Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dramatisch AZ wordt drie dagen voor PSV-uit vernederd door Heracles

Laatste update:

Nummer vier AZ heeft woensdagavond verzuimd om op een punt van nummer drie FC Twente te komen. Trainer Maarten Martens zag zijn ploeg met name in de eerste helft van het uitduel met Heracles Almelo (5-0 nederlaag) enorm falen. Twente komt later in actie tegen sc Heerenveen en bij winst stijgt de voorsprong op AZ naar zeven punten en is een ticket voor de voorronde van de Champions League een stuk dichterbij.

Brian De Keersmaecker opende de score voor Heracles na bijna twintig minuten spelen. De Belgische middenvelder werd net buiten de zestien aangespeeld en krulde de bal op fabelachtige wijze in de linkerhoek achter doelman Mathew Ryan: 1-0. De doelpuntenmaker kreeg kort daarvoor overigens geel voor een tackle op Jordy Clasie en mist hierdoor het eerstvolgende duel van Heracles tegen Sparta Rotterdam.

Het werd van kwaad tot erger voor AZ, dat het helemaal weggaf in de slotfase van de eerste helft in het Erve Asito. In de 38ste minuut haalde Riechedly Bazoer Jizz Hornkamp onderuit in het strafschopgebied, waardoor Heracles een penalty kreeg. Hornkamp ging zelf achter de bal staan en stuurde doelman Ryan vervolgens de verkeerde kant op.

Slechts twee minuten later kreeg Heracles opnieuw een strafschop. Kristijan Belic gleed ongelukkig uit en nam Bryan Limbombe mee in zijn val. De arbitrage kende geen genade met de AZ'er en kende wederom een strafschop toe. Hornkamp wist Ryan weer te passeren vanaf elf meter: 3-0. Kort voor rust schoot Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis (24 goals) van dichtbij nog hoog over, exemplarisch voor de eerste helft van de bezoekers.

Geen comeback


De zichtbaar teleurgestelde Martens greep halverwege in en bracht Ruben van Bommel en Jayden Addai binnen de ploeg. Wouter Goes en de ongelukkige Belic bleven achter in de kleedkamer van AZ. Van Bommel gaf direct zijn visitekaartje af, al slaagde de invaller er niet in om in kansrijke positie doelman Michael Brouwer te passeren.

AZ toonde wel degelijk herstel in de beginfase van de tweede helft en had ook het meeste balbezit. De zo gewenste aansluitingstreffer bleef echter uit, ondanks goede kansen voor Pavlidis en Dani de Wit. Heracles verdedigde vooral gegroepeerd na rust en loerde zo nu en dan op de counter.

Martens stuurde in de slotfase Alexandre Penetra en Mees de Wit het veld in. AZ bleef het tot het einde proberen, maar spannend werd het nooit meer in Almelo. Heracles, waar Hornkamp een publiekswissel kreeg, deed de bezoekers in de slotminuut extra pijn. Mohamed Sankoh stond net geen buitenspel en schoot van dichtbij de 4-0 binnen. Diezelfde Sankoh schoof ver in blessuretijd ook nog de 5-0 binnen.

Een zeer belangrijke overwinning voor Heracles, dat dankzij de ruime zege op AZ zeven punten boven de gevreesde zestiende plek staat. Aan de andere kant is het wonden likken voor Martens en consorten. Daar is overigens niet veel tijd voor, want zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke overwinning van onze symphatieke vrienden en buren uit Almelo.

3 april 2024 om 20:52

Idd, heerlijke pot. AZ blijft een mooie top vijf/zes club maar Heracles staat te laag. Hebben de groep compleet en blijven een genot in de eredivisie

3 april 2024 om 21:00

AZ staat stabiel in de top 4. Stop maar met provocerende comments. Waarschijnlijk de wedstrijd niet eens gezien.

3 april 2024 om 21:05

Poef zeg dat wel, dank je zeer. Moet toch zeggen dat Vd Looi het wel aardig heeft staan.

Lag het dan toch niet alleen aan Pascal Janssen misschien..

3 april 2024 om 20:47

Krijgen we die weer.....beetje lachwekkend vind je zelf niet.
Denk niet eens dat je de wedstrijd gezien hebt.

3 april 2024 om 20:51

Ik heb de wedstrijd gezien, het lag echt niet aan Janssen, deze selectie zit vol met gasten met een mentaliteit van lik me vestje, om gek van te worden.

3 april 2024 om 21:10

Heb je ook tegen Vitesse gezien? Toen was het gewoon weer mooi spel. Dit was een offday. Met Pascal Jansen was het elke week zo'n beetje een offday. Gewoon weer een provocerende reactie van @A. Bruma

3 april 2024 om 21:10

Of het met Janssen beter ging zullen we nooit weten. Je kunt het kinderachtig vinden dat dat telkens benoemd wordt, maar je kunt het ook kinderachtig vinden dat de AZ fans schreeuwen om een vertrek van een trainer die in hun ogen niks goed kon doen. Het is pijnlijk en ergens ook wel kwalijk dat je uitgerekend dit seizoen zo presteert, terwijl de CL als het ware voor het oprapen ligt. En ja, dat weet je voorafgaand aan een seizoen niet, maar er had gerust meer kwaliteit bij gemogen.

3 april 2024 om 22:20

Halve finale conference league halen was zeker ook een off day, hou toch op. Misschien speelde AZ onder Jansen niet het mooiste voetbal maar het is ook geen Real Madrid hé... Ik denk nog altijd dat het een prima trainer was voor AZ. De chemie was hooguit een beetje uitgewerkt maar de selectie heeft ook een jasje uitgedaan tov vorig jaar.

3 april 2024 om 22:50

Pascal Jansen kon zijn slechte spel nog verdoezelen door het spelersmateriaal dat hij toendertijd had. Een Karlsson en Kerkez kon net dé pas of dé beslissende goal maken zodat het net werd gewonnen. Als je naar AZ hebt gekeken, was het echt te vaak te saai en te slap. Het leek dat Jansen gewoon de spelers op het veld stuurde met de boodschap 'doe maar wat', wat soms goed afliep met goeie spelers.

3 april 2024 om 22:52

Bij AZ is presteren vlijblijvend, dat weet iedereen. Vandaar dat bijna geen enkele gozer die lang bij AZ heeft gespeeld, op Koopmeiners na, slaagt in het buitenland.

3 april 2024 om 23:04

Gelukkig speel mertens iedere wedstrijd mooi spel en wint elke pot dus zullen de alkmaarders dik tevreden met m zijn.

3 april 2024 om 20:53

Nee het lag niet aan Janssen, en het ligt niet aan AZ. Als club zijnde de beste spelers verkopen kan je een off year hebben. Maar dit is wel een verandering voor AZ zijnde 5-0 tegen een degradant is eigenlijk een grote schande waar je niks aan kan doen. Daarnaast is het de TD die hier per direct aan moet werken. AZ is een opleidings instituut en dat moet het ook blijven.

3 april 2024 om 21:04

Tegen een degradant? Heb ik iets gemist?

Wat een uitslag. Ik neem aan dat ze in Almelo dit wedstrijdverslag gaan inlijsten.

3 april 2024 om 21:06

Nee het ligt aan Kroes. Ook daar had ie al voorkennis.

3 april 2024 om 21:08

Zo makkelijk en goedkoop dit. Riep je dit ook na elke overwinning tijdens de goede reeks van de afgelopen weken?

Wat?? 5-0?? Hoe dan?? Ik dacht dat ik paar minuten geleden nog 3-0 was en dat had ik met moeite geaccepteerd! Nooit meer vroeg uitschakelen dus.

Nou hier hoeft psv ook niet voor te vrezen wat een chokers zijn het

3 april 2024 om 20:48

Precies wat ik dacht, iedereen die zei: AZ is nog een serieuze hobbel richting het kampioenschap gister in live meepraten. Dat kan ook de prullenbak in

3 april 2024 om 20:57

Comment om te onthouden dit

3 april 2024 om 21:35

Of jouw comment om te onthouden

3 april 2024 om 21:57

Zeg is dat AZ zeker gaat winnen dan?
Mensen doen alsof het een gelopen wedstrijd is, zou dus heel mooi zijn als PSV gewoon af zou gaan in eigen huis.

3 april 2024 om 20:57

AZ heeft dit seizoen bijna altijd een speeldag vlak voor een topper. Dus het werd sws wel lastig voor AZ. Dan maar denken dat dit een offday was van AZ en zondag maar een gunst geven voor Feyenoord.

3 april 2024 om 21:44

Zondag vind ik dat prima, als ze zaterdag maar spelen zoals vandaag.

Knappe wedstrijd van Heracles en belangrijk voor de jacht op handhandhaving. Ook de strijd in de top 4 lijkt wel beslist vandaag.

Ongekende offday vandaag. Niet eens zoveel weggegeven maar met harde cijfers onderuit. Een zondagsschot, een achterlijke sliding en een ongelukkige botsing zorgen dat je met rust eigenlijk al klaar bent. Heracles stond achterin prima en AZ hielp lekker mee door telkens bij een mogelijke kans verkeerd te kiezen. Belic en Mees de Wit die zelf moeten uithalen in kansrijke positie, voorzetten achter de man, het was erg pover.

Maar goed, je moet 9 jaar terug om een soortgelijke stand bij rust te vinden (buiten traditionele top) en pas het eerste verlies tegen het rechterrijtje. Lessen meenemen van vandaag en het seizoen zo goed mogelijk afmaken.

3 april 2024 om 20:56

Ondanks de belachelijke vorm van Ajax zou ik niet te vroeg juichen voor plek 4. Het gat is 8 punten uit mijn hoofd. Na morgen wellicht 5. Als Ajax dan toch perongeluk wint tegen Feyenoord en Az verliest van Psv is het ineens nog maar 2 punten met een relatief makkelijk programma voor Ajax

3 april 2024 om 20:58

Een zondagsschot? Klinkt een beetje negatief. Het was een prachtige goal. Heel knap geschoten.

4 april 2024 om 08:01

Niet eens zoveel weggegeven?

En 5-0 verliezen?
Als de spelers van Heracles iets minder egoïstisch waren (begin 2e helft) dan konden ze zeker goal maken van 3 of zelfs 4 grote kansen.

Ik had van te voren wel verwacht dat dit een bananenschil kon worden voor AZ, na 3 eenvoudige overwinningen op de zwakke broeders op het kunstgras in Almelo. Maar dan verwacht je een 2-1 ofzo, niet 5-0.. Maar ik maal er niet om, hopelijk profiteren wij er straks van. Dan kan plek 3 ons eigenlijk niet meer ontlopen.

3 april 2024 om 20:50

Met Az en Ajax uit zullen jullie deze inderdaad moeten winnen om enigsinds comfortabel richting die 3e eind plek te gaan.

3 april 2024 om 20:53

Anderzijds, jullie hebben een zwaarder programma. Zelfs al verliezen wij vandaag, de kans dat we dit weekend punten uitlopen is groot. Maar 10 punten na zaterdag zal wel echt lekker zijn. Succes zaterdag, hopelijk voor jullie wat eerherstel (maar dan zonder resultaat uiteraard )

poh 5-0.... Aardige vernedering, met alle respect voor Heracles!

Ach ja, soms heb je zo'n dag. Een mooie 1-0, maar wel een beetje uit het niets en twee pingels en de wedstrijd is gespeeld. Daarna nog een poging om te herstellen, maar dat was altijd vrij kansloos.

Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen, maar de kans op plek 3 is nu wel zo'n beetje weg. Tenzij Heerenveen nog een beetje wil helpen, straks én we in Eindhoven kunnen verrassen (maar dat lijkt me onwaarschijnlijk).

Dan maar zorgen dat je plek 4 vasthoudt en alvast bouwen aan het team voor volgend seizoen.

Gefeliciteerd Heracles.
Lekker om nu in deze wedstrijden punten te pakken om erin te blijven.
Az na de terechte pingels totaal uit de wedstrijd, daarvoor was er nauwelijks iets mis helaas.
Uithuilen en door.....

3 april 2024 om 21:14

Wat vinden AZ'ers nu van een Bazoer? Je ziet aan alles dat deze man geen CV is. Zo'n domme sliding laat dat maar weer eens zien. In mijn optiek is het weet een typisch Nederlands experiment door een 6 centraal achterin te zetten omdat hij zo goed kan passen en opbouwen. De tekortkomingen in verdedigende kwaliteiten kunnen in de Eredivisie wel gecompenseerd worden maar tegen een betere tegenstander gaat het fout.

3 april 2024 om 21:31

Bazoer als CV werkte bij Vitesse vooral omdat hij alsnog als verkapte 6 speelde met die 5 achterin daar destijds. Nu met Goes naast hem speelt Bazoer wat zekerder dan met BMI maar acties zoals vandaag heeft hij teveel. Dat beetje extra wat hij brengt met passing achteruit weegt voor mij niet op tegen de defensieve onzekerheid die hij ook brengt. Zie persoonlijk liever Penetra of zelfs Dekker. Goes en Dekker hielden zich samen uitstekend staande tegen bijvoorbeeld Lazio en Penetra zou wat extra ervaring brengen.

Op deze manier eindigt Ajax gewoon 4e. Is ze gegund na al die klappen dit seizoen en is voor het Nederlands voetbal ook gewoon beter.

3 april 2024 om 20:49

Wie weet, maar Ajax sleept de punten ook niet moeiteloos binnen natuurlijk. Ik zie Nec ook nog wel 5e worden eerlijk gezegd.

3 april 2024 om 20:59

Nee dat is nogal een understatement.

NEC staat natuurlijk met een wedstrijd meer gespeeld nog een puntje achter op Ajax. Beiden een interessant programma waarin Ajax nog tegen Feyenoord en Twente moet, maar in de laatste wedstrijden tegen de gehele onderste 3 moet.
NEC die zich ook nog moeten focussen op een bekerfinale in de tussentijd...

Gaat een spannend slot worden.

3 april 2024 om 20:53

Laat Ajax maar eerst hun eigen wedstrijden winnen, dan gaan we wel zien wat er nog mogelijk is. Morgen komt GAE, zie ik ze niet zo makkelijk winnen vrees ik.

3 april 2024 om 21:03

Ajax heeft nu natuurlijk 3 pittige wedstrijden op het programma, maar mag ook nog tegen Volendam, Vitesse en Excelsior. Zie ze nog wel 12 punten pakken en ik vraag me af of AZ er nog 4 pakt met hun programma.

3 april 2024 om 21:05

Ajax is na GAE Feyenoord uit en Twente thuis toch? kunnen zomaar 0 punten zijn voor Ajax, of 9 als je geluk hebt

De gaten tussen plek 1 t/4 (5) in speelronde 28 zijn ongekend. Weinig spanning dit seizoen! Jammer voor Az, geweldig voor Twente. In seizoen 24/25 (voorronde) CL spelen hadden ze een aantal jaar geleden waarschijnlijk niet verwacht.

3 april 2024 om 20:53

We zijn er nog niet... Maar mochten we nu winnen is het gat 7 punten, dan mag het toch niet meer mis gaan zal je zeggen

Maar voorronde Champions League hebben wij ook niks te zoeken hoor... Conference League past ons het beste, Champions League of Europa League vlieg je er gelijk in de groepsfase uit.

Maar dit is voor ons geweldig nog niet zo lang geleden spelen in de kkd en nu goede kans maken op voorronde Champions League haha

3 april 2024 om 21:14

AZ kan toch beter in de voorronde Champions League, nu AZ hoog staat op de lijst en waarschijnlijk makkelijkere tegenstanders gaat krijgen. Met plek 4 sta je garandeert in de Europa league (als Feyenoord de beker wint).

3 april 2024 om 21:28

Dat moet je afdwingen, net als Ajax dat moet. Dus dat AZ t beter zou doen is koffiedik kijken.

Ongekend wat slecht Az hele dure punten. en echt dik verdiend Heracles gefeliciteerd!

Zul je altijd net zien verlies je van Heracles en win je tegen Psv

Na de 1-0 achterstand gaf AZ de wedstrijd volledig uit handen door twee strafschoppen weg te geven. Twente kan de voorronde Champions League bijna ruiken als het straks wint van Heerenveen. Sterker nog, de vele Ajax supporters op dit forum mogen zelfs weer hopen op plek vier wat minimaal voorronde Europa League zou betekenen, als Feyenoord de beker wint tegen NEC geeft plek vier zelfs recht op directe plaatsing voor de groepsfase Europa League. De einduitslag van 5-0 mogen we sowieso wel als een blamage beschouwen voor AZ en Heracles is al vrijwel gevrijwaard van degradatie naar mijn idee.

Altijd fijn dat bij een verlies van AZ, meer comments te zien van supporters van andere clubs dan AZ en haar tegenstander, die waarschijnlijk de wedstrijd niet eens hebben gezien. Bedankt daarvoor.

Verder, is er weinig over de wedstrijd te zeggen. Tegen Vitesse was het echt weer heerlijk spel. En vandaag was het een totale offday. Al dan geflatteerd, Heracles was beter. Herpakken en doorgaan.

3 april 2024 om 21:08

Reageer niet zo zuur, maar lijkt me toch vrij logisch? Is bij elke club wat beetje bovenin mee draait. Maar snap je frustraties een 0-5 tegen Heracles is niet best.. en mag niet gebeuren in deze fase van de competitie

3 april 2024 om 21:22

Als dat het inderdaad gebeurt bij alle clubs die bovenin mee strijden (PSV, AZ, Twente, Feyenoord, Ajax), dan betekent dat niet dat het meteen goed is. Niet dat jij dit impliceert, maar dit mag wel eens gezegd worden.
Ik vind het juist hele zure mensen als je bij een verlies bij een top-5 club, meteen negatief gaat reageren. Dit mag wel eens gezegd worden.

Betekent niet dat 5-0 tegen Heracles moet gebeuren. Dat is gewoon heel slecht van AZ. Maar ook natuurlijk zeer goed van Heracles. Glas halfvol. Complimenten daarvoor.

3 april 2024 om 21:33

Het hoort er ook gewoon beetje bij.... Het blijft gewoon kloten als je eigen club verliest, maar daar moet je maar mee dealen. Geloof mij maar wanneer mijn club vanavond verliest staat het ook vol met andere supporters van andere clubs hoor..

3 april 2024 om 21:46

Nja, het hoort erbij. Men kan er ook mee stoppen en focussen op goede dingen. Bijvoorbeeld Heracles gefeliciteerd of je eigen club volgen. Opbouwende kritiek is natuurlijk wel altijd welkom. AZ was gewoon slecht.
Ik hoop voor jou dan dat deze jochies dan niet bij jouw commentsectie komen als Twente verliest.
En ik hoop wel dat Twente verliest (met een knipoog )

3 april 2024 om 21:25

Er zitten toch ook gewoon vrij weinig AZ-supporters op Voetbalzone? Het is niet gek dat je dan relatief enorm veel reacties gaat zien van de concurrentie of andere Eredivisie-clubs.

3 april 2024 om 21:42

Als AZ wint, dan staat de commentsectie niet vol met: 'gefeliciteerd AZ, goed gedaan'. Nee, dan is de commentsectie gevuld met AZ supporters en de supporters van de tegenpartij. Ik vind het gewoon kinderachtig van mensen om in commentsectie's een beetje te gaan provoceren. Dat geldt voor elke club.
Je baalt al, je erkent je (terechte) verlies, en dan meteen dit. Dat vind ik jammer.

Heerlijke overwinning dit. Eindelijk passie en inzet, AZ was natuurlijk niet goed, wij waren dat vandaag wel. De Keersmaeckers gaan we niet lang houden, hele seizoen al verreweg onze beste speler en vandaag ook weer echt goed, volkomen terechte overwinning vandaag! Zeer belangrijke punten

Wow wat een pak slaag. Heerlijk Heracles!

Wat een wedstrijd van Heracles. De eerste 20 minuten zag het hier niet naar uit, maar de prachtige goal + 2 snelle penals veranderde alles.

Het verslag van Voetbalzone is wel wat simpel, want Heracles heeft in de tweede helft echt meer dan genoeg kansen gehad om er zelfs nog meer te maken.

Desalniettemin, heerlijke overwinning en echt broodnodig.

Nou dan kunnen ze zich komend weekend mooi revancheren en psv met een nederlaag naar huis sturen

Het is gewoon belachelijk dat je als eredivisie club nog op zo'n kunstgrasveld speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren