staat? Zogenaamd linkse punten. De man zat hiervoor bij de VVD. Hij roept wat beinvloedbare mensen aan zowel de linker als rechterkant willen horen voor zoveel mogelijk stemmen. Als je zijn plannen (hoor eigenlijk voornamelijk geklaag in plaats van concrete plannen) wil uitvoeren moet je de begroting verdubbelen en de grondwet op meerdere fronten aanpassen. Niet realistisch dus. Geen idee wat je verdient maar de enige reden om rechts te stemmen is als je rijk bent en dat zo wil houden.

26 december 2022 om 13:18

@YouriCFC dit dus. De VvD heeft alles geprivatiseerd. Zogenaamd voor meer concurrenctie en daarmee goed voor de consument. Alles is daardoor slechter geworden. Ze zeggen te staan voor een kleinere overheid, minder bemoeienis. Dat klinkt leuk voor mensen die vrij willen zijn maar het betekent eigenlijk ‘we geven de bedrijven vrij spel om onze inwoners uit te buiten qua arbeid en op te lichten in de winkels voor producten’. Zelfs voor producten die je als basisrecht voor elk mens zou kunnen zien. Echt walgelijk.

26 december 2022 om 13:23

@DavidDein

Totale onzin. Links roept al jaren dat er te weinig sociale huurwoningen bij komen, dat woningbouwverenigingen het moeilijk hebben. Ze roepen al jaren op tot regels die ervoor zorgen dat huizen weer zijn om in te wonen, in plaats van een handelsproduct voor rijken. Een stop voor de huisjesmelker en de airbnb uitbuiter. Er is amper gebouwd en wie waren er aan de macht? Rechts. Als je vooruitkijkt weet je ongeveer hoe hard de bevolking groeit, en kan je daar dus op inspelen. Een plan hebben noem je dat ook wel. (Zoals ik ook al aangaf over energie waar de scandinavische landen wel vooruit hebben gekeken en nu geen energieprobleem heeft)

We hebben enorm veel landbouwgrond die nu gebruikt wordt voor veel uitstotende dieren. Daar kunnen ook veel huizen op gebouwd worden. Iets waar mensen wel iets aan hebben ipv allemaal uitstoot hier terwijl dat vlees allemaal de grens over gaat. Probeer in logische oplossingen te denken.

En serieus, een Nexit? Hoe is dat gegaan voor de britten. Echt top he. Wat een domheid. Hou op hoor.

Man man, wat moet je in vredesnaam met dit soort geneuzel. Heeft hij ergens een vorm van bewijs? Of lult hij maar gewoon wat?

Ja, briljante redenatie, geen speld tussen te krijgen. Precies 0 dingen gelezen die deze redenatie ondersteunen.

Wat een onzin weer haha. Mensen kunnen nog steeds niet begrijpen dat een bijna 38-jarige voetballer gewoon niet meer het niveau heeft van zijn jaren 20 of begin 30. Leeftijd speelt zelfs bij een atleet als Ronaldo parten. Dat is helaas het leven en die van Ronaldo als voetballer is helaas voorbij in de absolute top.

26 december 2022 om 01:06

Dit heeft waarschijnlijk een politieke reden. Lijkt me niet dat erdogan dit echt meent.

Die kerel is zo gek als een deur. Of een geniale politicus. Kijkende naar zijn politieke carrière lijkt het me duidelijk dat het het tweede is. Wat toch ook tot zorgen noopt.

26 december 2022 om 09:07

Lekker makkelijk wanneer je je politieke rivalen laat opsluiten omdat ze de kiescommissie idioot vonden (zie huidige burgemeester Istanbul). Echt een schande.

26 december 2022 om 11:38

Helaas is het duidelijk wel effectief. Al is zijn houdbaarheidsdatum ondertussen ook wel in zicht.

Nog gekker dan die Salt Bae en de Argentijnse goalie samen.

Ik hoop Ronaldo wel snel weer op velden te zien, liefst in Europa of MLS

Het is altijd een andere rede dan de prestaties en het gedrag van Ronaldo zelf. Ik moet zeggen dat dit een van de slechtste is die ik tot nu toe heb gehoord.

Ach, hij kan zich vast in Ronaldo vinden. De zelfingenomen dictator die veel goede dingen heeft gedaan voor Turkije maar tegenwoordig gewoon een idioot met een machtspositie is, over een zelfingenomen topvoetballer die veel voor het voetbal betekent heeft maar tegenwoordig niet kan accepteren dat hij geen wereldtop meer is.

Je staat er ook niet van te kijken dat deze man weer eens met zo'n rare opmerking komt. Ronaldo is niet meer de topvoetballer van enkele jaren terug maar heeft nog steeds genoeg kwaliteiten om belangrijk te zijn voor Portugal. Echter was zijn wissel gewoon begrijpelijk, het is tijd voor nieuwe sterren.

Wat een ongekende flauwekul en wat een bijzonder doorzichtige poging van Erdogan om zieltjes te winnen bij zijn stemvee. Maar goed, dit is weer lekker voor de bühne en trekt de aandacht, beter dit dan de aandacht vestigen op het rampzalige financiële beleid dat de beste man voert. Of de ontzettend hypocriete houding ten opzichte van het buitenlandbeleid.

Wat een achterlijke tijd leven we toch in, de tijd van geschifte complottheorieën.



Hoe terecht de steun voor het Palestijnse volk ook kan zijn, ik zou willen dat al die mensen die hun mond altijd vol hebben over Palestina enzo, ook hun bek open trokken voor bv de bevolking in Somaliland, Jemen of Westelijk Sahara. Of maakt het alleen wat uit als Israel de aggressor is?

Verder bullshit natuurlijk. Benieuwd of dit is gedaan als onderdeel van een versierpoging om hem naar de Turkse competitie te krijgen.

26 december 2022 om 01:47

Situatie in Somaliland en Jemen ben ik mee bekend. Wat is precies de situatie in Westelijk Sahara? Lees over een geopolitiek conflict tussen Marokko en SADR (en Polisario?!). Word er nie veel wijzer van.

26 december 2022 om 08:27

Na de kolonisatie van Spanje in dat gebied was het de bedoeling dat er een referendum zou komen over onafhankelijkheid van het gebied. Echter heeft Marokko het gebied gewoon ingenomen wat in strijd zou zijn met een of andere VN-resolutie. Het is best een politiek dingetje aangezien het ook in de EU consequenties heeft. De meeste Europese landen scharen zich achter de VN-resolutie, maar aan de andere kant is Marokko ook belangrijk voor het coördineren van migratie, gas en heel belangrijk visrechten. Vandaar dat dit onderwerp heel gevoelig ligt en er eigenlijk steeds maar over wordt gezwegen.

26 december 2022 om 12:34

Bedankt 👍

Nou Ronaldo, laat jezelf nu zien. Als je écht voor de Palestijnse kant bent, ga dan niet voetballen in Saudi Arabië!

On: dit is gewoon politieke praat, meer kan je er niet van maken.

Haha kom op zeg. Wat een idioot is dit.

De Turken hebben niet meegedaan met het WK in Qatar maar maken zich aardig wel belachelijk zo.

Eerst die Salt Bae, en nu Erdogan.

Altijd leuk als Turkije durft te praten over onderdrukken van Palestijnen. Wat zij eeuwen lang doen met Armenen, hoor je ze niet.

26 december 2022 om 08:10

Altijd leuk die gasten die Armenen erbij betrekken terwijl ze zelf nooit in Turkije zijn geweest, er zijn genoeg Armenen die het goed kunnen vinden met Turken, Palestina word al onderdrukt sinds zij een stuk grond cadeau deden aan de Israeliers, waarom zeg je daar niks over? De Spanjaarden (vooral Real aanhang) die de Catalanen onderdrukte in de vroegere jaren zeg je bijvoorbeeld ook niks over?

26 december 2022 om 09:11

Er zijn ook genoeg palestijnen die het goed kunnen vinden met joodse mensen. De discussie en het debat wordt al eeuwen gekaapt door extremisten. Zo ook nu weer binnen de Israëlische regering tegenover Hamas.

26 december 2022 om 10:18

Je hoeft toch ook niet in Turkije geweest te zijn om te weten wat voor verschrikkelijke dingen de Turken daar gedaan hebben. Keiharde genocide, maar dat krijg je al snel als je een dictator met een snor aan de macht hebt

26 december 2022 om 10:41

Want Erdogan heeft de genocide gepleegd ofzo? Nederland heeft ook verschrikkelijke dingen gedaan jegens de donkere mensen, moeten we Nederland er nog op afrekenen ondanks hun excuus dat niks goed maakt?

26 december 2022 om 11:31

Je geeft zelf al het antwoord; Nederland biedt excuses aan daar waar Turkije het tot op de dag van vandaag ontkent. Daar valt men over, begrijp je dat?

Deze mafkees is wat minder in het nieuws de laatste tijd, zal die zelf wel van balen dat ie nu dit soort domme dingen gaat roepen. Nou, hier heb je wel aandacht ome Erdo.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren