Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar ontslag in België krijgt nieuwe wending: speler start juridisch onderzoek

Laatste update:

In België is ophef ontstaan rond een speler van RWD Molenbeek. Moussa Sissako, speler van de club, zag zijn contract ontbonden worden nadat hij een foto op social media plaatste. Inmiddels heeft Sissako zelf zijn onvrede over het ontslag geuit en start hij een juridisch onderzoek.

Sissako werd door RWD Molenbeek gehuurd van het Russische PFK Sochi. Het huurcontract werd beëindigd en de Malinese speler moest in principe terugkeren naar Rusland.

Dit had te maken met een post op social media. Sissako kampt momenteel met een enkelblessure en plaatste op Instagram Stories een foto waarop hij bezig is met zijn herstel.

Sissako droeg op de foto echter een shirt van KV Kortrijk. Zijn broer staat daar onder contract en Sissako droeg dan ook zijn shirt. Dat viel echter niet goed bij de clubleiding van RWD Molenbeek.

Kortrijk strijdt net als RWD Molenbeek tegen degradatie in de Belgische Jupiler Pro League. Tegenover Sudinfo laat de club weten: “Dit kunnen wij als club niet accepteren.”

“Moussa is geen slecht mens en hij heeft ongetwijfeld het beste met de club voor, maar deze houding kan niet door de beugel. Wij hebben de identiteit van de club hoog te houden.”

Reactie Sissako


Sissako is niet erg happig om terug te keren naar Sochi. Zo geeft Het Laatste Nieuws aan. De geboren Fransman heeft daarnaast sterk het gevoel dat de club een onbruikbare speler van de loonlijst wil afhalen, daar Sissako voor de rest van het seizoen geblesseerd is.

Als reactie plant Sissako om samen met zijn broer en tevens zaakwaarnemer Souleymane Sissako juridische stappen te ondernemen, Volgens de krant uit Antwerpen is een spelersvakbond ingeschakeld om het ontslag van Sissako aan te vechten. Een woordvoerder van de vakbond genaamd United Athlete wilde nog niks kwijt over de situatie, maar mocht RWDM daadwerkelijk een onterecht ontslag hebben doorgevoerd, kan de club een boete tegemoet zien.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw, dit is wel een van de meest idiote redenen om een speler zijn contract te ontbinden en denken dat dat stand houd bij een rechter. Een berisping, boete of iets van die aard prima, maar dan moet je als bestuur toch ook niet weten waar je mee bezig bent.

21 maart 2024 om 12:39

Wie zou er in dit geval naar de rechter stappen? De speler krijgt zijn salaris gewoon, want die is niet ineens clubloos. Hij zou niet meer spelen voor die belgische ploeg tijdens de huur-periode. Er is geen reden om aan elkaar verbonden te blijven. De gegeven reden mag flauw zijn, maar veranderd voor de speler zelf niet zo gek veel toch? (voetbal en salaris technisch gezien)

22 maart 2024 om 08:43

nou is dat zo??
ik denk wanneer je bij de ABN amro een medewerker tegenkomt met de kleding van de Rabobank waarschijnlijk hetzelfde gebeurd.. ik vind niet meer dan logisch..

22 maart 2024 om 12:11

Overdreven gedoe. Abn gaat echt niet iemand ontslaan dan. Tenzij diegene ook met een Albert Heijn tas boodschappen bij de Jumbo doet. Dat kan natuurlijk echt niet...

22 maart 2024 om 12:16

Als een medewerker van de Abn thuis tijdens het sporten of klussen het shirtje van een vriend draagt met daarop Rabobank zal er helemaal niks gebeuren. Deze jongen draagt gewoon het shirt van z'n broer tijdens het sporten,storm in een glas water en ik hoop dat de rechter gehakt maakt van het besluit van de club.

22 maart 2024 om 12:17

@Arnino, oprechte vraag, in welke wereld leef jij?

Een Nederlandse rechter zou echt gehakt maken voor zon reden van ontslag.

22 maart 2024 om 12:34

Ik werk bij Nike, distributiecentrum. We mogen in andere merkkleding lopen, zoals Jack and Jones of Calvin Klein, maar indien je Adidas of Puma draagt word je op staande voet ontslagen. Geen officiële waarschuwing o.i.d. Direct ontslag. Ik veronderstel dat het bij profvoetballers ook contractueel is opgesteld dat ze niet de kleding van een concurrent mogen dragen, ik vind dat ook logisch.

22 maart 2024 om 16:20

Een berisping of een boete. Ben je mal Wat te denken als je een wedstrijd shirtsruil doet en ik vind hem leuk en je draag je hem.Is dat ook een delict Het gene wie je moet straffen is het club wel

Ja, haha als hij topscoorder was en 15+ goals had gemaakt zou dit niet gebeurd zijn. Hij is geblesseerd en kan niet meer in actie komen zoals de zaakwaarnemer aangeeft een mooi moment om hem van de hand te kunnen doen.

21 maart 2024 om 13:16

Inderdaad dan mocht hij zelfs met dit shirt op de trainingen komen.

21 maart 2024 om 13:18

Ik zie een mooi experiment voor me met een goede hacker en een goede fotoshopper

Gaat gewoon de reden zijn die de zaakwaarnemer aangeeft inderdaad. En die voorzitter van RWDM is natuurlijk een kerel die van louche dealtjes houdt om de regels te omzeilen.

Mag dat juridisch wel? Rechtzaak aanspannen en vragen om loondoorbetaling tot einde huurcontract als dat niet het geval is.

21 maart 2024 om 10:52

Dat zou de Russische club moeten doen, als huurling verdien je (normaal gesproken) hetzelfde als bij je eigenlijke club, alleen dan (deels) betaald door de partij die huurt.

Als je het kunt uitleggen zoals je in de winkel hebt gedaan, waarom dan niet zo op tv.
Waarom moet het allemaal 'haatdragend' op televisie..

Alsof de heren analisten allemaal Messi waren..

Mag allemaal wel met wat meer nuance en kalmte, ze moeten allemaal doen alsof de twee zussen voor hun staan...

Pff klinkt wel flink louche van die eigenaar. Hier zou ik een zaak van maken als ik deze jongen was..

Klinkklare onzin wat mij betreft deze reden, ik hoop dat dit zal leiden tot een forse schadevergoeding.

'wij hebben de identiteit van de club hoog te houden'.

Door gasten te ontslaan omdat ze een verkeerd shirt aanhebben dus? Lol

21 maart 2024 om 12:34

Hij zei niet wat voor identiteit… joke’s on you.

Haha, wanneer je toegeeft dat je voetbal veel te serieus neemt zonder het te zeggen

Laat hem strafregels schrijven en publiceer die op de clubwebsite.

Ook gewoon erg dom van de speler om in deze tijd en met de degradatiestrijd vol lopend, dit te posten.

Reden voor ontslag.. Nee vind ik niet. Berisping etc zou gepast zijn. Maar met zo'n actie forceer je naar mijn mening ook wel een breuk. Je kunt het naar je werkgever en de fans niet maken om toch een bepaalde vorm van disrespect te plaatsen.

Bewust, of gewoon erg dom... Open sollicitatie naar KV Kortrijk?

22 maart 2024 om 12:06

gedeeltelijk eens dat het niet slim is, maar met de kennis dat het een shirt van zijn broer is (die voor kortrijk speelt) vind ik het eerder aandoenlijk en grappig.
maar goed, er zullen wel weer een paar heethoofden en gekkies bij zo'n club zitten die dat allemaal niet kunnen zien en gelijk over de zeik raken.

Omw alle sterkhouders van zowel go ahead als az een ajax shirtje photoshoppen. Dan kunnen we misschien de 5e plek behouden en heel misschien nog 4e worden

dat hele rwdm is een vage club, begon al begin dit seizoen toen ze nuamah kochten van nordsjaelland voor 25mil om vervolgens direct uit te lenen aan lyon...
hoe dat ooit is goed gekeurd en door de beugel kan is mij een raadsel.

dit is weer zoiets... lekker boeiend in welk shirt je geblesseerde speler in zijn tijd rondloopt, dit was (zoals ze zelf al hebben gezegd) niet om te provoceren, was gewoon shirt van zijn broer wat voorhande lag. Daarnaast zou hij niet meer in actie komen dit seizoen, maar ziet hij een terugkeer naar sochi niet zitten. Ik las ook ergens dat hij en zijn zaakwaarnemer (andere broer) nog liever hadden gehad dat de club eerlijk was, en hem hadden verteld dat ze hem kwijt willen vanwege blessure.. aangezien hij toch weer terug ging naar sochi eind seizoen.

Ergens snap ik het wel. Ik werk zelf bij een sportmerk en in mijn contract staat dat ik geen kleding en schoeisel van een Nike/adidas etc mag dragen, zelfs niet bij mijn kantoorfunctie zonder contact met externen. Alleen onze eigen kleding/schoenen of merkloos is toegestaan.
Dat geldt natuurlijk wel alleen tijdens werktijd, wat ik in mijn vrije tijd draag zal ze worst zijn. Ik denk alleen dat revalideren van een blessure onder werktijd zal vallen voor een sporter, dat lijkt mij in ieder geval wel logisch.

22 maart 2024 om 12:58

Lijkt me een lastige kwestie. Als hij in zijn vrije tijd extra oefeningen doet, valt dat dan onder werktijd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren