Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ drukt zwak Vitesse met simpele overwinning nog dieper het moeras in

Laatste update:

Degradatie komt met de week dichterbij voor Vitesse. De Arnhemmers verloren zaterdagavond opnieuw: deze keer tegen AZ, met 2-0. Vitesse blijft daardoor zeventiende, met vijf punten minder dan nummer zestien Excelsior. Nummer vier AZ, dat de tweede zege op rij boekte, heeft momenteel nog maar één punt minder dan nummer drie FC Twente. Dat heeft overigens nog wel een duel tegoed.

In de basisopstelling van AZ waren er geen wijzigingen ten opzichte van het met 0-4 gewonnen duel met FC Volendam van twee weken geleden. Bij Vitesse was er sprake van drie andere basisspelers. Mexx Meerdink ontbrak onder meer bij de Arnhemmers, en werd vervangen door Thomas Buitink.

AZ was in de eerste helft veruit de betere ploeg. Al in de zesde minuut leek de ploeg van trainer Maarten Martens op voorsprong te komen, maar de goal van Dani de Wit werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in het restant van het eerste bedrijf kregen de Alkmaarders flink wat kansen. Zo faalde Vangelis Pavlidis oog in oog met keeper Eloy Room, schoot Ruben van Bommel de bal in het zijnet en ging een poging van Sven Mijnans voorlangs.

Vitesse kwam prima uit de kleedkamer, maar kreeg negen minuten na rust toch de eerste tegengoal om de oren. De Wit kopte binnen na een corner, en deze keer bleef de treffer wel staan: 1-0.

Tien minuten later werd het ook nog 2-0. Deze keer was Pavlidis de gevierde man, door een voorzet van invaller Myron van Brederode binnen te tikken. De 24ste goal voor de Eredivisie-topscorer dit seizoen.

In het restant van de wedstrijd was Vitesse nog een paar keer enigszins dreigend, maar echt dicht bij een goal kwamen de Arnhemmers niet. AZ nog wel een keer: De Wit raakte via Room de paal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima, degelijke overwinning, herkenbaar voetbal, wat in de eerste helft af en toe wat te traag was, maar in de tweede helft een stuk beter.

Martens heeft het nu best heel behoorlijk op de rit. Na een moeizaam begin, met twee keer een nederlaag tegen Feyenoord en gelijk tegen Almere, 16 punten uit de laatste 6. Tuurlijk ook weer niet het moeilijkste programma. Komende twee wedstrijden gaan bepalen of je mee gaat kunnen blijven doen om plek 3.

31 maart 2024 om 11:40

Ach ja, dat zijn alsnog potten die je maar moet winnen. Ik ken nog wel een trainer die 240 minuten en een penaltyserie nodig had om 2 amateurploegen aan de kant te zetten.

Zakelijke overwinning zonder groots te spelen. Het had in de eerste helft al 2-0 moeten staan en dan had je het jezelf wat makkelijker gemaakt. Wie anders dan Dani breekt de wedstrijd open.

Prima overwinning, weinig te duchten van Vitesse. Wissel van V Bommel voor V Brederode pakte verassend genoeg goed uit. De Martens haters en de Janssen lovers zijn gelukkig verdwenen. Komende weken moeten we er staan!

Zo blij met de trainerswissel. We spelen stukken leuker dan de afgelopen 2,5 jaar! Retteketet!!

30 maart 2024 om 23:41

Qua voetbal is het een stuk leuker inderdaad, dus ik snap je positiviteit. Echter, hebben jullie wel in de eerste fase na de trainingswissel punten laten liggen en daarmee de aansluiting tot de 3e plek verloren. Of Jansen die fase die aansluiting wel had gehouden weten we niet, maar toch is het zonde aangezien dit natuurlijk een jaar is waar plek 3 voor het oprapen lag door de matige prestaties van Ajax.

31 maart 2024 om 11:35

Die aansluiting zijn we voor de trainerswissel ook al verloren hoor. Door het goede begin was die er nog, maar alle vorm was weg. Scheelt nu 4 verliespunten met de nummer 3, dus zo ver weg van plek 3 zijn we ook weer niet. 5e zullen we in ieder geval niet meer worden, dus Europees voetbal is sowieso al veilig. Dat was onder Jansen nog maar de vraag, want die was op missie om letterlijk alles binnen een maand te verknallen, met als toppunt twee keer meer dan 90 minuten nodig hebben tegen amateurs. Dat het spel na een trainerswissel niet gelijk beter is is logisch, spelers moeten wennen, maar nu loopt het gewoon als een zonnetje en daar mogen we best blij mee zijn.

1 april 2024 om 23:17

Eindelijk weer mooi voetbal!

AZ was niet groots, maar dat was ook totaal niet nodig. Pas na de 2-0 kwam Vitesse er geloof ik achter dat ze ook daadwerkelijk iets moesten doen, wat een slap en slecht elftal. Rechtsbuiten word met de week minder, jongen word wel behoorlijk gehyped door de media zonder echt iets waar te maken. AZ gaat de Wit wel erg missen, geen spektakel maar wel een klootzak voor je elftal en een garantie op 10+ goals, voornamelijk belangrijke goals. Pavlidis spreekt voor zich, maar daar ga je ook wel een flinke zak geld voor krijgen. Heerlijke speler, nog vrij onderschat of ondergewaardeerd uit de grote media vind ik. Suguwara is ook erg goed, die is ook niet meer houdbaar denk ik, toch AZ fans? Gaat sowieso wel een leegloop komen, maar dat is bij AZ wel vrij jaarlijks het geval. Al geruchten los gekomen over nieuwe spelers?

31 maart 2024 om 14:04

Pavlidis, De Wit, Sugawara en Ryan gaan sowieso vertrekken.
Voor Sugawara heeft Az reeds Estevez al aangetrokken van Sporting Portugal, hij is nu op z'n Kerkez een half jaar aan het wennen in Jong Az, verder heb je ook nog Kasius
Az zal op de goal verder gaan met Owusu oduro als 1e keeper.
Aanvallend ga je het niet redden met Meerdink, Zeefuik of Poku dus daar ligt het grootste struikelend, maar met de zak geld van Pavlidis en Sugawara kan een hoop, deuren gaan eerder open als we 3e eindigen en VCL gaan spelen.
Wellicht een Dalinga polsen.
De Wit gaan we ook erg missen, maar daar heeft Az Belic voor aangetrokken die ook echt die drang in zich heeft.
Persoonlijk hoop ik op een langer verblijf van Dani, maar dat heeft Jansen verkloot.
Verder zie ik Peer Koopmijners nog wel verder gaan bij Az.
Samengevat, het zal wederom een interessante transferzomer (moeten) worden voor Az.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren