Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cardiff moet laatste 11 miljoen overmaken aan Nantes voor transfer van Sala

Laatste update:

Cardiff City moet ook de laatste elf miljoen euro, exclusief rente, betalen aan FC Nantes voor de transfer van Emiliano Sala. Dat heeft de FIFA vrijdag besloten. De spits overleed in januari 2019 op tragische wijze in een vliegtuigongeluk tijdens zijn reis van Frankrijk naar Wales. Daarna belandden Cardiff en Nantes in een pijnlijk juridisch conflict over de transfersom.

Het ongeluk gebeurde twee dagen nadat de clubs een akkoord bereikten over een transfer, waarmee zeventien miljoen euro was gemoeid. Het privévliegtuigje waarmee Sala naar de overkant van Het Kanaal werd vervoerd kreeg onderweg problemen en stortte in zee. Enkele dagen later werden er resten van Sala teruggevonden, waarmee zijn dood kon worden geverifieerd. Ook de piloot van het vliegtuig kwam om het leven.

Nadien belandden Cardiff en Nantes in een strijd over de financiële afwikkeling van het drama. De clubs wisten onderling niet tot een overeenkomst te komen, waarna Nantes in 2019 naar de FIFA stapte. De wereldvoetbalbond bepaalde dat Cardiff zes miljoen euro van het afgesproken transferbedrag moest betalen. De Britten gingen in hoger beroep bij het CAS, maar verloren de zaak.

Cardiff maakte vervolgens geen cent over naar Frankrijk, wat ervoor zorgde dat de club een transferverbod van de FIFA en EFL kreeg. Begin dit jaar betaalde Cardiff om en nabij de acht miljoen euro aan Nantes om aan de achterstallige betalingen en rente te voldoen. Daardoor werd ook direct het transferverbod opgeheven. Nu heeft de FIFA dus besloten dat de club uit de Championship ook de overige elf miljoen euro moet betalen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een trieste zaak met alleen maar verliezers. Ken verder die situatie niet helemaal ( wel erover gelezen destijds ) maar het zou Nantes wel sieren om een deel van de opbrengsten over te maken naar de familie van Sala

1 juli 2023 om 14:12

Waarom zou Nantes dat moeten doen? Als een werknemer komt te overlijden wordt doorgaans nog 1 bruto maandsalaris betaald aan de nabestaanden. Ze zijn verder tot niets verplicht.

1 juli 2023 om 14:15

Ik zeg ook nergens dat ze dat verplicht zijn maar dat het ze zou sieren.. Is toch miljoenen euros die gaan echt niet failliet als ze een serieuze donatie doen aan de nabestaanden neem ik aan. Niet alles hoeft zo zwart-wit te zijn.

1 juli 2023 om 14:18

Lekker sympathieke wereld krijgen we, als we ons beperken tot wat juridisch wel of niet verplicht is.

1 juli 2023 om 14:22

Tja, het is toevallig een ex-speler van Nantes die bij een tragisch vliegongeluk om het leven komt. De transfer staat daar los van en het transferbedrag ook. Het zou sympathiek zijn hoor, maar ik zie de logica er achter niet zo heel erg.

Ook ga ik er vanuit dat iemand met de middelen van Sala een financieel adviseur heeft en hij ook een levensverzekering heeft afgesloten. Dan laat je de nabestaanden al een heel mooi bedrag na. Daarnaast was hij profvoetballer en verdiende hij al een flinke duit.

1 juli 2023 om 14:26

Je kunt soms beter niets geven dan wat geven, als je niets geeft praat vrijwel niemand hierover, als ze (laat ik zeggen) 500.000 euro overmaken is dat een garantie tot discussie of het wel genoeg is. Zie het regelmatig bij een ramp, als dan een voetballer een maandsalaris stort krijg je volop commentaar, waarvan meestal de strekking is hij kan het makkelijk missen, jammer dat het zo weinig is, doet het alleen voor de pers etc. Geeft hij niets is er geen haan die er naar kraait

1 juli 2023 om 14:19

Waarom zouden ze dat moeten doen? De familie van Sala heeft verder niet veel met de transfersom te maken...

De eigenaar van Cardiff is tuig van de richel. Die moet zich de ogen uit zn kop schamen hoe hij met deze situatie is omgegaan.

Hij heeft de schuld neergelegd bij Willie Mckay, die bij de onderhandelingen betrokken was en het vliegtuig geregeld heeft. Het contract was echter al getekend en het boeken van dat vliegtuig had niks met de contractuele afspraken te maken.

Maar het wordt erger: Vincent Tan (eigenaar cardiff) wil Nantes aansprakelijk stellen voor het degraderen van Cardiff. Hij redeneert als volgt: Als Sala die zeer getalenteerd was voor Cardiff had gespeeld, dan had hij goals gemaakt die Cardiff behoeden van degradatie. De gemiste inkomsten als gevolg van degradatie wil Tan bij Nantes leggen.

Alsof Nantes verantwoordelijk is voor de dood van Sala. Die Tan is echt een smerige hond.

1 juli 2023 om 15:30

Mijn werkgever gaat ook geen geld geven aan mijn familie als ik kom te overlijden tijdens het reizen. Heeft niks met sieren te maken. Die dingen staan los van elkaar

1 juli 2023 om 16:20

Volgens mij heeft Cardiff hier zich van z’n slechtste kant laten zien, getuige ook deze uitspraak van de FIFA. De grootste verliezer is Sala en z’n familie. Maar in dit zakelijk geschil heb je maar 1 boef en dat is Cardiff.

Mooi, Cardiff was toch wel heel erg fout bezig in dit dossier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren