Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça hoort ja van doelwit dat Al-Nassr afwijst; Kessié kan júíst naar Saudi's

Laatste update:

Franck Kessié kan Barcelona na één seizoen alweer verlaten. Volgens The Athletic is Al-Ahli bereid dertig miljoen euro te betalen voor de Ivoriaan, aan wie is verteld dat hij komend seizoen niet veel aan spelen toe zal komen in Catalonië. Marcelo Brozovic staat intussen al klaar om hem te vervangen. De Kroaat wees daarvoor zelf een lucratieve overstap naar het Midden-Oosten af.

Kessié was afgelopen seizoen al bankzitter en de komst van Ilkay Gündogan heeft zijn perspectief er niet beter op gemaakt. Trainer Xavi heeft verteld hem nog minder te zullen gebruiken, waardoor de 26-jarige middenvelder bereid is om naar aanbiedingen te luisteren. Al-Ahli heeft zich al gemeld in Catalonië, met een transfersom van dertig miljoen en een salarisverdubbeling voor Kessié in het verschiet. De Ivoriaan wil echter meer zien.

Als Al-Ahli met een verbeterd aanbod komt, zijn Kessié en zijn agenten bereid de overstap te overwegen. Brozovic is in beeld om zijn plek in te nemen. Zijn club Internazionale was al akkoord met Al-Nassr over een transfersom van om en nabij de 23 miljoen euro, maar de dertigjarige middenvelder kwam er zelf niet uit met de Saudi's. Aan Barcelona heeft Brozovic al wel zijn jawoord gegeven.

De Spaanse landskampioen moet echter eerst spelers slijten voordat het een formele aanbieding bij Inter kan neerleggen. Kessié lijkt de volgende te moeten zijn die het schip verlaat. De 62-voudig Ivoriaans international kwam vorige zomer transfervrij over van AC Milan, waar hij gold als absolute regent op het middenveld. In Barcelona kon hij die status niet waarmaken. Kessié kwam tot nog toe tot 43 duels voor de Catalanen, waarin hij driemaal doel trof en even vaak aangever was. Hij wordt ook in verband gebracht met een eventuele ruildeal met Brozovic, maar zou dat gezien zijn verleden bij Milan niet zien zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig ben ik volgens mij niet meer voor FC Barcelona maar voor FC Opa … ongelooflijk beleid …

29 juni 2023 om 09:23

Kijk echt jaloers naar Real met hun aankopen... stuk voor stuk jonge toppers met enorm potentie.

29 juni 2023 om 11:15

Die aankopen komen helemaal niet in de buurt van Pedri en Gavi. Het is gewoon afwachten totdat ze een baard in hun gezicht krijgen(fysieke ontwikkeling) en echte mannen worden.

29 juni 2023 om 11:30

@altf4 en toch was de selectie van Real afgelopen jaar gemiddeld genomen een dikke 2 jaar ouder dan die van Barca. En dat terwijl aankomend seizoen Busquets en Alba ook nog eens weg zijn. Dan is het toch logisch dat je wat ervaren krachten kan gebruiken?

Het voordeel van dit elftal van Barca is dat heel veel jonge spelers uit de eigen jeugd komen, óf voor weinig geld zijn gehaald (pedri, Gavi, Araujo, Balde, Fati, Torre, en ook nog Garcia). Als je dat vergelijkt met het kopen van Bellingham voor 100 miljoen, is het beleid echt niet zo gek hoor.

29 juni 2023 om 11:31

@rambokolomboo Maar dat is eigen jeugd. Ik vind Gavi en Pedri wereldvoetballers hoor! Maar het feit dat Real een Bellingham en Camavinga kan halen, daar ben ik jaloers op!

29 juni 2023 om 11:33

@eirompelineas dat wist ik idd niet! Maar als ik puur naar de aankopen kijk, koopt real jonger in dan Barca. Dat bedoel ik met als ik naar hun aankopen kijk.

29 juni 2023 om 11:50

Dat klopt zeker, maar dat is ook omdat Real hun eigen oude spelers behoudt (kroos en Modric bijvoorbeeld). Qua samenstelling van de selectie heb je zowel jonge als oude spelers nodig, en als je veteranen zoals Busquets, Alba en Pique laat gaan, moet je er wel wat nieuwe ervaring voor terughalen.

Real heeft juist een vrij oude selectie, en doordat er daar minder jeugdspelers naar het eerste zijn gekomen de afgelopen tijd, hadden zij juist dringend behoefte aan jonge aankopen.

Ik denk dat beide clubs het qua leeftijd goed op orde hebben met de samenstelling van de selectie, en de ervaren Gundogan en Brozovic kunnen echt geen kwaad.

29 juni 2023 om 11:50



Je gaat toch niet jonger kopen om het kopen? De jonge gasten van Barca worden relatief jong en goedkoop al aangekocht en groeien bij Barca dan door naar een bepaald gewenst niveau (pedri en Araujo de beste voorbeelden). Voor de rest moet je vooral kijken wat je selectie in totaliteit nodig heeft.

29 juni 2023 om 13:22

Vrij oude selectie? Afgelopen seizoen 12e oudste in La Liga en dat met Benzema van 35 en Modric van 37 die de gemiddeldes persoonlijk al enorm naar boven haalden.

29 juni 2023 om 13:26

Komen niet in de buurt van Pedri en Gavi, hou op hoor. Gavi komt imo niet eens in het rijtje Pedri, Musiala, Bellingham, Camavinga, Wirtz, Tchouameni. Je kan eventueel wel vinden dat Pedri de nummer 1 is in dat lijstje maar dan nog. Bovendien noem je daar 2 namen. Zo heeft Madrid er nu 5 met de 3 middenvelders hierboven + Vini en Rodry en komt Endrick daar ook weer bij. Sorry maar als je nu de selecties houdt zoals ze zijn en 5 jaar de toekomst in gaat is het niet eens een competitie meer. Natuurlijk kan er in die tijd nog van alles veranderen met bepaalde aankopen of nieuwe jongens die doorbreken uit La Masia. Wil dus niets zeggen voor de toekomst maar puur naar het nu gekeken staat Madrid er een stuk beter voor.

29 juni 2023 om 14:47

Ik weet niet wat Gavi jou of je zusje heeft aangedaan maar t zal vast niet iets leuks zijn. Dat je Wirtz beter acht dan Gavi is al vrij bijzonder te noemen. Die jonge heeft nog geen een CL wedstrijd gespeeld en speelt bij de nummer 6 van Duitsland. Terwijl Gavi is uitgeroepen tot beste talent van het jaar en met Barcelona kampioen is geworden. En dat je tchoumeni noemt is nog vreemder, die is 6 jaar ouder dan Gavi beetje oneerlijke vergelijking vind je niet. Volgens mij speelde tchouameni op z’n 16e in het 2e elftal van Bordeaux en Gavi in het eerste van Barcelona.

29 juni 2023 om 15:42

Tchouameni is niet 6 jaar ouder dan Gavi. Tchou is 23. Gavi wordt over 5 weken 19. Een mening weerleggen omdat je het er niet mee eens bent, kan gebeuren. Of dat op zo'n neerbuigende manier moet om mensen hun zusje erbij te halen, dat is gewoon waardeloos. En feiten verdraaien, zelfs in zoiets simpels als een leeftijd, alleen maar om je gelijk te onderstrepen, da's oek nie goe.

29 juni 2023 om 16:17

Die Tchouameni wordt echt wereldwijd teveel gehyped. Het is echt geen uitzonderlijk talent als de overige namen uit jouw lijstje. Snap nog steeds niet dat Real zoveel heeft neergeteld voor hem. Camavinga moet op 6 spelen en Modric/valverde op rechtshalf en Bellingham op linkshalf. Indien alle middenvelders fit zijn, is Tchouameni gewoon wisselspeler. Rodrygo wordt ook over gedaan alsof hij net zo een uitzonderlijk talent van de categorie Neymar/vinicius is, maar dat valt ook reuze mee. Beter als invaller dan als basisspeler.

29 juni 2023 om 17:06

@real8 vrij oud is niet de juiste benaming inderdaad, maar ivm Barca (en daar ging het over) wel een stukje ouder gemiddeld.

29 juni 2023 om 17:46

Niets tegen Gavi, ik kan wel van m genieten, uitstekende voetballer. Gewoon de meest overschatte jonge middenvelder die ik in tijden heb gezien. Nogmaals, neemt niet weg dat hij wel gewoon geweldig is en zeer lang zeer belangrijk voor Barca kan worden.

29 juni 2023 om 18:26

Of t nou 4,5 jaar is of 6 jaar maakt niet uit er is een duidelijk leeftijdsverschil tussen de spelers daar gaat het om, als Gavi ouder of een jaartje jonger was geweest had ik je punt begrepen. Dat jij daar meteen van maakt dat ik feiten verdraai zegt meer over jou dan over mij.

29 juni 2023 om 19:17

Bellingham komt minimaal in de buurt van Pedri en Gavi, voor het spel van Real zelfs beter dan zij

29 juni 2023 om 09:29

de spelers zijn op leeftijd, maar kunnen makkelijk een paar jaar mee om tijd te overbruggen. Barca is niet in de positie op zoveel uit te geven. daarnaast hebben ze veel jonge spelers (maar dat heeft altijd tijd nodig). Fati, Yamal, gavi, pedri, nico, balde, torre, roque, araujo, kounde en frenkie. dat is toch prima voor de toekomst.

29 juni 2023 om 09:29

Baldé, Araujo, Christensen, Koundé, Pedri, Gavi, Frenkie, Dembele, Raphinha, Fati, Ferran Torres (ik laat nog namen als Pena, Tenas, Eric Garcia en Torre achterwege).

30-plus: Lewandowski, Gundogan, Marcos Alonso, Sergi Roberto en Ter-Stegen.

Gemiddelde zal tussen de 25 en 27 zitten.

Conclusie: je hebt geen idee waar je het over hebt ´ouwe´.

29 juni 2023 om 09:39



@xinnocent070

Het niveau lijkt met de dagen minder en minder te worden. Dit soort oneliners zonder onderbouwing om gewoon helemaal bovenaan te staan.

Ja, Barcelona haalt ervaren routiniers binnen. Nee, de kern is zeker niet te oud.

Zoals @jogabonito10 goed aangeeft is ongeveer 70-80 van de kern jonger dan 28 en hebben we met Gã¼ndogan, Ter Stegen, Roberto, Lewandowski en Marcos Alonso wat 30-gers in de selectie.

Echter heb je ook die ervaring nodig om te kunnen presteren op topniveau. Real Madrid won vorig jaar de dubbel met Casemiro, Kroos, Modric, Benzema, Nacho (ook al was dat geen basisspeler), Carvajal, Courtois. Allemaal dertigers.

EDIT : En dan was ik nog Alaba vergeten ook!

29 juni 2023 om 13:27

Was je niet vergeten, die was 29 toen.

29 juni 2023 om 15:33

@realmadrid

Was hij niet 30 vorig jaar? Is toch van 1992 niet?

Bon het is maar een klein detail, mijn punt was dat je ook ervaring nodig hebt om te kunnen presteren ;-)

29 juni 2023 om 17:47

Ja van 1992 en verjaart 24 juni, vlak na het seizoen dus

29 juni 2023 om 10:17

Wat een onzin. Ga dan eerst kijken voordat je dit uitkraamt. Een gezonde mix tussen jong en oud is de beste combinatie in een elftal. Een 30-jarige Brozovic verrruilen voor de 26-jarige Kessie doe je fluitend en zonder te twijfelen. Ze werken even hard, maar bij Brozovic zit er toch zo veel meer voetbal in.

Van Kessie naar Brozovic is echt een stap terug voor Barcelona. Krijg er een Pjanic dejavu van.

29 juni 2023 om 09:30

Want Kessie was echt zo''n succes? Nu maak je volop winst op een speler en krijgt zijn vervanger een kans. Het lijkt me geen overbodige luxe om een extra ervaren middenvelder te halen. En zeker een speler met zoveel grinta als Brozovic. Een beetje mentaliteit erbij kan nooit kwaad.

29 juni 2023 om 09:36

Wat ik elke wedstrijd die ik keek van Brozovic gezien heb is beter dan dat ik ooit van Kessie gezien heb..

29 juni 2023 om 09:40

@rob_afca

Dat kan je nu nog niet zeggen want Brozovic heeft nog geen wedstrijd voor Barça gespeeld. Daarnaast spelen ze niet op dezelfde plek, Kessié is een 8/10 en Brozovic is een pivot.

29 juni 2023 om 10:00

Kessie en Brozovic hebben een totaal andere rol op het middenveld. Brozovic is echt een uitstekende verdedigende middenvelder met kracht, loopvermogen en inzicht. Pjanic was veel meer een centrale middenvelder die technisch aan de bal was (in zijn hoogtijdagen). Brozovic is steevast basisspeler bij Inter en Kroatie. Mede door hem kunnen de creatievere middenvelders volledig excelleren. Of hij daadwerkelijk ook bij Barca uit de verf komt is nog maar de vraag. Maar met Gundogan heb je de vervanger van Kessie aangetrokken. De vervanger van Busquets is nodig. En nee, dat is Frenkie niet voor ik zulke open deuren op mijn bord krijg.

29 juni 2023 om 13:15

Kessie is een houten klaas, Brozovic een geweldige, voetballende speler die CL en Wk finales heeft gespeeld. Mis ik hier iets?

29 juni 2023 om 15:58

Stap terug ? Kijk jij wel voetbal ?

30 juni 2023 om 09:00

ja, jij ook?

29 juni 2023 om 16:32

Dit is zeer zeker een stap terug. Kessie komt gratis en helpt je met het winnen van La Liga en dan koop je een gast dat alleen maar verloor in finales en in zijn eigen competitie ook geen potten breekt. Bovendien was Amrabat nog een betere optie geweest gezien zijn leeftijd en prestaties. Daarnaast heb je Torre en De Jong nog, waar je nog verder op kunt bouwen.

Bijna een lachwekkende aankoop als je dit weer moet vergelijken met Real Madrid dat gewoon een stuk beter scout en toch jonger inkoopt als dat kan.

29 juni 2023 om 17:11

Poeh nu je het zegt, dat scouten van Bellingham was echt briljant inderdaad. Bijna niemand had hem op waarde geschat, maar gelukkig waren daar de scouts van Real nog!

Pedri en Araujo bijna gratis ophalen, dat noem je goed scouten. Dat is iets heel anders dan een enorm goede speler (dat absoluut) voor 100 miljoen binnenhalen.

De Jong werkt niet op 6, en hoe je Torre op de plek van Brozovic ziet spelen is me al helemaal een raadsel.

29 juni 2023 om 17:27

hoor dat ac milan nu ook interesse in amrabat heeft maar dat hij in nu in gesprek is met atletico madrid

Kessie 26 jr en dan waarschijnlijk ook al weg uit de top. Zo ben je 1 van de beste op jonge leeftijd van ac Milan en zo ben je compleet buiten beeld. (Met veel geld ofcourse)

29 juni 2023 om 09:26

Compleet buiten beeld weet ik nog niet hoor. Kijk naar Carrasco, die heeft ook een jaartje lekker lopen boeren in China en is daarna op hetzelfde niveau terug ingestroomd. Clubs weten best wat ze aan een Kessie hebben en hij zal straks vast weer aan de slag kunnen. Snap best dat hij nu zijn kans zou willen pakken. Misschien komt zon aanbod nooit meer voorbij.

Al-Ahli heeft straks een goed elftal met Bergwijn, Kessie en Mendy

29 juni 2023 om 09:34

Bergwijn ?

29 juni 2023 om 10:21

Bergwijn moeten ze niet. Waardeloos.

29 juni 2023 om 10:37

je haalt je hele statement zelf onderuit door te zeggen: een goed elftal, en vervolgens 3 namen.

het woord Elftal zegt het al, maar ik zal het verder uitleggen.
er staan elf (11) spelers op het veld, als daarvan 3 redelijk tot goed niveau hebben betekent niet dat het een goed elftal is.
de rest van de selectie is namelijk heel matig

een marcao, als die daar blijft, is gewoon een boom die ze voorin zetten omdat over het algemeen meeste teams alleen buitenlanders kopen die voorin wat te zoeken hebben. wat dus inhoudt dat veel/alle teams met saudis achterin staan. die zijn over het algemeen niet langer dan 1.80.

verder zijn de meeste saudis daar ook niet van niveau, niet voor niks 2 jaar geleden gedegradeerd

Goede(kope) aanwinst! Snap niet dat een Liverpool of United niet voor Brozovic gaat, zou naast Macallister/casemiro niet misstaan.

Brozovic zou toch voor zo'n beetje iedere club ter wereld een aanwinst zijn? Op het middenveld bij United naast Casemiro, op 6 bij Liverpool, naast Fernandez bij Chelsea. Snap niet dat andere clubs niet happen, is ook nog voor een vrij zacht prijsje.

Wel een dikke winst op een transfervrije speler. Misschien hadden ze zo’n scenario al in hun hoofd toen ze hem binnen haalden.




Als men zich afvraagt hoe men dit allemaal wil financieren , ik heb een nieuwtje over Barã£â§a.

Barcelona is door een Qatarese eigenaar benaderd om het Barã£â§a merk als franchise te gebruiken voor zijn eigen club. Ze zouden onderhandelen over een mogelijke deal en blijkbaar zou de franchise tussen de 100-150 miljoen euro per seizoen opbrengen. (bron : Rac1)

Ik vind het wat een goedkope manier om aan geld te komen, maar aan de andere kant is Barã£â§a's financiã£â«le situatie dusdanig dat men wel aan zo'n soort deals echt wel goed moet over nadenken. Hopelijk worden er wel goede afspraken gemaakt dat er Barcelona's naam niet in sociaal ethische schandalen wordt gelinkt.

Uiteraard wordt over deze deal ook nog gestemd door de socio's.


EDIT : Wel heel vervelend dat je de C cedi niet kan gebruiken bij VZ. Oogt altijd heel raar als ik mijn reactie teruglees.

Real heeft een prachtig middenveld en Barca slaat nu ook even keihard terug. Gundogan is een nummer 8 die doelpunten kan maken en voetballend vermogen heeft. en Brozovic is denk ik de vervanger van Busquets. Want Brozovic is wel een nummer 6 in tegenstelling tot Frenkie. Brozovic heeft inzicht, de pass loopvermogen en is heel goed aan de bal. Als deze transfer rond zou komen vind ik de selectie van Barcelona op dit moment sterker. Omdat Barca een betere spits heeft. verder ontloopt het elkaar heel erg weinig

29 juni 2023 om 11:26



Op rechtsvoor is Barcelona met Dembele en Raphinha ook sterker dan Real imo. En eigenlijk vind ik Barca achterin ook sterker. Misschien niet op papier, maar in de praktijk was hier afgelopen seizoen niets aan gelogen. Ik vind de back posities van Real matig en centraal vind ik ze ook tegenvallen eerlijk gezegd. Ik zou Rudiger, Alaba en Militao geen van allen willen inruilen voor Araujo, Christensen en Kounde. Vooral Christensen heeft afgelopen seizoen werelds gespeeld.

Ik had eigenlijk verwacht dat City zou doorschakelen voor Brozovic nadat ze waren afgehaakt voor Rice. Ik had zowiezo al meteen voor Brozovic gegaan omdat Rice voetballend echt tekort komt voor City

Al is Brozovic niet een typische Barca-speler. Elk middenveld kan een Brozovic gebruiken, de beste man loopt zo'n 15km per wedstrijd en lost ontzettend veel op voor zijn teamgenoten. Pedri en Frenkie lekker voetballen met Brozovic als stofzuiger. Dat is echt een heerlijk middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren