Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse iconen kijken verder dan uitschakeling en doen oproep aan FA

Laatste update:

Voor Engeland kwam er zaterdag een einde aan de WK-droom. The Three Lions dolven het onderspit in de kwartfinale tegen Frankrijk (1-2) en dus blijft het wereldkampioenschap uit 1966 voorlopig de enige triomf voor de Engelsen. Hoe de toekomst van bondscoach Gareth Southgate eruitziet is vooralsnog onduidelijk. Wel kan hij rekenen op lovende woorden van Alan Shearer en Gary Neville.

"Wanneer dit soort toernooien eindigden heb ik tijd nodig gehad om de juiste beslissing te maken", stelt Southgate tegenover AP. "Emotioneel ga je door zoveel gevoelens en dat vreet een gigantische hoeveelheid energie." Southgate heeft bij de Engelse voetbalbond FA nog een contract tot medio 2024. Sinds zijn aanstelling na het desastreus verlopen EK in 2016, waarin Engeland werd uitgeschakeld door IJsland, presteren de Engelsen behoorlijk. Op het WK in 2018 in Rusland werd er in de halve finale in de verlenging verloren van Kroatië (1-2), terwijl er drie jaar later op het EK de finale werd gehaald. Die ging uiteindelijk, op het eigen Wembley, tegen Italië verloren na strafschoppen.

In 2022 kwam er dus geen (halve) finale bij, maar desondanks verwijt Southgate zijn ploeg niets. "Ze hadden niet meer kunnen geven. Maar, natuurlijk, kwamen we vanavond (zaterdag, red.) tekort", liet Southgate weten na de wedstrijd. "We voelden dat we het toernooi hadden kunnen winnen. We hebben waarschijnlijk onze beste wedstrijd op tegen een groot land gespeeld tijdens mijn periode als bondscoach. Maar uiteindelijk is het scorebord leidend en dat is heel moeilijk te accepteren."

De bondscoach wordt gesteund door meerdere grote namen, waaronder Shearer. "Ik twijfel er helemaal niet of Gareth Southgate aan moet blijven aan bondscoach van Engeland om ons te leiden naar het EK van 2024." De oud-topspits stelt dat er naar het 'grotere plaatje' moet worden gekeken. "Niet alleen kijkend naar hoe we dit toernooi gespeeld hebben, maar ook naar de progressie die we hebben gemaakt tijdens zijn zes jaar aan het roer." Ook Neville is lovend over Southgate. "Ik zie Gareth graag nog twee jaar aanblijven of anders misschien in een hogere rol binnen de FA vervullen."

Moet Gareth Southgate aanblijven als bondscoach?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die wk 2018 sloeg nergens op verloren van België in de groepsfase (expres of niet). Penalty’s door tegen Colombia verliezen van Kroatië om vervolgens weer te verliezen van België, met het beste materiaal!! Ze hadden hem toen moet ontslaan..

12 december 2022 om 12:07

Was het niet Belgie die toen geweldig materiaal had? De zogeheten gouden generatie?

In 2018 en 2021 vond ik het vaak weinig overtuigend. Maar dit toernooi heeft Engeland het echt goed gedaan. Wedstrijden tegen Iran, Wales en Senegal werden overtuigend gewonnen en eigenlijk was Engeland de betere ploeg tegen Frankrijk. Met Bellingham, Foden en Saka komt er ook weer een talentvolle lichting aan terwijl spelers als Kane, Rashford, Rice, Alexander-Arnold, James, Grealish en Mount de komende twee toernooien ook nog zullen meemaken in hun prime. In 2024 en/of 2026 moet de Engelse ploeg zichzelf belonen. Vooral 2024 kan omcirkeld worden.

11 december 2022 om 22:46

Ze hebben gespeeld naar behoren tegen tegenstanders die op papier eindeloos zwakker waren. En het was niet eens echt goed- tegen de VS stelden ze gewoon ronduit teleur. Het is gewoon niks bijzonders. Maar zou een andere coach het veel beter doen met deze ploeg? Tsja, tenzij die uit de topcategorie komt kan je net zo goed Southgate houden.

11 december 2022 om 23:49

Dat is het Bongiorno, het is niet sprankelend, maar wie gaat het beter doen? Op zich heb ik het niet zo op Engeland, het was in de afgelopen 2-3 eindtoernooien vooral een saaie ploeg, maar die geweldenaar van een Bellingham maakte het dit jaar bijna in z'n eentje de moeite waard om naar te kijken. Ze zijn nu tegen Frankrijk uitgeschakeld, wat volgens mij geen schande is, aangezien dat de topfavoriet is.

12 december 2022 om 01:41

Het is geen schande inderdaad. Engeland heeft gewoon een ploeg die bij de beste 4 ter wereld behoort. Spelers als Foden, Kane, Saka, Bellingham, Rice.. en dan spelers als Sterling of Grealish achter de hand. Dat is gewoon echt een heel goede ploeg. Ik zou een moord doen voor die spelers bij Oranje. Daarmee mag er ook wel een keer geen 5-2-2-1 worden gespeeld. En ja, dan win je ruim tegen Iran, Wales en Senegal. Dat je dan faalt tegen Frankrijk- het kan wel, maar het is niet goed genoeg. Alleen Mbappé geeft echt de doorslag qua kwaliteit in de selecties.

12 december 2022 om 10:42

Dat bedoelde ik ook- we hadden het over speelwijzes, en de vorige toernooien heeft Engeland steeds met 5 verdedigers gespeeld. Vandaar 'het mag ook wel een keer anders'. Met dit spelersmateriaal, bedoel ik.

12 december 2022 om 01:20

Broh wat zeg jij man!? Met de spelers materiaal dat Southgate tot zijn beschikking had, mocht hij het best beter doen. Voor wat we gewend zijn speelde Engeland naar behoren maar iedereen weet dat dit echt niet het maximale was wat uit de groep te halen was! (Nou is van Frankrijk verliezen geen schande, maar Frankrijk was niet op haar sterkst & best. & wat je zelf zei, Engeland was beter).Sommige spelers kregen niet eens (genoeg) minuten om de wedstrijd te doen kantelen of van zich laten gelden.Vind het überhaupt een wonder dat die Southgate zo lang mag aanblijven met zijn met zijn matige vertoningen.Met Middlesbrough back in the days gedegradeerd & later vervolgens bondscoach! 😂Mensen die de FA runnen zijn ook niet serieus te nemen.Maar ach, enigste wat ik zie is dat een ontzettend goede lichting (op papier) gewoon kans maakt op EK & WK maar dat er door dubieuze beslissingen & lack of in-sight de kans(en) zwaar wordt verpest!

12 december 2022 om 01:27

Echt daar heb je helemaal niks aan. Je kan het hele toernooi mooi voetbal spelen maar als je uiteindelijk in de kwartfinale strand met mooi voetbal heb je er niks aan, uiteindelijk draait het om resultaat al speel je de hele wk slecht voetbal of je speelt jou tegenstander helemaal kapot en klemt ze en boekt resultaat. Want denk dat veel coachen als ze moesten kiezen tussen slecht spel resultaat of verliezen met mooi voetbal kiezen ze allemaal slecht spel resultaat.

12 december 2022 om 07:28

Juist dát , spijker op z'n kop! Hij kan het blijkbaar nooit goed doen. Als je zoveel goede spelers hebt is het lastig om ze ook daadwerkelijk allemaal te laten spelen. Engeland was beter en dat zijn de credits van de coach. Als ze dan toch niet winnen, tja dat kan (helaas) gebeuren.

12 december 2022 om 12:16

@suarez: Engeland speelde dit WK inderdaad best goed. Al zijn wedstrijden tegen Iran, Wales en Senegal eigenlijk geen waardemeter, gezien het (enorme) surplus aan kwaliteit Engeland heeft tov deze landen.

Maar als je het parcours bekijkt de afgelopen jaren, dan zie je dat Engeland niet thuisgeeft in 'topwedstrijden:

* in 2018 2x verloren van Belgie en 1x van Kroatie
* in 2021 verloren van Italie (& gewonnen van Duitsland)
* in 2022 verloren van Frankrijk

De afgelopen 3 toernooien speelden ze 6 topwedstrijden en verloren ze er 5.

Bij Ajax wordt er momenteel een trainer daarvoor op het schavot geplaatst, toch;-)?

Ik vind het wel meevallen,england heeft vaak geluk met een relatieve makkelijke route op de laatste toernooien,tegen grote landen redden ze het vaak niet..

11 december 2022 om 23:28

Ik lees dat wel vaker, " de makkelijke route" volgens mij is die er namelijk niet. Vaak hebben die "zwakkere" ploegen namelijk al sterkere ploegen uitgeschakeld. Neem als voorbeeld Marokko, een makkie! Terwijl ze dus al Portugal en Spanje uitgeschakeld hebben.

11 december 2022 om 23:47

Tja, maar iedereen weet ook wel dat Spanje en Portugal het eigenlijk verdienden door te gaan. De bal wilde er echter niet in. Speel die wedstrijden 10 keer, en 9 keer verliest Marokko. Er zijn dus wel degelijk zwakkere landen. Je weet ook gewoon al dat Frankrijk echt blij zijn met Marokko. Niets mis mee.

12 december 2022 om 00:32

Op basis waarvan verdienden Spanje en Portugal om door te gaan? En waar haal je het vandaan dat Marokko 9 keer van de 10 wedstrijden zou verliezen. Zo groot is het verschil echt niet en er bestaat weldegelijk een moeilijkere route en dan zou je Marokko als voorbeeld kunnen nemen van de groepsfase tot nu

12 december 2022 om 01:23

Nalyd
Grappenmakker je doet alsof jij alles weet zo werkt het niet met je speel die wedstrijd 10 keer en 9 keer wint portugal is geen fifa dit is allemaal tacktiek en complimenten naar de coach van Marokko minder dan 100 dagen heeft die dit team bij elkaar gebracht en heeft er een geweldige team van gemaakt. Marokko heeft de wereld laten zien dat ze zeker met de sterkere landen mee kunnen doen hebben ze vorige wk ook laten zien tegen Spanje 2-2 gespeeld waar Marokko eigenlijk verdiend had gewonnen net zoals tegen Portugal. Tegen was Iran was het een ongelukkige wedstrijd. Na vele meningen hebben mensen ook gezegd dat Marokko niet meer een van de zwakkere landen zijn. En Marokko staat in de top 10 Fifa ranking met de nieuwe update die eind van december eraan komt.

12 december 2022 om 07:57

@nalyd, wat een zure reactie, afgunst richting Marokko druipt er vanaf. Marokko heeft al haar wedstrijden verdiend gewonnen. De coach weet wat de kracht van het team is: verdedigen tot kunst verheffen en genoeg individuele klasse om de nodige goals te maken. Vanuit deze basis stelt hij zijn tactiek op. De tegenstander mag 70% balbezit hebben, zolang er geen gevaar mee wordt gesticht stelt balbezit helemaal niks voor. Op een paar spelers na kende ik het Marokkaanse team ook niet maar tijdens de wedstrijden op dit wk heb ik alleen maar kwaliteit gezien en heeft de plek in de halve finale werkelijk niets met geluk te maken.

12 december 2022 om 12:21

Ding is dat Portugal natuurlijk wel genoeg kansen creerde om te winnen, dus in hoeverre klopte de tactiek dan? Dat heeft niets met afgunst te maken maar is louter een objectieve vaststelling.

Denk maar aan het schot van Fernandes (lat), de kans van CR7, het schot van Joa Felix of de open kopkans van Pepe op het einde van de wedstrijd. Dat alleen al zijn 4 prima mogelijkheden die ik me zo voor de geest kan halen.

Voor alle duidelijkheid: Marokko had ook zijn kansen en speelde een prima pot maar zeggen dat de tegenstander geen gevaar kon stichten klopt ook niet. En je moet ook durven erkennen dat het dubbeltje aan de goeie kant valt dit toernooi (wat je misschien ook wel deels afdwingt).

Ik heb hetzelfde gevoel bij hem als bij Solskjaer. Goede peoplesmanager maar tactisch zwak waardoor een trofee te hoog gegrepen is.
In finale EK domme beslissing maken door Rashford en Sancho in te brengen terwijl ze heel het toernooi op de bank zaten.
Gisteren staat hij achter en brengt hij Mount en Sterling in. Sterling die nota bene niet eens laatst mee trainde. Foden laat hij staan die niets gedaan heeft. Rashford die duidelijk in vorm was en l 3 goals had liet hij 10 min voor het einde in.
Het zijn die kleine details waarom het niet lukt.

12 december 2022 om 09:17

Ik ben dan ook bezig over wissels. Ik vond Foden matig tegen Frankrijk. Je hebt op de bank man in vorm Rashford maar ook Grealish, waarom ze niet in min 60-65 inbrengen?
Hij maakt continue van die rare wissels in mijn ogen. Sterling en Mount zijn geen doelpuntenmakers.

Tsja wanneer je de laatste 20/25min iets moet forceren en dan de speler met de beste traptechniek en voorzet van de selectie op de bank laat zitten dan snap je er ook weinig van. Southgate is een waardeloze coach. Tactisch echt een onbenul en als je kijkt naar wat voor een selectie er staat jeetje mineetje je hebt potverdikkie bijna de sterkste selectie van het WK. Maar het is geen echt team, tactisch staat het voor geen meter. Het hoeft echt niet oogstrelend te zijn maar Engeland heeft nu een generatie die België 4-6 jaar geleden had. Als Southgate aanblijft met zijn betonvoetbal dan zal het EK ook niet lukken.

Ahhhh wk '66 het beroemde wel/niet over de lijn wk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren