Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern steekt noodlijdende grootmacht helpende hand toe met oefenduel

Laatste update:

Bayern München steekt het noodlijdende 1.FC Kaiserslautern een helpende hand toe. Der Rekordmeister maakt via de officiële kanalen bekend dat men op 27 mei een benefietduel zal spelen in het Fritz Walter Stadion. De opbrengsten van deze wedstrijd gaan naar Kaiserslautern, dat met financiële problemen kampt.

Kaiserslautern heeft momenteel geld nodig om de licentie voor de 3.Liga te kunnen kopen. De viervoudig Duits kampioen speelt sinds dit seizoen op het derde niveau van het Duitse voetbal, waar men momenteel de negende plaats bezet. Sportief gezien is dat genoeg voor handhaving in de 3.Liga, maar in financieel opzicht zullen die roten Teufel nog aan de eisen moeten voldoen. De supporters van Kaiserslautern zamelden al drie miljoen euro in om de noodlijdende club te hulp te schieten.

“Kaiserslautern is een van de grootste traditieclubs van Duitsland. We hebben jarenlang intense en legendarische wedstrijden tegen ze gespeeld. Voetbal gaat om emoties en sportieve rivaliteit, maar ook om solidariteit. Daarom willen Kaiserslautern graag helpen en we hopen dat ze in de toekomst kunnen terugkeren naar de Bundesliga”, zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge namens Bayern München op de website van der Rekordmeister.

Kaiserslautern speelde in 2012 voor het laatst in de Bundesliga en degradeerde in 2018 naar de 3.Liga. “We zijn heel blij dat Bayern zo vroeg al kan bevestigen dat ze een oefenwedstrijd tegen ons willen spelen. De inkomsten uit dat duel zullen een belangrijke rol spelen in het proces om een licentie te krijgen. We zijn Bayern ongelofelijk dankbaar en kijken uit naar 27 mei”, zo laat Martin Bader namens Kaiserslautern weten. Bayern schoot in de afgelopen jaren meer dan eens een noodlijdende club te hulp met een oefenduel. Zo speelde der Rekordmeister vergelijkbare benefietwedstrijden tegen FC Sankt Pauli, Fortuna Sittard en Kickers Offenbach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet de eerste keer dat Bayern Munchen een andere club de helpende hand biedt. Als ik het goed heb hebben ze Dortmund destijds ook een lening verschaft waardoor Dortmund overeind bleef. De laatste jaren komt Bayern nogal eens negatief in het nieuws door het overnemen van spelers bij concurrenten, maar dit zorgt er toch wel voor dat dat soort dingen ineens niet meer zo belangrijk zijn. Hier heb ik toch wel veel respect voor!

8 mei 2019 om 18:37

Gebeurd wel veel vaker bij Bayern. 2 jaar geleden hebben ze ook zo iets gedaan voor een amateur club. Meestal vraagt Bayern er ook niks voor terug.

8 mei 2019 om 18:40

Dat heb je inderdaad goed. Het ging om een rentevrije lening van rond de 2 miljoen, daarnaast hebben ze ook clubs als 1860 München & St. Pauli geholpen.

Ot: alleen maar leuk om te zien, dat bayern probeert te helpen

8 mei 2019 om 19:12

Helemaal rentevrij was het niet, volgens was het in de richting van rentevrij over 1.5 miljoen en dan een lage rente over 5 ton. Wat op zich logisch is want anders kost het Bayern geld.

8 mei 2019 om 20:16

Dichterbij huis ook voor Fortuna Sittard.

Dit vind ik nou echt een mooi gebaar!!!!

Prachtig gebaar van de club. Kunnen die verhaaltjes over de concurrentie kapot maken ook weer de prullenbak in, al is deze club natuurlijk geen concurrent.

Dit is in nederland toch ondenkbaar. Hier gunnen we het licht in elkaars ogen nog niet! De een zn dood is de ander zijn brood! Daag veendam, haarlem, etc...

8 mei 2019 om 18:45

Zelfs als Ajax PSV of Feyenoord een benefiet duel hadden gespeeld tegen die clubs waren ze failliet gegaan. Kaiserslautern is een echte traditie club met een stadionnwaar een kleine 50.000 mensen in kunnen. Dat komt wel vol. Haarlem Veendam etc hadden niet eens zoveel supporters laat staan dat t stadion vol zou komen en dan nog zou het te weinig zijn geweest. Leuk zn benefiet wedstrijd maar elke club die noodleidend is wordt gewoon slecht bestuurt. Meer uitgeven dan binnenkomt en het niet kunnen dekken.

8 mei 2019 om 19:02

Dan is het toch juist een nog mooier gebaar. Kaiserslautern moet wel heel slecht bestuurd worden als zo'n grote club in de 3.Liga al niet eens kan overleven.

8 mei 2019 om 19:07

Ik had de reactie geplaatst om een reactie uit te lokken met de personen die pas en te onpas Twente vergelijken met clubs als Veendam en Haarlem. Jij beschrijft precies waarom deze vergelijking niet op gaat. Dank!

8 mei 2019 om 19:45

Ik denk dat mensen heel anders over Twente denken dan over een club als kaiserslautern En ik denk dat je ook wel weet waarom

8 mei 2019 om 19:59

Het gaat in dit geval ook oom de vergelijking tussen de clubs veendam, haarlem en twente die volledig mank gaat. Je hoeft mij niet te vertellen dat Twente er een potje van heeft gemaak!

Dit is toch wel een mooi gebaar zeker als je steeds negatief in het nieuws komt als bayern munchen zijnde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren