Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona kan plek 2 overnemen na nederlaag Girona; geen minuten voor Blind

Laatste update:

Girona lijkt de Spaanse landstitel langzaam maar zeker uit het hoofd te moeten zetten. De ploeg van trainer Míchel maakte geen indruk tegen RCD Mallorca en moest een 1-0 nederlaag slikken tegen de bekerfinalist. José Copete tekende in minuut 33 voor de enige treffer. Girona verliest de tweede plaats aan FC Barcelona als laatstgenoemde club later op de avond afrekent met de andere bekerfinalist, Athletic Club. Girona staat nu zeven punten achter koploper Real Madrid.

Bijzonderheden:


Bij Girona zat Daley Blind op de bank. De Oranje-international moest de laatste twee wedstrijden missen wegens een voetblessure en was zondag weer fit genoeg om in de wedstrijdselectie te worden opgenomen. Speelminuten zou de centrumverdediger echter niet krijgen. De eerste kans kwam op naam van Iván Martín, wiens kopbal in de handen van Mallorca-goalie Predrag Rajkovic belandde.

Mallorca kreeg zelf ook een prima mogelijkheid. Het zat de eilandclub echter niet mee: Antonio Sánchez schoot tegen de lat. Na ruim een half uur spelen was het alsnog raak voor Mallorca. Een ingeschoten bal kwam per toeval terecht voor de voeten van Copete, die met een hoog schot in de korte hoek voor de openingstreffer tekende: 1-0.

Girona kwam na rust iets beter voor de dag en had meerder malen op 1-1 kunnen komen. Zo schoot Portu uit een ietwat moeilijke hoek over en kwam de grootste kans voor de bezoekers op naam van Sávio. De ex-PSV'er leek de bal voor het inschieten te hebben, maar rekende daarbij niet op Omar Mascarell. De middenvelder gooide zich voor de inzet van Sávio en voorkwam daarmee een tegentreffer. In het restant wist het tegenvallende Girona geen punt meer te redden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke wedstrijd vanavond, Athletic is in vorm al gingen ze vorige week lelijk de boot in tegen Betis. Ben erg benieuwd, leuke weekend afsluiter in ieder geval.

Girona lijkt het helemaal kwijt na dat pak slaag van Real, nu al het derde verlies in de laatste vier wedstrijden. Zou me niet verbazen als Athletic vanavond wint dat ze een eindsprint inzetten en alsnog over Girona heen klimmen in de eindfase van het seizoen.

3 maart 2024 om 21:08

Ik ga maar gewoon uit van een top 3 met Real, Atletico en Barcelona, zoals in de afgelopen 10 seizoenen.

Sinds Blind niet meer mee doet, gaat het moeizaam.

3 maart 2024 om 20:42

Kan je nagaan hoe het zou gaan als hij er wel bij was...

3 maart 2024 om 21:05

Dat hebben we heel de rest van het seizoen gezien NJ, vlak op de hielen van Real Madrid.

3 maart 2024 om 21:11

Het is flauw de revival van Girona (volledig) op het conto te schrijven van Blind, en als hij eens niet mee doet het mindere resultaat aan zijn afwezigheid toe te schrijven.

Zal wel een Observer bias zijn ...

Eredivisie: Psv 10 punten voorsprong.
Serie A: Inter 12 punten voorsprong.
Bundesliga: Leverkusen 10 punten voorsprong.

En nu Real ook alweer: 7 punten voorsprong.

3 maart 2024 om 21:05

Op de premier league na geen 1 spannende competitie meer. Daarom kijk ik eigrnlijk alleen nog maar die competitie. Merk daarom ook dat ik voor de rest minder voetbal kijk als vroeger.

3 maart 2024 om 21:59

Tjah... Bij de eredivisie en bundesliga is het jaar wel abnormaal natuurlijk met Psv en Leverkusen die beide nog ongeslagen zijn. En Bayern reeks van 10 titels ten einde(?)

Bij de serie A wisselt de winaar wel mooi af sinds de reeks van Juve ten einde is.

La Liga valt wel erg tegen dit jaar. Hoopte nog op stunt Girona (is het alsnog wel, maar geen titelstunt).

3 maart 2024 om 22:05

Nounou, PL ook sinds een tijdje weer spannend toch? Bundesliga pas in de laatste minuten beslist, Serie A 4 kampioenen in 4 jaar...

3 maart 2024 om 21:07

Ligue 1 is ook al niet zo spannend, dus dan allemaal maar kijken naar de Premier League.

3 maart 2024 om 22:01

Haha dat had ik dan ook niet verwacht. Maar inderdaad 9 punten voorsprong voor psg...

Benieuwd naar de PL hoop Liverpool, gun het Arsenal ook wel (na zolang) City zal wel minder zijn vind ik.

4 maart 2024 om 00:20

Premier League: Suuuuuperspannend en uiteindelijk wordt City weer kampioen. Net als vorig jaar. En het jaar daarvoor. En daarvoor.

Dat ziet er niet goed uit voor F de Jong .

Gelukkig profiteert Girona niet van het meesterlijke optreden van Manzano.

Wat een titel weer. Niet eens de naam van de belangrijkste ploeg uit deze wedstrijd noemen, maar wel de verliezer en Barcelona. " Bekerfinalist Real Mallorca wint met miniem verschil van Cinderella-ploeg Girona " was denk ik toepasselijk geweest. En eeh, die tweede plek is vooralsnog ook lekker niet gelukt.

Dat gezegd hebbende, de koek lijkt langzaam maar zeker op te gaan bij Girona, een beetje als Sociedad, terwijl bepaalde teams juist nu een beetje beter hun draai lijken te vinden. Zoals ditzelfde Mallorca, Valencia, Sevilla en Getafe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren