Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen, Van der Gijp en Genee worden mogelijk 2 maanden op non-actief gezet

Laatste update:

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp dreigen twee maanden op non-actief gezet te worden door Talpa. De heren van Vandaag Inside hebben de verplichte onlinecursus over respectvol samenwerken voor medewerkers van onder meer RTL, NPO en Talpa nog niet gedaan. Derksen is echter ook niet van plan om ‘dit soort onzin’ te doen.

De training is opgezet door het Mediapact Respectvol Samenwerken, een samenwerking tussen verschillende partijen die is opgericht na de misstanden bij The Voice of Holland.

De cursus heeft als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan. Niet alleen bij de commerciële zenders, maar ook bij de publieke omroep komen steeds meer problemen rondom dit onderwerp aan het licht.

Advocaat Job Knoester was dinsdagavond te gast in de uitzending van Vandaag Inside. Daar vertelde hij dat hij de e-learning recent op uitnodiging van Talpa-baas Joost Brakel wél heeft gedaan. “Ik had een mail gekregen”, zei hij, waarop Genee, Derksen en Van der Gijp beweerden niets te hebben gezien.

“Ik heb niets gehad”, liet Derksen weten, waarna hij duidelijk maakte dat hij ook niet van plan is om de cursus te doen. “Nee, nee, ik ga op mijn 75ste dit soort onzin niet doen. Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet.”

Van der Gijp en Genee spraken zich er niet expliciet over uit of zij van plan zijn om de cursus te volgen. De presentator waarschuwde Derksen wel dat hij twee maanden op non-actief kan worden gezet en dat zijn salaris zal worden ingehouden als hij de e-learning niet doet. Politiek verslaggever Merel Ek voegde eraan toe dat iedereen bij Talpa de uitnodiging voor de cursus heeft gekregen en dat deze voor 12 april moet worden gedaan.

“Wat een gelul, joh”, reageerde de Snor. “Ze moeten maar eens juridisch aantonen dat ik dat moet doen. Ik heb helemaal geen zin in die poppenkast, ik doe daar niet aan mee.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welkom in de nieuwe wereld. Wat een onzin zo'n cursus zeg. Enkel omdat er een paar hun lul niet in de broek hebben kunnen houden moet iedereen boeten. Kom is op

27 maart 2024 om 09:32

Voor sommigen is het blijkbaar hard nodig

27 maart 2024 om 09:37

Ja maar dit gaat toch niks opleveren? Alsof iemand die zich zo misdraagt na zo'n cursus denkt; wauw mijn gedrag was zo fout, ik ga mezelf beteren. Dit is echt een wassen neus van Talpa om te laten zien hoe goed ze er wel niet mee omgaan. Ik ben het vaak oneens met Derksen, maar vind dat hij hier een punt heeft. Onzin.

27 maart 2024 om 09:40

Stukje bewustwording?

Ik denk dat veel mensen niet weten hoe hun gedrag op anderen overkomt (waarschijnlijk ook van toepassing op deze drie mannen).

27 maart 2024 om 09:43

Hoe moet je weten hoe gedrag op iemand anders overkomt haha. Dat is toch voor elk persoon verschillend...

Wat een onzin cursus en volledig terecht dat ze hier geen zin in hebben. Mensen die echt grensoverschrijdend gedrag vertonen moeten psychische hulp zoeken, geen training volgen...

27 maart 2024 om 09:45

Dat is altijd achteraf en dit is (mogelijk) een stukje preventie

27 maart 2024 om 09:46

De echte gekken zul je niet gaan stoppen met zo'n cursus, maar wellicht de mensen die niet doorhebben hoe hun gedrag overkomt kunnen het door zo'n cursus inzien en hopelijk aanpassen. Of het nou het nou het Overmars gedrag is of het Tom Egberts gedrag. Ik weet niet of ik dit de manier vind, maar het is in ieder geval een oplossing na alle ellende die zich blijkbaar afspeelt in die wereld.

27 maart 2024 om 09:49

Bij vrijwel elk bedrijf of instantie doe je tegenwoordig (online) cursussen over gedrag, compliance, etc. Ik moet per jaar wel 10 e-learnings doorlopen om een beetje bij te blijven, zowel vak-inhoudelijk als op het gebied van gedragsnormen binnen het bedrijf en in de omgang met klanten. Dat betekent niet dat ik of mijn collega's zich eerst allemaal misdragen. Maar het is enorm belangrijk dat iedereen in ieder geval weet wat de huisregels en normen en waarden binnen een bedrijf zijn, zodat je elkaar er ook op kan aanspreken als er iets mis gaat. We hebben gezien dat het anders ook heel snel uit de hand kan lopen.

Derksen heeft gewoon een voorbeeldfunctie, maak even die e-learning in een uurtje en je bent van het gezeik af. Door je er zo tegen te gaan verzetten maak je het alleen maar moeilijk voor jezelf.

27 maart 2024 om 09:58

Echt weten doe je het nooit, maar je bewust worden van het feit dat andere mensen iets anders kunnen ervaren kan je iemand prima bijbrengen.

Dat het op je 75e geen zin meer heeft geloof ik best. Beetje laat. Die toekomst waar we naargoe werken maak je dan toch niet mee.

27 maart 2024 om 10:23

De meeste mensen in dat wereldje voelen zich zo ontzettend belangrijk dat ze erg veel overeenkomsten hebben met een narcist. En denk je dat een narcist zich goed kan inleven in de ander? Die doen alles in eigen belang. Deze online cursus is een formaliteit om aan de bühne te laten zien dat ze wat aan grensoverschrijdend gedrag willen doen. Een beetje doorklikken en sociaal gewenste antwoorden geven en je hebt je cursus in de pocket. Grensoverschrijdend gedrag moet je aanpakken door voor jezelf en de ander op te komen. Mensen die structureel over de grenzen van anderen heengaan, hebben niet het vermogen om op een goede manier af te kunnen stemmen met de ander. Op die leeftijd ben je daar nauwelijks meer in te kneden. En vooral niet door een online cursus.

27 maart 2024 om 10:58

Ik snap dat veel mensen het niet begrijpen maar dit word door bijna alle bedrijven gedaan tegenwoordig onder de mom van bewustwording maar is vooral om het bedrijf te beschermen.
Als je dan de fout in gaat kan het bedrijf laten zien dat ze er alles aan gedaan hebben.

28 maart 2024 om 00:14

en dus is het maar normaal? Derksen heeft groot gelijk en bovendien, denk jij echt dat de mol zijn pareltjes gaat ontslaan vanwege dit? Dit is ook puur marketing joh.

27 maart 2024 om 09:34

Verschrikkelijk hè, een e-learning van een uurtje omdat duidelijk is dat vergelijkbare figuren met macht in tv land (zoals Derksen en Genee) eerder hebben laten zien zich niet te kunnen gedragen.

27 maart 2024 om 09:35

Hoezo hebben beide heren laten zien zich niet te kunnen gedragen?

27 maart 2024 om 09:37

Vergelijkbare figuren als Derksen en Genee, niet Derksen en Genee zelf. Ik had toch een beetje de hoop dat die context duidelijk was.

27 maart 2024 om 09:45

Wat een vergelijking... Als iemand met een bril een overval pleegt ook maar een cursus instellen voor iedereen met een bril?

27 maart 2024 om 09:46

Online cursusje van een uurtje zal inderdaad echt indruk maken op de types die zich zo gedragen. Dit zal ongetwijfeld heel nuttig zijn.

27 maart 2024 om 09:55

Ja en een cursus zal ze leren om zich normaal te gedragen. In plaats van dat hun leidinggevende hun werk doen. Verschuilen ze zich onder dit soort praktijken. Groot gelijk dat Derksen dit niet wilt doen.

27 maart 2024 om 10:03

Wat een vergelijking, bizar. Dat je dat nog op papier durft te zetten. En derksen bijv is slechts een vaste gast. Als je anderen (zoals wie eigenlijk?) bedoelt is de vergelijking helemaal krom.

27 maart 2024 om 10:11

Ik bedoel dus een vergelijking met andere mannen in TV land met veel macht, zoals Van Nieuwkerk en Egbers. Daarmee maak ik absoluut geen beschuldiging aan Derksen en Genee, enkel dat ze zich bevinden op een positie waar grensoverschrijdend gedrag makkelijk is en rapportage moeilijk is.

27 maart 2024 om 10:48

Je kan toch de ene man met macht (wie zegt trouwens dat derksen en genee mannetjes met macht zijn?) toch niet vergelijken met een andere man met macht? Je plakt nu een sticker op hen terwijl ze vrij zeker zichzelf niet zo zien? Snap er als maar minder van...

27 maart 2024 om 11:05

Het zijn de gezichten van een tv programma. Dat zijn mannen met macht.

Het gaat trouwens niet eens alleen om mannen met macht, iedereen binnen het bedrijf moet eraan meedoen, dus waarom zou Derksen dat niet moeten?

27 maart 2024 om 11:19

"als iemand met een bril een overval pleegt ook maar een cursus instellen voor iedereen met een bril?"

................wat?

27 maart 2024 om 12:02

Omdat Derksen mogelijk gemiddeld ouder is dan de rest van de medewerkers of paar enkelingen na misschien. De beste man is 70+, gaat met moeite mee en heeft al zijn mening dusdanig uitgesproken zonder een cursus. Waarom zou die het nu wel moeten? Om te laten zien dat hij inclusief is aan de zender of de rest?

27 maart 2024 om 14:13

Dus een persoon die het gezicht is van een tv programma is een man met macht? Dus moet het zo zien dat vaste tafelgasten als Wim Kieft, Jan Boskamp of een Leonne Stentler mannen of vrouw met macht zijn? Dit wordt als maar vreemder en vreemder.

27 maart 2024 om 16:49

Wellicht niet op de 'types die zich zo gedragen'. Wellicht is er wel ruimte voor een stukje meer bewustwording voor de omgeving van deze mensen. De manager die iemand erop aanspreekt of de meest intieme collega, beste vriend of wie dan ook. Dit soort 'cursusjes' zijn een stuk belangrijker voor bewustwording dan je denkt. Blijkbaar heb jij het niet nodig en zou jij een Overmars of iemand die over de scheef gaat wel kunnen bijbrengen dat het niet oké is wat ze doen.

27 maart 2024 om 16:52

Hoi Maradungatje. Als je niet begrijpt dat het barmeisje, een opnameleider of wie dan ook van de crew minder 'macht' heeft dan iemand als Genee, Kieft of Derksen vraag ik me af hoe we je duidelijk kunnen maken dat dit het geval is. Als het barmeisje een conflict heeft met Kieft en Kieft roept zij eruit of ik eruit, mogen we toch wel aannemen dat ook jij begrijpt wie er meestal mag blijven zitten?

27 maart 2024 om 09:42

Heeft geen zin om zo’n cursus te laten doen. En waarom zeg ik dat . Ze hebben al samen 50 jaar televisie uitzendingen gedaan. En dan ineens op cursus haha lachwekkend. Ik vind het überhaupt al niks zo’n cursus.

27 maart 2024 om 11:08

Het waarom uit je boodschap is nou niet echt een goede verklaring om de cursus niet te doen.

Als je zo vastgeroest zit in je gewoontes dat een cursusje al een bedreiging wordt, omdat je dan met je eigen gedrag wordt geconfronteerd, lijkt zo'n cursus me juist erg nuttig.

50 jaar ervaring is geen reden om je niet te verdiepen in hoe je met je collega's om moet gaan.

27 maart 2024 om 11:23

Op cursus... dit zijn gewoon standaard e-learnings die je in 10 minuten afgerond hebt

27 maart 2024 om 10:12

Ja ben er maar wat blij mee met die nieuwe wereld. Nou doen we die dingen in een uurtje op de computer. Vroeger hadden we die zelfde cursussen maar moesten we met zijn allen een halve werkdag in een vergaderruimte verzamellen om naar een mevrouw met een pop te luisteren.

27 maart 2024 om 11:00

Dit is toch de normaalste zaak van de wereld. Als je wil investeren moet je ook met van alles aantonen dat je geen witwasser bent, enkel omdat er een paar het wel doen. Als je wil rijden moet je ook een rijbewijs halen om aan te tonen dat je kan rijden, enkel omdat er een paar de weg op gaan zonder dat ze het kunnen. Niet zeiken en gewoon die cursus doen. Je als een zielig slachtoffer gedragen is misplaatst.

27 maart 2024 om 11:09

Ik stel voor een cursus voor het reageren op voetbal topics.
Een cursus voordat je online een spel gaat spelen
Een cursus voor je een casino in loopt.

Dit is niet gedaan om ongevallen te voorkomen maar om jezelf als bedrijf in te dekken. Zo kan je laten zien dat je 'iets' hebt gedaan om het te voorkomen. Het zal geen snars uit maken en is een verspilling van tijd voor je werknemers maar het klinkt goed.

27 maart 2024 om 11:09

Dan heb ik nog een paar cursussen voor je. Cursus huiselijk geweld, cursus veiligheid in het verkeer, cursus overschrijdend gedrag, cursus respectvol s*ks, cursus brandveiligheid, cursus milieubewustzijn. Voor je het weet kun je een cursus binnen de pot-plassen gaan doen. Want ja, er zijn nog steeds mannen die ernaast plassen. Niet zeiken en gewoon de cursus doen.

27 maart 2024 om 11:21



Jij weet nu al dat die cursus niet gaat helpen bij-zonder? Ik denk namelijk dat het wel kan helpen. Fossielen zoals Gijp en Derksen denken dat een vriendelijk tikje op de bil geven nog oké is. En dat bepaalde grappen over huidskleur of geaardheid ook maar "gewoon geintjes" zijn. Ik kan me voorstellen dat ze in die cursus te horen krijgen wat wel/niet kan. Heel slim van werkgevers om zich in te dekken want voor je het weet hangt je bedrijf, net als bij de Mol als is gebeurd, aan de galg omdat je medewerkers zich weer misdragen.

27 maart 2024 om 11:34

Is het probleem dat ze grappen maken die 'niet kunnen' (oneens trouwens) of dat er mensen betast/verkracht worden zoals met The Voice?
Want je gaat mij niet wijs maken dat zo'n flutcursus daar mee helpt.
Dit soort training wat betreft 'sensitiviteit' worden ook in de V.S gebruikt. Op werkelijk niks gebseerd en de resultaten laten zien dat het niet helpt. Wat je gaat krijgen in sommige gevallen is dat mensen helemaal geen vrouwen willen mentoren. Want ze krijgen het gevoel dat ze voor een verkeerde opmerking al in de problemen komen. Wie is hier dan door geschaad?

Nonsense cursus, niet bewezen, beledigend voor diegene die het neemt en beter weet en met eventuele onvoorziene effecten die het tegenoovergestelde resultaat hebben.

28 maart 2024 om 00:22

Ah hier komt de aap uit de mouw, je kan ze niet uitstaan want ze maken wel eens grapjes over iemand zijn huidskleur. Hoe lang bestaat VI al en hoeveel zaken ken je daar van grensoverschrijdend gedrag? Precies, dus ga lekker een ander lastig vallen.
Misschien moeten die mensen juist eens op cursus bij VI, een top programma wat al jaren hoog scoort wat goed valt bij het publiek, waar geen machtsspelletjes worden gespeeld, waar geen vrouwen door ene of andere Ali b half verkracht worden. Nee dat doen deze mannen niet, dat is meer voor andere mensen bedoeld.

27 maart 2024 om 11:12

Wel interessant dat iedereen al weet dat die cursus niet helpt, terwijl ze niet weten wat de inhoud van die cursus is.

27 maart 2024 om 11:16

Nieuwe wereld zegt ie dan. Ze maakten al grappen over dit soort dingen in series zoals The Office uit 2004, en nog verder terug, Malcolm in the Middle, Married with Children, Friends etc.

Alleen noemden ze het toen "sensitivity training". Dit is niks nieuws, maar men wilt heel graag elkaar napraten met dat hele "we worden te woke"-gedoe, dus dan krijg je dit soort opmerkingen.

Ze gaan Johan ook niet zo ver krijgen, zal wel een uitzondering worden op de regel 😂

27 maart 2024 om 11:45

Nee inderdaad en die man is vast over een paar jaar dood of aan het aftakelen. Dus waarom zou hij nog ook maar iets nieuws gaan doen?

De man is van een zeer oude stempel en we moeten gewoon accepteren dat dit zo zal blijven.

27 maart 2024 om 12:04

Met jou eens, de beste kerel is 75 jaar. Heeft zich dusdanig altijd zo opgesteld dat zo'n cursus nihil effect zo hebben buiten om dat misschien met geweldige verhalen er weg zou komen 😂😂 gaat over 2/3 jaar langzaam van het televisie beeld

Je kunt ook zeggen: 'Waarom doe ik dit niet?'

Dan ben je van het gezeur af

27 maart 2024 om 09:41

@MvG1983
Snap jij niets van mensen en het menselijk brein?
Je praat over een man van 75 jaar die dus met hele andere normen en waarden (imo betere) opgevoed is dan de mensen die in jaren 90 en in deze eeuw hun opvoeding hebben genoten. De normen en waarden van toen worden nu als grensoverschrijdend gezien. Nederland pamper land en of dat niet genoeg is gaan we gejank en gezeur belonen zodat dit de volgende keer weer gebeurt om je zin te krijgen.
Komt bij je leerbaarheid is op 75 jarige leeftijd sowieso nihil.

27 maart 2024 om 09:52

Als je leerbaarheid op die leeftijd nihil is, hoe komt het dan dat er af en toe toch nog oudjes zijn die afstuderen van een universiteit?Je kan er ook voor kiezen om mee te gaan met de tijd, ipv als een zuurpruim vast te houden aan het verleden

27 maart 2024 om 10:41

Welke normen en waarden op dit gebied zijn slechter dan 50 jaar geleden dan? Mijn tante werd altijd betast door de buurman, maar dat zei je vroeger niet, want de buurman was van stand. Echt beter man. Vroeger was alles beter. Al dat gezeik tegenwoordig.

27 maart 2024 om 10:56

Het is grappig dat je juist in het geval van Derksen naar de betere opvoeding van vroeger wijst. Een ernstig getroubleerde relatie met zijn vader tot aan het sterfbed. Nee dan ben je lekker bezig

27 maart 2024 om 11:10

Het ging hem meer om de normen en waarden van toen, dat die beter waren. Ook al zet ik daar, net als Migi, enorm veel vraagtekens bij. Al is het uitschelden vanuit de anonimiteit van een socialmedia-account ook geen bewijs van vooruitgang van die normen en waarden.

27 maart 2024 om 11:25

Ik denk dat dit vooral te maken heeft met die anonimiteit. Dat was vroeger niet echt iets. Mensen doen hele rare dingen als ze denken dat niemand weet wie ze zijn.

27 maart 2024 om 11:33

(baardgrasmus)
Een cursus respectvol omgaan met mensen dat is toch het eerste wat je moet doen in de maatschappij daar heb je toch geen cursus voor nodig het wordt steeds gekker ik heb 40 jaar bij een bank gewerkt nou ik heb nog nooit een cursus hoeven volgen hoe ik moet omgaan met klanten of collega's hoor , maar we zijn tegenwoordig een deug maatschappij aan het worden dus we moeten weer op cursus , alsof er voorheen geen normen en waardes waren opzouten met dit soort onzin

27 maart 2024 om 12:13

Ik begrijp mensen en het menselijk brein wel enigszins hoor, don't worry....

Wat ik apart vindt van Johan is dat hij dit simpele ding niet wil doen. Wij krijgen zijn salaris niet en moeten het vaak wel doen. Wat verlies je nu door zo'n cursus die iedereen wel eens heeft moeten doen?

Wil Johan deze cursus niet, dan stopt hij toch als hij 75 jaar is en niet meer zo nodig hoeft voor het geld?

27 maart 2024 om 09:53

Als iets tegen zijn normen en waarden in gaat en hij denkt er juridisch sterk in te staan dan hoeft hij zeker zijn waarden daarvoor niet opzij te zetten.

Conclusie kan wel zijn dat zijn normen en waarden niet meer overeenkomen met die van de omroep en dan krijg je mogelijk een onwerkbare situatie.

27 maart 2024 om 11:11

Ja zo kan je alles omdraaien, Mvg.
Als je iets wilt implementeren dan begin je met de vraag waarom is dit nodig en voor wie is dit nodig.

Zo'n cursus gaat je niet ineens doen beseffen ''foei wat ben ik slecht bezig zeg, vanaf morgen ben ik een ander mens''... Grensoverschrijdend gedrag gaat verder dan een strenge blik of direct zijn.
Als iemand grensoverschrijdend gedrag vertoont dan weet diegene echt wel dat ie grensoverschrijdend gedrag vertoont.

Denk dat het ijdele hoop is

Zo'n online training verbetert echt helemaal niks. Het is puur en alleen om zich juridisch in te dekken zodat zo'n bedrijf kan aantonen dat ze er iets aan gedaan hebben mochten er in de toekomst problemen zijn.

27 maart 2024 om 11:26

De vragen zijn wel altijd leuk. Ik kreeg een keer deze:

Lisa wordt stelselmatig door haar baas gepest en buitengesloten van vergaderingen. Wat moet Lisa doen?

A: niets en hopen dat haar baas snel een nieuw slachtoffer vindt
B: dit aankaarten en bespreken met een vertrouwenspersoon

27 maart 2024 om 12:16

Was dit op de kleuterschool of moesten volwassen mensen deze vragen beantwoorden?

Dit soort online trainingen zie je overal in het bedrijfsleven en is echt een complete wassen neus die helemaal niets aan verandering gaat opleveren. Maar je kan wel een maatschappelijk vinkje zetten.

27 maart 2024 om 10:21

Haha, ja hier ook elk jaar een online training over 'laat je niet omkopen' en 'meld je bij HR voor ongewenste omgangsvormen'. Groot gehalte open deuren intrappen.

27 maart 2024 om 10:36

Haha ja machtig, iedereen scrollt er doorheen maakt de 3 oefenvragen op het einde en sluit de zooi weer af. Omkoping, cyber security, wenselijk gedrag op de werkvloer etc. etc.

27 maart 2024 om 10:56

Het is pas ingewikkeld als er ineens een 'inzichtvraag' tussen zit.

"denk je dat JK-AJAX hier juist heeft gehandeld". En je helemaal terug moet in de sheets om uit te zoeken wie in vredesnaam JK is.

27 maart 2024 om 11:40

Hehe, het prettige is dat je soms tot in den treurnis de oefenvragen opnieuw kunt maken om een acceptabel slagingspercentage te halen. Altijd de eerste twee keer op goed geluk doorklikken

Gelijk hebben ze. Je laat je als volwassen man toch niet als een kind beleren over hoe je lief met andere mensen moet omgaan. Ja, sommige mensen hebben daar schijnbaar nog wel moeite mee, maar dat betekent niet dat de rest van de wereld ook zo'n perverse gedachtegang heeft

Wordt steeds erger met al deze rare dingen.
Nog even als je een scheet wil laten, moet je je verantwoorden tegen iedereen.

27 maart 2024 om 10:26

Snap ik wel, met al die milieu-eisen tegenwoordig.

27 maart 2024 om 11:00

Wow ja, moet niet gekker worden, hoor! Respectvol omgaan met anderen? Waar gaat het heen met deze wereld! Fijn dat je ook nog even de duidelijkste drogreden ooit erin gooit, chapeau.

27 maart 2024 om 11:26

Je leert dat niet in zo'n online cursus, dat weet je toch zelf hopelijk ook wel? Anders doen we toch de gehele bevolking ff zo'n cursusje, dan heeft ineens iedereen respect voor elkaar.

27 maart 2024 om 12:13

@TopHeavy Wordt wakker, respect leer dmv een goede opvoeding van je ouders, niet door een formuliertje

Hahaha wat voor cursus? Sporen ze daar wel bij Talpa? Die medewerkers zijn toch geen kinderen van 5 die je spelenderwijs achter de laptop wat sommen gaat leren?

Dit artikel is toch wel weer een nieuw dieptepunt voor VZ. Er worden in een talkshow grappen gemaakt over die cursus en dan staat er hier een heel serieus artikel over dat de heren mogelijk op non-actief gezet worden… Het is hier toch geen roddelblad?

Maar goed…gezien de vele kortzichtige reacties hier lijkt het doel van de redactie bereikt.

27 maart 2024 om 10:13

Jawel! Gisteren het artikel over Memphis die 1 miljoen euro zou hebben betaald voor Dani Alves. Direct al overduidelijk onzin, wat nagegaan had kunnen worden als de bron achter de bron even achterhaald werd. Maar nee, sensatie is veel belangrijker.



wat een sensatieartikel. Alleen Wilfred heeft dit gezegd. Alsof Talpa deze heren op non-actief gaat zetten met hun goede kijkcijfers.

Overigens zeer terecht dat ze dit niet gaan doen. Kinderachtig gedoe.

Wedden dat ze hen niet op non-actief gaan zetten. Is ook een beetje een wassen neus zo'n training. Zeker Derksen weet heus wel wat normale omgangsvormen zijn, maar dat past niet bij z'n act. Net als het heel stoer weigeren overigens. Misschien moeten ze die jongens gewoon een tientje bieden, dan doen ze het meteen.

27 maart 2024 om 10:30

Het heeft niks te maken met het daadwerkelijk proberen te veranderen van iemands gedrag of bewustwording.

Het is een juridisch middel zodat bij een overtreding een bedrijf kan terugvallen op het feit dat ze jou als medewerker op de hoogte hebben gesteld van de regels en omgangsvormen binnen het bedrijf en dat jij je hier ook daadwerkelijk van bewust was, want je hebt die cursus namelijk doorlopen en afgerond.

Iedereen die voor een Amerikaans bedrijf werkt zal dit herkennen. Meestal ben je in je eerste week alleen maar bezig met cursussen op het gebied van seksuele intimidatie, diefstal, fraude, bedrijfseigendommen, culturele omgangsvormen etc. Ben je leiding gevende heb je zelfs additionele cursussen qua omgangsvormen. Je rol doet er ook niet toe, zelfs de concierge moet deze cursus afronden.

Nieuw is het ook niet, want dit is echt al sinds de begin jaren ‘10 zo.

27 maart 2024 om 10:46

Ja ik heb al heel veel DenI en veiligheidstrainingen gedaan haha. Het mooiste is idd dat laatste, iedereen moet het doen dus het is afgestemd op de "lowest common denominator".

"jan zuipt zich helemaal kleurenblind zaterdag avond en komt zondagochtend beschonken op werk, mag dit? "

A: ja, Jan mag zelf weten wat hij in zijn eigen tijd doet.
B: ja, mijn baas gaat mij mooi niet vertellen wat ik doe op zaterdag avond.
C: nee, natuurlijk niet. In beschonken toestand op werk verschijnen is tegen de regels.

27 maart 2024 om 10:54

Hoop toch dat B het enige juiste antwoord was hier.

27 maart 2024 om 11:09

Precies, en ik werk als stuurman op een schip in Washington, dus wat kan er nou gebeuren.

Ik krijg ook wel eens van die e-learnings binnen op werk, over IT awareness. Dan krijg je eerst een filmpje te zien dat grappig bedoeld is, maar niet echt heel grappig is. Vervolgens moet je een aantal vragen beantwoorden, van ditt niveau (en ik zou willen dat ik deze had verzonnen, maar deze heb ik echt gehad):

Waar moet u rekening mee houden als u werkt op een openbaar Wifi-netwerk van een koffiebar?
A: verstuur en bekijk geen gevoelige informatie via openbare Wifi-netwerken
B: zorg dat u een warme drank heeft besteld

Eindstand is dat geen enkele collega de filmpjes bekijkt en de vragen ook niet echt leest, maar wel altijd die cursussen met 100% correct beantwoorde vragen afrondt omdat er altijd maar 1 antwoordmogelijkheid tussen staat die niet totaal belachelijk is dus zonder enige kennis kan je deze cursussen afronden met 100%.
Kortom, niemand leert iets, maar er kan wel weer een of ander lijstje worden afgevinkt voor auditors dat iedereen zo'n goede IT-awereness heeft. Kan me dan ondanks het totaal andere onderwerp ook niet voorstellen dat deze cursus veel professioneler is en bij deze heren hoef je er dan niet mee aan te komen nee.

Complimenten aan de consultants die de wereld oplichten door dit soort onzin aan te bieden en daar goed geld aan verdienen. De wereld zou op geen enkele manier slechter zijn als dit soort zakkenvullers je dag niet proberen te verpesten met hun onzin. Ik geef Derksen groot gelijk dat hij niet met die zooi mee doet.

Ze gaan die gasten nooit van de buis halen. Daar is het programma veel te goed bekeken voor

TERECHT!!!! Hahaha, wakker worden, maandag is het 1 april!

Ik ben wel benieuwd naar hetgeen Johan zegt.
Kunnen ze dit juridisch wel hardmaken? Zoiets verplichten en ze anders salaris inhouden en ze anders op non-actief zetten..

Deze titel is natuurlijk weer heerlijke clickbait van voetbalzone. Deze mannen zullen echt niet van de buis gehaald worden, omdat ze een cursusje niet invullen. Daarnaast wordt dit nu veel groter gemaakt dan dit ooit zal worden

Dit soort e-learnings zijn echt reinste geldklopperij. Je klikt een paar keer door, trapt wat open deuren in en ineens ben je een super werknemer...

Weer een leuk verdienmodel voor luchtfietserij. Mooi dat je zo je geld kunt verdienen. Ga iets nuttigs doen!!

Ze zullen vrijgesteld worden. Derksen cs kunnen hun haatdragende borrelpraat over Nederland blijven uitkotsen totdat de adverteerders weglopen, of de laatste Neanderthaler van dat bedenkelijke zootje ongeregeld eindelijk onder de zoden ligt. Deze mastodonten zijn het probleem niet, die vind je onder iedere vochtige steen, het probleem ligt bij de amorele leiding van SBS. Vandaag Inside heeft Nederland het extra duwtje gegeven om te veranderen in een land waar domheid het wint van verstand, egoïsme van mededogen en minachting van gelijkwaardigheid. Vandaag Inside is het perfecte morele kompas, als je tenminste Noord en Zuid omdraait. Als je niet weet wat een verstandige, principieel juiste beslissing is, leg hem dan voor aan Derksen en doe exact het tegenovergestelde.

27 maart 2024 om 13:33

Hear hear

Ah, het jaarlijkse gedonder rond VI. En altijd eindigt het met een mooie contractverbetering. Zo doorzichtig.

Als ik op me werk opdrachten weigerd of genegeerd wordt ik ook op de vingers getikt dus waarom zal bij deze ouwe zeur niet hetzelfde zijn

wat een lulkoek, ga gewoon naar die cursus toe met je dikke portemonnee. Ik moet ook vaak zat naar trainingen waarvan ik denk moet dat, en uiteindelijk steek ik er altijd wat van op. met name Derksen mag van mij hier wel,naar toe

Gewoon lekker die E-learning tijdens de uitzending doen.

Derksen moet gewoon zeggen dat hij enorm geschokkeerd is en zich ongelovelijk beledigd voelt Ook dat de samenleving inclusief moet zijn, dus ook mensen moet accepteren die niet mee willen doen aan deze cursussen. Werkt vast goed..

Dit is natuurlijk ook gewoon een wassen neus. De televisiezender bestaat vanwege reclame-inkomsten die voortkomen uit programma's met de meeste controverse. Is een programma saai kijkt vrijwel niemand en levert dat reclameblok niks op. Talpa leeft van de inkomsten uit de reclameblokken en de rariteiten uit in dit geval de show van Derksen.

Zijn figuur is gewoon anders dekkend dan de meeste, haal je dat eruit faalt het programma. Hij denkt anders dan wat wordt opgelegd in de huidige wokecultuur. Dat maakt hem nog geen boeman, hij accepteert gewoon niet dat zijn leven wordt bepaald door gekkies. En daar ben ik het volledig mee eens.

Het is natuurlijk ook van de zotte dat het volgen van zo'n e-learning opeens consequenties kan hebben voor je arbeidsrelatie.

Dit soort "cursussen" komen volgens mij in elk kantoor voor, heb dit zelf ook moeten doen dit jaar en het hoort er gewoon bij. Je werkgever verwacht helemaal niet dat je er van leert, het is gewoon zodat ze zich in kunnen dekken in het geval dat je je echt misdraagt.

Betuttelend, maar je kunt het ook omdraaien: om zo'n heisa te schoppen alleen omdat je aan een cursus moet doen en er twee maanden schorsing voor riskeren? Het is niet dat ze naar strafkamp worden gestuurd.

Het is gewoon weer dezelfde jaarlijkse aandachtstrekkerij om de kijkcijfers weer op te voeren. Ieder jaar dreigt het programma te stoppen, de vaste groep mensen uit elkaar te vallen en ook nu weer wordt het voortbestaan (tijdelijk) bedreigd. Dit is gewoon Derksen die zijn werkgever onder druk zet: 'zonder mij loop je inkomsten mis. Compenseer me maar (extra).'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren