Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Laurentiis moet wederopstanding verzorgen: ‘Hij is geschift, maar oprecht’

Laatste update:

Aurelio De Laurentiis gaat zich ontfermen over de wederopstanding van Bari. De voorzitter van Napoli is aangesteld als de nieuwe eigenaar van de Zuid-Italiaanse club, die twee weken geleden officieel failliet werd verklaard. Bari maakt een doorstart in de Serie D, de hoogste amateurcompetitie. Burgemeester Antonio Decaro heeft De Laurentiis dinsdag aangewezen als de nieuwe eigenaar.

Door het faillissement was Bari niet in staat om zich opnieuw in te schrijven voor de Serie B, waarin i Galletti vorig seizoen als zevende eindigden. De contracten van alle spelers waren plots niet meer geldig, waardoor ze transfervrij kunnen vertrekken. Volgens de Italiaanse wet mag de burgemeester van een stad een nieuwe eigenaar aanwijzen in het geval van een faillissement. De club kan dan een doorstart maken en mag de clubgeschiedenis 'behouden', maar moet wel onder een nieuwe naam door het leven. Hetzelfde gebeurde in 2015 met Parma, dat een doorstart maakte als Parma Calcio 1913 en inmiddels terug is in de Serie A.

De Laurentiis en Claudio Lotito, de voorzitter van Lazio, waren de voornaamste kandidaten om de nieuwe club leiding te geven. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de flamboyante preses van Napoli. "Ik heb met iedereen gesproken: fans, voorzitters, bedrijven en directeurs", aldus burgemeester Decaro dinsdagavond op een persconferentie. "Het proces was een succes, want elf personen hebben zich gemeld met een bod. Dat had ik niet verwacht. Ik wil iedereen bedanken die betrokken was bij het proces. De keuze was uiteindelijk volledig de mijne."

Decaro koos De Laurentiis vanwege diens 'financiële armslag' - de multimiljonair is een prominente filmproducent in Italië. "Hij is bovendien competent als sportman. Hij is degene met wie ik tijdens de gesprekken het vaakst ruzie maakte. Ik had mijn verzoeken en dat leidde tot confrontaties. Hij heeft geen makkelijk karakter, maar als iemand zo in discussie gaat, dan is het een oprecht persoon. Een beetje geschift, wellicht, maar oprecht. Nu zit mijn werk erop en ben ik weer fan. We beginnen nu in de Serie D op velden van steen en aarde, en ik ga wedstrijden bekijken."

De Laurentiis heeft ervaring met een dergelijke situatie, want hij richtte Napoli in 2004 op als Napoli Soccer na het faillissement va die club. In 2006 herkreeg men de naam Società Sportiva Calcio Napoli, zoals ook het voormalige Fiorentina Viola 'gewoon' weer Fiorentina werd. Mocht Bari erin slagen om de Serie A te bereiken, dan schrijven de regels voor dat De Laurentiis een van beide clubs moet verkopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neemt idd geen blad voor de mond, geeft de fans niet de geforceerde voorzitter bullshit. Vind het wel iets hebben

Heerlijk die idiote voorzjtters in italie. Zamparini bij palermo spande de kroon, maad di laurentiis en lotito kunnen er ook wat van. De beste man lijkt me wel de bete optie ook. Moet wel goed komen tot iig serie b niveau binnen 6 jaar denk.ik

Liever de knotsgekke de Laurentiis, dan een of andere malloot die puur de club en spelers gebruikt om winst te maken. Wel bijzonder dat de club/supporters van Napoli dit accepteren. Ik zou volledige focus op mijn eigen cluppie willen. Maar goed, hij is ook filmproducent en wat doet zon voorzitter nu eigenlijk de hele dag, nadat hij de juiste poppetjes op de juiste plek heeft gezet?

Wel bijzonder om te lezen. Ik ben op dit moment in Bari op vakantie. Had geen idee van het faillissement, totdat ik gisteren opzocht waar Bari geëindigd was in de serie B. Deze mooie en leuke stad verdiend op zijn minst een mooie serie B club!

Wauw dit is echt zonde, Hoop al jaren dat Bari eindelijk weer is zou promoveren elke keer net niet en dan ineens dit. Hoop dat het net zo spoedig loopt als bij Parma

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren