Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München rolt de rode loper uit voor Leverkusen; Tuchel verder onder druk

Laatste update:

Bayern München heeft een mokerslag te verwerken gekregen in de strijd om de Duitse landstitel. De ploeg van Thomas Tuchel, wiens positie steeds verder wankelt, verloor met 3-2 bij degradatiekandidaat VfL Bochum. Bayern verzuimde via Harry Kane op 0-2 te komen, waarna der Rekordmeister niet meer te redden was. Dayot Upamecano veroorzaakte een strafschop en moest net als op woensdag tegen Lazio met rood naar de kant. De achterstand van Bayern op titelfavoriet Bayer Leverkusen bedraagt acht punten.

Aan de kant van Bayern kreeg Matthijs de Ligt een basisplaats toebedeeld van Tuchel. Ook een andere ex-Ajacied, Noussair Mazraoui, mocht het vanaf het begin laten zien. Voorin werd spits Kane in zijn rug gesteund door Thomas Müller, Eric Maxim Choupo-Moting en Jamal Musiala. Bij Bochum begon voormalig Vitesse-ster Maximilian Wittek op de bank.

Bochum zorgde voor het eerste echt gevaarlijke moment van de wedstrijd. Een prima voorzet van Kevin Stöger belandde op het hoofd van de doorgelopen middenvelder Anthony Losilla, die zijn kopbal op het doel van Manuel Neuer zag belanden. Aan de andere kant was het vervolgens raak. Leon Goretzka bereikte Musiala, die opendraaide en met een verwoestend schot de korte hoek vond: 0-1.

In de stromende regen had Kane voor de 0-2 moeten zorgen. De Engelse spits werd ongedekt gevonden en hoefde alleen doelman Manuel Riemann nog te verschalken, terwijl hij ook breed had kunnen leggen op een teamgenoot. Kane besloot zelf te schieten en zag zijn inzet op atypische wijze hoog over vliegen.

Het bleek een zeer dure misser van Kane te zijn. Een kleine tien minuten voor rust leed Bayern balverlies op het middenveld, waar Losilla van profiteerde. De Fransman keek op en zag de ruimte op rechts bij Takuma Asano, die alles en iedereen van Bayern te machtig was en na een prima eerste aanname de verre hoek vond met een krachtig schot: 1-1.

Een fraaie opsteker voor Bochum, dat strijdt om lijfsbehoud. De supporters in het Vonovia Ruhrstadion konden vlak voor rust opnieuw juichen. Een hoekschop van Stöger belandde bij de eerste paal bij Keven Schlotterbeck, die enorm veel ruimte genoot. Ook omdat Choupo-Moting het duel niet aanging en De Ligt te laat kwam, kopte Schlotterbeck raak: 2-1.

Waar Bayern in het eerste half uur nog redelijk speelde, was het spel daarna slecht te noemen. Na rust moest het dus beter, maar het niveau werd er bepaald niet beter op. Tuchel probeerde wat te forceren en haalde Joshua Kimmich en Choupo-Moting naar de kant voor respectievelijk Bryan Zaragoza en Leroy Sané. Ook met die verse krachten binnen de lijnen liep het echter totaal niet.

Bayern speelde ver onder de maat, kon niet onder de druk van Bochum uitkomen en zakte nog dieper in het moeras toen de voor Mazraoui ingevallen Upamecano zijn elleboog in het gezicht van Schlotterbeck plantte. Upamecano kreeg zijn tweede gele kaart en moest, net als midweeks tegen Lazio in de Champions League, met rood van het veld. Stöger ontfermde zich over de strafschop en schoot via de handschoen van Neuer raak: 3-1.

Bayern probeerde uiteraard nog terug in de wedstrijd te komen, maar de gewenste doelpunten bleven lange tijd uit. Zo probeerde Musiala het met een schot, maar kwam Riemann als winnaar uit de strijd. De doelman had vlak daarna ook nog een fantastische reflex in huis op een schot van Sané. Vlak daarna werd het toch weer een wedstrijd. Op aangeven van Mathys Tel schoot Kane simpel raak: 3-2. De Engelsman kreeg in blessuretijd nog een enorme kopkans. Het ontbrak bij zijn poging echter aan kracht en richting, waardoor Riemann kon oppikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuchel verdiend het om ontslagen te worden. Hoe kan je nou weer geen Tel opstellen, eeuwig vasthouden aan Kimmich en Goretzka. Man man, Kane wat mistte hij ook een kansen zeg. En Upa heeft geen brein, maakt zovaak domme fouten. Ben benieuwd wie het gaat overnemen.

18 februari 2024 om 19:51

Tel speelde na zijn invalbeurt echt fantastisch, waarom hij niet aan de aftrap mocht verschijnen is mij een raadsel.

18 februari 2024 om 20:00

Tel speelt altijd fantastisch. Die jongen moeten ze zsm meer speeltijd geven, hij leeft Bayern + iedere supporter loopt met die jongen weg.

18 februari 2024 om 20:01

Flick is de perfecte man om het weer op te pakken, net zoals hij dat deed als interim-trainer toen Kovac werdt ontslagen.

18 februari 2024 om 20:05

wil Flick dit als Bayern zijn pijlen richt op Xabi Alonso voor volgend seizoen?

18 februari 2024 om 20:06

Ja dat riep ik ook al in het live meepraten. Flick is de beste optie.

18 februari 2024 om 20:19

voorlopig ga ik voor Anthony Barry ad interim met Hermann Gerland als assistent

18 februari 2024 om 20:28

@bbayern1990 Ik denk dat Bayern z.s.m. een oplossing wil om het seizoen nog te redden, dan is Flick de perfecte optie en beter om te behouden voor de komende jaren.

Ik denk eerlijk gezegd dat Xabi volgend seizoen de trainer is van Liverpool.

Het zou me trouwens ook niet verbazen als Alonso helemaal niet vertrekt en het met Leverkusen wil proberen in de Champions League.

18 februari 2024 om 22:48

Er is natuurlijk maar één man. Die coacht nu nog liverpool

18 februari 2024 om 23:03

Denk dat Flick met zn gedachtes al in Barcelona is. Leert al Spaans lees ik

18 februari 2024 om 20:25

We kunnen wel ruilen, ik zie Tuchel graag terug komen naar Chelsea dan kan Pochettino naar Bayern

18 februari 2024 om 20:34

Ik begin mijn twijfels te krijgen of er echt een trainer is die dit Chelsea wel aan de draai krijgt want Tuchel begon het ook moeizaam te krijgen vorig seizoen daar.

Het grote probleem is die Todd Boehly die niet weet waar hij mee bezig is.
Meer dan 100 miljoen uitgeven aan spelers die maar 1 seizoen iets leuks hebben laten zien, heeft Chelsea helemaal niet vooruit geholpen.

Dat die Upamecano nog opgesteld wordt is mij ook een raadsel. Wat een overschatte verdediger is dat zeg. Met dit materiaal met regelmaat zo'n zaad partij op de mat leggen dan mag je best de trainer de schuld geven.

18 februari 2024 om 19:53

Hij werd vanavond gewisseld voor de aangeslagen Mazraoui

18 februari 2024 om 20:27

Precies net als die overschatte de Ligt. Wat was die slecht zeg niet te geloven!

Eindelijk die Tuchel weg. Hoop dat die vanavond nog ontslagen word. Wat een slechte trainer is me dit zeg.

Fantastisch voor het Leverkusen van Xabi Alonso zeg. Een hele comfortabele voorsprong nu met 8 punten. En hopelijk kunnen ze het ook volhouden tot het einde. En Bayern tja wat een dramatisch team is het onder Tuchel zeg. Heb je zulke goeie spelers en Kane toegevoegd in de zomer en dan sta je 8 punten achter. Kane trouwens matig deze wedstrijd want miste echt 2 grote kansen. Voor de rest ook weer bizar dat die Upamecano alweer rood krijgt…

18 februari 2024 om 21:10

Hallo Modricmagic ik denk dat jij de spelers van Bayern Munchen behoorlijk overschat.

1. Wat kan Thomas Tuchel er aan doen dat Upermacano voor de tweede wedstrijd op rij rood pakt en een penalty veroorzaakt waardoor ze de wedstrijd verliezen?

2. Wat kan Thomas Tuchel er aan doen dat de buitenspelers helemaal niks klaar spelen. Daarom stelt hij nu ook Thomas Muller op.

3. Wat kan Thomas Tuchel er aan doen dat Kimmich al het hele seizoen zeer matig speelt?

Het is omdat Thomas Tuchel trainer is van Bayern Munchen, als dit niet het geval was geweest ben ik er van overtuigd dat Bayern Munchen er nog veel slechter voor zal staan als nu.

18 februari 2024 om 21:27

Waar Tuchel wel wat aan kan doen is De Ligt se voorkeur geven toz van Dier en Upa. Wat die ook kan doen is Tel opstellen ipv die waardeloze Choupo Moting. En kappen met Goretzka en kiezen voor Pavlovic.

18 februari 2024 om 23:06

Upa was toch 1 van de beste verdedigers ter wereld volgens jou?

19 februari 2024 om 00:04

Was inderdaad. Zijn niveau bij Leipzig nooit gehaald.

Heerlijk nu hopen dat Leverkusen het niet weggeeft zoals BVB een paar keer heeft gedaan. Je zou maar Harry Kane zijn trouwens. Naar Bayern gaan om wat prijzen te pakken en dan zeer waarschijnlijk alsnog met lege handen staan🤣

18 februari 2024 om 19:55

Dortmund is nooit zo goed geweest als dit Leverkusen. Tevens heeft Alonso er een echte winnaarsmentaliteit ingesleept, aangezien ze al zo vaak in de slotfase gewonnen hebben dit seizoen. Zelfs het Dortmund van 2012-2013 vind ik minder en als je kijkt naar het aantal punten blijft dat ook duidelijk te kloppen.

18 februari 2024 om 20:16

Dortmund 2012-13 was echt wel minimaal gelijkwaardig. Je moet niet altijd naar puntenaantal kijken. Een team met o.a. Piszczek, Hummels, Subotic, Schmelzer, Gündogan, Bender, Kehl, Götze, Reus, Lewandowski, Kuba, Grosskreutz etc. was echt minimaal gelijkwaardig zo niet beter. Haalden ook nog eventjes CL finale dat jaar. Probleem met jou is alleen dat jij zo enorm populistisch bent.

18 februari 2024 om 20:27

Niet constituent genoeg, daarnaast heeft Alonso er een absoluut collectief van gemaakt. Hoe kan dat Dortmund beter zijn dat dit Leverkusen terwijl je 25 punten achterstond op Bayern? En Leverkusen wint ook nog eens de beker waarschijnlijk en komt op 85 a 90 punten uit. Het wel bij de feiten houden he. En jongens als Wirtz, Grimaldo, Frimpong, Hradecky, Tah en Xhaka / Palacios zouden probleemloos in dat Dortmund staan. En de bank is ook een stuk breder. De bank van Klopp bestond zelfs nog uit jongens als Schieber, Leitner en Felipe Santana etc.

18 februari 2024 om 20:39

Wirtz, Grimaldo en Frimpong zouden er absoluut in staan, de overige niet. Je kan competities nooit vergelijk met 11 jaar ertussen, daarvoor zit er teveel dynamiek in een competitie. Dat Bayern won ook alles dat jaar en speelde geweldig onder Heynckes. Klopp maakte toen ook absoluut een collectief van dat Dortmund dus dat punt kan je wegschrijven. Je noemt ook net de spelers die nauwelijks in zouden vallen, de vaste invallers waren meer spelers als Perisic, Kehl/Bender en Kuba. Leitner was overigens wel echt een fijn talent met Bittencourt, zonde dat eerstgenoemde nooit doorbrak.

18 februari 2024 om 20:40

Ten eerste was het bayern van 2011-2014 veel beter dan het bayern van nu. Daarnaast haalde klopp met bvb de cl finale en wonnen ze de dubbel in 2012. Als ik aan dat bvb terugdenk schat ik ze hoger in dan het leverkusen van nu.

18 februari 2024 om 20:47

We hebben het over het 2012-2013 seizoen, niet 2011-2012 of wat dan ook. Dortmund eindigde op 66 punten, dit Leverkusen komt op dit gemiddelde op 89 of 90 uit. Die zouden op 1 punt eindigen achter het super team van Bayern van Heynkess in 2013. In de jaren ervoor eindigde Dortmund op 81 en 75 punten en werden ze landskampioen. Dat is echt onder het gemiddelde van Leverkusen dit seizoen. 1 goed Europees seizoen inderdaad maar wel slechts 66 punten en kwartfinale van de beker eruit. Alle statistieken wijzen op wat anders.

18 februari 2024 om 20:52

Dat vind jij, welke spelers zouden in dit Alonsos systeem spelen? Subotic is dan echt geen verbetering ten opzichte van die drie jongens die er nu staan en met ruimte in de rug kunnen spelen. Xhaka en Palacios zijn natuurlijk gewoon veel beter dan Kehl en Bender laten we wel wezen. Hradecky dit seizoen ook absoluut beter dan Weidenfeller dat jaar.

18 februari 2024 om 21:01

Subotic en Tah zijn om het even, geen hoogvliegers van zichzelf maar met juiste partner prima verdedigers. Hummels is aan absolute topverdediger, ondanks z’n minder snelheid speelt hij al jarenlang hoog en heeft zich overal bewezen. Gündogan in z’n 12-13 seizoen is wel echt 2 klasses beter dan Palacios. Wirtz zou ik dan vergelijken met Götze (allebei toptalenten),Mario was toen echt werelds zoals Wirtz dat absoluut nu is en denk wel iets beter. Lewandowski was toen 3 klasses beter dan een Boniface nu is. In dit systeem zou er weinig ruimte zijn voor buitenspelers als Reus, Kuba, Grosskreutz en Perisic maar eerste 2 waren echt enorm sterk.

18 februari 2024 om 21:05

Ja ik vind Kossonou en Tah beiden een up;date. Hummels absoluut met je eens. Beste centrale verdediger van de Bundesliga afgelopen 10 jaar. Gundogan ook een baas, maar je doet Palacios nu wel ietwat tekort. Blijft nog steeds staan dat Xhaka en Palacios beiden beter zijn dan Bender en Kehl. In het systeem van Leverkusen zal ik alleen Lewandowski, Reus, Gundogan en Hummels laten spelen. Andersom komt daar sowieso Gotze bij en waarschijnlijk is Piszeck defensief ook stabieler dan Frimpong.

18 februari 2024 om 22:45

Hradecky/Weidenfeller zou ik ook voor Weidenfeller gaan, geen hoogvlieger, maar Hradecky vind ik op dit seizoen na maar een simpele ballenvanger met 2x per seizoen een gigantische blunder.

19 februari 2024 om 00:06

Ja ik zei ook Hradecky van dit seizoen.

Dit moet het einde zijn voor Tuchel. Dit is echt schaamtelijk. En neen met Nagelsmann ging het echt niet beter geweest zijn. Bayern heeft nood aan een echte people manager.

18 februari 2024 om 19:59

Waarom moet de trainer meteen vertrekken als het een keer tegenzit? Jullie zijn verwend met al die titels. Meer concurrentie is alleen maar goed voor de Bundesliga.

18 februari 2024 om 20:02

Dit gaat me echt niet om verwendheid. De tendens gaat nu eenmaal achteruit. De spelwijze is niet Bayernlike, de spelers vinden elkaar niet meer. Het bestuur moet nu ingrijpen.

18 februari 2024 om 20:05

Haha wat een reden Bayern moet Tuchel aanhouden om de BL spannend te houden.

18 februari 2024 om 20:05

Persoonlijk is Obstwasser niet snel iemand die een trainer snel de laan uit wilt hebben. Ik was vorig seizoen absoluut geen fan van de komst van Tuchel omdat hij niet het voetbal speelt wat Bayern zou moeten nastreven. De spelers functioneren gewoon niet op het moment, want het is nog steeds gewoon een geweldig elftal.

18 februari 2024 om 20:16

@kaiser. Dat zeg ik niet. Bayern staat tweede en verliest 2 keer. Vind je dat een reden om de trainer te ontslaan? De supporters zijn verwend na 11 landstitels en accepteren geen tweede plek. Alleen al om die reden is het goed dat een andere club een keer kampioen van Duitsland wordt.

18 februari 2024 om 20:18

het gaat nog om andere elementen. Zojuist was er een woordgevecht tussen Kimmich en assistent Zsolt Löw. Als er onenigheid en ruzie is, moet er altijd ingegrepen worden

18 februari 2024 om 21:06

Inderdaad Bbayern1990 er moet ingegrepen worden.

Kimmich terug naar het tweede elftal en zsm verkopen! Die speelt al het hele seizoen niet goed.

18 februari 2024 om 21:45

Enerzijds is er het probleem Tuchel en zijn assistent Zsolt Löw. Nog een groter probleem is de huidige CEO, Jan-Christian Dreesen

18 februari 2024 om 20:06

Jupp Heyckes misschien weer ff optrommelen. Zie ze zo kampioen worden alsnog.

Alleen de laatste 20 minuten kunnen gezien. Echter wel echt vermaakt en de sfeer op Anne Castroper was erg goed. Excuus mensen dat ik De Ligt op het niveau van Upamecano heb geschat, ondanks dat ik De Ligt niet geweldig vind, is het vooralsnog aanzienlijk beter als onze Franse vriend. Een belangrijke overwinning voor de vrienden uit Bochum. Het enige lichtpuntje vandaag. Gefeliciteerd aan de weinige Pillenkusen fans. 1 keer en niet meer.

Upamaguire weer rood. Gaat goed met hem.

Heerlijke overwinning van Bochum. Zou het dan toch echt gebeuren en Bayern geen kampioen worden? Eerst zien en dan geloven. Het blijft Bayern München.

Echt een meesterzet van Tuchel om met opa Muller op de rechterflank te beginnen terwijl je genoeg andere opties heb. Dat Tel niet een vaste basisplaats heeft zegt al genoeg over Tuchel. Die is gewoon uit op z'n ontslagpremie.

Dit word een gevalletje Thomas Tschussel gok ik zo

18 februari 2024 om 20:23

niet alleen voor hem ook voor enkele assistenten. Kimmich ging in de clinch met Zsolt Löw

Moet vooral lachen als ik aan Kane denk. Gaat weg bij Spurs om prijzen te pakken, en wint waarschijnlijk helemaal niks

18 februari 2024 om 20:39

Tja als of Kane er voor 1 jaar zit. Speelt nu CL voetbal, grotere club, ooit zullen de prijzen ook komen.

Er zit echt wel kwaliteit in deze selectie daar is geen twijfel over. Maar Bayern moet nu ingrijpen en Tuchel op straat zetten. Als je Tuchel laat zitten gaat het niet goedkomen tegen Lazio en is het seizoen helemaal verloren. Voor de rest van het seizoen maar een interim trainer aanstellen en proberen er het beste van te maken. Dan kun je wellicht nog iets van de Champions league proberen te maken. kampioenschap lijkt me uit zicht met zo'n sterk leverkussen

18 februari 2024 om 21:31

na vanavond moet ik zeggen dat Tuchel niet de grootste clown is bij Bayern München. Het absolute hoogtepunt is de uitspraak van Dreesen. Hij is na deze uitspraak definitief een veel grotere clown dan Tuchel

18 februari 2024 om 21:39

Het duidelijke bewijs dat Dreesen een zakenman is met 0 verstand van voetbal

Ze laten hem het jaar uitzitten tot Klopp het overneemt. Mark my words

19 februari 2024 om 09:16

Ging die niet een jaar sabbatical nemen?

Waarom werd Mazraoui na 32min gewisseld? Geblesseerd?

Wel sneu voor Kane hij ging juist naar bayern München om kampioen te worden ( voorlopig) zit dat er niet in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren