Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bom barst in België: opmerkelijk moment in wedstrijd leidt tot pijnlijk ontslag

Laatste update:

Westerlo heeft trainer Rik De Mil per direct op straat gezet, zo maakt de club dinsdag bekend. Aanleiding is de salonremise van afgelopen weekend tegen KRC Genk. Beide ploegen speelden met 1-1 gelijk, waarmee Genk zich plaatste voor de kampioenspoule.

Het was een vreemd gezicht afgelopen zondag. Met nog een paar minuten te gaan bij Westerlo - Genk besloten alle spelers op het veld dat het mooi was geweest. Plots werd er geen inspanning meer geleverd om tot een overwinning te komen.

Genk wist op voorhand dat het voldoende had aan een punt om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. De ploeg van trainer Wouter Vrancken kwam twintig minuten voor tijd met tien man te staan, maar wist de 1-0 die volgde wel snel recht te zetten.

Het 1-1 gelijkspel was voldoende voor de zesde plek op de ranglijst, wat Westerlo en Genk ertoe deed besluiten om de bal achterin rond te spelen in de slotminuten. Hein Vanhaezebrouck, die door de salonremise de kampioenspoule misliep met KAA Gent, wist niet wat hij zag.

"Ik zou dat als trainer niet kunnen. Ik loop al heel lang mee in de voetballerij, maar zoiets heb ik nog nooit gedaan. Als je met een man meer speelt en zeker bent dat je niet degradeert, zou ik dat niet toelaten van mijn spelers."

"Ik vind het ook een schande voor het eigen publiek. Ik had niet verwacht dat ik dit nog zou zien in België. We hebben het vroeger weleens gezien, bij Duitsland - Oostenrijk (WK 1982, red.), maar dit had ik niet verwacht. Zoiets draag je mee op je cv als trainer, dat zien toekomstige clubs ook."

Reactie De Mil


De Mil begrijpt dat het een vreemde situatie was. "Maar spelers praten met elkaar in het veld en dan gebeurt dit. Misschien niet de ideale afsluiting van een wedstrijd, maar dat weerspiegelt niet dat er een hoge intensiteit was. Ik vind dat we die laatste minuten moeten vergeten."

Dat laatste dacht de clubleiding anders over, daar zij dinsdag hebben besloten om De Mil per direct op straat te zetten. "We kunnen niet aanvaarden dat onze waarden en normen in twijfel worden getrokken", klinkt het in het persbericht.

Belgische media schrijven dat de bom is gebarsten bij België en dat de Turkse eigenaren woest zijn. "Zij keken met afgrijzen naar wat er zich op het veld afspeelde en voelden zich in hun eer gekrenkt", aldus Sporza.

"Op de tribune maakten eigenaar Oktay Ercan en vice-voorzitter Hassan Cetinkaya hun ongenoegen over het tafereel al duidelijk." Westerlo bedankt De Mil voor de geleverde prestaties en het lijfsbehoud en wenst hem alle succes toe in de toekomst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hier valt heel veel over te zeggen, ten eerste wat kan de trainer hier aan doen? zoals hij zelf aangeeft waren het (misschien) de spelers onderling die het wel goed vonden.
ten tweede, de hele structuur van de belgische competitie zorgt hiervoor.

maar verder wel weer een stereotype "turkse eigenaar" actie om gelijk die trainer eruit te kegelen...

19 maart 2024 om 13:55

De twee trainers hadden naar het schijnt afgesproken dat 1-1 goed was de laatste minuten, als dat waar zou zijn zouden ze zelfs allebei van de bond mogen geschorst worden vind ik. Maar zelfs als het niet zo zou zijn, als coach maak je jezelf toch ontzettend ten schande als je hier niet op ingrijpt wanneer je spelers dit doen.

19 maart 2024 om 14:08

Exact. En sowieso waren de prestaties ook niet echt goed.

19 maart 2024 om 14:12

Wanneer hebben ze dat dan afgesproken? Heb je dan enig bewijs? Jouw team is er natuurlijke de dupe van geworden, maar niet zomaar iets zeggen als je niet 100% zeker bent.

19 maart 2024 om 14:29

Het staat op Sporza.

19 maart 2024 om 15:03

Heb nog niks gevonden dat er op wijst dat de beide trainers het met elkaar hebben afgesproken. Ik kan er natuurlijk
Naast hebben gekeken..
En deze beslissing van Westerlo is puur om hun eigen in te dekken. RdM heeft ze er in gehouden, beetje respect mocht

19 maart 2024 om 15:27

"rik De Mil, die langs de zijlijn naar verluidt afspraken maakte met collega Wouter Vrancken, betaalt nu de rekening en kreeg deze voormiddag zijn C4."

19 maart 2024 om 16:59

Tjah dan zouden er in het verleden meer trainers ontslagen moeten worden...
Sommige dingen ontstaan gewoon.

2010: Twente en Feyenoord die 2 keer kort na elkaar tegen elkaar moesten. Twente wint de competitie wedstrijd van Feyenoord en Feyenoord de bekerwedstrijd. Onderlinge deal?

2014: Heracles - Ajax beiden aan een punt genoeg voor niet degraderen en het kampioenschap... zowaar 1-1, maar voetballen deden ze op een gegeven moment niet meer.

En toen had je ook die bizarre Heerenveen-Feyenoord, waar PSV de dupe van werd.
Mooie wedstrijd 2-3 daar niet van, maar Heereveen was gebaat bij verlies (dankzij dat extra Europese ticket voor fairplay, dat beter was dan 4de worden (ronde verder)) en Feyenoord dat moest winnen voor de 2de plek.

19 maart 2024 om 17:16

Het gaat over de manier waarop. De laatste 3,5 minuut is er niet gevoetbald. Genk speelde de bal achterin rond en niemand van Westerlo zette druk. Die supporters hebben dus gewoon naar niks zitten kijken op het einde. Het was zelfs zo erg dat een speler van Genk een pas heeft gegeven naar een speler van Westerlo en die kaatst hem gewoon meteen terug.

En het is niet dat Westerlo gebaat was bij een punt. Op basis van doelpuntensaldo konden ze niet meer degraderen.

19 maart 2024 om 14:04

Misschien toch meer verdiepen in wat er daadwerkelijk is gebeurd in plaats van met vooroordelen te komen. Je kunt het niet maken als club om op zo een manier in het nieuws te komen. Terechte ontslag lijkt me enige oplossing.

19 maart 2024 om 14:12

Dus toen PSV in 2003 kampioen werd had Guus Hiddink eigenlijk ontslagen moeten worden? Immers, salonremise tegen Groningen.

19 maart 2024 om 14:35

Heb je gezien wat er gebeurde?

19 maart 2024 om 14:50

Ja, er staat immers een tweet in dit artikel met een filmpje. Of er moet meer zijn dan dat filmpje laat zien.

Bij Groningen - PSV duurde het toentertijd zo’n 20 minuten voordat ze de bal een beetje heen en weer naar elkaar schopte. Sterker nog, Martin Drent heeft toen zelfs een kwartier aan de zijlijn gestaan, wachtend op een wissel, omdat ze de bal maar niet uit schopten.

19 maart 2024 om 14:14

Ja gooi het maar op “turkse eigenaar” zonder verdere achtergrondinformatie. Je even een beetje inlezen in deze kwestie is blijkbaar ook teveel gevraagd.

19 maart 2024 om 14:24

Ze hebben dat afgesproken toen Bolat de keeper van Westerlo (die ooit de gelijkmaker scoorde tegen AZ) zogezegd geblesseerd was. Toen was er tijd voor 'drankpauze' en dus overleg. Dikke schande dat een aanvaller een pass teruggeeft aan een verdediger. Schande voor het Belgische voetbal!

19 maart 2024 om 14:24

Ze hebben dat afgesproken toen Bolat de keeper van Westerlo (die ooit de gelijkmaker scoorde tegen AZ) zogezegd geblesseerd was. Toen was er tijd voor 'drankpauze' en dus overleg. Dikke schande dat een aanvaller een pass teruggeeft aan een verdediger. Schande voor het Belgische voetbal!

Hopelijk zijn ze dan ook consequent en schorsen ze ook hun speler (madsen, dacht ik) die doodleuk een een - tweetje deed met zijn tegenstrever (!!!) Kayembe van Genk. Sowieso waren die laatste minuten een aanfluiting, vooral omdat beide ploegen geen enkele moeite meer deden om het te verstoppen dat ze het op een akkoordje hadden gegooid.

19 maart 2024 om 13:58

Ik zou het ook wel terecht vinden mocht Westerlo hier punten vermindering voor krijgen, uiteindelijk is dit gewoon competitie vervalsing. (En ja ik vind het ook terecht dat Genk in PO1 zit overigens.)

Ik vind dat je beide teams hiervoor eigenlijk punten in mindering moet geven, dit is namelijk gewoon competitievervalsing.

19 maart 2024 om 17:08

Genk speelt met 10, een geblesseerde aanvoerder en hebben pas een titel en een Europa League campagne verloren in de laatste seconden. Het is wel logisch dat ze tijdrekken en het proberen uit te spelen. Dat de tegenstander geen druk zet omdat ze gered zijn met een punt is hun zaak.

Typisch gevalletje van don’t hate the player, hate the game. De competitiestructuur in België lokt dit wel enigszins uit.

19 maart 2024 om 14:38

Dat kan je dan over elke competitie zeggen. Want elke competitie heeft plekken die betere Europese tickets met zich meebrengen.

Het zal de laatste druppel zijn geweest , voor de eigenaren van de club , om hem te ontslaan denk ik

En de coach van Genk dan? Die wordt dan wel weer gespaard? Niet dat ik zeg dat hij ontslagen moet worden, maar dit is best vreemd he.

De geruchten gaan dat Rik per mail ontslagen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren