Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boscagli: ‘Ga er alles aan doen om het Franse shirt ooit weer te mogen dragen’

Laatste update:

Olivier Boscagli is anders naar het leven gaan kijken na de zware kruisbandblessure die hem bijna een jaar aan de kant hield. De centrumverdediger maakte tijdens zijn revalidatie dingen mee die hem deden beseffen dat hij zich gelukkig mag prijzen als profvoetballer.

"Ik was nooit bang voor een blessure, maar alles werd zwart voor m'n ogen na het horen van het nieuws. Ik was echt van slag", verklapt Boscagli in een uitgebreid interview met de NOS. "De eerste weken van mijn herstel waren een ramp, omdat ik alleen maar op de bank mocht liggen."

De zware blessure had grote impact op de thuissituatie van de Franse verdediger. "Mijn zoon was toen pas acht maanden, maar ik kon helemaal niet voor hem zorgen. Geen luiers verschonen of hem te eten geven, helemaal niets!"

Boscagli kreeg van PSV toestemming om het eerste deel van de herstelperiode af te werken in een revalidatiecentrum aan de Franse Côte d'Azur. Het was een zeer indrukwekkende ervaring. "Ik zat op een kamer met mensen, van wie een aantal geen benen en armen meer had. Ze werkten keihard om met behulp van protheses hun kwaliteit van leven beter te maken. Maar wat mij vooral opviel: ze waren vrolijk en gelukkig."

Het deed Boscagli beseffen dat hij als voetballer eigenlijk niet mag klagen. "Ik kon weleens klagen, omdat ik een paar maanden niet kon voetballen, maar zij konden nooit meer op een natuurlijke manier lopen of met hun handen iets voelen. Wie ben ik dan om over een knie te klagen, die binnen enkele maanden hersteld is?"

Boscagli maakte in februari van dit jaar zijn rentree en speelt sindsdien pijnvrij. "Ik ken mijn lichaam nu veel beter. Ik sta continu in contact met de fysio om het gevaar van overbelasting tegen te gaan. Angst voor kunstgras? Nee, dat niet", aldus de mandekker, die wel voorzichtig doet op die ondergrond.

Frankrijk
De PSV'er durft nu hij weer fit is te dromen. Debuteren in de Franse ploeg blijft zijn ultieme doel. "Ik heb sinds Onder 17 altijd deel uitgemaakt van de Franse selectie, alleen die laatste stap ontbreekt nog. Het is een doel voor mij om ooit weer samen met jongens als Dembélé in het blauwe shirt te spelen."

Of Boscagli ook echt in beeld is bij bondscoach Didier Deschamps, weet hij niet. "Ik heb geen idee hoe ver of hoe dicht ik bij een eventuele selectie zit. Ik ga er alles aan doen om het Franse shirt ooit weer te mogen dragen, want er bestaat geen beter gevoel", aldus de ambitieuze verdediger van de koploper.

Vind jij Olivier Boscagli goed genoeg voor Frankrijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verlengen deze geweldenaar. Is dit seizoen bijna op geen foutje te betrappen en mede ook verantwoordelijk voor het goede voetballende spel dat we op de mat kunnen leggen. Hij is zo balvast en niet onder druk te zetten.

21 december 2023 om 09:19

Mwah, tegen Sevilla en Arsenal stond ie te schutteren. Is prima voor de ED, gezien de gigantische daling van het niveau hier. Denk niet dat hij ooit in aanmerking komt voor Le Bleu.

21 december 2023 om 09:45

@oenieboy Ik denk dat de samenwerking met Ramalho hier ook een groot aandeel in heeft, als je een type Alex binnen weet te halen en deze naast Boscagli zet heb je toch een zeer sterke defensie in mijn ogen.

21 december 2023 om 09:47

@rombomcu Boscagli lijkt echt perfect te passen bij het spel van Bosz inderdaad, ik kan er enorm van genieten maar het is soms ook wel billenknijpen achterin haha. Ik krijg soms het idee dat Boscagli het ook enorm naar zijn zin heeft bij PSV en het helemaal niet erg zou vinden om nog een tijdje bij ons te spelen.

21 december 2023 om 15:46

Hij is een beetje de Daley Blind van PSV. Voetballend sterk, verdedigend niet optimaal maar met een sterke verdediger nast hem hun je goed opbouwen en domineren.

Prima verdediger, maar met die concurrentie daar lijkt me dit lastig. Ieder jaar komen er weer meer sterke cv’s bij in Frankrijk. Feit is dat ze over het algemeen sterk kunnen verdedigen en boscagli is juist weer voetballend sterker waar we in nederland juist van houden. Puike speler voor psv!

21 december 2023 om 08:51

Als je bedenkt dat iemand als Laporte in zijn City tijd nooit werd opgeroepen en toen maar voor Spanje koos. Volgens mij hebben ze in Frankrijk wel 10 verdedigers die bij grotere clubs spelen als Boscagli. Ik denk dat de enige manier dat hij in beeld kan komen is gaan spelen bij een Franse subtopper als Monaco/Marseille en daar extreem goed te presteren. Desondanks voor Eredivisie begrippen een hele goede verdediger

21 december 2023 om 08:58

Zelfs dan niet, denk ik.
Bijna alle Cv's bij Frankrijk zijn ook fysieke monsters. Kijk naar een Upamecano, Konaté, Salibabijvoorbeeld.

Alleen ene L.hernandez die er wel eens speelt, is fysiek misschien wat minder ''imposant''. Maar ook dat vind ik een kolos t.o.v. Boscagli (fysiek gezien).

21 december 2023 om 12:09

Zolang Frankrijk met deze bondscoach speelt zal het lastig worden. Die kiest liever voor een groep houthakkers achterin die geen bal fatsoenlijk kunnen raken, maar wel een defensie dichtspijkeren. En dan moet voorin een bevlieging van Mbappe het verschil maken. Erg jammer, want daardoor zijn wedstrijden van Frankrijk, ondanks de aanwezigheid van zoveel goede en mooie spelers, vaak het aanzien nauwelijks waard.

21 december 2023 om 12:58

"een groep houthakkers achterin die geen bal fatsoenlijk kunnen raken", hahah wat? Frankrijk speelt met jongens als Upamecano, Konate, Saliba of Hernandez achterin. Die voldoen echt niet aan bovengenoemd criterium hoor...

21 december 2023 om 18:07

@glennn, L. Hernandez speelt ook nog eens meestal als back bij Frankrijk.

Verder zijn er echt meer dan 20 spelers bij grotere clubs dan Boscagli die ook al 26 jaar is.

Kimpembe, Upa, Konate, Disasi, Kounde, Saliba, Badiashile, Fofana, Pavard, L. Hernandez bij de topclubs.

Dan heb je nog de categorie talenten net eronder bij clubs als Leipzig die daar basisspeler zijn. Samakan, Lukeba, Yoro (iets lager bij Lille maar pas 18 en basisspeler. Daarnaast nog een hoop spelers die ergens in de middenmoot PL spelen.

De enige kans om in beeld te raken is als Frankrijk weer een bondscoach aanstelt die naar sterrenbeelden kijkt

“Of Boscagli ook echt in beeld is bij bondscoach Didier Deschamps, weet hij niet.”

Nou ik denk het niet Olivier, maar je mag best dromen m’n jong

21 december 2023 om 09:50

Hij zal vast op een lijstje staan ergens, maar zeker niet bij de eerste 10 opties. Hij staat bovenaan, speelde goed in de CL, is door naar de volgende ronde. Tuurlijk staat hij dan wel in de picture. Zijn concurrenten (als je al echt van concurrenten kan spreken) spelen wel allemaal bij topclubs, daarom zal hij niet bij de eerste 10 opties zitten. Alleen als er echt een x sprake is van een ware blessuregolf of als er ineens een vervelend virus in de selectie zit, zal hij kans maken. Ik gun het hem wel van harte, geweldige speler.

21 december 2023 om 10:38

Dat Je denkt dat hij zelf na een zware blessure golf een kans maakt is lachwekkend. Die Franse hebben zoveel top cvs dat hij nooit een kans zal maken . Omdat hij in de eredivisie speelt en ze hebben nog 20 Franse cvs ofs .

21 december 2023 om 11:51

Klein gokje. Maar met een zware blessuregolf zal ruben denk ik bedoelen dat meer dan de helft van alle Cv's geblesseerd of ziek is...

21 december 2023 om 14:30

Ach kom, een man mag dromen. Paar maanden terug lachte iedereen hier ook Teze uit toen hij hoopte weer bij Oranje in beeld te komen en voilà, opeens viel er een sloot verdedigers weg en stond hij er zowaar in.

21 december 2023 om 15:14

@Yelle, Bij een Nederlandse topclub spelen en in beeld komen bij het Nederlands elftal is ook veel logischer dan bij een Nederlandse topclub spelen en in beeld komen bij het Franse elftal.

Tsja, dromen mag altijd natuurlijk en is ook gezond, aangezien hij het uitstekend doet.
Maar als er één team is waar ik Boscagli niet in de basis/de selectie zie komen, is dat wel Frankrijk.

Misschien bij Nederland ook nog niet, maar zo wat alle andere landen denk ik dat Boscagli wel eens bij de eerste 23 namen zou kunnen komen.

Frankrijk heeft zoveel Cv's met Disasi, Badiaschile, Fofana, L.hernandez, Kimpembe (mits fit, dit jaar niks), Todibo, Saliba, Pavard (die er kan spelen), Koundé (die er kan spelen), Lukeba, Simakan, Konaté, Upamecano bijvoorbeeld.
En ik zal er vast nog wel een paar vergeten.

En bij Nederland zou je ook al Botman, Aké en een Vd Ven voor hem hebben als linkspoten.

Maar bij voldoende landen zou hij gemakkelijk (misschien tikkel overdreven) bij de eerste 23 horen.

21 december 2023 om 09:12

Is zo’n Todibo nou echt beter dan Boscagli? Die badiaschile vind ik ook eigenlijk niet voldoen. Ik denk dat Boscagli met de blessuregevoeligheid van aantal spelers best kans kan maken hoor.

21 december 2023 om 09:41

Badiaschile is vooral geblesseerd geweest. Vind ik een betere speler dan Disasi bijvoorbeeld en ook beter dan Boscagli hoor. Fysiek een monster, maar kan ook nog wat met een bal en best nog snel...

Todibo is ook gewoon beter hoor. Doet het uitstekend in Frankrijk, heeft al bij een topclub gezeten en daarnaast is hij ook nog eens een speler die momenteel aan grotere clubs gelinkt wordt.
Daarnaast zit hij ook met enige regelmaat al bij de selectie.

Al met al: ik denk dat Todibo, momenteel, nog altijd wel een stapje hoger is dan Boscagli hoor.

Het lijkt schier onmogelijk maar als je als Frankrijk zijnde speelt tegen de echte dreumissen van de wereld kun je beter Boscagli achterin hebben dan Konate of weet ik veel wie, net als dat wij dan beter Daley Blind kunnen laten spelen in plaats van De Ligt.

21 december 2023 om 18:11

Dat doet Frankrijk niet. Deschamps houdt sws niet van rouleren en ook niet van zwakke slappe spelers. Met Griezzman staat er slechts een speler die het niet van zijn fysiek moet hebben en die staat voorin

Hele goede en complete verdediger, goed om die ambitie ook uit te spreken. Alleen zit bijv een Saliba zelfs doodleuk op de bank bij Frankrijk, werkelijk bizar hoe groot hun vijver is waar ze uit kunnen vissen.

Ik zou het hem van harte gunnen. Denk dat hij voor een rol bij het nationale elftal wel een stap omhoog moet zetten naar clubs van het niveau Atletico, Dortmund of Tottenham maar hij heeft wel potentie. Als Frankrijk tegen kleinere landen speelt en heel aanvallend wilt spelen kun je de opbouwende kwaliteiten van Boscagli prima gebruiken maar fysiek komt hij wel wat tekort als ik zie wat er normaal in de basis staat bij Frankrijk.

Eigenlijk jammer voor hem dat hij een fransman is.
Er lopen daar zo verschrikkelijk veel verdedigers rond.

Denk dat er veel landen wel baat zouden hebben met een voetballende Cv.

Voor PSV hoop ik dat hij blijft, maar mocht hij nog een keer in het Franse shirt willen spelen zal hij toch minstens een jaar goed moeten presteren bij een topclub ben ik bang.

Shirt kun je gewoon online kopen hoor!!

Dromen mag zeker! Pascal Gros van Brighton maakte pas net z’n debuut als 31-jarige dus je weet maar nooit. Vooral als je ooit een rietje wat blessures hebt kan het misschien ooit, maar realistisch is het niet hè. Ik vind t eeen prima verdediger, aan de bal misschien wel de beste. Toch niet het idee dat die veel is gegroeid ge laatste jaren, het zal wel fijn zijn onder bosz spelen dat past bij zijn spel goed want hij heeft een hele goede inspeel pass en raakt niet in paniek onder druk zoals Ramalho bijvoorbeeld.

21 december 2023 om 10:49

Hij is juist enorm gegroeid.
Zeker als je kijkt hoelang hij eruit heeft gelegen met een zware blessure.
De meeste spelers komen dan niet meer op niveau (in ieder geval niet zo snel).

Hij is dit seizoen op geen enkel foutje te betrappen en is de echte leider en organisator achterin.

Alleen hij zal waarschijnlijk niet voor Frankrijk in actie gaan komen.

Niet zo moeilijk doen, gewoon via Voetbalshop bestellen.

Zo goed is die jongen natuurlijk niet. Ook geen schande want Frankrijk heeft nogal veel concurrentie, maar in de CL vind ik niet dat ie bijzonder veel indruk heeft gemaakt en daar zal Deschamps meer naar kijken dan de Eredivisie waar hij wel echt ontzettend goed is dit jaar.

21 december 2023 om 11:50

Doet het in de CL ook gewoon prima..

21 december 2023 om 11:58

Maar toch niet fantastisch? PSV is door, maar om nou te zeggen dat ze enorm veel indruk maken, dat valt mee. Hij heeft gewoon pech dat ie Frans is, want wat daar loopt is veel beter.

21 december 2023 om 12:29

Tja, wat is fantastisch?
Staat prima zn mannetje dit seizoen en is een meer dan uitstekende opbouwende CV, zeker voor PSV begrippen.

Wat je als laatste zegt ben ik het mee eens, dat zei ik ook al een paar posts hierboven.

Voor de ED een hele goede verdediger dit seizoen. Maar was hij de vorige 4 seizoenen ook zo stabiel? Kan mij niet herinneren dat men zo positief was als dit seizoen. Volgens Perez is hij beter dan Hancko, want Slot maakt spelers 20% beter dan dat ze zijn. Is dat echt zo?

21 december 2023 om 11:49

Alleen z'n eerste seizoen was niet denderend.

Na dat eerste jaar kwam steeds meer naar voren dat hij juist goed was als opbouwende CV en heeft bij ook een tijdje als 6 gespeeld (was wel uit nood).

Nu is hij, hoe vreemd ook, sterker teruggekomen van een zware blessure.

Op dit moment gewoon een van de betere (voor sommige misschien zelfs de beste) Cv's in nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren