Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Diego Costa schreeuwt het uit, Zlatanloos Zweden wint nu wel

Laatste update:

Spanje heeft zich zondagavond hersteld van de nederlaag in en tegen Slowakije. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque boekte een eenvoudige zege in en tegen Luxemburg: 0-4. Voor Diego Costa viel er een last van zijn schouders: de aanvaller maakte in zijn zevende interland zijn eerste doelpunt voor la Roja. Slowakije won tegelijkertijd van Wit-Rusland en heeft na drie duels drie punten meer dan Spanje. Zweden was zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, die tegen Rusland (1-1) al ontbrak, te sterk voor Liechtenstein en boekt zodoende de eerste zege na drie duels in Groep G.

/

Luxemburg - Spanje 0-4
De ploeg van Del Bosque speelde een degelijke eerste helft, waarin de basis voor de zege werd gelegd. De beste man aan de kant van de regerend Europees kampioen was David Silva, die met zijn 22e interlanddoelpunt als eerste het scorebord in beweging kreeg. Jonathan Jourbet had geen antwoord op de hoge inzet van de technicus: 0-1. Het leek weer niet de avond van Diego Costa, die veel werk verzette maar wederom onnauwkeurig in de afronding was. Paco Alcácer daarentegen schreef enkele minuten voor rust zijn derde treffer in vier interlands achter zijn naam. Na goed voorbereidend werk van Silva werkte hij het leer achter Joubert: 0-2.

Na de onderbreking leunde Spanje op de dubbele voorsprong en lieten Alcácer en Andrés Iniesta na om al snel voor de 0-3 te zorgen. In de 68e minuut maakte Diego Costa eindelijk zijn eerste goal voor Spanje, na een doelpuntloze reeks van 516 minuten. Silva schoot mis na voorbereidend werk van Koke, maar de Spaanse Braziliaan werkte de bal alsnog tegen de touwen en was zeer blij met zijn doelpunt: 0-3. De aanvaller werd vervangen door een andere Spaanse Braziliaan, Rodrigo, die de basis voor de 0-4 legde. Na een spectaculaire pass van Rodrigo zette debutant Juan Bernat de 0-4 op het scorebord.

/

Wit-Rusland - Slowakije 1-3
Slowakije won van Oekraïne en Spanje en leek het duel met Wit-Rusland dan ook gemakkelijk te moeten kunnen winnen, maar kwam toch bedrogen uit. De beste kansen in de eerste helft waren immers voor de Oost-Europeanen: Renan Bressan kon echter niet goed uithalen, Egor Filipenko schoot net over en doelman Matús Kozacík keerde een poging van Maksim Bordachev. Marek Hamsik ontpopte zich na rust tot de grote man aan de kant van Slowakije, want hij scoorde tweemaal en bezorgde zijn land daarmee een overwinning. Timofey Kalachev had tussendoor voor de gelijkmaker gezorgd. In de slotminuut bepaalde Stanislav Sestak de eindstand op 1-3.

/

Zweden - Liechtenstein 2-0
Zlatan Ibrahimovic was nog niet inzetbaar en Zweden leek het scorend vermogen van de steraanvaller node te missen. De Scandinaviërs waren in de eerste helft namelijk oppermachtig tegen Liechtenstein, maar lieten goede kansen liggen. Schoten van Mikael Antonsson en Martin Olsson werden geblokt en Emil Forsberg zorgde eveneens voor dreiging. Na 35 kwam Zweden dan toch op voorsprong: Erkan Zengin ontving de bal van Jimmy Durmaz en schoot de bal via een verdediger in de verre hoek van Cengiz Bicer.

Een minuut na rust maakte Durmaz er 2-0 van, door een afgrijselijke blunder van de Liechtensteinse doelman te bestraffen. De assist kwam van Erkan, de maker van de 1-0. Het Zweden van Erik Hamrén boekte zodoende zijn eerste overwinning in de kwalificatiereeks, want de eerste twee wedstrijden tegen Oostenrijk en Rusland werden met 1-1 gelijkgespeeld.

/

Litouwen - Slovenië 0-2
Litouwen won zijn eerste twee EK-voorrondewedstrijden, maar had zondag nagenoeg geen kans tegen Slovenië. De bezoekers stonden na een halfuur al met 0-2 voor door een dubbelslag van Milivoje Novakovic. De routinier was in de laatste acht interlands goed voor liefst zeven goals en één assist. Litouwen zag voor rust een goal wegens buitenspel nog worden afgekeurd. In de tweede helft gebeurde er weinig verheffends meer, maar Slovenië nam de drie punten uiteraard wel gretig mee.

Heeft Spanje de beste selectie van alle Europese landen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slowakije weer gewonnen, denk dat ze wel minimaal de tweede plek halen

12 oktober 2014 om 23:15

Echt ongelofelijk dat vz weer Zlatan in de titel moet benoemen. Vorige keer dat Zweden speelde ook al. Zweden is meer dan alleen Ibrahimovic....

12 oktober 2014 om 23:18

Hahaha nee man sorry

12 oktober 2014 om 23:37

Zweden is gewoon Zlatan, niks meer en niks minder.

13 oktober 2014 om 00:03

Je hebt gelijk man. Zweden is lustig, wendt en kacaniklic. Die zlatan ook altijd te noemen, spelen genoeg wereldtoppers bij Zweden, die krijgen te weinig erkenning. Om moe van te worden......

David Silva scoorde en assisteerde. Paco en Bernat scoorden ook. Rodrigo assisteerde ook. Alleen producten van Valencia. Del Bosque mag de club uit de sinaasappelstad op zijn blote knieën bedanken want buiten de huidige en voormalige Valencia spelers lijkt het op helemaal nergens met het Soanje van nu.

David Silva is momenteel overigens ook by far de beste Spaanse voetballer. Iniesta, evenals Casillas, kan beter de eer aan zichzelf houden en stoppen. Haalt al tijden zijn ouwe niveau niet. Verder zal ik als ik Del Bosque was de roer goed omgooien en zoveel mogelijke valencianistas in de basis laten starten. Het is wel duidelijk welk club de beste spelers in Spanje opleid (en scout).

12 oktober 2014 om 23:02

Dan moet je achterin met Albiol gaan spelen, lijkt me niet zo'n strak plan.

12 oktober 2014 om 23:13

Haha daar heb je gelijk in. Ik kan me nog zijn doorbraak seizoen herinneren in 2006/07. Toen speelde hij naast Ayala. Hij leek toen echt the next big thing te worden, maar schijnbaar kwam dat meer door Ayala zijn beresterke optredens als Albiol's talent. Heeft geen seconde meer op een topper geleken eenmaal Ayala Mestalla verliet.

13 oktober 2014 om 08:48

Heeft het bij Real toch prima gedaan als invaller.
De minuten die hij maakte was hij meer dan degelijk.

12 oktober 2014 om 23:09

Lees je nu alleen de tekst of heb je ook 90 minuten gekeken? Dan zou je namelijk wel zeggen dat Iniesta gewoon een van de betere was. Zo makkelijk hoe hij tegenstanders passeert en altijd een goed vervolg heeft.

Dit is Luxemburg he. Tegen goede tegenstanders kan je echt niet met bernat, Albiol, Rodrigo en Alcacer spelen. Dan heb je Iniesta, Cesc, Silva, Diego Costa nodig op die plaatsen. Ook Ramos zal terug keren en Bartra heeft een hele goede indruk achter gelaten.

12 oktober 2014 om 23:17

Ik had het niet zozeer over enkel deze wedstrijd. Ook tegen Slowakije afgelopen donderdag was Iniesta 1 van de mindere aan de kant van Spanje. Ook bij Barcelona haalt hij al tijden zijn niveau tussen 2008 en 2012 niet meer.

Tuurlijk is Iniesta zelfs wanneer ie onder z'n absolute top zit nog steeds een bruikbare speler maar je kan niet meer zeggen dat hij op absolute wereldklasse niveau presteert de laatste tijd. Het is toch wel David Silva waar het allemaal om draait nu en de klok slaat bij het Spaans elftal.

13 oktober 2014 om 01:25

Iniesta was juist in beide partijen 1 van de beste op het veld. Vanavond liep het middenveld als een trein met Busquets, Iniesta en de terugzakkende Silva.

13 oktober 2014 om 13:11

Mwa je geeft als reden dat de Valencia spelers hier presteren en tegen andere niet, omdat het Luxembourg is maar als Iniesta hier goed speelt dan was hij gewoon goed.

Dacht dat Costa zwaar geblesseerd was ofzo

Eindelijk costa nu gaat ie niet meer ophouden

en de verdediging was solide Bartra blijft zich steeds bewijzen

Duitsland is nu veruit het beste land, al maken zij ook fouten tegen bijvoorbeeld een Polen. Verwacht toch dat zij het ek zullen winnen, al is het nog ver weg en zijn er zeker andere kanshebbers (Spanje) en outsiders (NL, Portugal, Frankrijk, Italië). Zie Nederland nog wel progressie boeken, al zal dat natuurlijk wel moeten!

12 oktober 2014 om 22:59

Ik schat Frankrijk heel wat hoger in dan maar een outsider, al helemaal met hun selectie. Ze hebben nog 2 jaar de tijd, dan zou er wel een team moeten staan dat gewoon kans maakt om het EK te winnen.

13 oktober 2014 om 01:40

Laten we België even vergeten,...

2 Turkse spelers (Erkan Zengin, Jimmy Durmaz) die scoren tegen een Turkse doelman.

Ontopic: Hoe speelde Elmander?

12 oktober 2014 om 23:12

Zijn wat mij betreft gewoon Zweden hoor. Durmaz is geboren in Zweden en Zengin speelt en woont al zijn hele leven in Zweden. Ik vind dat altijd zo slap nationalistisch gelul omdat dan Turken te noemen, maar ze zullen ongetwijfeld familieleden hebben in Turkije.

13 oktober 2014 om 00:09

Voetballen is hun werk. Ik ben ook geboren en getogen in Nederland maar ben een volbloed Turk. Ik werk ook in Nederland, maar als ik negatiefs doe is het weer die Turk en dat geldt ook voor de voetballers, wanneer ze slecht spelen bijv. dan zijn ze weer van oorsprong Turks of Marokkaans.

13 oktober 2014 om 00:37

Volgens mij ben jij wijs genoeg om niet iedereen over één kam te scheren. Alleen al door naar je ID kaart te kijken zie je dat er ook mensen zijn die je als je iets negatiefs doet als Nederlander zien.

Mensen zoeken gewoon altijd een stok om mee te slaan maar door Zweden als Turken te zien puur op basis van naam doe je eigenlijk precies hetzelfde.

13 oktober 2014 om 00:46

Zengin speelt langer in Turkije Top niveau dan dat hij in Zweden heeft gespeeld. Durmaz heeft afgelopen 2 jaar ook in Turkije gespeeld. Overigens heeft Zengin zelf aangegeven dat hij liefst voor Turkije wou spelen, maar koos voor Zweden omdat hij niet werd opgeroepen voor Turkse elftal.

Het zijn een Turkse voetballers met Zweedse nationaliteit.

13 oktober 2014 om 00:59

Welkom in Zweden. Er zijn weinig volbloed-Zweden die het echt maken. Spelers als Ibrahimovic en ook Larsson zijn deels buitenlands, en er wonen echt enorm veel Bosnische mensen, of dat is in ieder geval als je naar de namen kijkt. En nee, ik oordeel niet, Bosnische mensen zijn soms best eng maar als je ze kent vrij aardig.

En als zij zich Zweeds voelen en ze een Zweeds paspoort hebben dan zijn ze ook gewoon Zweeds. Net zoals in Nederland, als je een Nederlands paspoort hebt en je je Nederlands voelt ben je gewoon Nederlands, zo simpel is het.

Hoe speelde Joachim trouwens, heb de wedstrijd niet gezien maar ben enkele jaren bij de Europa kwalificatiewedstrijd Red Bull Salzburg-Dudelange geweest en daar was hij de held voor laatstgenoemde; vind hem ook goed spelen, al is hij natuurlijk de ster voor Luxemburg..

12 oktober 2014 om 23:19

Joachim heeft niet gespeeld, is volgens mij nog helemaal niet in actie gekomen voor Luxemburg afgelopen wedstrijden...

Waarom speelt Iniesta zo zwak de laatste tijden. Denk dat zijn lichaam het langzamerhand opgeeft. Wat was het genieten om Iniesta op zijn best te zien voetballen.

12 oktober 2014 om 23:04

Iniesta was 1 van de betere bij Spanje. Het blijft gewoon genieten hoe hij voetbalt. Versnelling, dribbelen, passjes echt geweldig.

12 oktober 2014 om 23:02

Prima en solide maar had heel weinig te doen.

Net de samenvatting gezien. Werkelijke belachelijke misser van Diego Costa. Leek wel alsof hij stijf stond van de zenuwen, nota bene tegen Luxemburg. Hij scoort later een klutsbal, waarschijnlijk zijn specialiteit, maar de echte spits van Spanje is Paco Alcacer die een uitstekend doelpunt maakte.

Mooi hoe Silva de belangrijkste man van Spanje is geworden, dat zat er al zo'n 6 jaar aan te komen en eindelijk is het gebeurd!

12 oktober 2014 om 23:16

Diego Costa is veel beter dan meneer Alcacer. Het was gewoon een kwestie van tijd voordat Costa het netje ging vinden. Ook Alcacer had een lelijke misser deze wedstrijd. Maar omdat het Costa is ligt er meteen een vergrootglas op. Costa speelde overigens een hele goede wedstrijd. Was balvast, leed zelden balverlies, goed in de passing etc. Ook in de korte tiki taka passing was hij vandaag erg sterk. Absloluut veruit de beste spits voor Spanje.

12 oktober 2014 om 23:22

Tuurlijk is op het moment Diego Costa beter en stukken verder dan Paco maar je hoeft niet zo denigrerend naar Paco te doen.

Diego Costa is met zijn 26 jaar al het eindproduct als spits zijnde. Paco daarentegen is nog slechts maar 21 jaar en dit nieuwe La Liga seizoen al 1 van de absolute sterspelers in Spanje. Loopt qua doelpunten en assist al meer dan 1 op 1 in de competitie en hij gaat nog enorm groeien. Paco gaat een grote worden. Zowel hij als de club Valencia, mede door Peter Lim's inbreng aan geld, zitten in de lift en gaan van zich doen horen de komende jaren. Let maar op.

12 oktober 2014 om 23:28

Diego Costa heb ik nog nooit tiki taka zien spelen. Het zal dan wel aan de tegenstander van vandaag liggen dat hij het zou kunnen doen, als je geen onzin kraamt tenminste want ik zie je in tegenstelling tot anderen beweren dat Iniesta één van de besten vandaag was.

12 oktober 2014 om 23:54

Welke grote misser had Paco dan?, heeft 2 kansen gehad en schiet er 1 uitstekend binnen en 1 nipt langs de paal(overigens buitenspel dus had toch geen goal geweest) en had ook een groot aandeel in de 0-4. Natuurlijk ligt er een groot vergrootglas op Costa, maar als je ziet wat die allemaal weer mist en op wat voor een manier dan is dat echt geen excuus.

Het zijn van Paco ook gewoon geweldige statistieken, heeft op papier 4 wedstrijden gespeeld(als het op minuten aankomt net iets meer dan 2 volledige wedstrijden) en daarin 3x gescoord en een assist gegeven

13 oktober 2014 om 00:02

Gewoon laten gaan joh. Iedereen weet dat Diego Costa op het moment de meer gevestigde naam in het topvoetbal en de betere spits is maar dat is ook logisch gezien de 2 verschillende leeftijden en fases in hun carrière. Dat doet echter niets af van het feit dat Paco gewoon de betere van de 2 spitsen momenteel voor Spanje is. Net zoals David Silva beter dan Iniesta is. Gewoon laten gaan joh, wij weten wel beter.

13 oktober 2014 om 01:00

Niet per se de betere speler, maar voor Spanje gewoon de best presterende speler. Net zoals met Huntelaar en Van Persie, Van Persie is de betere spits, maar Huntelaar rendeert beter in Oranje.

13 oktober 2014 om 01:29

@gereed44

Ik heb niets tegen Paco en vind hem een erg goede speler naar Diego Costa is op dit moment beter.

@valencios
Die bal bedoelde ik inderdaad. Dat is toch een net zo'n grote misser als die van Costa.

@stravven
Tja zoveel wedstrijden heeft Diego Costa ook weer niet gespeeld. Op het wk was hij geblesseerd. Tegen Slowakije en vanavond speelde hij gewoon erg sterk. Je gaat mij niet wijsmaken dat Costa het niet van zijn goals moet hebben dan heb je denk ik iets gemist.

Pfoe, ik dacht even door de titel dat Diego Costa zwaar geblesseerd was geraakt ofzo.

Geweldig voor bernat dat hij heeft gescoord. Met grote concurrentie bij Bayern geeft hem dit meer vertrouwen om harder te werken. Alle aankopen waren slim doordacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren