Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De muur' zet aan eind van seizoen punt achter succesvolle loopbaan

Laatste update:

Walter Samuel is bezig aan zijn laatste seizoen als professioneel voetballer. De 37-jarige verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Basel, maar na 30 juni vindt hij het voldoende geweest. "Er komt een moment dat je moet luisteren naar je lichaam, als alles pijn doet en je het mentaal niet meer kan opbrengen", zo stelt de Argentijn.

/

"Ik voetbal nog steeds heel graag, maar op fysiek gebied ondervind ik steeds meer ongemakken", geeft Samuel, de Muur, aan in een interview met Neue Zürcher Zeitung. "Het is geen makkelijke beslissing, maar ik doe er langer over dan anderen om van een blessure te herstellen. Jongere spelers herstellen niet alleen sneller, maar zijn ook sneller."

Samuel speelde in eigen land voor Newell's Old Boys en Boca Juniors, alvorens hij vier seizoenen het tenue van AS Roma om de schouders droeg. Real Madrid betaalde medio 2004 een bedrag van 25 miljoen euro voor de verdediger, die een seizoen later echter al de overstap naar Internazionale maakte. Daar won hij liefst veertien hoofdprijzen. Vorig seizoen veroverde Samuel, goed voor 56 A-interlands, de Zwitserse landstitel met Basel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie carrière gehad, beresterke verdediger.

16 oktober 2015 om 18:53

Vroeger tenminste dan, heb de afgelopen weinig van hem gehoord.

16 oktober 2015 om 19:19

Misschien omdat die bijna 37 is?

16 oktober 2015 om 19:19

38*

Verdediger waar ik toch altijd van onder de indruk was. 37 jaar een mooie leeftijd om te stoppen, metname als alles pijn begint te doen. Had stiekem verwacht dat er misschien een terugkeer naar Argentinië kwam.

Mooi zeg. ik wist echt niet dat deze man nog balde. Was een bikkelharde verdediger. Haalde vroeger hem en cannavaro altijd door elkaar. Mooie carriere gehad inderdaad.

En dan naast Ivan Cordoba...dan had je een fijne middag als spits...

16 oktober 2015 om 20:11

Ja en dan concludeer je dat we hier dus echt geen fatsoenlijke verdediger hebben van dat kaliber.

Een verdediger waar je als spitszijnde nachtmerries van krijgt. Wat genoot ik van deze man tijdens zijn hoogtijdagen bij Internazionale, met name vooral in 2010 toen ze met Mourinho de Treble wonnen. Een mooi moment om zijn carrière te beëindigen, ik gun hem wel nog een landstitel met Basel als laatste prijs op zijn indrukwekkende palmares.

Wat een beest was dit, zulke verdedigers heb je bijna niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren