Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern heeft topkandidaat op het oog indien Xabi Alonso niet haalbaar blijkt

Laatste update:

Thomas Tuchel vertrekt komende zomer bij Bayern München en dus moet de Duitse topclub in de komende maanden op zoek naar een opvolger. Xabi Alonso kan door zijn successen met Bayer Leverkusen rekenen op concrete belangstelling.

Volgens Sky Sport-journalist Florian Plettenberg is de 42-jarige oefenmeester de belangrijkste gegadigde om komend seizoen hoofdtrainer van Bayern te worden.

Het valt echter niet helemaal uit te sluiten dat Alonso voor een langer dienstverband bij Leverkusen kiest. Hij ligt op titelkoers en kan komend seizoen met zijn succesformatie de Champions League in.

Mocht de komst van Alonso uiteindelijk niet haalbaar blijken te zijn, dan schakelt Bayern door. Brighton-manager Roberto De Zerbi is dan topkandidaat om vanaf komende zomer aan de slag te gaan in de Allianz Arena.

De Italiaan maakt al tijden indruk aan de zuidkust van Engeland. De Zerbi volgde in september 2022 Graham Potter op bij Brighton en pakte in zijn eerste seizoen in de Premier League direct de zesde plaats, wat goed is voor Europa League-voetbal. BILD meldde maandag dat de Italiaanse manager zelfs al gesprekken heeft gevoerd met Bayern, maar dit wordt door Sky Sport Deutschland ontkend.

Brighton, dat Ajax in de groepsfase twee keer versloeg (2-0 en 0-2), werd in de achtste finale uitgeschakeld door AS Roma (4-1 over twee wedstrijden). In de competitie bezet de ploeg van De Zerbi momenteel de achtste plaats, op vijf punten achterstand van nummer zes Manchester United.

Volgens de laatste berichtgeving uit Duitsland is De Zerbi op de hoogte van de interesse van Bayern. De manager staat eveneens in de belangstelling van FC Barcelona, maar voorlopig gaat hij niet met geïnteresseerde clubs om de tafel. Hij zou zich eerst willen focussen op het seizoensslot met Brighton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien een onpopulaire mening maar zo goed doet de Zerbi het toch niet? Brighton heeft ten eerste een fantastische selectie. Ten tweede zijn ze redelijk kansloos uitgeschakeld door Roma en staan ze maar 4 punten boven Fulham de nummer 12. Heeft idd een mooie speelstijl maar dat gaat gepaard met redelijk harde afstraffingen. Mij lijkt het niet dat hij al klaar is voor een stap naar bijv. een Munchen.

27 maart 2024 om 11:17

Denk dat het idee meer is dat als hij met dat materiaal mooi voetbal kan spelen, laat staan met beter materiaal.

27 maart 2024 om 11:20

Even correctie: dat van die 9e plek was verdienste van Potter maar alsnog in eerste seizoen en 6e geworden en dus dit seizoen voor het eerst in club historie Europees voetbal gehaald en gelijk weten te overwinteren. Dat alles met gewoon prima voetbal.

Dus ja, zeg jij maar of hij het goed doet of niet.

27 maart 2024 om 11:25

Deed zijn voorganger, Graham Potter, het niet goed bij Brighton? Daarom wilde Chelsea hem toch of heb ik dat verkeerd dan.

27 maart 2024 om 11:37

4 punten boven de nummer 12, klinkt nogal slecht. 5 punten onder de nummer 6, klinkt echter al veel beter. Beiden zijn in dit geval waar.

Bovendien zijn er slechts 5 clubs die minder vaak verloren hebben dan Brighton, en 6 die vaker gescoord hebben.

27 maart 2024 om 14:02

Ze missen dan ook al een aantal maanden 5 basisspelers dat helpt niet echt mee. Zeker als je belangrijkste aanvallers er niet bij zijn.

27 maart 2024 om 14:34

Ik ben het met je eens. Hij brengt heel mooi voetbal bij Brighton en kreeg daar vorig seizoen terecht credits voor. Maar in redelijk wat matchen is het dit seizoen al fout gegaan omdat ze veel risico's nemen bij het uitvoetballen en ze de bal weggeven in gevaarlijke posities. Bij betere teams zal dit misschien minder gebeuren, maar de druk om elke match te winnen is ook veel groter dus dan mag er bijna niks misgaan in zo een match.

27 maart 2024 om 17:32

Zo’n fantastische selectie heeft Brighton niet meer hoor. Vorig seizoen natuurlijk wel en toen werden ze heel erg knap 6de. Daarna verkochten ze 2 van hun beste spelers, aangevuld met blessures van belangrijke basisspelers en je hebt een minder seizoen. Is dat zo gek? Lijkt mij niet.

Ondanks al die blessures wel gewoon eerste geëindigd in de EL groep. Ja tegen Roma was het niet best maar dat had je van te voren kunnen invullen. Die hebben beduidend meer ervaring en waren in goede vorm.

DeZerbi is een hele goede coach en doet het beter dan Potter. Laat staan als hij een selectie als Bayern of Liverpool heeft.

Volgens mij is dit laatst ontkracht in Duitsland, komt omdat De Zerbi z’n voltallige coachings-staf wil meenemen. FC Bayern is daar niet (meer) zo happig op.

Het lijkt mij een 1-2tje dat Alonso volgend jaar Klopp gaat opvolgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren