Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

David trekt naar Zuid-Afrika: ‘McCarthy houdt zich vast aan de Ajax-speelstijl’

Laatste update:

Chris David heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Cape Town City maakt via de officiële kanalen melding van de komst van de 25-jarige aanvallende middenvelder. David heeft in Zuid-Afrika een contract voor een halfjaar ondertekend, met een optie voor nog twee seizoenen. In gesprek met Voetbalzone geeft hij te kennen dat de omstandigheden in Kaapstad hem in positief opzicht hebben verrast.

Door Chris Meijer

“Je hebt al snel een vooroordeel over bepaalde landen op voetbalgebied. Je denkt misschien aan slechte velden, een slecht niveau. Dat is helemaal niet zo, de velden zijn top, je hebt geen kunstgras en het stadion is waanzinnig groot. Bij topwedstrijden zitten er dertig- tot veertigduizend mensen op de tribune. Als ik kijk naar hoe ze me hier hebben opgevangen, dat is gewoon geweldig. Dit is een beetje hetzelfde als ik bij Fulham heb ervaren, dat heeft me positief verrast”, vertelt David. Hij zat de laatste tijd zonder club, nadat zijn contract bij FC Utrecht aan het einde van vorig seizoen afliep. De afgelopen tijd liep de aanvallende middenvelder stage bij Bolton Wanderers, maar van een dienstverband bij de nummer voorlaatst van de Championship kwam het uiteindelijk niet.

‘Dat appje van Ten Hag doet me enorm goed, we hebben een speciale band’

Voetbalzone sprak vorige maand uitgebreid met Chris David, die toen nog stage liep bij Bolton Wanderers.Lees artikel

“Bolton kampte met financiële problemen, waardoor ze geen spelers konden contracteren. Ze wilden dat ik wachtte, om te kijken of ze nog wat konden regelen. Het duurde zo lang, dat ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt”, zo legt hij uit. Toen David een telefoontje kreeg van Dick Tuit van de Wasserman Group, ging hij nadenken over een overstap naar Zuid-Afrika. Na informatie te hebben ingewonnen bij Peter Leeuwenburgh, die sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Cape Town City, besloot hij op het aanbod in te gaan. “Peter was heel positief en vertelde dat het niveau te vergelijken is met de onderkant van de Eredivisie en de top van de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft me samen met de aanwezigheid van de trainer over de streep getrokken.”

Het eerste elftal van Cape Town City staat sinds juni 2017 onder leiding van Benni McCarthy, oud-spits van onder meer Ajax, Celta de Vigo en FC Porto en een ware legende in Zuid-Afrika. “Hij houdt zich vast aan de Ajax-speelstijl en daar houd ik wel van. Ze spelen snel en aanvallend voetbal, met een nummer tien. McCarthy is een beetje hetzelfde type als wat ik heb meegemaakt met Patrick Kluivert, die mijn trainer was bij Jong FC Twente. Hij is nog niet zo lang geleden gestopt met voetballen, maar nog steeds emotioneel betrokken en gepassioneerd. Hij heeft echt verstand van voetbal en probeert dat met plezier over te brengen op de selectie. Daar was ik wel echt naar op zoek, want ik wil hier het plezier weer terugvinden in het spelletje.”

“Ik wilde ergens zijn waar de trainer me graag wilde hebben. Hier kom ik binnen als ‘iemand’, snap je? Dat is een fijn gevoel, dat je je ding kan doen, op je eigen positie kan spelen en vertrouwen krijgt van de staf. Dat is iets wat ik nu echt nodig heb”, gaat David verder. Na twintig wedstrijden is Cape Town City de nummer vier van de Premier Soccer League, met een achterstand van vijf punten op koploper Bidvest Wits. De club uit Kaapstad is tevens nog in de race in de Zuid-Afrikaanse beker, terwijl in 2018 de MTN 8 (een ander Zuid-Afrikaans bekertoernooi) werd gewonnen. “Deze club is drie jaar geleden opgericht, met hoge verwachtingen. Ze wilden meteen bij de top van Zuid-Afrika horen, dus ik ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken. Ze hadden een nummer tien nodig die een beslissende pass kan geven en zelf kan scoren, dus hopelijk kan ik dat waarmaken.”

David benadrukt dat hij moet wennen aan de omstandigheden in Zuid-Afrika. “Qua weer, intensiteit en niveau is het toch anders. Het is bloedheet, de luchtvochtigheid is vrij hoog en dat is wennen. De Afrikanen zijn sterk, snel en technisch goed aan de bal, er zitten een aantal hele goede spelers tussen. Dat betekent dat je uit de duels moet blijven en je voetbalverstand moet gebruiken. Het voetbalgogme bij de jongens hier ontbreekt af en toe, maar aan de bal is het echt prima.” David beaamt dat de omstandigheden prachtig zijn in Kaapstad, maar benadrukt dat dit louter een prettige bijkomstigheid is. “Ik ben hier niet voor vakantie, ik kom hier om mijn werk te doen en moet iedere week alles geven. Je weet nooit hoe het gaat in het voetbal, dit had ik ook nooit verwacht. Het belangrijkste is dat ik speelminuten kan maken. Als ik speel en mijn ding kan doen tijdens de wedstrijden, dan ben ik ervan overtuigd dat ik weer terug naar de top kan. Iedereen houdt je tegenwoordig in de gaten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede speler en leuke uitdaging daar. Veel succes!

24 februari 2019 om 15:29

Goed niet echt anders zou die daar niet spelen😂

24 februari 2019 om 17:22

Jij hebt David zeker nooit zien spelen?

24 februari 2019 om 17:30

Dat is ook lastig, zoveel wedstrijden heeft deze man niet op prof niveau gespeeld.

24 februari 2019 om 18:55

Ho ho, dat komt door die klote blessures die hij helaas bij ons heeft opgelopen. Was veruit onze meest creatieve speler die met zijn kwaliteiten gemakkelijk in de subtop van de Eredivisie mee kan. Heeft Ten Hag geloof ik ook een keer geroepen. Al met al hoop ik voor David dat hij daar zijn voeten laat spreken en nog een stap kan gaan maken. Good Luck!

25 februari 2019 om 14:48

Dat deze speler zou kunnen voetballen is het grootste fabeltje wat ooit in de Nederlandse voetballerij is rond gegaan. Nergens iets gepresteerd of ooit ook maar in de buurt van aan basisplaats geweest. We horen al 9 jaar dat het aan blessures zou liggen, maar ook als ie fit is heeft ie nooit ergens mee mogen doen. Dat dit soort kansloze spelers toch telkens weer aan een club komen.

25 februari 2019 om 16:53

Waarom reageer je hier en een bericht hieronder zo gefrustreerd? Denk aan je hart maat... Ja, ik vind hem een hele goede voetballer! Iedereen mag natuurlijk zijn mening geven, maar wat jij zegt is dus echt onzin. Jij kent deze speler blijkbaar niet goed genoeg. David was zo wat 10 jaar aanvoerder in de jeugd bij Twente, werd 8 jaar geleden verkozen tot beste B-junior van Nederland en schoot de winnende goal voor Jong FCT in het kampioensduel met Jong FC Groningen. Kluivert was dat jaar erg lovend over David en Promes (zie Youtube). Verdiende daarna geloof ik een transfer naar Fulham, waar Jol zeer te spreken was over David, maar hij al snel werd ontslagen. David scoorde destijds nog zelfs in de Premier League. Heeft het daarna bij ons in Deventer echt voortreffelijk gedaan en is er daarna helaas 2 seizoenen uit geweest. Desondanks nog door Ten Hag naar Utrecht gehaald (zegt ook iets) en ook hier natuurlijk vervelend voor David dat Ten Hag gelijk naar Ajax vertrok. Nu is hij dus weer topfit, wat ik ongelooflijk knap vind, en heeft hij deze mooie stap nog kunnen maken. Ben ervan overtuigd dat als hij het komende jaar alles speelt en fit blijft, hij zeker nog een stap gaat maken, want het is een geweldige speler! Als hij blessurevrij blijft, is het voor meerdere Eredivisieclubs een meerwaarde. Je zult versteld staan.

Mooie uitdaging voor David. Heb hun social media even bekeken, ziet er allemaal professioneel uit. Goede omstandigheden en mooie stadions. Had ik niet verwacht! Hopelijk kan die jongen zijn kwaliteiten daar tonen, want voetballen kan hij absoluut!

25 februari 2019 om 14:52

Hij kan helemaal niet voetballen, nooit gekund ook. Of het nou bij Fulham, FC Twente, Jong FC Twente, Jong FC Utrecht of de Eagles was. Zelfs op KKD-niveau kreeg deze jongen als ie fit was geen poot aan de grond.

25 februari 2019 om 20:26

Vertel eens, in welke wedstrijd vond je hem tegenvallen? Beste B junior van Nederland... kan er natuurlijk niks van... toetsenbordheldje

25 februari 2019 om 20:58

Alle wedstrijden op zijn debuutwedstrijd bij Fulham na bakte hij er helemaal niks van. De clubs vonden hem net zo overtuigend, want daarom mocht hij bij alle clubs Nooit meedoen. De clubs in de KKD die hem nooit lieten meedoen hebben het zeker ook allemaal verkeerd gezien.

Die Chris David, hij draait de knoop om en hakt de knop door! Een mooie speler, hopelijk een beetje geluk vanaf nu met zijn fysieke gestelte!

Ik had werkelijk gedacht dat Chris David bij Eagles zou terugkeren. De supporters en sponsoren zijn nog steeds zeer te spreken over zijn kwaliteiten.

24 februari 2019 om 20:15

Hmm we hebben eerder wat scorend vermogen nodig

25 februari 2019 om 22:20

@Bebo. Ik denk dat ie er meer in zou leggen dan Van Moorsel. Maar Eagles komen op elke positie kwaliteit tekort behalve de backs en centrale middenvelders. Spits met weinig scorend vermogen, buitenspelers zonder rendement, een CAM die als spits word ingezet terwijl hij dat niet kan. En dan nog 2 trage verdedigers met beiden een goed opbouwend vermogen maar worden constant geklopt op snelheid. De 4e plaats verbloemt behoorlijk veel.

Is die club indeed wel van de City Group?

Nee, in 2016 werd de club opgericht en ze kochten de licentie over van Black Aces Fc.
Geen vreemde gedachte idd dat het met City Group te maken zou kunnen hebben, maar dat is niet het geval

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren