Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Directeur reageert woedend op Nederlander na oliedomme rode kaart in stadsderby

Laatste update:

Mees Rijks heeft zijn club Vålerenga IF zaterdag een slechte dienst bewezen. De Nederlandse spits pakte in de altijd verhitte stadsderby van Oslo tegen Lyn FK nog voor rust zijn tweede gele kaart, waarna Lyn snel gelijk wist te maken. Tijdens de rust ging Vålerenga's technisch directeur Joacim Jonsson helemaal los op Rijks, die afgelopen winter overkwam van Jong FC Utrecht.

Rijks begon in de basis en pakte na een klein half uur zijn eerste gele kaart. Veel was er toen nog niet aan de hand, zeker niet nadat Daniel Håkans de Kongeblå enkele minuten later op voorsprong zette. Toch zou Vålerenga met een slecht gevoel de rust in gaan. Dat had allereerst te maken met de tweede gele kaart voor Rijks, die een onnodig harde tackle inzette op de helft van Lyn en mocht gaan douchen. Met elf tegen tien maakte Lyn vlak voor rust gelijk via Andreas Hellum.

Tijdens de rust blikte de Noorse televisiezender TV2 met Jonsson terug op de eerste helft. "Het is volkomen onvergeeflijk", begon Jonsson. "Hier zijn geen excuses voor. Hij komt van de zijkant, het gebeurt aan de zijlijn... Het is volkomen onvergeeflijk. Er valt niet over te discussiëren. Hij plaatst zijn teamgenoten in een helse situatie."

"Het gebeurt bij een 1-0 stand. We hebben de volledige controle over de wedstrijd, en dan draait het beeld in een fractie van een seconde volledig om. Dit is niet toegestaan. Het is niet professioneel genoeg, het is onprofessioneel." Vålerenga-trainer Geir Bakke wist ook niet goed wat hij zag. "Dit was enorm onnodig. Ik heb er bijna geen woorden voor. Vreselijk onnodig."

Ook TV2-analist Jesper Mathisen was hard in zijn oordeel. "Dit is gewoon kortsluiting. Tobias Myhre (het slachtoffer van de tackle van Rijks, red.) kijkt met zijn gezicht naar beneden bij de cornervlag. Het is een volkomen ongevaarlijke situatie en hij heeft er niets mee te winnen als hij zo'n tackle inzet."

De woedende reactie van Jonsson ging snel viraal in Noorwegen. Na afloop van de wedstrijd, die overigens in 1-1 eindigde, toonde Rijks zich schuldbewust. "Ik ben hier nog niet heel lang. Ik houd van deze club. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de supporters die er vandaag waren en die de wedstrijd op tv hebben gezien. Ik geef mezelf de schuld dat we niet gewonnen hebben. Het is onvergeeflijk. Ik wilde gewoon echt winnen en neem alle schuld op me. Ik wil nogmaals sorry zeggen. Ik moet hiervan leren. Het is onvergeeflijk."

De verslaggever van dienst merkt op dat Jonsson het woord 'onvergeeflijk' ook al gebruikte tijdens zijn rustanalyse en wil daarop terugkomen bij de Zweedse bestuurder. De verslaggever vraagt zich af hoe het mogelijk is dat een directeur zo hard kon zijn over een werknemer en vraagt hem of dat juist van hem was. Voordat Jonsson kan antwoorden, interrumpeert Rijks Jonsson.

"Kan ik hier wat over zeggen? De schuld ligt volledig bij mij. Je moet de baas nooit bekritiseren. Hij had volledig gelijk. Dit is onderdeel van mijn werk en hij zegt hoe het is. Hij kan het niet met de mantel der liefde bedekken, want wat ik gedaan heb is verkeerd. Hem moet niets verweten worden. Het is allemaal mijn fout."

Jonsson komt daarna alsnog aan het woord. "Misschien was ik te hard. Ik heb hier met Mees over gesproken tijdens de rust. Hij wil winnen. Dat begrijp ik. Hij wil écht winnen en vechten voor het team. Het is een hele goede jongen, maar in dit soort situaties is het belangrijk om na te denken. Het is een domme gele kaart. Misschien was ik te hard voor hem, maar we koesteren geen wrok naar elkaar toe. We hebben erover gepraat. Hij zal terugkomen. Hij is een jonge speler en zal sterker terugkomen."

Lyn en Vålerenga zijn de twee grootste clubs van Oslo en zijn dan ook elkaars grootste rivalen. Lyn werd in 2010 failliet verklaard en maakte daarna een doorstart op het zevende niveau van Noorwegen. Vålerenga bleef zodoende als enige club uit Oslo over op het hoogste niveau, totdat het vorig seizoen de play-offs om degradatie/promotie niet overleefde. Lyn en Vålerenga vechten nu om promotie naar de Eliteserien, het hoogste niveau van Noorwegen. Na vier speelrondes hebben beide ploegen vijf punten verzameld. Rijks scoorde tot op heden eenmaal voor Vålerenga.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is toch wat he, t jochie is net ff iets te explosief en wordt meteen op de brandstapel geflikkerd.

21 april 2024 om 00:22

En dat terwijl die zo van de club houdt.. On: tuurlijk is het dom, dat weet hij zelf ook. Soms doe je nou eenmaal domme dingen op het veld. Hopen dat ie er wat van leert. Ik wens hem verder succes in Noorwegen.

21 april 2024 om 03:22

Hangt veel af van deze wedstrijd, zowel financieel als emotioneel. Als je dit dan ziet als trainer en directeur wordt je even gek. Je kan zeggen dat een directeur hierboven moet staan, maar hier roepen we allemaal zo hard dat iedereen kwetsbaar moet zijn. Nou , hij laat hier even zijn kwetsbaarheid zien.

Klasse reactie van die speler en later ook directeur. Zijn boosheid is gewoon volledig terecht, maar men moet ook verder en de les is voor beiden nu goed geleerd. Helemaal prima dit,

21 april 2024 om 10:40

Het is niks wat wij niet zouden zeggen bij zo'n oliedomme rode kaart.

Technisch directeur heeft niks in de kleedkamer te zoeken, en heeft al helemaal niks te vertellen. Vreemde vogel… mja het is uitgepraat, zand er over.

Dit is in ieder geval een competitie waar Dirk Kuijt beter niet kan werken. Als je Nederlanders al negatief en direct vind…

Haha wat vet dat er een hoofdstadderby op het tweede niveau plaatsvindt.

Verder een beetje een storm in een glas water toch? Speler en TD ageren beiden in de hitte van het moment (ja, anglacisme), en komen daar daarna op terug. Mees neemt heel volwassen de schuld op zich, al gaat het mijns inziens wat ver hoe hij dat doet. TD zou het wel sieren als hij dit en plein public iets anders zou verwoorden.

Technisch directeur die de kleedkamer binnenvalt? Zelden gezien, trainer uiteraard, zelfs eigenaar of directeur, maar technisch directeur? No way

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren