Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar moment in Turkije: vrouwelijke arbiter keurt deze goal goed

Laatste update:

In Turkije is bij de wedstrijd tussen de vrouwen van Fenerbahçe en Besiktas een bizar tafereel voorgevallen. In de blessuretijd keurde de vrouwelijke scheidsrechter, geheel tegen de spelregels in, een doelpunt van Besiktas goed.

Bij een 3-1 tussenstand in het voordeel van Fenerbahçe had de doelvrouw van de thuisploeg in de blessuretijd van de tweede helft de bal vast, waarna een aanvallende speelster van Besiktas de bal uit haar handen kopte en vervolgens de bal in het lege doel schoot.

Het voorval leidde tot verbaasde en verontwaardigde blikken bij de speelsters van Fenerbahçe en dat werd niet minder na de daaropvolgende beslissing van de arbitrage, die besloot het doelpunt gewoon goed te keuren.

Logischerwijs volgden enige protesten, waarvoor de vrouwelijke arbiter zelfs nog een gele kaart durfde uit te delen. Gevolgen voor de puntenverdeling had het verder niet, Fenerbahçe trok de 3-2 in de resterende minuten over de streep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vaak hoop ik dat het misgaat bij keepers die tijdrekken en dan de bal zestig keer laten stuiteren op de grond en dan weer opvangen, dat er dan slinks een aanvaller tussenkomt. Maar dit is wel lachwekkend om goed te keuren.

De regels veranderen regelmatig, maar deze keepster heeft de bal op haar hand liggen, niet klem, ik zou ook zeggen dat dit een geldig doelpunt is. De bal is gewoon in het spel toch?

21 november 2023 om 12:50

Niet dus, en dat weet je vast zelf ook wel.

21 november 2023 om 20:27

Euh nee, dat weet ik dus helemaal niet, anders stel ik de vraag toch niet wijsneus? Daarbij wordt de goal goedgekeurd. Misschien komt het omdat ik 40+ ben, maar in mijn beleving moet een keeper de bal met beide handen vast hebben, anders is hij vrij in het spel. Dat was in ieder geval vroeger wel zo. Ik denk namelijk dat wanneer een keeper zo met de bal op 1 hand voor het doel gaat staan en de tegenstander kopt 'm eraf in het doel, dat het ook een geldig doelpunt is.

21 november 2023 om 13:08

Zou ik toch eens het boekje met regels moeten lezen. Dit is een vrijbrief om de keeper aan te vallen als dit mag.

21 november 2023 om 13:14

Ook als de keeper de bal opgooit om hem weg te schieten mag je er als speler niet aankomen, omdat je afstand moet houden. Ronaldinho heeft zo ook wel eens een doelpunt afgekeurd zien worden.

21 november 2023 om 13:30

Dat klopt, maar dat komt omdat er een regel is die stelt dat je de keeper niet mag hinderen bij de spelhervatting. Deze keepster is, op het moment dat het gebeurt, overduidelijk nog niet bezig met de spelhervatting. Dus dat voorbeeld is niet per se relevant. Daarnaast is het buiten de 5 meter, dus heeft ze geen 'extra bescherming'. Ik ben oprecht benieuwd of er daadwerkelijk een regel is die bepaalt dat dit niet mag. Dat zou dan wel een bizar grote fout zijn van de scheidsrechter.

21 november 2023 om 13:50

Ja daar is een regel voor. Zolang de keeper met haar handen controle over de bal heeft mag je deze er niet uit tikken. Controle over de bal met één hand is ook al voldoende.

21 november 2023 om 14:49

Hoezo is de keeper niet bezig met spelhervatting? Ze heeft de bal in haar hand en kijkt rond hoe en aan wie ze de bal gaat afleveren. Hoe definieer je dan wanneer iemand 'bezig is met spelhervatting'?

21 november 2023 om 13:49

Wat dit betreft zijn de regels al jaren hetzelfde. De keeper heeft de controle over de bal, ook al is het maar met één hand en dus is het doelpunt onterecht. Daarnaast mag je een keeper sowieso niet hinderen bij het hervatten van het spel (lees: een bal uit de handen het veld in gooien of trappen), en dat is wel wat de keeper hier wilde doen.

21 november 2023 om 14:41

Ik dacht ook dat dit ongeldig was maar als ik de regels er op na sla dan lees ik het volgende en moet ik mijn mening bijstellen:

If the goalkeeper (in the opinion of the referee) has possession of the ball, an attacker may not play the ball. From Fifa’s advice on Law 12: “In the possession of the goalkeeper" is defined as the goalkeeper having the ball trapped between one hand and a surface (which may include the other hand, the ground, a goalpost, or the keeper's own body).” So as long as the goalie has possession, even if the ball is still touching the ground, it is not legal for an opponent to steal the ball.

21 november 2023 om 19:47

It doesn't matter if the goalie is holding the ball in one or two hands, you cannot challenge them. That includes if the goalie has a single hand on the ball when the ball is on the ground or even if they're bouncing the ball or throwing it in the air (e.g., to kick it.)

21 november 2023 om 19:52

Zie punt 2 hieronder.

According to Law 12.2 of the Laws of the Game, there are 3 scenarios that determine when a goalkeeper has control of the ball:

1.The ball is between the hands or between the hand and any surface (e.g. ground, own body) or by touching it with any part of the hands or arms, except if the ball rebounds from the goalkeeper or the goalkeeper has made a save.

2. Holding the ball in the outstretched open hand.

3. Bouncing it on the ground or throwing it in the air.

Geen idee hoe de regel precies is, maar klem zou ik het niet noemen. Ik snap als de keeper de hand op de bal heeft als deze op het gras is, dat je dat klem kan noemen, want de bal zit tussen 2 dingen (gras en hand) ingeklemd.

21 november 2023 om 13:11

Keeper heeft de bal vast, je mag een keeper tevens ook niet hinderen bij de spelhervatting. Als de keeper tegen een speler aanschiet die denkt ervoor te moeten springen bij een uittrap is het een overtreding en geel. 1 de keer heeft de val in de hand dus aanvallen van de keeper mag niet en 3 je mag een keeper niet hinderen bij de hervatting. Er zijn dus 2 regels die zijn overtreden. Dit zou een vrijbrief geven de keeper aan te vallen als je dit laat gaan.

Ik heb een vermoeden van matchfixing. Kan het niet bewijzen, maar verlies met 1 goal verschil op een toto gezet lijkt het wel. Anders kan dit niet

Ik zag het moment, speelster kopte echt de bal uit de handen van de keepster en dat mag niet.
Volgens mag het weer wel als een keep(ster) de bal omhoog gooit en de bal is los vd de handen, dan mag je hem weg koppen

21 november 2023 om 13:53

Dan mag het ook niet. Je mag een keeper namelijk niet hinderen in het hervatten van het spel. Tenzij ze de bal naar een medespeelster gooit en deze wordt onderschept, maar dan wel op redelijke afstand, dus niet één meter verderop, mag je niet aan de bal komen.

21 november 2023 om 14:29

@spursfan96 maar als een keeper uit gaat trappen en het moment dat hij/zij de bal omhoog gooit, dan mag je als aanvaller toch de bal wegtikken met je hoofd/voeten daar hinder je de keeper toch niet mee.Althans dat denk ik he

21 november 2023 om 14:35

Behalve als de 6 sec regel is overtreden, dan is het geen "controle" over de bal meer en wordt het gezien als overtreding en heeft de speelster die de bal met haar hoofd beroerd voordeel...dus een geldig doelpunt en goed gezien van de scheidsrechter. Als je de regels goed in je hoofd heb is het een genot om te zien dat iedereen hier compleet mis zit en dat de scheids het als enige goed heeft gezien

21 november 2023 om 14:49

@JjD86 o oke dat wist ik niet van die 6 seconden regel.
Vraagje dan, hoe zit het dan als een keeper de bal iets voor zich uit speelt want dan mag een aanvaller hem wel onderscheppen en hebben ze het niet over de 6 seconden regel dan?

Hoe ze hem ook inschiet…

Ik zou toch denken dat dit gewoon een geldig doelpunt is. Ze heeft de bal absoluut niet klemvast (ligt gewoon los op haar hand), en ze staat ook niet in het doelgebied waarin de keeper niet "aangevallen" mag worden.

21 november 2023 om 14:04

Controle over de bal is voldoende en dat kan je met 1 hand prima hebben. Als ze m laat vallen heb je gelijk. Dit zou het aanvallen van de keeper promoten. Daarnaast is het doel gebied groter dan de vijf meter een keeper mag de bal in de handen pakken in het hele 16 meter gebied. Dus als de keeper controle heeft over de bal met 1 of 2 handen in de 16 mag je de keeper niet aanvallen. Daarnaast mag je een keeper niet belemmeren het spel te hervatten dus enige afstand moet je houden. Opgooien om uit te schieten valt daar onder dus je mag ook niet een opgegooide bal blokken. Deze had echt afgekeurd moeten worden

Dit ga ik op de amateurvelden ook eens proberen. Met een goeie thuisfluiter kan je hier regelmatig een goaltje mee maken denk ik

Ik heb mij laten vertellen door een arbiter, dat je met je hoofd de bal wel uit de handen van keeper mag plukken, zoals zij hier doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren