Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund wint na spektakelstuk met 6 goals en staat in halve finale CL

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zich dinsdagavond ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de halve finale van de Champions League. In Spanje verloor de ploeg van trainer Edin Terzic met 2-1, maar dankzij een uitmuntend optreden op Signal Iduna Park won Dortmund met 4-2. Ian Maatsen kreeg een basisplek en was een van de doelpuntenmakers. Donyell Malen was geblesseerd en kwam niet in actie. In de halve eindstrijd is Paris Saint-Germain de tegenstander.

Borussia Dortmund zocht vanaf de eerste speelminuut de aanval. Het gedreven aanvalsspel leverde in de derde minuut direct een grote kans op voor Marcel Sabitzer, die van dichtbij verzuimde af te ronden. Aan de overzijde kon Álvaro Morata overigens de score openen, al ontbrak het ook bij hem aan scherpte in de afronding.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na mislukte poginkjes van Füllkrug en Julian Brandt in het eerste kwartier vond Dortmund in de 34ste speelminuut wél de openingstreffer. Doelman Jan Oblak leek een schot van Brandt op juiste wijze te verwerken, maar hij sloeg de bal vervolgens in eigen doel: 1-0.

Vijf minuten later was Maatsen aan zet. Na een pass van Sabitzer sneed de Nederlander door de Madrileense defensie, waarna hij met een harde schuiver de rechterbenedenhoek vond: 2-0. Het was zijn eerste Champions League-treffer ooit. Enkele minuten na rust zette Atlético de remontada in.

De 2-1 viel in de 48ste minuut, toen Mats Hummels de bal op onfortuinlijke wijze in eigen doel werkte. Na enkele waarschuwingsschoten en ruim een uur spelen vond de ploeg van Simeone de gelijkmaker. Na een carambole voor het doel van Gregor Kobel kwam de bal voor de voeten van Ángel Correa, die hard binnenschoot: 2-2.

Dortmund rechtte de rug razendsnel, want binnen tien minuten na de gelijkmaker werd de voordelige marge van twee treffers al hersteld. Op aangeven van Sabitzer maakte Niclas Füllkrug met een kopbal in de rechterhoek de 3-2, waarna Sabitzer zelf voor de 4-2 zorgde. De middenvelder schoot na een afvallende bal hard raak in de rechterbenedenhoek.

In het restant van de wedstrijd gingen beide teams nog op zoek naar een nieuwe treffer. Zowel Füllkrug als Sabitzer kwam dicht bij de 5-2, maar het ontbrak het duo aan fortuin in de afronding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbal, wat verwen je ons weer vanavond! Over 6 wedstrijden al 29 goals gescoord, en dan morgen nog de twee spektakelstukken! Welterusten allen, na deze fijne voetbalavond.

16 april 2024 om 22:59

Amen

16 april 2024 om 23:03

Wat een heerlijk avondje was het weer inderdaad. Een paar jaar geleden leek het erop dat de knock-out wedstrijden in Europa saaier en saaier werden... nou niets is minder waar gebleken. Genieten!

Welterusten ook voor jou Tom!

16 april 2024 om 23:48

Nog nooit zoveel onzin gelezen. Het heeft er nooit naar uitgezien dat de knock-out fases van de Europese voetbaltoernooien saaier zouden worden. De poulefases zijn een straf om te kijken. Bij knock-out fases wordt het leuk en spannend. Dan zijn de kleinere clubs, zoals onze Nederlandse clubs, al uitgeschakeld en blijft alleen het neusje van de zalm over.

17 april 2024 om 00:00

Het gemiddelde aantal doelpunten lag in het midden van de jaren '10 toch echt een stuk lager dan nu. Maar ja, ieder zijn eigen mening en perspectief natuurlijk!

17 april 2024 om 00:41

Sinds uit doelpunten niet meer dubbel tellen is de k.o fase 100x leuker.. leek echt steeds saaier te worden met die dubbel tellende uit doelpunten

17 april 2024 om 02:41

TottiStyle als jij nog nooit zoveel onzin hebt gelezen moet je even in je eigen reacties duiken. Ik kreeg tot een aantal jaar geleden trouwens ook de indruk dat de CL steeds saaier en voorspelbaarder werd na de knock-out. Heb regelmatig weggezapt tijdens de latere fases van het toernooi. CL was toen alleen leuk als er nog wat verrassends gebeurde, niet echt spannend of spectaculair meer in de knock-out vaak.

16 april 2024 om 23:04

Als dit garantie zou zijn, zou ik zelfs voorstander zijn van de Super League! Eén van de beste CL KO fases in jaren! (Nu moet Bayern-Arsenal het niet gaan verpesten met een 0-0 haha)

16 april 2024 om 23:10

Gelukkig gaan ze verlengen bij een 0-0 dus dan kan het nog spannender worden!

16 april 2024 om 23:17

Als er maar penalty’s komen daarna! Als neutrale toeschouwer hou ik van penalty’s, super spannend altijd

Knap hoor. Niet verwacht dat Dortmund dit nog om ging draaien tegen een Atletico wat normaal weinig goals tegen krijgt.

16 april 2024 om 23:01

Maar Atletico echt heel zwak in uitwedstrijden dit seizoen. Dus in dat opzicht niet heel verrassend.

17 april 2024 om 09:30

atletico is redelijk overrated, blijft wel lekker voor Dortmund dat ze door zijn. Maar met alle respect, een Feyenoord had ook gewoon twee keer kunnen winnen!

Sabitzer en Brandt hallo zeg. Dat is een aardig duo om achter je spits te hebben rondlopen. Wat een wedstrijd weer.

Ontzettend knap. Dortmund is in de CL toch vaak weer een andere ploeg dan in de Bundesliga. Ik geef ze wel redelijk weinig kans in de halve finale.

16 april 2024 om 23:02

Ik zie je juist gewoon een prima kans maken. Ze waren eerste geworden in een extreem lastige poule met o.a. PSG, waar ze weer tegen moeten. Ze hebben tevens enorm veel veerkracht getoond deze pot tegen Atletico. Thuis zijn ze enorm goed. Als je de halve finale haalt moet je simpelweg niemand onderschatten.

16 april 2024 om 23:14

Dortmund in de CL is gewoon enorm goed. Wel heel gek, want ik vond ze uit bij PSV echt een slechte ploeg waar ze hadden moeten verliezen.

17 april 2024 om 07:16

Als je Paris vandaag zag spelen dan hebben ze op het juiste moment een schwung te pakken. Die kegelen Dortmund eruit hoor.

16 april 2024 om 23:02

Behalve als ze tegen Bayern gaan mochten die doorgaan.

17 april 2024 om 09:32

Zoals 2 weken geleden

Maatsen lijkt mij wel een zekerheidje voor het komende EK. Hopelijk heeft Koeman meegekeken vandaag, want ik zou hem altijd boven Blind of Aké zetten op LA/LVV (Aké uiteraard LCV).

16 april 2024 om 23:09

Niet alles wat Maatsen nu doet is geweldig… maar bij vlagen zie je de klasse! Snel, technisch prima, maakt de combinaties en gaat 90 minuten lang als een sneltrein. Verdedigend kan het beter. Maar met deze leeftijd al vaste waarde bij Dortmund… die moet je meenemen naar het EK; want samen met Hartman de komende 10 jaar onze linksback (en hoe goed Hartman ook is; als je wekelijks bij Dortmund speelt dan heb je wat mij betreft een streepje voor)! Ben bang dat we weer op blind krijgen overigens en dat kán echt niet meer!

16 april 2024 om 23:11

Helaas is Hartman zwaar geblesseerd geraakt anders was hij denk ik onze 1e linksback geworden, maar ik ben het volledig met je eens!

17 april 2024 om 07:01

Hij is geen 10 jaar geblesseerd...

16 april 2024 om 23:10

Jij denkt dat Koeman nu nog CL kijkt? Die stopt met kijken zodra de laatste Nederlandse ploeg is uitgeschakeld.

16 april 2024 om 23:33

Koeman kiest voor Blind op de linkerflank. Dat staat in beton gegoten.

17 april 2024 om 00:18

Naja sinds Hartman een blessure heeft is ie dat noodgedwongen inderdaad,maar de vorige wedstrijd was ie echt waardeloos

17 april 2024 om 02:54

Hartman en Malacia zijn allebei zwaar geblesseerd, dus Maatsen zal wel mee gaan naar het EK.

17 april 2024 om 09:31

Koeman zal wel in SA hebben gezeten, voor zijn broski Wijnaldum. Dus zou niet teveel hopen.

Neemt niet weg dat hij mee moet, zeker nu Hartman geblesseerd is.

PSV heeft zich zo erg tekort gedaan tegen Dortmund. Zo typisch. Dit Atletico was dit jaar gewoon te pakken. Ook Feyenoord heeft dat laten zien in Madrid. Wel leuk voor Dortmund!

16 april 2024 om 22:59

Hoezo over twee wedstrijden was Dortmund de verdiende winnaar tegen psv.

16 april 2024 om 23:00

Och krijgen we dat weer straks wint Dortmund van PSG en dan had daar eigenlijk PSV moeten staan, een ploeg die met heel veel moeite al door ging in een matige poule.

16 april 2024 om 23:02

Beetje overdreven als je als PSV nauwelijks kan winnen van Sevilla en een beetje geluk nodig hebt en ook tegen ploegen als Lens moeite hebt. Dit zeg ik als PSV fan.

16 april 2024 om 23:06

Laat ik je even uit je dromen helpen; PSV zal nooit in deze fase van de CL winnen van Atletico, in welke staat dan ook. Nederlandse teams hebben er niks te zoeken

Toch beter dan verwacht dat Dortmund. Maar geef ze alsnog weinig kans in de halve finale.

16 april 2024 om 22:59

Zoals elke ronde zeker? Staan niet voor niks in de halve finale. Nou viel Atletico mij ook wel vies tegen zeg.

16 april 2024 om 23:09

Ook wel mazzel gehad hè, eerlijk is eerlijk, kijk alleen al in de groepsfase. Uiteindelijk wel halve finale, knappe prestatie.

16 april 2024 om 23:12

Groepsfase 2x gewonnen van Newcastle, tegen Milan 4 punten en tegen PSG thuis een gelijkspel. Of vind je dat ze met mazzel groepswinnaar zijn geworden, wie had het meer verdiend dan? PSG die met 4-1 verloor bij Newcastle of Newcastle dat 1 punt pakte tegen Dortmund en Milan? Schei toch uit man.

Wat hou ik toch van de champions league! Stelt de wereld vandaag weer niet teleur verheug me nu al op morgen! Knappe prestatie van dortmund en psg vanavond!

Geweldig dacht even dat ze gingen choken, maar sterke comeback. Continue worden ze onderschat, zouden 4de worden in de poule des doods, uitgeschakeld worden door PSV en later door Atletico door alle zogenaamde kenners maar staan gewoon volledig verdiend in de halve finale van de CL. En dat als nr 5 van de Bundesliga. Tegen PSG is er best wel wat mogelijk. Hopelijk dezelfde finale als in 2013. Bandt en Sabitzer waren echt geweldig vandaag en Matsie blijft een legende.

16 april 2024 om 23:43

Overdrijven is ook in Duitsland een vak. Dortmund in goede doen wint normaal gesproken van Psv, maar omdat ze zeer matig speelde in die periode waren er zeker kansen voor Psv. En gezien het wedstrijdbeeld toen was het ook mogelijk om door Psv naar huis te worden gestuurd. Meer was het ook niet. Verder is het zeker verdient, anders sta je daar niet. Een CL campagne loop je nooit fluitend doorheen, dus petje af voor Dortmund.

16 april 2024 om 23:01

Wellicht omdat het de poule des doods was? Milan en Newcastle is wel wat andere koek dan Antwerp en Porto of Rode Ster met Young Boys.

Zonde voor Atletico zou werelds zijn geweest, maarja het seizoen is alles behalve top.
Echter geldt dit ook voor Dortmund, wens ze succes in de halve finale.

Sabitzer en Brandt hebben een wereld wedstrijd gespeeld zeg

Die Sabitzer heefteen lekker schot in huis.

Prachtig. Ik denk dat iedere voetballiefhebber wel ergens een zwak heeft voor Dortmund. Als ze de terugronde mogen afwerken in eigen huis dan is alles mogelijk, en dit PSG is verre van indrukwekkend.

Best betaalde trainer van de wereld die wederom weer het seizoen gaat eindigen zonder prijzen. Ach, als er maar een keertje gewonnen wordt van Real Madrid, dan is het seizoen lekker geslaagd.

Alleen Ancelotti maakt van dit Atletico een elite team van. Ik ga het nooit snappen waarom wij iedere keer ontiegelijk veel moeite met ze hebben, maar goed. Altijd lekker om Simeone af te zien gaan.

17 april 2024 om 00:11

De wedstrijden tegen Real zijn ieder jaar weer het belangrijkst voor Atletico. De rest doet er echt niet toe lijkt het vaak.

16 april 2024 om 23:33

Laten we elk toernooi overslaan en meteen de 2 favorieten in de finale gooien. Beide ploegen staan er volledig terecht.

17 april 2024 om 08:59

Paris Saint Germain hoort zeer zeker wel bij de beste 10 ploegen van Europa. Staan ook niet voor niets 4e op de UEFA Club Ranking. Borussia zal wel net buiten de top-10 vallen inderdaad, maar als die na Atetico ook nog PSG uit zouden schakelen, na eerder groepswinnaar te worden in de sterkste poule van het toernooi, waarom zouden ze dan de finale niet verdienen? Gewoon onzin wat je zegt.

17 april 2024 om 10:08

Geen idee wat de top-10 is momenteel: ik denk iets van top-3 Engeland, top-2 Spanje, top-2 Duitsland, PSG en Inter. Dan heb je nog ploegen als Dortmund, Atletico, Milan, Leipzig, Man United etc. Al kan je over Barca ook twisten of ze erin horen trouwens.

17 april 2024 om 00:19

Oh? Wie dan wel volgens jou? Ben benieuwd naar je reactie.

Mooi voor Dortmund. Alhoewel ik denk dat zij het niet gaan redden tegen PSG zou een stunt wel leuk zijn. Ik zal het grappig vinden als Bayern en Dortmund weer in de finale staan op Wembley. Ik kan me in 2013 een Engelsman herinneren die zei: ''no matter what the outcome will be, a German will lose regardless''.

Wat een pot. Sabitzer wereldpartij hoho. Geweldige sfeer in het stadion, heerlijke avond gehad. In een halve finale is alles mogelijk. Toch jammer dat we eerst thuis spelen, dat verkleint onze kans.

Maatsen mee naar het EK! We hebben op links helemaal geen goede wingbacks anders. Aké voor de defensieve zekerheid en Maatsen voor aanvallende impulsen wanneer nodig. Koeman meegekeken mag ik hopen?

Mooi dat het pure voetbal steeds meer begint te winnen, de tijden dat verdedigende teams de overhand hadden begint wel steeds verder af te nemen.

Ik ben daarnaast wel bang dat de knock-out fase spannender en leuker gaat zijn dan de uiteindelijke finale. De teams aan deze kant van het schema zijn kwalitatief echt stukken minder dan aan de andere kant, en krijg je eigenlijk hetzelfde als vorig jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren