Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat publiek van Marokko geeft je vleugels, dat is heel anders dan bij Oranje'

Laatste update:

Marokko heeft woensdagavond de halve finale van het WK met 2-0 verloren van Frankrijk. Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Frankrijk - Marokko namen 113-voudig futsal-international Mohamed Attaibi en voetbalvlogger Mounir Boualin plaats in de analistenstoel. Na de wedstrijd tafelden zij met gastheer Justus Dingemanse nog eens na over alle zaken rond het memorabele toernooi van het Marokkaanse elftal.

Ondanks dat Marokko geschiedenis schreef door het best presterende Afrikaanse land op een WK ooit te worden, heerst er toch teleurstelling bij de gasten. “Je bent ver gekomen en hebt zo veel toplanden verslagen. Als je dan in de halve finale staat, wil je toch door”, zegt Attaibi. "Het is een topprestatie, maar je bent zo dichtbij.” Boualin zag de tegenstander een comfortabele halve finale spelen. “Frankrijk had toch een bepaalde tactiek. Op de counter met die pijlsnelle Mbappé. Het viel allemaal ook wel lekker bij Frankrijk, toch?” doelt hij op het afgedwongen geluk waardoor veel 50/50-ballen de kant van de Fransen op vielen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met de snelheid voorop leek Frankrijk zonder al te veel moeite het benodigde resultaat te behalen. Attaibi wil Marokko echter niet tekortdoen. “Ik vond Frankrijk tegen Engeland ook al wat gas terugnemen. Ik weet niet of dat opzettelijk was. Marokko bleef voetballen en kansen creëren. Het zat er gewoon niet in, ze waren moegestreden.” Dat de Leeuwen van de Atlas nog moesten bijkomen van de verlenging tegen Spanje (achtste finale) en het vele verdedigen tegen Portugal (kwartfinale), werd gesymboliseerd door het vooraf uitvallen van Nayef Aguerd en de vroege wissel van Romain Saïss. “Je mist ook wel twee mensen in het hart van je defensie”, haalt de zaalvoetballer aan.

Dat Saïss überhaupt aan het startsignaal verscheen, leverde vraagtekens op bij de gasten. “Ik snap dat hij graag een halve finale speelt, maar had de trainer die jongen niet in bescherming moeten nemen?” vraagt Boualin aan Attaibi, die genuanceerd antwoordt. “Dat is voor ons natuurlijk makkelijk zeggen, van buitenaf. Hij is aanvoerder en daar is natuurlijk een bepaald respect. Maar als je nu achteraf uitzoomt, denk je: doe maar even niet.” Naast de captain vond Attaibi ook Mazraoui niet fris ogen. “Hij was niet zichzelf, maakte ook geen sprints naar voren. Het was heel statisch. Yahia Attiat-Allah doet het op dat moment dan gewoon beter.”

Bondscoach Walid Regragui brak voor les Bleus de ongeschreven regel van never change a winning team: hij koos voor een vijfmansverdediging, in tegenstelling tot de gebruikelijke vier achterop. “Ik snap het wel”, begint Boualin. “Maar je moet ook wel uitgaan van je eigen kracht, denk ik.” De analisten denken dat Marokko zich instelde op de snelheid van de Fransen, met onder meer Kylian Mbappé en Ousmane Dembélé. “Je past je er wel op aan, maar het zag er onwennig uit. Het was een tactische keuze, maar met het andere systeem kwam je beter in de wedstrijd. Wel goed dat de trainer het dan omdraait als het niet loopt.”

Naast een ander systeem zagen de huisanalisten een Marokko dat zichzelf niet kon zijn. “Voorgaande wedstrijden zag je constant power. Knokken voor elkaar. Nu hadden ze moeite in een bepaalde energie te komen”, constateert Boualin. “Je zag ook wel bij een paar spelers dat het echt op was.” Attaibi kan zich vinden in die analyse. “Het was behouden, hopend op een foutje van de tegenstander. Griezmann was heel goed tussen de linies. Normaal zit Amrabat er dan wat korter op. Ook de tweede ballen waren nu voor Frankrijk. Je zag passes die niet aankwamen. Dat was het deze wedstrijd: ze waren echt kapot.” Daarnaast kon Marokko de moegestreden spelers moeilijk vervangen. “Justus vroeg al: wie is de Marokkaanse Wout Weghorst?” herhaalt Boualin. “Die is er eigenlijk niet.”

Al met al was tegen Frankrijk Azzedine Ounahi de enige die zich positief wist te onderscheiden. “De eerste wedstrijden was hij niet opvallend, maar de laatste wedstrijden... Op de buitenkant van de voet ballen aannemen, hij durft een mannetje uit te spelen”, beschrijft Attaibi zijn favoriet. Boualin vult hem aan. “Het is een beetje een Cruijff Court-voetballertje, hè? Zoals je op de veldjes speelt.” Het duo speculeert vervolgens over de volgende bestemming van de 22-jarige middenvelder. “Ik vind Barcelona, wat jij zei Mohamed, een goede club”, zegt Boualin. Zijn collega durft Ounahi te vergelijken met een hypothetische concurrent bij Barça. “Je kan er altijd wel een tweede Pedri bij zetten.”

Boualin wijst tot slot nog een andere uitblinker aan bij Marokko: de twaalfde man. “Ik heb een paar wedstrijden in het Corendon-hotel gekeken met Marokkaanse fans. Gekkenhuis, echt prachtig. De sfeer die zij ook in het stadion maken, daar krijg je echt vleugels van. Het constant uitfluiten van de tegenstander. Het eigen team naar voren roepen. Met alle respect voor het publiek van Nederland, maar dat publiek van Marokko is wel wat anders dan tietenman en co.” Momenteel rest de troostfinale nog voor de Noord-Afrikanen, een wedstrijd die Attaibi niet wil bagatelliseren. “Marokko zit daar echt wel op te wachten, het is gewoon een kans op brons op een WK.”

Wordt Marokko derde of vierde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vroeger gingen de harde kernen van Utrecht, Den Haag en Feyenoord samen naar het Nederlands Elftal. Helaas is dat niet meer en zit er nu alleen nog maar evenementen-volk dat ook naar Verstappen of het schaatsen gaat.

15 december 2022 om 08:02



Aha. Ik heb inderdaad ook minder gehoord van rellen en vandalisme. Of zou dat er niks mee te maken hebben.

Wat is er mis met ‘evenementen volk’? Het is ook een evenement, nietwaar?

15 december 2022 om 08:41

Precies, niets om je voor te schamen. Als je supporters zich normaal en netjes gedragen vind ik dat eerder iets om te prijzen dan je voor te schamen. Woon zelf in Utrecht, daar zie je ook van dichtbij wat ‘supporters’ van Marokko ook zijn. Kunnen Marokkanen in Nederland roepen dat dat geen supporters zijn en Marokkanen in Marokko zeggen dat dat geen Marokkanen zijn, maar mij hou je niet voor de gek; bij elke wedstrijd - gewonnen of verloren is het raak, het kan nooit eens normaal, zonder inzet van politie. De prestaties van Marokko op het WK zouden veel eenheid hebben gebracht, maar tussen de goeden lopen ook een hoop kwaden die vooral voor mobiele eenheid zorgen…

Wat jammer is voor de uitstraling van Marokko. Je ziet wel dat de fans uit het land zelf zich veel minder agressief opstellen en die mensen had ik de stunt van een wk-titel van harte gegund. Maar vanwege het gezeik hier elke week ben ik blij dat t erop zit, zelfs in de wetenschap dat Frankrijk of Argentinië het WK nu wint 🤮

15 december 2022 om 13:00

Vind ik ook. Het zou voor een aantal mensen juist een zegen zijn als ze het bezoeken van een voetbalwedstrijd kunnen zien als een evenement, niet als een serieuze stammenoorlog of zoiets.

15 december 2022 om 19:03

Als we aan Marokko en het wk 2022 terug denken dan is het eerste wat in mij opkomt alle rellen en het overlijden van een 14 jarig kind. Laten we ons hier vooral niet aan gaan spiegelen.

15 december 2022 om 20:07

Dat is niet het eerste wat bij mij opkomt eerlijk gezegd.
Wie spiegelt zich waaraan? Ik weet niet wat je bedoelt te zeggen djdano

15 december 2022 om 23:26

Yoda, ik denk dat met evenementen volk gedoeld wordt op de mensen met bossen wortelen op hun hoofd, die gaan fluiten als het bij rust nog maar 2-0 is.

Daarnaast heb je de hooligans. Maar er zit nog een heel gebied tussen. Fanatieke supporters die het team steunen, voor sfeer zorgen, en geen bushokjes slopen.

16 december 2022 om 08:09

Hooligans horen in mijn ogen nergens thuis. Maar ik vind gewoon dat verder iedereen recht heeft om voetballen te beleven op de manier die hij of zij wil. Ik vind dat je zo toch probeert een soort onderscheidt te maken, waarbij je twee groepen maakt. De ene groep die veroordeel je en de andere zet je op een voetstuk. Als ik bij psv op de tribune zit, ben ik geen sfeermaker en zit ik ook niet met een bos wortelen op m’n hoofd. Wat maakt mij dat? De elite supporter of ben ik dan evenementen volk…?

16 december 2022 om 05:08

Tegenwoordig gaan er nog een heel aantal harde kernen samen rondom oranje.
Verschil is juist dat de drie clubs die jij noemt, op Den Haag na, niet samen kunnen.
Als oranje in Ehv speelt zijn er mannetje of 300 van andere clubs bij.
Groningen Zwolle Cambuur Graafschap, Sittard Sowieso met veel 30plussers qua leeftijd.
Jongens van NMG en Breda, zouden denk ik ook niet geweigerd worden.

Het Nederlands elftal publiek is echt om te janken. Ik schaam mij soms echt als ik weer mensen op de tribune zie zitten met een bos wortelen op hun hoofd. Lekker 5x per wedstrijd de wave en hup Holland hup inzetten.

15 december 2022 om 05:43

Het is maar net waar je zin in hebt.
Ik schaam me dood voor gasten die de hele wedstrijd respectloos de tegenstander massaal uitfluiten.

15 december 2022 om 06:48

Hoe weet jij nou of hij hier nooit eerder iets over heeft gezegd? Daarnaast is er geen enkele supportersgroep in Nederland die de hele wedstrijd de tegenstander uitfluit. Er wordt weer eens onterecht een bepaalde kaart getrokken.

15 december 2022 om 07:11

Dit komt ook door de denigrerende uitspraken over het Nederlandse publiek van deze “Boualin” (geen idee wie dat is). De sfeer op bijv het oranjeplein in Bern en eerdere oranjemarsen was fantastisch. Oranjesupporters werden daar door de hele wereld geroemd. Misschien vindt hij dat niet leuk maar dan moet hij lekker in Marrakech op een tribune gaan zitten.

15 december 2022 om 07:18

Tsja dat fluiten… het is een beetje treurig en ik zit liever op de tribune een wedstrijd met Schotland of Ierland te kijken die zingen, maar het geeft wel sfeer.

Alleen dan liever zoals Peru 4 jaar geleden dan dit, want deze wedstrijden waren door gebrek aan balbezit dus 70% gefluit.

15 december 2022 om 07:38

Ik kan je vertellen dat ik gisteren gewoon ben gaan zappen omdat ik na 20 minuten gewoon klaar was met dat gefluit. Als je fluit wanneer je het niet eens bent met een beslissing of als een tegenstander iemand een rotschop heeft gegeven, dan mag je van mij best fluiten als diegene even in balbezit is. Maar constant fluiten wanneer de tegenstander überhaupt balbezit heeft, dat is gewoon stront vervelend.

15 december 2022 om 09:43

Dat jij in je beperkte blik iets niet hebt gezien Linley wil niet zeggen dat iets er niet is. Dat maakt je kansloze opmerking richting discriminatie/racisme des te zieliger.

15 december 2022 om 10:18

Het is zo slap om bij nationale wedstrijden de clubs erbij te betrekken. Echt een heel ander platform. De Marokkanen zijn de enige die zich hierin echt misdragen. Walgelijk.

15 december 2022 om 12:23

Linley, gelijk de kaart trekken. Waarop baseer je dat dan?
et gehele toernooi hoor je alleen maar gefluit in de tribunes tot het irritante af. (en met name door Marokko).

Dat je niemand erover hoort is omdat er daadwerkelijk geen enkele fans 90 minuten aan het fluiten zijn.

15 december 2022 om 20:53

@arsenal1994 Weet wat walgelijk is ? Dat ben jij ! Heel de tijd in elk topic kan enkel en alleen negatief posten pfff dat je niet moe word jezelf zielige …

15 december 2022 om 20:58

@klene dat is je volste recht , maar er zijn die het niet vervelend vinden. Zoals ik bv , heb daar geen last van. Heel grappig wel dat er paar thema van willen maken. Gebeurd al jaren la Liga en alle competities. Wat gewoon normaal is. Maar ja , zal het probleem niet misschien zijn wie het doet Ipv dat fluiten zelf

15 december 2022 om 09:05

Waarom schaam je je daarvoor? Voor wie voel je die schaamte?

15 december 2022 om 09:34

Je zal je maar schamen om mensen die gewoon lekker doen waar ze zin in hebben en niemand tot last zijn. Mocht je al volwassen zijn dan is dit wel een serieus probleem voor je.

15 december 2022 om 09:49

Ik moet zeggen dat ik het carnavals publiek bij Oranje ook wel een beetje zat ben. Kijk nou naar zo een tietenman, die komt niet voor het voetbal maar voor zijn eigen show.

15 december 2022 om 09:55

Ik heb er ook weinig mee, maar je er voor schamen is dan weer zo overdreven. Schamen voor een willekeurige supporter die je niet kent, man wat kunnen wij overdrijven zeg.

Het publiek van Oranje maakt zich meer druk om wat ze moeten aantrekken om op te vallen , dan om Oranje te steunen. Je maak me toch niet wijs dat je als tietenman naar het stadion gaat omdat je denkt dat Oranje dan beter zal gaan spelen , volgens mij doe je dat om aandacht voor je zelf te genereren.

En die Kaas-mevrouw was ook wel een dieptepunt hoor. Zo weggelopen uit de entourage van Andre Rieux leek het wel.

Volgens mij is dit puur een momentopname.
De kosten, de komotie eromheen, geen fanzones, geen feesten, geen bier ect. Andere toernooien waren wij er wel massaal bij. En werden wij geprezen om de oranjemars, de sfeer en het halve stadion Oranje. Over 2 jaar in Duitsland is alles gewoon weer uitverkocht.....

15 december 2022 om 07:02

Geprezen om de sfeer? 100x “Holland”schreeuwen en de wave doen, bedoel je? En niet te vergeten het zingen en springen op carnaval muziek tijdens de “geprezen” oranje mars.

15 december 2022 om 08:05

Sfeer op zo een toernooi is ook hoe je je als supporters buiten de stadions gedraagd, bijvoorbeeld in fanzones. Wij werden voorgaande toernooien geroemd om onze gastvrijheid en gezelligheid. Wij waren een van de landen die voor een positieve sfeer rondom het hele toernooi zorgden.

15 december 2022 om 08:14

Basel 2008 was je dan te jong voor of te kort van geheugen? Geprezen om de sfeer door de burgemeester en een hele stad was compleet oranje. Maar een greintje van de fans zat dus in de stadions, de rest zat in de fanzones.

Niks carnavals muziek, liedjes voor boulahrouz o.a. , familie van de spelers op de podia.

Meegemaakt en herken dus helemaal niks van je reactie.

Zou het kunnen dat je niet uit ervaring praat?

15 december 2022 om 08:33

Ik kan alleen zeggen hoe het de laatste jaren gaat. Nu zingt iedereen op carnavalmuziek en hup Holland hup. Hoe het er in 2008 aan toe ging, kan ik niet zeggen. Ik was er nie bij.

15 december 2022 om 08:49

Maar dat klopt je hele reactie niet, want de reactie waarop je reageert heeft het over andere toernooien. En ook de fanzones van de laatste toernooien waren meer dan carnaval en hup holland hup.

Overigens wat jij typeert als carnavals muziek is jou interpretatie, want will griggs on fire was ook gebaseerd op een slechte plaat, maar omdat het engels is dan komt dat misschien anders binnen. Kan goed zijn dat je nummer van het dweilorkest, simpele tonen als carnaval typeert. Het hebben van een dweilorkest in combinatie met een biertje noem ik prachtig en bijzonder. De teksten en tonen zullen dan niet bijzonder zijn, maar daar gaat het helemaal niet om. Overigens dat carnavalsmuziek tegenwoordig inherent als negatief word gezien is ook een beetje krom. Beetje kift van mensen die niet van een feestje houden waar veel gedronken word of zich verheven voelen en zich graag op niveau bevinden ofzo.

Iets minder zuur denken en je kunt van veel meer genieten dan je denkt, dan kun je naast het elitaire feestje op niveau met een wijntje evengoed naar de fanzone van oranje bier drinken en lekker simpel zijn om vervolgens weer directeur te zijn bij een bedrijf. Iedereen is simpel als ze dronken zijn, maar dat betekent niet dat het domme mensen zijn.

Dus....minder je neus ophalen naar dingen

15 december 2022 om 18:12

Nederlands elftal publiek is echt muisstil en oersaai in het stadion.
Buiten de stadions best sfeer waar je van kan houden of niet.
Maar na ek92 is het wel klaar.
Heeft de commercie vanaf het wk 94 het definitief overgenomen en zit er echt een totaal ander publiek.
Het gekke is dat Nederland dat heeft overgebracht naar de andere landen om ons heen. Eerst de scandinaviers en inmiddels zelfs de duitsers en engelsen al een tijdje.

Dat is ook het probleem bij het Nederland elftal publiek, het Zijn vooral mensen die het leuk vinden om naar een evenement te gaan. En verder nooit voetbal kijken. Hetzelfde. Zie je bij vrouwen voetbal, Jos Verstappen legioen en. Niet te vergeten het tialf plubliek met schaatsen. De echte beleving is gewoon minder.

15 december 2022 om 22:52

Het Jos Verstappen-legioen had inderdaad niks met de Formule 1. Jos zelf ook niet.

Ben ik de enige die een beetje klaar is met alle NL supporters die nu "ineens" voor Marokko zijn? Wij keken hiervoor ook niet naar Marokko op de Africa Cup en dat ophemelen van dit elftal begint genante vormen aan te nemen. Ze presteren nu 1 WK boven hun kunnen, hebben zowel tegen Spanje, als Portugal veel geluk gehad (moet je ook hebben in zo'n toernooi natuurlijk), maar doe nu niet net alsof Marokko het nieuwe beloofde voetballand is. Zeker niet aangezien ruim 80% van de selectie niet eens daar geboren is.

Let wel: neemt niets weg van de prestatie, want die is historisch en dit elftal ook echt gegund. Maar al die BN'ers, analisten, etc die dan net doen alsof ze dit elftal al jaren supporten...bah...heb er niets mee.

15 december 2022 om 09:20

Elk land heeft geluk dit toernooi niet alleen Marokko. Dus dat argument kan de prullenbak in. Marokko had in de wedstrijd tegen Spanje de betere kansen. En uiteindelijk gaat voetbal om winnen niet om balbezit.

En waarom maak je er een probleem van het niet geboren zijn? Zou je dat ook zeggen als de VS zo ver was gekomen aangezien ook daar een redelijk deel niet daar geboren is.

15 december 2022 om 15:57

Ze speelden 1 helft goed tegen Spanje. In de verlenging komen ze meermaals goed weg. Tegen Portugal hadden ze niets in te brengen. Dus dat argument kan de prullenbak in. Dat voetbal gaat om winnen, ben ik dan weer helemaal met je eens. Daarom ook mijn opmerking dat op de prestatie, en het historische perspectief hiervan, niets af te dwingen valt. Maar geluk...dat ontbeerde ze niet.

En ja: ik maak ook een probleem daarvan bij andere landen. Het is altijd lekker makkelijk om alleen naar Marokko te wijzen, maar bv. Dest bij de USA vind ik ook een raar iets. De KNVB moet hier echt veel beter mee omgaan. Zie nu Zyiech, Masroui en Amrabat bij Marokko. Die had ik heel graag in deze vorm bij NL gezien. Dat mag je de KNVB toch wel aanrekenen, daarom ook blij dat Koeman straks weer terug is. Die heeft daar oog voor.

15 december 2022 om 09:49

Maar het zijn wel ethnische Marokkanen. Ookal zijn ze er niet geboren. Meer dan de helft van NLse elftal is niet etnisch Nederlands.

15 december 2022 om 10:08

Als u zo gaat redeneren, dan kan 1/3 van de wereld uitkomen voor Mongolië

15 december 2022 om 10:19

Niet logisch wat je zegt.

Dat publiek bij Marokko geeft je ook verbrande auto’s , vernielde steden en leeggeroofde winkels.

15 december 2022 om 09:51

Ben je echt zo boos? Jaloers? Wat is het?

15 december 2022 om 10:41

Ajoh men kan het op één of ander manier niet hebben dat Marokko goede presentatie heeft geleverd. Telkens wordt er weer gerefereerd naar iets wat niet is gebeurd… maar goed Nederlanders zijn perfect, 8MILJOEN schade in Rome komt door de Finnen, he

Ik kan me voorstellen dat je als speler wel zsm de bal af wil pakken zodat ze stoppen met dat gefluit.

Het klopt, Marokko en hun fans heeft dit WK recht van spreken. Alleen voor mij was het een WK waar niet naartoe geleefd werd, bedrijven niet inzette op PR en fans gratis kaartjes kregen van Qatar om sfeer te brengen.

Dus ja feitelijk was de Marokkaanse sfeer beter, maar of ik er iets om geef haha, niet echt. Drama WK in een drama land. Daarnaast is het tegenwoordig gewoonweg te duur om af te reizen naar andere continenten en het is ook niet zo dat je in de winter op het museumplein wil gaan staan.

Wat een onzin dit zeg! Het Nederlandse publiek staat zeer zeker bekend om hun gastvrijheid en positieve steun aan de Nederlandse sportploegen. Niet alleen het publiek van de voetbalwedstrijden maar hockey, schaatsen en vele andere sporten worden al jaren aangemoedigd door massaal in oranje gestoken Nederlanders.

Dit is gewoon stemmingsmakerij van deze twee podcastgasten.

Hulde aan de prestatie van Marokko en hulde aan de supporters die hun ploeg ondersteunde door de tegenstanders hartstochtelijk uit te fluiten maar laten we wel even realistisch blijven en de Nederlandse fans niet weg zetten op deze manier.

Ach, alsof je met 90 minuten fluit ineens stukken anders gaat voetballen. Wij mogen dan niet het meeste geluid in het stadion maken maar Oranje supporters. staan voor genoeg gezelligheid en positiviteit rondom het stadion tijdens dergelijke toernooien. Zonder de boel in de fik te steken etc. dus ik weet wel wie ik als Burgemeester liever in mijn stad heb rondlopen, de supporter die in het stadion wat minder luidruchtig is en daar buitenom een groot feest houdt.

Marokko speelt goed en het publiek is fantastisch dan is ook niet zo moeilijk om lekker mee te lopen in de polonaise. Ben benieuwd als Ziyech weer een x een belangrijke penalty mist of ze hem dan ook zo blijven steunen



Qua gezelligheid en sfeer heeft het Oranje publiek een goede naam. En ik moet ook wel glimlachen als ik de Oranje mars zie voor een wedstrijd bij een EK of Wk.

Maar als supporters die daadwerkelijk achter hun team staan, ook als het tegenzit? Dan zijn de Oranje fans echt ruk.
Beste voorbeeld wat ik me kan herinneren is de kwartfinale op het EK van 2008 tegen Rusland. Rusland komt op 1-0 en de rest van de wedstrijd zie je Oranje 'supporters' totaal teerneergeslagen kijken.

En dat is haast altijd zo als Oranje het niet goed doet.

Het is zo'n groot verschil met club supporters in Nederland of fans van andere landen. Ik hoorde in een voetbal-podcast dat er een paar fans initiatief hebben genomen om dat te veranderen. Maar ik heb er een hard hoofd in.

Het is evenementen publiek. En dat is absoluut niet erg, het Oranje publiek heeft wereldwijd een goede naam. Maar je kunt ze nou niet bepaald een 12e man noemen.

Omdat Marokko nu een geweldige prestatie heeft geleverd, staat het eigen publiek er natuurlijk positief achter. Maar wanneer het zo zou presteren als Oranje, denk ik dat de situatie wel eventjes anders is. Nog los van het feit dat er amper enthousiasme in Nederland was om naar Qatar te reizen. Dus deze hype gaat ook wel weer over wanneer Oranje weer aanvallend voetbal met resultaten op de mat legt, en het toernooi in een normaal functionerend en bereikbaar land plaatsvindt. Dan is Nederland weer hip….

Bij elk toernooi wordt er overdreven over de geweldige fans. Dan zijn het de fans van Ijsland, dan die van Wales, nu die van Marokko. Over alles wordt tegenwoordig een sensationeel sausje gegoten. Maar ja, beter dan al dat doom-en-gloom dat je iedere dag om je oren krijgt. Alleen dat gefluit heeft me mateloos gestoord.

Dat 90 minuten fluiten geeft mij echt geen vleugels.

Snap sowieso dat gefluit nooit, het is zo verschrikkelijk irritant, niet alleen in het stadion maar ook op TV.

Die hoempapa band moet je niet meer toelaten bij Oranje. Die spelen keer op keer het publiek stil omdat zij willen bepalen wat er wordt gezongen en de rest denkt laat maar. Laatste originele van de Oranjefans was het schreeuwen van aanvalluh. Verder komt er weinig uit en hoor ik nog steeds hup Holland hup en dat klinkt niet erg opzwepend.

15 december 2022 om 14:37

De Teletoeters zijn dat toch? Ze waren een tijdje weg bij wedstrijden van Oranje. Maar nu zitten ze er weer bij kwalificatie wedstrijden.

Afgrijselijk idd. 100 keer 'het hondje van de slager' dat langskomt.

Ach wat een kleine moment opname. Het NLse publiek is inderdaad wat achteruit gegaan, maar ik hoor juist van buitenlanders altijd dat ze Oranje en de fans geweldig vinden tijdens de eindrondes. Vooral dit WK zijn er nauwelijks mensen afgereisd dus dat zal wel meetellen. 10x liever kaaskoppie, en tietenman dan dat rot gefluit.

Dit is eenmaal voetbal publiek hoort te schreeuwen en als ze dan fluiten wanneer de tegenstanders de bal hebben noem je het echte fans je wil dat jouw land verder komt en wint dus je doet koste wat t kost alles om je tegenstander uit de wedstrijd te halen dat veel Nederlanders hier niet tegen kunnen doe je geluid dan uit dit is voetbal denk wanneer Nederland zulke fans had dan zou niemand iets zeggen. Maar omdat het Marokkaanse publiek is mag het niet sorry maar dit doen ze al jaren niet alleen bij t Marokkaanse elftal maar genoeg andere fans die het zelfde doen ik zag zelfs niet Marokkanen in het stadion tegenstander uitfluiten en toevallig zaten er ook Nederlanders tussen die meededen.

Ik heb een paar wedstrijden gezien van Marokko en kan er niks in zien dat je als ploeg vleugels geeft. Krijg je vleugels als ze de tegenstander uitfluiten? Dit publiek deed me een beetje denken aan het publiek dat er zit als Badr Hari een wedstrijdje moet worstelen.
Ze hebben geen liedjes die ze zingne om de eigen ploeg te ondersteunen. Alleen uitfluiten. Daar word ik persoonlijk niet warm of koud van.. Turks voetbal, dat is pas ondersteunend!

Nederland heeft helaas ook geen echte supportersongs. Zoals men bij clubs wel heeft. Daar zou men iets aan moeten doen, dan komt de sfeer vanzelf. Komt nog bij dat oranje meestal vol gesteund wordt door oranjefans. Dat denigrerende van deze Marrokees hoeft dus niet.
Ik ben er juist trots op dat er op dit WK zo weinig oranje supporters waren. Boycotten die boel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren