Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelpunt Mensah blijkt belangrijker dan rode kaart tegen Botswana

Laatste update:

John Mensah heeft een hoofdrol voor zichzelf opgeëist in de eerste groepswedstrijd van Ghana op de Afrika Cup. De verdediger maakte tegen Botswana het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0), maar kreeg een kwartier voor tijd ook een directe rode kaart. De voorsprong van Ghana kwam daardoor nog in gevaar, maar werd niet weggegeven. Vitesse-middenvelder Anthony Annan deed negentig minuten mee bij de winnende ploeg, die dus goed is begonnen in Groep D.

/

Ghana, de enige deelnemer aan deze editie van de Afrika Cup die het toernooi meer dan een keer wist te winnen, kwam na 25 minuten op de voorsprong die het niet meer weg zou geven. Na een beginfase met kansen voor beide doelen opende Mensah de score, door een verlengde corner binnen te lopen. Ghana bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg kansen om verder uit te lopen, maar Botswana bleef in leven en capituleerde niet meer.

In de tweede helft kwam Botswana meer in het spel voor en de Ghanese verdediger John Boye moest al snel een bal van zijn eigen doellijn halen. Ghana kwam meer onder druk te staan en moest het in de laatste vijftien minuten met een man minder zien te redden, aangezien Mensah de doorgebroken Jerome Ramatlhakwane neerhaalde. Met elf tegen tien probeerde Boswana nog wel een gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet.

Het enige doelpunt van de wedstrijd:


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die had mijn Oma nog kunnen maken, zo'n doelpunt.

Geweldig gedekt natuurlijk :D Nee het was wel een saai wedstrijd om na te kijken. Ghana zal het ver schoppen net als Ivoorkust, Senegal, Marokko. Misschien ook Mali. Ik zal me geld op niemand zetten. De Afrika Cup is natuurlijk zo voorspelbaar

24 januari 2012 om 19:09

Volgens mij heb je de ACN niet echt gevolgd? Marokko en Senegal hebben allebei hun openingswedstrijd verloren, dus het is nog maar te bezien of ze de groepsfase overleven. Alleen Ghana en Ivoorkust maken tot nu toe hun favorietenrol waar.

24 januari 2012 om 19:15

Dat heb ik wel. Ik heb het natuurlijk over de kanshebbers. En dat je een wedstrijd verliest betekent niet gelijk dat je eruit ligt? Ze zitten nog namelijk in de groepfase.

24 januari 2012 om 19:15

De een daarvan zeer onterecht en je weet wel wie. Met een beetje meer geluk en Chamakh uit de basis zal Marokko het wel redden.

24 januari 2012 om 19:24

Is die jongen dan echt zo slecht? Vond hem in zijn Bordeaux tijd een hele goede speler.

24 januari 2012 om 20:18

Ivoorkust is het qua spelersmateriaal ook wel verplicht om kampioen te worden, ik noem een Kalou, een Drogba, een Eboue, een Gervinho, een Doumbia, een Tiote, een Zokora en tweemaal een Toure. Ik weet weinig andere Afrikaanse landen met zoveel individuele kwaliteit.

24 januari 2012 om 20:46

namen zeggen niks, egypte was daar jarenlang het bewijs van. ze hadden geen moeite met landen als ghana of ivoorkust.

24 januari 2012 om 20:51

@gulio

Als Marokkaan zijnde zeg ik je dit.
Chamakh is de slechtste spits in de premier league en hij hoort daar echt niet thuis.
Dit zeg ik niet uit frustratie van gisteravond maar omdat ik heb gezien waar hij toe in staat is, en dat is koppen .. hij heeft 1 siezoen bij bordeaux zo veel voorzetten gehad dat ze erin zaten en nu doet hij niks meer.
Speelt bij Arsenal nooit en heeft bij Marokko laten zien dat hij 1 wedstrijd kan bepalen, en niet in zijn voordeel !
Marokko moet hem gewoon laten banken, laat staan als je spelers hebt als Taarabt en el Arabi die heel graag willen laten zien wat ze kunnen om een transfer af te dwingen.

24 januari 2012 om 20:55

@bushido
Namen zeggen alleen wat op het Wk.
Denk je serieus dat een speler die Miljoenen waard is zichzelf gaat opofferen voor zo'n met alle respect klein toernooitje ?
Iedereen weet inmiddels dat al die kleine afrikaanse landjes niks te verliezen hebben.
Die gaan er gewoon vol in en dat kan wel eens verkeerd aflopen..
En dat risico is gewoon te groot om te nemen.

24 januari 2012 om 21:20

Bizar dat je dit een klein toernooitje durft te noemen.
Het is toch de cup voor heel Afrika , je wilt toch niet zeggen dat heel Afrika klein is? Waar is je trots?
Naast Europa en Zuid-amerika mag Afrika trots zijn op wat zij voor een prachtige spelers heeft voortgebracht.

25 januari 2012 om 09:31

@fraayax

Mee eens, maar met alle respect maar Senegal en Marokko komen echt niet door de groepsfase in een Ek hoor ? Ghana, Kameroen en Ivoorkust misschien wel maar dat laten ze niet zien bij afrika cup's deze grote landen presteren nooit in afrika en dat is alleen omdat de spelers die daar spelen niks durven te riskeren.

Ik denk dat Ghana Essien op dit moment hard mist. Ik zie natuurlijk niet zoveel wedstrijden van het Ghanese elftal, maar deze dan toevallig wel. Ze missen tempo in de ploeg en controle op het middenveld, en met alleen Ayew en Gyan die met een leuke actie komen heb je er niet zoveel aan.

En met veel pijn en moeite winnen van Botswana, van wie ik geen enkele speler ken, brengt ook niet zoveel zelfvertrouwen mee lijkt me.

Niet slim die Rode kaart, vind naar eigen zeggen beetje dom.

Hij heeft gelukkig wel een doelpunt gemaakt

24 januari 2012 om 19:43

tja hij moest wat doen om puntverlies te voorkomen, annan kopte vekeerd terug en daarom moest ie aan de noodrem trekken.

24 januari 2012 om 22:57

Had je liever dat hij het niet kreeg en een doelpunt liet scoren?

Nummer 8 Moendala van Botswana iets voor Ajax en nu niet wachten De boer maar kopen anders mag je er van mij uit.

Na de eerste 20 minuten hield ik op met kijken, was duidelijk dat een team vol topspelers het nog moeilijk zou hebben om te winnen van een team vol amateurvoetballers. Botswana speelde erg georganiseerd en Ghana kwam er amper door. Zelfs met Ayew, Gyan, Muntari enz in de ploeg spelen ze slechts 1-0. Geeft aan dat iedereen het van iedereen kan halen in dit toernooi.

24 januari 2012 om 20:17

"geeft aan dat iedereen het van iedereen kan halen in dit toernooi"

Neem aan dat je winnen bedoeld en is dat nou niet eens charmant voor een keer? Competities die steevast gewonnen worden door een titelkandidaat zijn er al genoeg, sterker nog eigenlijk is de Africa Cup ook zo'n toernooi alleen ligt alles wat meer open nu Egypte, Kameroen en Nigeria ontbreken.

24 januari 2012 om 20:41

Ik vind het geen enkel probleem dat Kameroen niet meedoet, Song is gewoon te belangrijk voor Arsenal dit seizoen, die kunnen we gewoon niet missen.

Ghana maakt denk ik de meeste kans op de cup.
maar het blijft onvoorspel baar.
simpele goal, maar wel erg belangrijk als ze het toernooi willen winnen.
de meeste denken dat ze hem met ogen dicht kunnen maken of dat hun oma die nog scoort, maar er zijn genoeg profs die zulke kansen wel eens missen.

Saai toernooi. Ik kijk liever de Confed cup.

24 januari 2012 om 19:32

dan moet je nog een jaar wachten. ik kijk trouwens ook liever confed cup. helaas is ned er niet bij

Ik vind het Afrikaanse voetbal zeker charme hebben, het is niet altijd helemaal georganiseerd, maar strijd is er wel altijd. Ook lopen er gewoon een heleboel toppers rond die het verschil kunnen maken! Alleen jammer dat de stadions nooit helemaal vol raken, iemand een idee hoe dat komt? Dure kaartjes of iets?

Niet te geloven dat Ghana met heel veel pijn en moeite kan winnen van Botswana.
En dat zou dan een favoriet zijn voor de eindzege ?!?!?

24 januari 2012 om 19:26

Is heel moeilijk voetballen hoor, tegen een heel elftal van die grote bikkelaars zoals die van Botswana. Ghana heeft de mogelijkheden om voetballend de oplossing te zoeken, alleen liepen ze zich continue stuk.

24 januari 2012 om 19:31

Vergeet niet dat Ivoorkust ook maar met 1-0 van Soedan wist te winnen.

Ghana speelde gewoon op halve kracht en je zag dat Ghana de wedstrijd volledig onder controle had ook na de rode kaart. Mensen moeten niet vergeten dat Botswana tijdens de kwalificatie 2 keer hebben gewonnen van Tunesie. Tegen betere tegenstanders zal je de echte kracht zien van Ghana zoals op het WK.

1-0 is maar nipt maar iemand enig idee wie het beste voetbal tot nu toe speelde van de kanshebbers Ivoorkust, Ghana, Senegal of Marokko?

24 januari 2012 om 19:30

Senegal en Marokko beide de openingswedstrijd verloren, dus dat is nog niet echt een lekkere start. Qua selectie schat ik Ghana en Ivoorkust het hoogste in. Marokko kreeg gisteren voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, alleen was Tunesië scherper voor de goal.

24 januari 2012 om 23:32

Qua spel heeft Marokko van alle landen tot nu toe het best gespeeld vind ik. Gabon was ook wel goed in de eerste helft, maar die speelden tegen een stuk zwakkere tegenstander. Alleen werden de kansen inderdaad niet afgemaakt door Marokko. Als Marokko speelt zoals tegen Tunesië, een paar aanpassingen in de basisopstelling doet (assaidi en Kantari uit, Taarabt en El Kaoutari in en als Chamakh slecht speelt gelijk wisselen voor El Arabi) en de kansen gewoon een keer afmaakt zie ik het sowieso nog wel goed komen met Marokko.

26 januari 2012 om 00:41

Haha gulio! ik bedoel meer qua spel. Het veldspel qua voetballen.

Ayoze, jij bent Marokkaan toch?

muntari zal wel blij zijn dat hij mag spelen. bij inter speelt hij zelden. opvallend dat er nog geen duels in gelijk eindigden. ghana is wel een kanshebber voor de eindwinst en deed het in 2010 goed op het WK en AC

@ajaxisjohan wat lul jij nou met hoeveel had ivorkust van sudan gewonnen tog ook met 1-0 dan kan ik ook gaan zeggen en dat zou dan een favoriet zijn voor de eindzege??

Ghana is een goed team, ik geef ze dan ook hoge kansen voor de eindtitel.
Goede overwinning vandaag weer.

Weet iemand wat de opstelling was van Ghana?

24 januari 2012 om 23:16

Alsjeblieft. De wissels waren Muntari voor J Mensah, A Ayew voor Abu en Jordan Ayew voor Masahudu Alhassan.

A L Kwarasey
J Paintsil
John Boye
J Mensah
S Inkoom
E A Badu
A Annan
J Ayew
S Muntari
A Ayew
A Gyan
25 januari 2012 om 07:26

Dankjewel, maar was vorsah geblesseerd ofzo? Toch een van de betere voetballers bij Ghana.

27 januari 2012 om 22:54

Sorry voor de laate reactie. Hij had rood in de laatste qualificatie wedstrijd dus hij mist automatische twee twee wedstrijden. Hij speelt tegen guinea.

Erg jammer dat er zo weinig supporters zijn op de tribunes.... maakt het een stuk minder leuk het toernooi, terwijl er prachtige spelers aan meedoen

24 januari 2012 om 21:50

Dat is inderdaad erg jammer, maakt de wedstrijd toch een stuk minder leuk om naar te kijken. Dit is helaas bijna altijd het geval tijdens de Afrika Cup, buiten de wedstrijden van het gastland, de halve finales en de finale komen er heel weinig mensen naar het stadion omdat supporters van de andere landen vaak niet naar het gastland af kunnen/willen reizen en de plaatselijke niet veel hebben en als ze het hebben het dan natuurlijk alleen overhebben voor hun eigen land.

Vond Annan vanaf voornamelijk de linkerkant een goede wedstrijd spelen als deep lying playmaker. Vooral in de eerste helft was hij een van de weinige die een hoog tempo probeerde te spelen en was 1 of 2 keer raken de regel ipv de uitzondering. Bijna al zijn passes waren over de lengtegraad met soms een noodzakelijke breedte bal als afwisseling. Na zijn verkeerde kopbal wat Mensah in een lastig parket bracht, rode kaart, was hij redelijk van zijn stuk en verkoos steeds vaker het welbekende balletje breed.

Verder vond ik Botswana erg goed in de lijf aan lijfduels en met name hun fanatieke en scherpe blokken vielen op. Vooral Muntari en Gyan vielen mij aan de kant van Ghana vies tegen. Muntari speelde weer eens zijn eigen wedstrijd en was meer met de vrije trappen bezig. Ook Ayew ging steevast op solo tour en voerde consequent zijn acties te ver door met balverlies of een vrije trap als gevolg, desastreus voor het tempo. Zijn dieptepunt was een Hulk-ronaldo bevlieging waarna hij besloot om van bijna eigen helft op goal te schieten, ver over natuurlijk.

Al met al was ondanks het individuele kwaliteitsverschil een gelijkspel de meest terechte uitslag geweest. Voor Ghana zal het echt beter moeten en wat betreft Botswana ben ik erg benieuwd hoe ze het gaan doen tegen een tegenstander van min of meer gelijk niveau.

Marokko is waardeloos en gaat een dikke klop krijgen tegen Gabon ik heb er geen vertrouwen meer in 5-0 voor Gabon. Van mij mag Ghana hem winnen sympathieke ploeg die ervaren is en zeker de cup gaat winnen ik vind Ghana als team verder dan ivoorkust.

24 januari 2012 om 21:21

Haha, waardeloos ? Marokko was gisteren de betere ploeg hoor.. heel de tijd hebben ze op de helft van de tegenstander zitten spelen. tunesie heeft op de counter gespeeld en is er een paar keer goed mee uitgekomen. Marokko had gewoon pech met de afwerking, ze hebben zich toch kapot gelopen, het was gewoon moeilijk om tegen zo een verdedigende ploeg nog te kunnen scoren.

Marokko goed heb je gisteren lopen slapen ofso marokko was waardeloos van een derdewereld land als tunesie moet je oprollen op zn minst 2/0 van winnen. Gerets moet wegwezen die heeft de grootste blunders gemaakt die je een beginnende coach niet eens zou maken. Kiest voor Blunderaar Lemyagri terwijl je op de bank een keeper hebt die wekelijks keept in de bundeslliga bij Fc Augsburg. Kantari 7 maanden out geweest geen ritme mag starten boven El Kaoutari die het in de kwalificatie goed deed. El Kaddouri wat is dat voor linksback zit alleen maar op de tribune zijn club mag in de basis starten bij marokko terwijl je Bergdcih hebt die 3 klasses beter is speler van Lens. Bovendien koos hij er ook voor om een niet fitte Assaidi in de basis te posteren. Dure fouten achteraf want door deze blunders van Gerets verliezen we de wedstrijd. Tegen Gabon verwacht ik 5/0 nederlaag punt uit. Die kansen was ook sgande ze creeren er 30 nul rendement tunesie 4 goede kansen gehad 2 doelpunten.

Ik zei dat ze gewoon de betere ploeg waren..
en ja dat wat gerets deed snapte ik ook niet maar Marokko was toch beter als Chamakh en Hadji jhun kanse afmaken was alles anders geweest dan was gerets natuurlijk topp.. maarja nu maar afwachten wat ze gaan doen tegen gabon ik hoop dat Marokko dan wel het tikkeltje geluk zal hebben bij de afwerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren