Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Besiktas laat Van Bronckhorst links liggen en kiest voor ervaren Portugees

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst wordt niet de nieuwe trainer van Besiktas. De voormalig trainer van Feyenoord leek hard op weg om aan de slag te gaan in Istanbul, maar de Turkse topclub heeft anders besloten. Fernando Santos, EK-winnaar met Portugal in 2016, is de nieuwe eindverantwoordelijke.

Lange tijd leek het erop dat Van Bronckhorst aan de slag zou gaan Besiktas, dat zelf al een akkoord had bereikt met de oefenmeester. Het enige obstakel was Jan Paul van Gastel. De trainer van NAC Breda zou de assistent van Van Bronckhorst moeten worden, maar de Brabanders wilden hem niet laten gaan.

Van Bronckhorst stond klaar om de uitdaging aan te gaan, maar stelde als voorwaarde dat Van Gastel zijn rechterhand zou moeten worden. Besiktas probeerde het diverse malen bij NAC, dat echter voet bij stuk hield.

Uiteindelijk besloot NAC het contact te verbreken, waardoor Besiktas afhaakte. Welke invloed het afketsen van de overgang van Van Gastel op een dienstverband van Van Bronckhorst bij de Turkse club zou hebben, was toen nog onbekend.

Nu blijkt dat Besiktas is doorgeschakeld naar Santos. De 69-jarige Portugees moet betere tijden zien te brengen bij Besiktas, dat een teleurstellend seizoen kent. In de Conference League eindigde de ploeg ternauwernood derde met vier punten. in de Süper Lig bivakkeert de ploeg op de zesde plaats.

Santos was voor het laatst actief als bondscoach van Polen. Een groot succes werd dat niet. De EK-kwalificatiecampagne verliep bijzonder moeizaam, wat hem zijn baan kostte. In afgelopen jaren was Santos beduidend succesvoller.

Het hoogtepunt was in 2016, toen hij als bondscoach van Portugal het goud greep op het EK 2016 in Frankrijk. Daarvoor was hij werkzaam als trainer van onder meer Benfica, Sporting Portugal en FC Porto.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens de Turkse media was het andersom. GvB wilde aan het eind van het seizoen pas aan de slag wat logisch is. Want turkije kennende zal hij ontslagen worden als hij na zijn aanstelling opeens alle wedstrijden niet wint.

Verrassend, had verwacht dat Gio daar wel zou gaan werken. En JP van gastel? Had die al geen akkoord met besiktas?

7 januari 2024 om 19:55

Geen idee, maar dat maakt ook niet heel veel uit wanneer zijn huidige werkgever hem aan zijn contract houdt. Op zich wel een gemiste kans voor JP, al denk ik dat Gio vast nog wel eens een aanbieding krijgt van een soortgelijke club. Dan moet van Gastel alleen wat voorwaarden in zijn volgende contact laten opnemen.

Berichtgevingen vanuit Turkije waren wel anders. GvB heeft na de wedstrijd van Bjk tegen Kasimpasa aangegeven dat die hij niet meer open stond voor deze uitdaging, omdat bjk dramatisch is.

7 januari 2024 om 17:41

Grappig maat. Berichtgeving is niks meer waard sinds Hasan Arat aan het roer staat. Deze Santos komt ook helemaal uit het niks namelijk.

Zeer slechte en teleurstellende keuze, hoef niet te onderbouwen waarom denk ik.
Beginnen met Conte, Flick en afzakken naar eerst Genesio, daarna v Bronckhorst en eindigen met Santos. Toekomst ziet er nu nog donkerder uit voor ons..

Een gemiste kans voor Gio, die kan over een paar maanden lekker aan de slag bij Kilmarnock. Ik ben blij dat hij het niet is geworden.

Wordt op handen gedragen in Griekenland na meerdere succesen met het nationale elftal en Paok. Raar om daar niks over te lezen in t artikel.
Resultaattrainer a la Mou, maar verwacht dat hij het zeker goed kan gaan doen bij Besiktas.
Hoor hem nog steeds paffen met zn rokershoest, aan de zijkant van de trainingsvelden..

7 januari 2024 om 18:27

Wat voor successen? Hij heeft bij drie Griekse topclubs gezeten, maar buiten een miezerige beker aan het begin van deze eeuw bij AEK heeft hij niets gewonnen daar. Daarnaast is hij al 14 jaar geen clubtrainer geweest.

Wat mij betreft een prima zet, maar dan moeten er wel aardig wat spelers weg en aardig wat spelers dus worden aangetrokken.

Trainer is binnen, nu de spelers nog.

Wat is er eigenlijk mis bij bjk dat het zo slecht gaat?

Puur op gevoel uitgaand heb ik het niet zo met Fernando Santos, maar de stats zeggen heel wat anders. Meneer heeft bij soortgelijke clubs in eigen land (zie Aek,Paok,Panathinaikos,Porto,Sporting,Benfica) namelijk een gemmidelde van +- 2.0 punten per wedstrijd! Statistisch gezien is dit meer dan voldoende om in Turkije (meerdere keren) kampioen te worden. Om een beeld te geven hebben een Terim, een Gunes en een Avci een soort gelijk of minder gemiddelde behaald in hun kampioens jaren. Ik laat me graag verassen.

Verrassende keuze. Staat niet bepaald bekend voor mooi voetbal. Maar wel een winnaar. Leuke toevoeging voor de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren