Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste tegenstander Oranje op het EK bekend: Szczesny grote held van Polen

Laatste update:

Polen heeft zich geplaatst voor EURO 2024. Nadat er in en tegen Wales na 120 minuten nog niet gescoord was, moest eens strafschoppenserie uitsluitsel bieden. Daarin miste alleen Daniel James, waardoor Polen komende zomer naar Duitsland mag. Polen komt op het EK in Poule D terecht met Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Polen wordt direct ook de eerste tegenstander van Oranje op 16 juni.

Bij Wales moesten Kieffer Moore en Brennan Johnson voor de doelpuntenproductie zorgen. De niet geheel fitte Aaron Ramsey begon op de bank. Aan de kant van Polen moest Robert Lewandowski voor het gevaar van de bezoekers zorgen. Voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski begon op de bank,

De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar in de openingsfase, al wist Polen langzaam maar zeker het initiatief te gijpen. Veel leverde dat echter niet op voor Polen, terwijl het thuispubliek in Cardiff zijn ploeg aanmoedigde om naar voren te trekken. Dat leek effect te hebben, want vrij snel daarna leek de aanvallende spirit volledig terug. Het leverde ook een grote kans op, al stelde Ben Davies teleur door uit een hoekschop over te koppen.

Het volgende gevaar van Wales kwam op naam van Moore. De aanvaller kreeg in de zestien (te) veel ruimte van Pawel Dawidowicz, waardoor de kopbal van Moore, die zijn inzet ver naast zag gaan, erg teleurstelde. Wales bleef aanzetten en kwam gevaarlijk voor het doel van Wojciech Szczesny, die opgelucht kon ademhalen toen een scherpe voorzet van Johnson niets opleverde.

Op slag van rust werd het Cardiff City Stadium even helemaal gek. Davies kopte in tegenstelling tot zijn eerdere kans ditmaal wel prima binnen, maar de mandekker van Tottenham Hotspur bleek net achter Przemyslaw Frankowski te hebben gestaan, waardoor er een streep door de openingstreffer ging.

Ook na rust scheelde het niets of Moore had Wales op voorsprong gekopt. Zijn poging leek de bovenhoek in te vliegen, maar Juventus-goalie Szczesny liet zien een uitstekende keeper te zijn en tikte de bal ternauwernood over. Polen werd sporadisch gevaarlijk, al was het flink schrikken toen Lewandowski een hoekschop binnen leek te kunnen knikken. Davies voorkwam dat echter met een uiterste ingreep.

Er moest een verlenging aan te pas komen. Daarin gebeurde er, mede door de zichtbare spanning bij beide ploegen, niet gek veel. Ludogorets-sterspeler Jakub Piotrowski zag zijn schot maar net langs de rechterpaal vliegen, tot opluchting van het publiek. Vlak voor tijd pakte Mepham zijn tweede gele kaart, al had die kaart niet echt gevolgen meer. In de strafschoppenserie miste alleen James.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Ik moet het nog maar zien of we de poulefase uitkomen.

26 maart 2024 om 23:38

Het pessimisme is begonnen hoor. Hou toch op. Polen en oostenrijk moeten we gewoon kunnen hebben. Ja het kan altijd tegen zitten, zo is een toernooi. Maar vantevoren al gaan mauwen is zo Nederlands.

26 maart 2024 om 23:48

Wat is er mis met pessimisme? Weet niet of je het Nederlands elftal ziet spelen maar dat is absoluut niet denderend. Oostenrijk en Polen hebben gewoon echt wel individuele kwaliteit rondlopen hoor. Ik moet het nog maar zien.

27 maart 2024 om 00:06

Polen is gewoon een matige ploeg. Samen met Oostenrijk strijden voor de 2de plek achter Frankrijk

27 maart 2024 om 06:44

‘Wat is er mis met pessimisme?’ Veel! Het zorgt voor een negatieve tendens en kan het zelfvertrouwen van mensen aantasten. Als je maar vaak genoeg zegt/hoort dat je iets niet kan dan ga je het vanzelf geloven.

26 maart 2024 om 23:38

Dit dacht ik ook. Met name Oostenrijk, die mogen echt niet onderschat worden. Winnen vandaag ook met 6-1 van Turkije. Rangnick is echt wel een wijze trainer.

26 maart 2024 om 23:41

Polen had in 120 minuten spelen tegen Wales 0 schoten op doel dus daar hoef je niet bang voor te zijn hoor

26 maart 2024 om 23:48

We worden groepswinnaar. Let maar op.

26 maart 2024 om 23:49

Polen is vrij matig hoor. Oostenrijk moet je niet onderschatten idd, maar ook als nr 3 kan je nog door.

Mijn buren gaan los, groot feest daar haha.

Gelukkig zijn de Polen erbij, wat bekendere namen dan grijze muis Wales. Tek, Lewandowski en Zielu horen op het EK.

26 maart 2024 om 23:46

Zielinski is echt zo een speler waarbij ik mij afvraag of ik wel verstand heb van voetbal want iedereen is lyrisch over hem maar iedere keer als ik inschakel en wedstrijden van hem bekijk vertraagd die het spel en raakt die balletjes kwijt of hij legt ze breed. Enigste was me opvalt is dat hij piepkleine scheenbeschermers draagt verder niks, zo goed is hij niet denk ik.
Zalewski kan wel redelijk ballen maar hoort ook al niet meer in de basis dat ziet die nieuwe trainer van AS roma al heel goed maar Mourinho was wel dol op Zalewski die speelde alles.

27 maart 2024 om 06:22

Ik moet bekennen dat ik te weinig Polen kijk om een oordeel over te geven over Zielinski daar, maar bij ons deed hij het altijd goed, jammer dat-ie moet vertrekken.

Ik ben 1/2 Nederlands, 1/2 Pools: deze wedstrijd kan ik niet verliezen.

Eerste keer dat mijn twee landen elkaar treffen op een eindtoernooi: Eindelijk!!

26 maart 2024 om 23:40



Ik had eigenlijk liever gehad dat Polen niet naar het EK was gegaan dat was misschien wel goed om even rustig te bekijken wat er mis is en bouwen naar het WK want nu sta je weer voor schut op EK met misschien wel record blamages vooral tegen Frankrijk zie ik Polen wel met dikke cijfers verliezen en tegen Nederland ook wel

26 maart 2024 om 23:44

Ten eerste: het is het een Ek

Ten tweede: in de kwalificatie ging het mis met de vorige bondscoach. Onder de huidige is het flink verbeterd en ik vond het buitenspel. Aanvallend was het karig, maar Polen had veel delen van het spel in handen gehad (alleen deed het er weinig mee).

Van deze twee is Polen de terechte ploeg die doorgaat.

26 maart 2024 om 23:47

0 schoten op doel in 2 uur vandaag is toch niet normaal?
Michniewicz vond ik nog steeds de beste trainer maar die kon niet aanblijven door zijn verleden. Deze trainer vind ik 3 keer niks hoezo slisz en piotrkowski hele wedstrijden laten spelen kijk wie je op de bank hebt

27 maart 2024 om 00:11

Probierz heeft gewisseld op een manier dat hij de nul hield (voor het eerst in lange tijd) en ook nog de penaltyserie won. Hij deed weinig verkeerd.

En ik weet niet of je de wedstrijd gezien hebt, maar ik wel en drie schoten gingen nipt naast; die tellen dan niet als schoten op doel, maar die waren wel dichtbij. Piotrowski speelde een berepartij (tegen Estland ook).

Ik heb 'm van dichtbij meegemaakt bij Wisla in 2012 en later bij Cracovia; ik fungeerde er als vertaler en integreerder voor Nederlandstalig personeel (spelers, trainers, managers).

Ik heb een zeer goede indruk van hem en ben blij dat hij thans bondcoach is geworden (ik was bang voor opnieuw een buitenlander die wederom niet zou klikken). Ik vind hem veel, maar dan ook veel beter dan Michniewicz.

Na 2 uur voetballen 90 minuten + 30 minuten extra had Polen 0 schoten op doel!
Dat is om maar aan te geven hoe slecht Polen is
Enorm gezwijnd, was geen buitenspel voor het doelpunt van Wales volgens mij
In de kwalificatie verloor Polen kansloos van Moldavie en Albanie!

Op het WK zwijnden ze ook al enorm om überhaupt door te gaan toen was het tegenhouden tegen messi en hopen op geen extra doelpunt van mexico en gingen ze met een wonder nog door.

Ik wil wel fan zijn van zo een team maar het is gewoon erg slecht.
De trainer heeft leuke spelers op de bank maar speelt liefste hele wedstrijd op het middenveld met een onervaren iemand uit de poolse competitie. Jammer voor Wales die hebben de beste fans ter wereld.

Dan James mag je niet te veel kwalijk nemen, de druk was onhoudbaar op een gegeven moment want alle penalties gingen raak.

Toch wel vrij pittig. Op papier in ieder geval. Helemaal als je een poule met België, Slowakije, Roemenië en Oekraïne ziet

26 maart 2024 om 23:42

Zo zeg dat wel, de loting in de poule zit niet mee. Vind het een hele sterke, degelijke poule waar je met wat pech ook gewoon 3e of 4e kan worden.

27 maart 2024 om 06:20

Maar als je niet boven een Polen of Oostenrijk kan blijven in de poule is het toch ook prima om naar huis te gaan? Dan heb je toch ook niet heel veel te zoeken in een knock out fase?

27 maart 2024 om 08:17

Of je zit in een group zoals Italië, Spanje en Kroatië... ook m nummers 3 kunnen door hé. Nou niet zo doom denken, als je in een group met Polen en Oostenrijk niet door zou kunnen kan je ook beter gelijk stoppen en niet meedoen.

27 maart 2024 om 14:17

Ja de beste nummers 3 gaan door, niet alle. Als je met een beetje pech verliest van Oostenrijk en Frankrijk, en speelt 1-0/gelijk tegen Polen, dan kan het nog eens heel spannend worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren