Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München bevestigt ontslag Nagelsmann; Tuchel tekent tot medio 2025

Laatste update:

Julian Nagelsmann is ontslagen als trainer van Bayern München, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. BILD schreef donderdag al over het aanstaande congé van de 35-jarige oefenmeester, die nu dus definitief op zoek moet naar een nieuwe club. Thomas Tuchel wordt zijn opvolger bij der Rekordmeister. De ex-trainer van onder meer Chelsea en Paris Saint-Germain tekent tot medio 2025. Tuchel staat maandag voor het eerst voor de groep.

Het nieuws over het ontslag van Nagelsmann is opvallend, daar Bayern nog volop in de race is voor het kampioenschap, de kwartfinale van de Champions League heeft bereikt en in de kwartfinale van het bekertoernooi staat. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano waren er echter serieuze problemen tussen Nagelsmann en de clubleiding van Bayern. Ook vanuit de spelersgroep zou er weinig vertrouwen zijn in de tactische keuzes van de Duitser. Net als Nagelsmann moeten ook assistent-trainers Dino Toppmöller, Benjamin Glück en Xaver Zembrod het veld ruimen.

Volgens het Duitse Sky Sport liggen er meerdere redenen ten grondslag aan het ontslag van Nagelsmann. Allereerst valt de sportieve ontwikkeling in de Bundesliga tegen. De club wisselt goede periodes af met mindere en afgelopen weekend werd er nog met 2-1 verloren van Bayer Leverkusen. Daardoor is Borussia Dortmund de koploper van de Bundesliga met één punt voorsprong op Bayern. Op 1 april, na afloop van de interlandperiode, neemt Bayern het in eigen huis op tegen Dortmund. Ten tweede valt de ontwikkeling van aankopen en talenten tegen, met uitzondering van Jamal Musiala.

Sport 1 voegt toe dat de clubleiding teleurgesteld is over de relatief magere speeltijd voor talenten als Ryan Gravenberch, Mathys Tel, Paul Wanner en Arijon Ibrahimovic. De leiding zou dat over het hoofd hebben gezien, als Bayern constanter zou hebben gepresteerd. Ook viel het de clubleiding en spelers tegen dat Nagelsmann op skivakantie ging, terwijl de selectie gewoon aan het werk was. Volgens de clubleiding gaf Nagelsmann daarmee een verkeerd signaal af.

Sportief directeur Hasan Salihamidzic, raad van commissarissen-voorzitter Herbert Hainer en algemeen directeur Oliver Kahn wilden vrijdagochtend nog geen commentaar geven. Na de bekendmaking van het ontslag lieten Kahn en Salihamidzic wel van zich horen. "Persoonlijk en namens FC Bayern wil ik Julian en zijn trainersstaf bedanken en ik wens iedereen veel succes voor de toekomst", liet Kahn weten. Ook Salihamidzic liet zich uit positief uit over Nagelsmann. "Ik ben Julian erg dankbaar voor wat hij voor Bayern heeft gedaan en ik wens hem het allerbeste."

Nagelsmann begon zijn trainersloopbaan bij FC Augsburg, waar hij de jeugd onder zijn hoede had. Ook bij 1860 München en TSG Hoffenheim trainde hij verschillende jeugdteams, waarna hij in 2016 voor het eerst op eigen benen kwam te staan. Via Hoffenheim verdiende hij in 2019 een transfer naar RB Leipzig, waarmee hij onder meer de halve finale van de Champions League haalde. In het voorjaar van 2021 bereikte Nagelsmann een akkoord met Bayern. Met die club won de oefenmeester, die vermoedelijk dertig miljoen euro meekrijgt, eenmaal de landstitel en twee keer de Duitse Supercup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat mocht Tuchel de CL winnen met Bayern, onze grote vriend Hein wel een jaartje of 70 door kan zonder viagra. Overigens denk ik zelf ook wel dat het een groot succes gaat worden, hopelijk gaat hij Gravenberch wel wat meer kansen geven.

24 maart 2023 om 17:55

Ik heb zooooooo geen zin in Tüchel bij Bayern. Dat wordt echt weer vreselijk voetbal met een compleet doorgesnoven dwaas aan de zijlijn. En dat terwijl ik het zo leuk vond om Bayern te volgen. Om te zien bedoel ik dan hè begrijp me niet verkeerd. Kijk er niet van op als het ze inderdaad die CL oplevert.

24 maart 2023 om 18:00

Tuchel heeft zijn visie met balbezit en aantrekkelijk voetbal. Bovendien tactisch ijzersterk. Het voetbal onder Nagelsmann was echt niet goed

24 maart 2023 om 18:06

Tuchel won recent nog de CL met Chelsea dat verre van een top team had. Ook is hij de enige trainer geweest die PSG in de CL finale wist te loodsen met al die egocentrische spelers. Toptrainer, top tacticus, wordt een goed huwelijk.

24 maart 2023 om 18:11

Nagelsmann stond anders ook vaak als een bezetene langs de zijlijn. Dat is echter een trend onder Duitse en Spaanse trainers die dat blijkbaar nodig vinden. Wanneer dat gedrag wordt vertoond in ieder andere professionele context, dan zou een onmiddellijke opname in een kliniek worden geadviseerd door menig psycholoog.

24 maart 2023 om 18:24

Wat een onzin weer over Tuchel zeg. Zeggen dat Tuchel vreselijk voetbal speelt is echt onzin.
Nagelsmann is geen slechte coach, maar ik denk dat Tuchel - Bayern een betere match is dan Nagelsmann - Bayern.
En is Tuchel erger dan Nagelsmann of Klopp aan de zijlijn? Ze zijn allemaal hetzelfde.

24 maart 2023 om 18:47

Tsja eredivisieajax, wel een club die een beslissing durft te nemen, had jouw club Schreuder eerder ontslagen dan had je misschien 6 punten meer gehad...

24 maart 2023 om 20:41

Jij weet echt alles of niet ?

24 maart 2023 om 18:27

Ik denk het juist niet. Een defensieve coach als Tuchel past helemaal niet bij Bayern.

24 maart 2023 om 18:44

Vreemd. Afkoopsom voor Leipzig was 25 miljoen en nu moet hij weg?

24 maart 2023 om 19:23

Het klikte gewoon niet, dan is het beter om je verlies te nemen.

Zal onmogelijk zijn maar Ward mag best even bellen om te vragen of hij geen uitdaging ziet in Ajax. Hopen mag zullen we maar zeggen.

24 maart 2023 om 18:06

Niet zo hoog in de boom zitten. Ik hoorde dat Alfred Schreuder nog vrij is

24 maart 2023 om 18:22

Ik hoorde ook dat John Terry niet meer op vrouwen jacht is

24 maart 2023 om 19:14

Mijn bronnen lijken me meer betrouwbaar

24 maart 2023 om 19:37

Nou mag toch hopen dat hij niet gebeld wordt. Even er vanuitgaande dat het überhaupt al realistisch is. Het lijkt mij geen hele sympathieke vent en persoonlijk vind ik dat iemand naast gedegen voetbal kennis ook nog een sympathieke uitstraling moet hebben.

Eerste trainer naar mijn weten die ontslagen word terwijl hij meestrijd om de landstitel en in de kwartfinale van de CL en beker staat. Heel benieuwd hoe Tuchel het gaat doen

24 maart 2023 om 17:55

Dat dacht ik dus ook. Alles kan je nog winnen, maar toch ontslagen worden, bizar!

24 maart 2023 om 17:56

Bayern hoort natuurlijk een straatlengte voor te staan in de Bundesliga. Geen enkele club in de Bundesliga komt daar qua uitgaven in de buurt

24 maart 2023 om 18:28

Met Nagelsmann waren ze kwetsbaar is toch slecht dat Paris niet van wanorde en slechte vorm van Bayern profiteerde, dat maakt het voor Paris nog pijnlijker Bayern was zwaar te pakken dat bewees zelfs een Villareal dat weinig voorstelde vorige jaar. Met Nagelsmann zag ik ze geen kans hebben op de CL, die kans is nu met Tuchel groter geworden.

24 maart 2023 om 18:15

Zal voor Daley Blind wel einde verhaal zijn daar, voor zover het dat nog niet was. tuchel houdt van groot sterk snel.

Zo goed is die Daley " beste passer" dus niet

24 maart 2023 om 18:49

Ik snap ook niet dat ze Blind hebben gehaald. Die speelt op een bejaardentempo en kon zich tegen Volendam, Emmen en GA Eagles al niet meer staande houden. Een van de weinige keren dat hij in de basis stond bij Bayern gaf hij meteen twee goals cadeau aan Gladbach

24 maart 2023 om 19:10

Typisch geval van zelfoverschatting. Blind met zijn amsterdamse bluf dacht dat hij zich er wel even in zou spelen daar. Maar als er een andere trainer is dan een nederlander die hij kent (koeman, Van Gaal, Papa, Frank de Boer, Ten Hag )valt hij meteen door de mand. Hij ging ook echt niet terug naar Ajax omdat hij het zo geweldig deed bij Man U, sinds van Gaal weg was daar was hij al geen basis meer in de PL en mocht net als de andere B-Keus (wat alle engelse clubs doen) de league cup, europa league potjes spelen.

Gewoon geen europese topspeler geweest, en heeft 100 interlands gehaald omdat hij geluk had in een slechte generatie te zitten.

Nagelsmann naar Ajax als nieuwe trainer voor volgend jaar… Kunnen ze echt het Bayern van Nederland worden

Tja, als het echt niet botert tussen Nagelsmann en Bayern dan is het wellicht beter om hem te vervangen. Maar ik vind sommige argumenten wel slecht. Vooral over die jonge talenten. Als die beter zijn dan wat er op het veld staat dan zullen ze heus spelen. Maar hoe realistisch is het dat Gravenberg Kimkich eruit haat spelen? Ook is er nooit een goede vervanger van Lewa gekomen. Dat is toch net dat verschil tussen top en absolute top.

haha heeft tuchel dat ff goed voor elkaar. Van een club met 0 sfeer op de tribune naar een club met een fantastische sfeer.

24 maart 2023 om 18:39

Dan hoort z'n team hem in ieder geval niet tekeer gaan langs de lijn.

24 maart 2023 om 19:34

Zegt de gene die een club support die voor 90% alleen maar toeristen heeft op de tribune! Tuchel was en is nog steeds harstikke geliefd bij de fans van Chelsea en andersom!

25 maart 2023 om 11:37

Mijn club staat hier niet ter discussie. En ik support barcelona helemaal niet. ik support alleen mijn club uit amsterdam. en 90% toeristen? gewoon bijna 80 duizend scc kaart houders pik.

24 maart 2023 om 19:41

Bayern staat niet eens in de top 20 qua sfeer in Duitsland, maar goed. Het gaat wel ieder jaar beter met dank aan Schickeria.

25 maart 2023 om 11:37

Ja klopt, maar internationaal is het alsnog vrij goed.

Het kan alleen nog verbeteren. Er moeten nog meerdere redenen zijn. Het gebrek aan zelfkritiek en de deontologische kwestie met Bild zijn ook cruciaal

Als je merkt dat het niet werkt - moet je gewoon snel afscheid nemen. Hoe langer je iets uitstelt, hoe meer schade je kan oplopen. *kuch* Ajax.

Het bestuur van Bayern heeft echter de afgelopen jaren goede beslissingen afgewisseld met discutabele beslissingen. Daarom kan je deze beslissing in twijfel trekken. Afijn: Tuchel? Weet niet of je daar heel vrolijk van wordt maar je weet wel dat hij in het eerste jaar het maximale uit een team kan halen.

Velen vinden het raar dat Nagelsmann is ontslagen en natuurlijk is dat ook raar, want hij deed het gewoon prima. Maar het probleem was vooral dat hij vaak in de clinch lag met het bestuur en met zijn eigen spelers en daar is het dan voor het grootste gedeelte op stuk gelopen, en toegegeven; Nagelsmann is ook wel een beetje een rare vogel. Maar ik vind hem desondanks wel een ontzettend goede trainer, maar hij paste gewoon niet bij Bayern doordat de spelers er niet vol voor gingen, hij zijn ideeën nooit echt over kon brengen en hij dus in clinch lag met het bestuur.

24 maart 2023 om 18:16

Een trainer die moeite heeft om spelers naar hem te luisteren gebruikt vaak jonge spelers en zet de vedettes weg.
Hij heeft te weinig voetbal charisma naar mijn mening. Komt naar mijn mening soms apart over zoals met de skateboard naar de training komen. Wie doet dat nou? Zo krijg je nooit respect.

24 maart 2023 om 18:24

Ik denk dat jullie beide een goed punt hebben. De resultaten waren niet de hoofdreden en waren er gewoon onenigheden.

25 maart 2023 om 07:54

Jij zat meer in de clinch met bepaalde spelers dan met het bestuur. Van het bestuur kreeg hij alle macht en alle kansen.

Zo gaat dat daar, precies op z'n Deutsch

Mooie club voor Tuchel, ik gun hem echt een club van deze statuur. Maar ik maakte gisteren een grapje over de manier van handelen van Bayern, dat ze het wel afkonden met 1 persbericht over het ontslag en de opvolging van de trainers, en ze doen het ook nog.. Ik vind het niet netjes van Tuchel dat hij al in contact staat met zijn nieuwe club als de vorige coach nog niet ontslagen is, dat deed hij ook bij Chelsea met Lampard toentertijd, en ik vind het helemaal kwalijk van Bayern dat Nagelsmann te weten komt dat hij ontslagen gaat worden door de media en Fabrizio Romano en dat ze hem dan ook nog eens een dag laten wachten.

Verhaal gaat dat ze tempo wilde maken met het ontslag van Nagelsmann omdat Tuchel snel rond zou komen met Tottenham (waar Conte nog “gewoon” werkzaam is) en ze Spurs dus voor wilde zijn.

24 maart 2023 om 18:14

Tuchel woont al een paar weken in München. En ze waren hem al eerder kwijtgeraakt aan PSG paar jaar terug.
En wat je zei. Sommige clubs wilden hem meteen hebben en zal me niet verbazen dat Spurs aanklopte.

24 maart 2023 om 20:37

Zelfs vóór hij trainer was bij PSG, beschikt hij reeds over een stek in München

24 maart 2023 om 18:16

Ach andersom word je ook opgegeten als trainer zijnde dus ik snap Tuchel wel. Wanneer die kans komt dan pak je hem gewoon, jammer dan voor degene die aan het langste eind trekt. Zo werkt het nou eenmaal, waar er iemand wint verliest er vrijwel altijd ook iemand.

24 maart 2023 om 19:05

Nee, dat klopt. Af en toe denk je er ook niet echt aan dat die wereld zo hard is. Dog eat dog, dat werkt 2 kanten op.

24 maart 2023 om 18:34

Tottenham? Eerder Real Madrid. Ik zie hem echt niet bij Tottenham. Denk dat Poche de eerste optie is/was.

24 maart 2023 om 18:54

Zou poche echt teruggaan naar the spurs nadat hij eerst ontslagen werd?

24 maart 2023 om 19:03

Tuchel wilde niet wachten tot de zomer, hij was in gesprek met Tottenham. Volgens Matt Law en de Athletic.

Ik dacht dat Tuchel nog in een afkickkliniek zat omdat hij nogal van oppeppende middelen hield. Fijn dat hij weer kan trainen.

24 maart 2023 om 18:32

Is dat ooit bevestigd dan? Het was geen echte afkickkliniek die hij bezocht in India.

Nagelsmann zou intern bekend staan als een betweter en zou daarmee al veel irritaties opgewekt hebben bij zowel de directie als de spelers. Er is ook een artikel van De Correspondent waar ze interview met Nagelsmann houden. Uit dat interview viel mij toen al op dat hij nogal van mening is dat hij het voetballen opnieuw heeft uitgevonden.

Afijn, heeft te veel Guardiola-achtige trekjes met steeds een nieuwe twist geven zonder dat het werkt. Bundesliga hoorde hij ruim voor te staan, Dortmund heeft eerste seizoenshelft namelijk veel te veel punten laten liggen. Champions League is hij de eerste wedstrijd heel goed weggekomen, tweede wedstrijd een keer zonder gekkigheid gedaan. Daar was de kracht van Bayern te zien die hij amper consistent laat werken door steeds maar wat te rouleren.

Had alleen niet verwacht dat hij tijdens het seizoen ontslagen zou worden. Ben benieuwd wat Tuchel gaat brengen

24 maart 2023 om 18:29

Overigens heeft Salihamidzic ook genoeg naar zichzelf te kijken. Heeft al met te veel mensen intern fricties gehad. Koopt goed in, maar profileert zich als een moeilijke man

25 maart 2023 om 07:56

dat is eerder zo met Flick. Bij Nagelsmann zit dat anders. Dat is een reactie op de slechte prestaties in de Bundesliga. Het scheelde zelfs niet veel of het liep al verkeerd af tegen PSG.

Wacht ff.. krijgt 30 miljoen mee!?

Misschien ben ik in de minderheid, maar ik vind het jammer dat die nu ontslagen is. Hij deed nog volop mee voor alle 3 de prijzen. Bij vlagen lieten ze echt wel goed voetbal zien maar het was gewoon te inconsistent. Mede door de houding en vorm van een aantal spelers.

24 maart 2023 om 19:46

Niet de enige. Vind het zelfs belachelijk. Het probleem bij Bayern is Salihamdzic zijn vriendjes in het bestuur en een aantal spelers die teveel macht hebben. Jammer, ik hoop dat die over een aantal jaar zijn ongelijk kan bewijzen bij Bayern.

24 maart 2023 om 21:38

Helemaal mee eens als Bayern fan. Had Nagelsmann op zijn minst het seizoen laten afmaken.

25 maart 2023 om 07:57

ik ben daar niet mee eens. Het gevaar bestond er al om naast alle doelstellingen te grijpen in de cruciale maand april.

25 maart 2023 om 08:00

@ Esmuellert
Ik zag weinig goed voetbal. In de belangrijkste duels in de Bundesliga won hij maar 1 keer in 2023.
De meeste spelers waren zijn vreemde tactieken en systeemverschuivingen gewoon beu.
Nagelsmann had beter groots geweest als hij eens zelfkritiek had geuit.

Hahahaha die Tuchel gaat gewoon weer de Champions League pakken. Ik weet dat het niet botert met het bestuur en het is niet geweldig op het veld, maar je geeft werkelijk niks weg in de grote potten en Bayern word gewoon kampioen, met of zonder m, maar okeee. Interessant.

Salihamidzic. Judas verder geen commentaar

Nou ik ben benieuwd wat Heinazijn allemaal te vertellen heeft de komende tijd nu zijn favoriete trainer weer aan het werk gaat

On: heel benieuwd of Tuchel Bayern wel zo gaat laten voetballen zoals het bestuur van Bayern wenst te zien. Kampioenschap moet te doen zijn, maar ben oprecht benieuwd naar het spel wat Tuchel wil gaan spelen in de CL.

25 maart 2023 om 08:03

Ik denk dat Guardiola minder blij is. Tegen Tuchel ondervond hij altijd moeite te voetballen.

25 maart 2023 om 17:06

Laten we het hopen voor Bayern. Ik heb werkelijk geen idee wat ik mag verwachten.

Ben benieuwd wat Nagelsmann nu gaat doen. Als Ancelotti naar Brazilie vertrekt zou het nog wel een hele goeie optie voor Real kunnen worden. In 2019 had Real al eerder interesse maar toen vond die zichzelf nog niet klaar voor die stap. Ben benieuwd of Real weer zal aankloppen of niet. Had persoonlijk een voorkeur voor Tuchel maar die is natuurlijk naar Bayern.

24 maart 2023 om 20:38

@ Modricmagic
Onder Perez is Real Madrid nog een veel moeilijkere wereld. Geen prijzen betekent meteen exit.

Is er inmiddels ook al een officiele bevestiging van Bayern met de exacte redenen van ontslag? Vooralsnog lees ik: volgens Sky Sports..."

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren