Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax mislukte Sven Mislintat kan terugkeren bij Borussia Dortmund’

Laatste update:

Sven Mislintat is in beeld om de nieuwe technisch directeur van Borussia Dortmund te worden, zo meldt Sky Deutschland-journalist Patrick Berger. Een definitieve beslissing is naar verluidt nog niet genomen.

Mislintat is geen onbekende voor Dortmund. Hij werd in 2006 scout bij BVB, waarna hij in 2009 promoveerde tot hoofdscout van de Duitse topclub. Op 1 januari 2017 promoveerde hij zelfs tot directeur profvoetbal en scouting, al werd hij later dat jaar door Arsenal naar Engeland gehaald.

Voorzitter Hans-Joachim Watzke trekt in de herfst van 2025 de deur bij Dortmund achter zich dicht. De rol van sportief directeur zal hij komende zomer echter al niet meer vervullen. Volgens Sky Deutschland speelt Watzke met verschillende gedachtes.

Een van de opties die Watzke voor ogen heeft is om de huidige technisch directeur Sebastian Kehl te promoveren tot sportieve baas. Sven Mislintat moet in dat geval onder hem gaan werken als technisch directeur. Dit zou echter voor een probleem kunnen zorgen, aangezien Kehl onlangs heeft laten weten dat hij een combinatie met Mislintat niet ziet zitten.

Een andere optie voor die Borussen is iemand van buitenaf halen. De Duitse topclub wil dan kijken naar een technisch directeur zonder een verleden bij Dortmund. Zo zou clubadviseur Matthias Sammer gecharmeerd zijn van Sami Khedira, oud-speler van onder meer Real Madrid.

Mislintat ging na zijn vertrek bij Dortmund bij drie verschillende clubs als technisch directeur aan de slag. Zowel bij VfB Stuttgart als Ajax werd hij ontslagen, terwijl hij tussendoor bij Arsenal zelf besloot te vertrekken.

Mislintat tekende vorig jaar een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax, haalde voor circa 115 miljoen euro twaalf nieuwe spelers, maar werd in september ontslagen na het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord.

Volgens Ajax door een gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. Dit gebeurde na onthullingen van de NOS over mogelijke belangenverstrengeling door Mislintat bij transfers. Ajax verkeerde op dat moment onder in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De wonderen zijn de wereld niet uit.

11 maart 2024 om 20:08

Ik denk dat Dortmund ook Ajax kent?
Dan zou ik goed over nadenken.

11 maart 2024 om 20:11

Laat hem maar lekker z’n toppers voor 3x de marktwaarde bij ons oppikken. Ik ben voor.

11 maart 2024 om 21:19

Dan spelen jullie dus nog niet eens kiet.

11 maart 2024 om 22:22

Kiet, hahaha. Verder zijn er niet zo heel veel aankopen waarvan de geschatte marktwaarde tot lager dan 1/3 van de aankoopsom minus een jaar afschrijving gedaald is denk ik, maar dat terzijde. Ik zeg gewoon doen Svennie!

12 maart 2024 om 06:35

Hahaha ja, welke spelling kan je nu beter gebruiken om een beetje satire in de reactie te krijgen.

11 maart 2024 om 20:11

De voetbalwereld is gek…

11 maart 2024 om 20:12

Behalve bij Heerenveen...

11 maart 2024 om 21:15

Hoezo deze man haalde in zijn eerste periode o.a. Kagawa, Dembele, Lewandowki en Aubameyang naar Dortmund.

11 maart 2024 om 21:46

Een stilstaande klok heeft ook tweemaal daags gelijk

12 maart 2024 om 01:48

@repusNee dit heeft hij jarenlang gedaan vanaf zijn binnenkomst tot dat hij vertrok en de lijst van uitstekende aankopen is ook enorm. Ook bij Ajax moet met de jaren blijken of zijn aankopen wel zo slecht waren als Ajax weer in rustiger vaarwater is en die vooral jonge aankopen net wat ouder zijn.Savio liet ook niet veel zien bij PSV en die gaat nu 2 jaar later naar Manchester City.

Dat wordt cashen voor Ajax komende zomer! Gaaei voor 30mil naar Dortmund?

11 maart 2024 om 20:15

Minstens!

11 maart 2024 om 20:42

100 miljoen voor Forbs, Akpom, Mikautadze, Tahirovic, Sosa, Avila, Medic, Sutalo en Gaaei samen moet best kunnen.

11 maart 2024 om 22:24

Beste rechtsback van heel Scandinavië immers, lijkt me een abc'tje!

Dit is toch gein neem ik aan??? Deze gozer ga je toch nooit meer een baan binnen je club aanbieden, hahaha! Tenzij je club naar de klote wil helpen

11 maart 2024 om 20:48

Ja bizar he? Maar goed, ik zie Van der Vaart en Van Basten wekelijks nog steeds Steijn verdedigen, dat vind ik zo mogelijk nog bizarder dan dit. Of Heerenveen, die overwegen hem zelfs aan te stellen.

12 maart 2024 om 00:02

Ja gek he dat een andere club Steijn durft aan te stellen. Misschien moet je even kijken naar de prestaties van Steijn voordat hij naar Ajax ging. Gewoon een prima trainer voor de gemiddelde Eredivisie club

13 maart 2024 om 11:17

@andres13, ik zie ook wel dat Steijn heeft aangetoond voor dat hij bij Ajax aan de gang ging dat hij een prima ED trainer kan zijn. Daar gaat mijn opmerking ook niet over.

Na NAC hebben we gezien dat hij wild om zich begon te slaan, mensen beledigen, schofferen, anderen kregen de schuld van van alles. Nu bij Ajax zie je dat zodra het even tegen zit, hij dat gedrag weer terug komt.

Dus als het goed gaat, heb je denk ik prima trainer aan hem, gaan er wat zaken mis, dan verandert hij in een stuk gif wat je hele technische organisatie serieus destabiliseerd. Zowel intern als extern begint hij dingen te impliceren, tegen elkaar op te zetten, tot aan live op TV aan toe. Bij Ajax zie je nog steeds de gevolgen ervan.

Dus ik snap dat je voor een prima trainer als hem gaat, maar ik zou hem als mens nooit in mijn organisatie willen hebben. Begrijp ook niet dat anderen dat nog wel zien zitten, iedere club kan een keer in een periode van tegenslag terecht komen, en dan wil je mensen die de schouders eronder zetten ipv de boel verder laten imploderen.

11 maart 2024 om 21:45

Deze man heeft blijkbaar 11 jaar ontzettend goed werk verricht bij Dortmund. Dan is het toch logisch dat ze het daar in hem zien zitten? Ongeacht hoe hij een aantal maanden bij Ajax heeft gepresteerd.

12 maart 2024 om 01:45

@ajajajaxMislintat is een onderdeel geweest in het oprichten van Dortmund nadat zelfs Bayern ze uit de nood moest helpen om niet failliet te gaan. Hij heeft achter elkaar jarenlang top transfers gedaan waarna Dortmund terug kwam en bijna de CL zelfs won. Dat alle aankopen van Mislintat bij Ajax fouten zijn geweest moet ook nog blijken. Het kan gewoon heel goed dat als een aantal van de spelers die hij gehaald heeft zo'n 1-2 jaar verder zijn het gewoon vrij goed doen.

Serieus? Hebben ze geen nieuws uit Amsterdam mee gekregen aangaande mislintat?

Hoe dan?!?
Toch bizar dat dit soort personen altijd weer ergens aan een baan kunnen komen

Het is nog geen 1 April. Dit zou toch wel een giller zijn, als Dortmund dit doet.

Geen populaire mening, maar de man had natuurlijk ook wel weinig tijd en moest direct een hele selectie vervangen.

Heeft zeker niet alles goed gedaan, en de selectie is niet lekker in balans maar had het nog wel eens willen zien als hij nog 1-2 transfer periodes had gekregen

11 maart 2024 om 20:08

Dan was Ajax failliet geweest

11 maart 2024 om 20:11

Zijn manier van denken past gewoon niet bij Ajax simpel. Hij is degene die Ajax met deze spelers heeft opgezadeld. En heel veel gaan volgens de geruchten ook de deur uit op een paar na. Dat zegt toch genoeg als je 100 miljoen hebt mogen besteden. Mislintat past beter in Duitsland want ook bij Arsenal was het niet best. En bij clubs als Stuttgart en Dortmund was die wel geslaagd.

11 maart 2024 om 20:12

De basis die hij heeft gelegd is echter niet goed genoeg. Ramaj en Mannsverk zijn goede aankopen. Maar voor de rest is de selectie volledig uit balans. En zijn er speler gehaald voor een 352 opstelling. Iets wat Ajax toch niet echt wilt hebben lijkt me. Haalde Steijn als trainer die niet goed genoeg is voor de Nederlandse top. Vrij veel fouten lijkt me. Had niet veel later ontslagen moeten worden.

11 maart 2024 om 20:13

Hoe kun je Gaaei, Akpom en Forbes voor die bedragen halen? Echt iedereen vond dat enorme bedragen voor deze spelers. Mislintat heeft de ED en Ajax onderschat en dacht dat hij het met wat talentjes her en der wel zou redden.

11 maart 2024 om 20:20

@oenieboy: gek genoeg waren er hier heel veel Ajax supporters die Forbs een koopje vonden gezien zijn statistieken (in de b'tjes van Man City maar dat wilden ze niet zien)

11 maart 2024 om 20:27

Denk dat die Forbs meer op die jeugdtrainer van City is aangedragen lijkt me. Maar een Avila voor de absolute hoofdprijs wel halen die echt een lachertje is. Die man zal echt wel wat kunnen maar bij Ajax heeft hij er gewoon heel veel geld doorheen gejaagd zonder echt kwaliteit te halen en een gebalanceerd elftal. Als er een sterke trainer bij zit zal het vast een goede combi kunnen zijn.

11 maart 2024 om 20:31

Akpom was gewoon topscoorder van de championship, en Engels dus die verkoop je “gewoon” weer zonder verlies.

Forbs was een toptalent en een flinke gok, idee was dat hij achter Bergwijn een jaartje kon wennen.

2 miljoen voor Gaaei was ook een gok die je kon nemen, is aanvallend helemaal niet zo slecht.. alleen helaas is die verdedigend zo lek als een balletje.

11 maart 2024 om 21:54

Dan heb ik toch een andere mening, want ik vind Gaaei aanvallend dus ook niks toevoegen. De meeste voorzetten vliegen over de achterlijn.

11 maart 2024 om 20:15

Zijn 10 spelers nog te slecht voor Volendam die hij gehaald heb

11 maart 2024 om 20:24

Nog 1-2 keer 110 mln verprutsen.

11 maart 2024 om 20:30

Niet mee eens, hij heeft de Eredivisie echt gigantisch onderschat en met Steijn echt een enorme fout gemaakt.

Dat hij 10+ spelers heeft gehaald snap ik dan weer wel als je ziet wat er uit eigen opleiding komt deze lichting al had ik sommige nog niet voor de helft van de prijs gekocht

11 maart 2024 om 20:32

Steijn kwam niet eens uit de koker van Mislintat.. de fout die hij heeft gemaakt is om die matige trainer te accepteren.

11 maart 2024 om 20:34

Hij heeft ruim honderd miljoen uitgegeven en je staat 5e. Hoe laag ligt de lat dan wel niet?

11 maart 2024 om 20:41

Hij heeft het gepresteerd om 10 type spelers te halen die niks bij een club als Ajax te zoeken hebben. Alleen Ramaj en Manssverk zijn het juiste profiel.
De man heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt en gedacht dat hij bij een Duitse middenmoter aan de slag ging.

11 maart 2024 om 20:47

Jij leeft in een parallel universum

11 maart 2024 om 21:29

Meeste van die spelers hebben inmiddels wel langer de tijd gekregen, nietwaar?

11 maart 2024 om 21:44

Hij had wel tijd genoeg om te regelen dat er spelers via een bevriende zaakwaarnemer werden binnengehaald

11 maart 2024 om 23:08

Ik ben het wel met je eens dat ie zeker niet alles goed heeft gedaan nee.

Misschien wil hij wel een paar spelers uit Amsterdam om zijn gelijk te bewijzen....

Volgende soap van ellende 🤘🏼

Goed nieuws voor Ajax, scout hij vast en zeker Avila en Mikautadze naar Dortmund toe

11 maart 2024 om 20:10

Die laatste gaat anders heel hard in Frankrijk, soms werken transfers niet om onverklaarbare gewoon niet.

11 maart 2024 om 20:50

Mikautadze heeft 2 penalties gescoord sinds zijn terugkomst en 1 veldgoal volgens mij. Is dat heel hard?

11 maart 2024 om 21:27

Hij mocht penalties nemen, dat betekent dat hij toen in het veld stond. Dat is iig al behoorlijk beter dan zijn tijd bij Ajax.

11 maart 2024 om 22:02

@Ajax12321

11 wedstrijden gespeeld en gestart.
8 goals en 3 assist
13 schoten op doel en 8 niet op doel

Prima statistieken als je het mij vraagt

11 maart 2024 om 22:10

5 goals en 3 assists. Waarvan 2/3 penalties. Vind het niet echt zo bijzonder.

11 maart 2024 om 22:31

@Le_Prof: sinds zijn terugkeer bij Metz heeft hij 8 duels gespeeld: 1 veldgoal, 2 penalties en 2 assists. Zeker niet heel slecht bij een laagvlieger opzich, maar "heel hard" zou ik het ook weer niet noemen.

12 maart 2024 om 08:40

@ajax12321, Bergwijn heeft vergelijkbare statistieken (meer penalty's zelfs) en daar lees ik enkel dat hij goede statistieken heeft, van veel Ajax-supporters. Maar als het bij een andere club is, is het weer niet zo bijzonder. Fans blijven bijzondere mensen.

12 maart 2024 om 15:29

Mooi verhaal, maar ik zie bijna niemand zeggen dat Bergwijn goede statistieken heeft zonder penalties.

11 maart 2024 om 20:33

Zou grappig zijn als ie Steijn als Trainer krijgt

Bij Dortmund word geen eredivisie gekeken!
🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Zal je net zien dat hij daar een wereldelftal neerzet haha

Bij Ajax natuurlijk dramatisch maar bij Stuttgart wel uiteindelijk prima gedaan aangezien ze 3e staan dit jaar in de Bundesliga. Kijken of die op zijn vertrouwde plek wel kan uitblinken als technisch directeur. Heeft het als scout daar ook behoorlijk gedaan met spelers zoals Lewandowski, Kagawa en ook Tuchel destijds. Mislintat past gewoon beter bij Duitse clubs. Want ook bij Arsenal was het geen succes.

Als dat echt zo is, koopt hij spelers van Ajax ook op! Krijgt Ajax ook veel geld van Dortmund voor spelers die hij voor Ajax kocht.

Mislukt vind ik een sterke term. Hij heeft amper de tijd gekregen om zich te bewijzen.

11 maart 2024 om 20:52

Genoeg tijd om te concluderen dat hij zwaar gefaald heeft. 12 aankopen waarvan er zeker 8 in de zomer wel weer weg zullen gaan.

Iedereen hier gaat voorbij aan het onderzoek wat nog loopt, als hij een optie is in Dortmund kunnen we in ieder geval met zekerheid zeggen dat hij zelf niets verdiend heeft aan de transfers bij Ajax.

Los van wat hij bij Stutgart heeft neergezet moet je deze man nooit meer als TD aanstellen, laat hem lekker het scoutwerk doen maar geef hem niet de verantwoording om definitieve beslissingen te nemen.

11 maart 2024 om 20:40

Precies dit, als (hoofd)scout is hij bij Dortmund echt van flinke waarde geweest in combinatie met Michael Zorc als hoofdverantwoordelijke. Maar een functie als eindverantwoordelijke lijkt mij niet zo handig na dit debacle in A'dam.

heb zo het idee dat hij er in duitsland nog goed op staat door zijn werk bij dortmund als scout/hoofdscout en als td bij stuttgart.
ik ben niet bekend met zijn werk bij arsenal, dus heb daar geen inzicht/mening over.
bij ajax was het een ontzettende aanfluiting. teveel macht en te weinig met de focus op wat er echt nodig was. daarnaast leek de communicatie met de trainer ook niet optimaal... op zijn zachtst gezegd.

Bij Dortmund spreekt of leest in ieder geval niemand Nederlands, zoveel is duidelijk.

12 maart 2024 om 15:04

Of ze beoordelen hem op wat ze wel van hem weten en de goede ervaringen die ze met hem hebben en bij Stuttgart. Who knows

Laat hem dan nu gauw 10 mislukte aan kopen doen voor Dortmund zo vlak voor de wedstrijd tegen Psv, weten we 100% zeker dat Psv door gaat

Mislintat heeft denk ik een paar pareltjes gespot bij Hercules. Die hebben in de beker duidelijk over performed tegen Ajax. Dortmund staat er binnenkort weer prima op.

Het verschil is dat hij nu 2 man boven zich heeft staan . kehl en Watzke. Bij Ajax kon die zijn gang gaan en had hij het hele rijk voor zich zelf. Bij Dortmund zal hij toch echt elke aankoop moeten verantwoorden aan sportief directeur S.Kehl. Maar toch .. hoop voor Dortmund dat ze slim genoeg zijn en voor een andere naam gaan .

Tsja. Moest bij Ajax grondig renoveren en bleek dus niet over de juiste kwaliteiten te beschikken om in korte tijd een groot deel van de selectie te vervangen op de juiste manier (en in balans)...

Zeker flink wat misperen gekocht. Maar een Sutalo verwachtte niemand avn dat hij zo slecht zou zijn bijvoorbeeld?

En een Mikautadze lijkt niet gescout want die doet het in Frankrijk weer uitstekend en rendeert gewoon. Gewoonweg dan geen Ajax speler, gok ik? *systeemtechnisch*

Bij BvB staat er wel al een fundament hé. Daar hoeft Mislintat alleen nog accenten aan te passen.

Maatsen, Kobel, Malen, Adeyemi Moukoko, Brandt Schlotterbeck, Sule Ryerson Can bijvoorbeeld als relatief jonge spelers allemaal nog wel. Zal vast nog wel wat vergeten!

En dan nog ervaren rotten als Hummels Reus bijvoorbeeld. Daar moet je echt alleen nog accenten gaan wijzigen en misschien één grote aankoop op het middenveld ofzo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren