Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap dankt Poolse tiener, bizarre avond in Dordrecht

Laatste update:
/

De Graafschap heeft goede zaken gedaan om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. De ploeg van Pieter Huistra won dankzij twee treffers van Piotr Parzyszek met 2-1 van Fortuna Sittard en kan met een goed gevoel afreizen naar Limburg voor de return. De uiteindelijke winnaar van dit duel neemt het op tegen Roda JC Kerkrade. FC Dordrecht en Go Ahead Eagles maakten er woensdag een spektakel van en gingen in evenwicht uit elkaar (3-3).

De Graafschap - Fortuna Sittard 2-1
Fortuna Sittard pakte in de reguliere competitie liefst vier punten tegen de Doetinchemse opponent, maar bleef nu dus met lege handen achter. De Graafschap kreeg op de eigen Vijverberg de eerste goede kans, maar Parzyszek kopte net naast het doel van Ferhat Kaya. De Limburgers lieten na vijf minuten van hun spreken, want Niels Vets kopte tegen het houtwerk. Het was een open wedstrijd, maar Fortuna vertoonde in de eerste helft nog de meeste dreiging. Het bezoek van coach Wil Boessen, dat met de zevende plaats een positie hoger was geëindigd dan de Superboeren, zocht de kleedkamer echter met een achterstand op, omdat de Pool Parzyszek in de slotseconde van de eerste helft een hoekschop binnen kopte: 1-0.

De gasten gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en Abdelaziz Khalouta kreeg na 65 minuten dé kans op de verdiende 1-1, maar Joost Terol stopte diens inzet. Kort hierna tekende Parzyszek met een kopbal uit een aanval uit het boekje voor de margeverdubbeling en de negentienjarige spits liet hierna nog een grote kans op de derde treffer liggen. Fortuna bleef jagen op een doelpunt, maar het leek er gewoonweg niet in te zitten; een inzet werd een kwartier voor tijd zelfs van de doellijn gehaald. Vets zorgde vlak voor tijd via zijn buik, de paal en zijn hoofd echter alsnog voor de aansluitingstreffer en zaterdag zal blijken hoe belangrijk die dan is geweest.

/

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 3-3
FC Dordrecht plaatste zich voor het eerst sinds 2008/09 voor de play-offs en besloot er met Go Ahead Eagles maar direct een spektakel van te maken. De Schapenkoppen zullen echter niet tevreden zijn, want kort voor rust leek de zege al in kannen en kruiken voor de thuisploeg. Bart Vriends kreeg een rode kaart voor het veroorzaken van een strafschop en Lars Veldwijk, die voor de gelijkmaker van Freek Heerkens de score ook al had geopend, zette de gastheer op een 2-1 voorsprong. Beide partijen gingen echter met een remise rustten aan de Krommedijk want Deniz Türüc krulde het ondertal uit Deventer middels een vrije trap nog naar de 2-2. De spelers van Dordrecht zaten hoofdschuddend in de kleedkamer, want in de eerste helft werden diverse kansen om zeep geholpen.

Doordat Go Ahead met minder mensen op het veld stond, opteerde de formatie van Erik ten Hag in de tweede helft voor een behouden speelstijl. Uit het niets kopte Xander Houtkoop Go Ahead echter op voorsprong na goed doorzetten van Türüc en de thuisfans waren daar erg ontevreden over. Zij verlaagden zich tot het inzetten van spreekkoren en het gooien van liters bier op het veld, waardoor het duel even werd stilgelegd. Dordrecht kwam echter wel weer langszij door een late en rake kopbal van Josimar Lima en was via Jeffrey Rijsdijk zelfs dicht bij de 4-3, maar het bleef bij een remise in het GN Bouw Stadion.

Speelt De Graafschap komend seizoen in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tellen uitdoelpunten hier dubbel? En ik weet niet tegen wie de graafschap moet als ze winnen van Fortuna.

8 mei 2013 om 22:12

Tegen Roda, en uitdoelpunten tellen dubbel bij een gelijke stand over twee wedstrijden.

volgende keer gewoon afmaken..... forza eagles

Ze moet dan tegen Roda jc.

Go Zitterd! maak het thuis af met veel aanhang!
1-0 moet te doen zijn tegen een niet groots de Graafschap.

Dan tegen onze half Duitse rivalen Dan de vernietigende slag uitdelen, dat zou fantastisch zijn, echter als Roda degradeert, dan moet het zich echt kapot schamen, kunnen beter ophouden dan.. met die kwaliteiten en begroting..

8 mei 2013 om 22:17

Als er maar niet nog een extra Limburgse club degradeert! Ik vind tweemaal naar Limburg op een vrijdagavond in een seizoen al meer dan vaak genoeg...

8 mei 2013 om 22:20

Laten we eerst maar eens van de Graafschap winnen voor we over Roda beginnen.

8 mei 2013 om 22:22

Ja, daarom heb ik het eerst ook over de Graafschap,

Over Roda had ik het in het algemeen, dat zij gewoon hun duels tegen JL clubs met 4-0 zouden moeten winnen, maar de nacompetitie kan voor rare sprongen maken.

8 mei 2013 om 22:35

Tuurlijk moet Roda dik winnen van een Jl club anders is het waarschijnlijk einde oefening voor die club. Er zal dus aardig wat druk op Roda staan, terwijl de Graafschap of Fortuna vrijuit kan spelen en niks hebben te verliezen.

9 mei 2013 om 08:35

Ik ben bang dat als Fortuna speelt zoals gisteren, ze met 8-0 naar huis worden gestuurd. Je moet het toch met me eens zijn dat ze het spoor volledig bijster waren? Hoe kun je zo ongepassioneerd spelen in een ontzettend belangrijk duel als deze?

9 mei 2013 om 10:21

Ik ben daar geweest, de eerste helft heeft Fortuna met waanzinnig veel druk op de bal gespeeld en in de eerste 20 minuten van de 2e helft had Fortuna het bijzonder lastig.

Maar ongepassioneerd???? Dat slaat echt nergens op, ik ken de jongens allemaal persoonlijk. En als er een ploeg met passie en branden verlangen speelt. Dan is het Fortuna! En zeker gisteravond.

Anders waren ze nooit op de 2-1 gekomen. Want kwalitatief loopt onze ploeg niet over. Het is de niet aflatende werklust en de over mijn lijk mentaliteit van het gros van de spelers dat ervoor zorgt dat we telkens weer over het dode punt heen komen.

Kom op Fortuna. Dit de Graafschap is thuis te pakken. En dan svp met N'koyi in de basis.

Hoop echt dat Dordt doorgaat en uiteindelijk de eredivisie in gaan,vind ze wel een eredivisie waardige team met veel potentie,zitten tenslotte altijd 2.000 man thuis!

Trouwens wel zonde van die bier,en mensen maar klagen over crisis maar wel bier weggooien.

8 mei 2013 om 22:45

Not sure if sarcasm or..?

9 mei 2013 om 00:10

Wat een grap. Dordrecht in de Eredivisie. Daar zitten ze zelf niet eens op te wachten lijkt me zo. 2000 man is ook heel veel he? Komaan he. Moet niet gekker worden

9 mei 2013 om 08:34

Ik snap niet dat je een stadion niet kan uitverkopen bij een nacompetitie wedstrijd tegen de Eagles. Er zaten daar welgeteld 20 man, die overigens nog zin hadden om met bier te strooien. Er zaten een paar leuke spelertjes tussen, maar geen Eredivisie materiaal. Fortes was oke, Lima was oke, Veldwijk was goed. Ik keek eigenlijk voor Warner Hahn, maar die was ongelukkig deze wedstrijd.

Jezus wat een aanfluiting die Rajcomar , had bij ons vorig seizoen nog geluk dat er af en toe een bal inging.. maar het lijkt nergens op.

Fortuna was zeker niet de mindere en thuis hebben ze wel een grote kans!

9 mei 2013 om 08:31

Die Rajcomar speelde inderdaad als een drijfnat stuk papier. Hij is zijn snelheid verloren, en het spitseninstinct dat hij ooit had, is volledig naar de gallemiezen. Dat was toch ooit een respectabel talent, maar die heeft het goed om zeep weten te helpen. Rajcomar, Hoesen en Mayele waren de toptalenten van Fortuna afgelopen jaren. Slechts Hoesen gaat dit inlossen.

3-3 is goede uitslag voor GAE maar het kan alle kanten op maar denk dat GAE verder gaat en dat is natuurlijk niet zo mooi voor VVV want die ligt GAE dus echt niet. Voor de Graafschap wordt het echt een moeilijke pot in Sittard die ene tegengoal gaat nog belangrijk worden. Ik denk dat Fortuna doorgaat.

Damn, spelen als een natte krant en nog winnen.

Als ze weer goed spelen zoals tegen Den Bosch dan kunnen ze Fortuna wel aan.

Maar of ze dit 6 wedstrijden lang volhouden, ik betwijfel het.

Blijf nog steeds hopen though!

Superboer!

8 mei 2013 om 22:31

En bijna heel Nederland hoopt met je mee.
de Graafschap is een club uit de eredivisie, tot volgend jaar!

8 mei 2013 om 22:47

Spreek lekker voor jezelf. "heel Nederland hoopt met je mee"... geloof je het zelf? De graafschap stelt weinig meer voor, laat ze maar lekker in de bier league.

8 mei 2013 om 23:11

Ik heb ze anders nog geen seconde gemist...

9 mei 2013 om 10:22

Zaterdag is het sprookje voor jullie voorbij. Fortuna zal dan de Graafschap de duimschroeven aandraaien.

11 mei 2013 om 22:46

Hahahaha

Gezien het voetbal van de Graafschap en Fortuna vandaag, zou ik me als roda supporter geen zorgen moeten maken. Beide kanten waren verschrikkelijk slecht. Echter kan ik me ook nog een wedstrijd herinneren tegen de Baronie...

9 mei 2013 om 00:02

Nou ik zou me als Roda supporter wel zorgen maken, want bij jullie lijkt het meestal ook nergens op. Ik kan me nog een tweede helft herrineren tegen Nac...

9 mei 2013 om 01:51

Dan nog heeft NAC meer kwaliteiten dan Fortuna en De Graafschap. Ik heb deze wedstrijd gezien en ik werd niet echt warm van beide tegenstanders. Maar ja, we zullen maar niet te vroeg oordelen.

9 mei 2013 om 08:29

Niet echt warm? Dan was ik zowat bevroren na die wedstrijd. Wat een waardeloze pot voetbal was dit. Het leek wel alsof beide clubs totaal geen besef hadden van het belang van deze wedstrijd. Bij Fortuna Sittard is mij in geen enkel opzicht een dreigende speler opgevallen, Bij de Graafschap slechts Anco Jansen die een paar keer goed langs zijn tegenstander kwam.

9 mei 2013 om 10:28

Sjeng ook ik kan me die wedstrijd herinneren en verder moet je ook even goed letten op hoe ik het tweede deel van mijn eerste zin formuleer (zou moeten maken) en de laatste zin. Maar als je de wedstrijd gisteren gezien hebt dan vraag je je wat ze toevoegen aan de eredivisie. Ik volg de JL, cambuur, mvv, sparta en toch ook volendam zouden voetballend iets kunnen toevoegen aan de eredivisie. De rest niet. Er was gister precies één leuke aanval in 90min. Dan verliest roda wel van Nac, maar het verschil in kwaliteit is immens.

9 mei 2013 om 11:39

Met alle respect maar Roda is op dit moment toch niet echt in de positie om tegenstanders te onderschatten lijkt me. De Roda-fans lachen om Fortuna en de Graafschap en dat is het beste wat die 2 clubs kunnen hebben.

9 mei 2013 om 14:13

Wij lachen helemaal niet om De Graafschap en Fortuna. Wel is het zo dat na de wedstrijd van Roda tegen NAC reacties kwamen als ''roda, kom maar op'' en ''we pakken ze''. Daarom besloot ik deze wedstrijd te kijken en ik raakte niet echt onder de indruk. Ik lach niemand uit en onderschat ook niemand. Daarvoor is Roda te wisselvallig.

Fijn. Ik hoop sowieso op de Graafschap, die moeten gewoon terug naar de Eredivisie, na tweede keus Sparta hoop ik ook op Dordrecht, omdat dat immers een vriendje is van onze geliefde club uit Den Haag.
Succes Dordrecht, even 1-0 winnen en de Graafschap moet dit wel vast kunnen houden in Sittard hoop ik!

hoe kan die vriends van go ahead nu weer rood krijgen terwijl hij vrijdag tegen Volendam ook rood kreeg in de competitie? die is dan toch geschorst?

8 mei 2013 om 23:03

Kaarten tellen schijnbaar niet in play-offs als ze in de reguliere competitie ontvangen zijn.

9 mei 2013 om 08:47

tegen volendam was het twee keer geel. alleen bij direct rood was hij geschorst.

Zo zeg...gingen "beide teams met remise de rust in.."...ongelofelijk!

Zou mooi zijn voor Sittard dat de laatste jaren streed met Eindhoven om niet laatste te worden en nu maken ze zelfs kans op promotie naar de Eredivisie. Zou leuk zijn en persoonlijk gun ik het ze ook wel!

Beide zijn wedstrijden die nog alle kanten op kunnen. Nog niets beslist lijkt me. Ik hoop ergens dat Fortuna Sittard weer eens terugkeert naar de Eredivisie, maar als je objectief bekijkt heeft Fortuna daar niets te zoeken, evenals Dordrecht, dus het is misschien het beste als die twee afvallen.

9 mei 2013 om 08:26

Fortuna, Dordrecht, Go Ahead, Graafschap, MVV en Helmond hebben niks te zoeken in de Eredivisie momenteel. De enige ploegen die met meer dan 12 punten aan het eind van het seizoen zouden kunnen staan, zijn Sparta en Volendam.

9 mei 2013 om 11:59

Maar dat deden ze niet he, ze hebben allemaal vrij weinig te zoeken in de Eredivisie, toch is het een leuke ervaring en om de Eredivisionisten het lastig te maken, waarom niet.

Leuk spelertje die spits van de graafschap.
Misschien iets voor Groningen om te contracteren en dan gelijk terug te verhuren..

9 mei 2013 om 03:51

Laat hem eerst nog maar een jaartje of 2 hier spelen..

Maar nu ik er zo aan denk komen hier wel goede spitsen vandaan; Klaas-jan Huntelaar, Luuk de Jong, Piotr P en de volgende staat alweer klaar. Sam Hendriks.

Türuc van Go Ahead Eagles is een goede speler. Die moeten club als Ado, Groningen en Heracles echt in de gaten houden! Let maar op

9 mei 2013 om 00:08

Turuc kan een contract teken tot en met 2016. Dat zegt wel iets, de club ziet het blijkbaar ook zitten in hem. Ook hoorde ik dat buitenlandse clubs hem al scouten. Turuc speelt ook in het jeugd elftal van Turkije.

9 mei 2013 om 08:23

Die Turuc is inderdaad geen verkeerd spelertje, alhoewel die Promes bij jullie toch de meeste potentie heeft. Hoe die in de laatste minuut nog die geweldige pass geeft door de lucht, man. Daarnaast vond ik die Fortes, Veldwijk en Lima van Dordrecht ook niet verkeerd voetballen hoor. Iemand wat meer informatie hierover?

9 mei 2013 om 09:46

Wel jammer dat FC Twente heb destijds uit de jeugdopleiding heeft gedaan anders was hij van een nog hoger niveau geweest

10 mei 2013 om 16:26

En jammer dat de Graafschap hem niet heeft gehouden. Gemiste kans. Hij kon bij de Graafschap ook een contract tekenen maar zag meer kansen bij de Eagles. Achteraf misschien de goede keuze voor hem maar jammer voor ons.

Ik hoop als limburger en vvv-supporter dat foruba doorgaat. Geen slechte club en zo komt roda-fortuna ook mooi op het programma.

zijn helemaal geen goede zaken voor Graafschap, 1-0 en ze liggen eruit, come on Fortuna en MVV en Go Ahead

Zou mooi zijn als De Superboeren dit vol weten te houden.
De Graafschap hoort m.i. in de Eredivisie. Alleen aan dit elftal moet wel het nodige gesleuteld worden !

Wat was Graafschap - Fortuna een ongelooflijk makke wedstrijd van beide kanten. Er was geen passie, en het voetbal leek al helemaal nergens op. Die Poolse tiener maakt twee leuke doelpunten, maar dat was gewoon een perfecte pass tot twemaal toe. De enige van het gehele veld die iets in de Eredvisie te zoeken heeft is die Anco Jansen en wellicht Breinburg. De spelers die het meest opvielen in deze zwakke pot.

9 mei 2013 om 10:29

Je loopt hier de hele tijd te verkondigen dat je een matte wedstrijd hebt gezien. Dat slaat werkelijk nergens op. Wat had je verwacht Messi en de 10 goden van Barca tegen Bayern München maar dan beter?

Verwacht in de jupiler league geen uitgekiend positiespel, perfecte passing en veel individuele acties. Zeker niet van ploegen als De Graafschap en Fortuna, die het beiden van heel andere factoren moeten hebben. De Graafschap speelde inspiratieloos veel de lange bal. Hadden geen antwoord op de pressie van Fortuna. Fortuna is de meest defensief ingestelde ploeg van de jupiler league met nota bene de minste tegengoals. Hoe zou dat toch komen? Gisteravond probeerden ze wat minder defensief te spelen en zie ze krijgen twee tegengoals. De ploeg heeft echter wel met pit gespeeld.

Zaterdag wordt een pot waarin Fortuna haar eigen spel gaat spelen en aan het langste eind zal trekken.

Daarna laten we die omhoog gevallen arrogante figuren uit Kerkrade zien hoe makkelijk ze van ons kunnen winnen... Niet Dus...

De Graafschap heeft zeker de potentie om terug te keren naar de Eredivisie. Met deze selectie zouden ze het beter moeten kunnen dan ze hebben laten zien, maar er zit totaal geen idee achter het spel en het ergste nog; de Achterhoekse strijdlust is bij geen speler meer te bekennen. Er zitten te veel mensen op de verkeerde plek, die te veel macht en invloed hebben.

Het zou voor dit de Graafschap (nog) niet goed zijn om al terug te keren naar de Eredivisie.

Ik zal Zaterdag voor een van de weinige keren gaan juichen voor Fortuna. Hoop dat ze door komen en dat we zo een zeer beladen derby gaan krijgen.

@moderator, dacht je nou werkelijk dat ik de graafschap bedoelde met "duitsers"...? Als je even na denkt, dan weet je dat ik roda bedoelde. Die mensen associeren zichzelf notabene met moffen... beter je huiswerk doen, voordat je onnodig berichtjes gaat lopen verwijderen.

9 mei 2013 om 14:15

Wij maken onszelf niet uit voor moffen, dat is wat jij ervan maakt. Ik vind de benaming ''duitsers'' vervelend om te lezen. Is het zo moeilijk om gewoon Roda of Kerkradenaren te zeggen? Wij zeggen hier toch ook gewoon keurig Fortuna als het om Fortuna gaat.

9 mei 2013 om 14:25

Miln hoe noemen de meeste Roda supporters ons Sjengen? Zijn wij niet de pieren haha! wat koosnaampjes over en weer kan geen kwaad lijkt me.

Fortuna heeft grote kans om dit thuis af te maken, thuis publiek erachter en gas geven ligt hun wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren