Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético Madrid gedeclasseerd door broers Williams: Athletic Club finalist

Laatste update:

Athletic Club heeft zich op zeer overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De Basken versloegen Atlético Madrid met liefst 3-0, wat na de 0-1 zege in de Spaanse hoofdstad meer dan voldoende was om de finale te bereiken. Voor rust had Atlético totaal geen grip op de gebroeders Nico en Iñaki Williams, die beiden goed waren voor een treffer en een assist. Gorka Guruzeta maakte het feest na rust compleet. Athletic Club treft Real Mallorca in de finale.

Aan de kant van Athletic begon Guruzeta in de punt van de aanval. Hij werd in zijn rug gesteund door de gebroeders Williams en Oihan Sancet. Bij Atlético was Memphis Depay ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Antoine Griezmann bankzitter. Ángel Correa en Álvaro Morata waren de spitsen van trainer Diego Simeone.

In de dertiende minuut opende Athletic Club de score. Een voorzet van Nico Williams belandde bij de tweede paal bij zijn broer Iñaki, die met een heerlijke volley voor gejuich in San Mamés zorgde: 1-0. Atlético had weinig in te brengen tegen Athletic, dat vlak voor het half uur bijna op 2-0 kwam. Nico Williams zag zijn gekrulde schot enkele decimeters naast gaan, tot opluchting van de kansloze Jan Oblak.

Niet lang daarna kreeg Atlético zijn grootste kans van de wedstrijd. Een diepe bal kwam bij de tweede paal terecht bij Morata, die scherp teruglegde op Correa. De Argentijn hielp de kans om zeep door ongecontroleerd over te schieten.

De Madrilenen bleven die fase drukken, al ontbrak het aan de paar procent benodigde scherpte. Zo kwam een voorzet van Samuel Lino net niet aan en leverde een slechte aanname van Correa op randje zestien een frustratiemomentje op bij Atleti.

Vlak voor rust kreeg Atlético de volgende dreun te verwerken. Iñaki Williams ontdeed zich aan de rechterkant van de zestien kinderlijk eenvoudig van Mario Hermoso en gaf scherp voor. Op enkele meters voor de doellijn was het Nico Williams die de bal simpel binnentikte: 2-0.

Atlético moest na rust aan de bak en vooral minimaal drie doelpunten maken, maar dat zat er nooit in voor de pover spelende Colchoneros. Als de Madrilenen nog hoop hadden op een finaleticket, verdween die na een uur spelen definitief. Een schot van Sancet werd matig verwerkt door Oblak, die vervolgens moest toezien hoe Guruzeta er 3-0 van maakte.

Atlético, waar Memphis tien minuten na rust inviel, kwam in het restant nog enkele malen dicht bij een eretreffer. Die viel echter niet, mede doordat Saúl Ñíguez zijn kopbal net naast zag gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb om het beeld compleet gemaakt maar even de "toppers" die Athletic de laatste vier jaar in bekers heeft gespeeld op een rijtje gezet:

Copa del Rey:

Athletic Club 4 - 0 Atletico Madrid
Athletic Club 4 - 2 Barcelona
Athletic Club 1 - 0 Real Madrid
Athletic Club 3 - 2 Barcelona
Athletic Club 0 - 4 Barcelona (finale)
Athletic Club 1 - 0 Barcelona

Supercopa:

Athletic Club 0 - 2 Real Madrid (finale)
Athletic Club 2 - 1 Atletico Madrid
Athletic Club 3 - 2 Barcelona (finale)
Athletic Club 2 - 1 Real Madrid

In andere woorden, de afgelopen vier jaar wint Athletic "gewoon" acht van de tien oftewel 80% van de bekerwedstrijden tegen de Spaanse top drie. Waar ze dan de "pech" hebben dat die twee uitgerekend finales zijn. Je loopt verder ook steeds het zware werk op te knappen, voor clubs als Betis en Sociedad om er dan met de beker vandoor te gaan..

Het zijn echt absurde statistieken. Waar ze buiten die ene Supercopa veel te weinig aan over gehouden hebben. Goed, na de uitschakeling van Sociedad dinsdag had ik al goede moed. Maar een betere kans dan die je nu hebt tegen een Mallorca, de nummer 16 in La Liga, in de finale. Ga je ook niet meer krijgen.

Onder Valverde is Athletic buiten de vechtersploeg die het de laatste jaren was. Ook weer echt een ploeg waar goed voetbal in zit, en je met plezier naar kan kijken. Hoog tijd om dat zuurverdiende zilverwerk op te halen in Sevilla!

1 maart 2024 om 01:29

Leuke comment, maar in die laatste 2 alinea's moet je eigenlijk twee keer een komma gebruiken in plaats van de zin te beëindigen.

Zo van:
Goed, na de uitschakeling van Sociedad dinsdag had ik al goede moed. Maar een betere kans dan die je nu hebt tegen een Mallorca, de nummer 16 in La Liga, in de finale. Ga je ook niet meer krijgen.

Hier moeten komma's tussen, geen punten. Dat geldt voor al die zinnen in dat stukje. Hier ook:

Onder Valverde is Athletic buiten de vechtersploeg die het de laatste jaren was. Ook weer echt een ploeg waar goed voetbal in zit, en je met plezier naar kan kijken.

Je verwijst met je "ook" naar iets mbt de zin direct daarvoor. Beter doe je "... buiten de vechtersploeg die het de laatste jaren was, ook weer echt een ploeg waar goed voetbal in zit en waar je met plezier naar kan kijken."

1 maart 2024 om 02:45

Zijn comment wordt over een kleine 24 uur voor eeuwig gearchiveerd naast de miljoenen andere reacties die de afgelopen 20 jaar op deze website zijn geplaatst. Het wordt nooit meer door iemand of iets terug gelezen. Met andere woorden die komma’s en punten boeien niemand.

1 maart 2024 om 07:02

Leuke weetjes 👍🏻
Ik vind het ook altijd knap dat zo’n club zo presteert en er aan vasthoudt dat er alleen maar Basken spelen. Grappig. Het zal toch bijzonder zijn dat er bij Heerenveen alleen maar Friezen spelen!

Atletico is het echt kwijt opeens. Ergens wel jammer. Vind het altijd mooi als Griezmann het goed doet, en daarmee dan Atletico. maar nu die geblesseerd is, zie ik nou geen speler waar ik warm van wordt..Correctie; Vermeeren was ik wel benieuwd naar altijd leuk als een zeer jonge aanvallende speler bij zo’n grote club zit. Helaas nog weinig minuten gekregen

1 maart 2024 om 11:57

Atletico heeft een geweldige aanval met Griezmann en Morata, maar als je naar de rest van de selectie kijkt, is er toch een hoop kwaliteit ingeleverd de afgelopen jaren. Het valt misschien niet zo op omdat de concurrentie van Barcelona, Sevilla, Valencia etc ook allemaal minder is geworden, maar de krachtsverschillen in La Liga beginnen meer en meer op bv de Bundesliga te lijken.

Wat een geweldig resultaat weer van Athletic Bilbao, geweldig seizoen draaien ze.
Hopelijk pakken ze de Copa del Rey en ook Champions League voetbal dit jaar.

Sinds de komst van Valverde spelen we weer des te Athletic: met vuur en lef. Ik kan me voorstellen dat tegenstanders het irritant vinden maar we zijn toch erg dichtbij ons eerste prijs. Hopelijk ben ik er bij de finale.

1 maart 2024 om 02:32

Klopt idd. Bilbao speelde thuis. 2 weken geleden was de eerste wedstrijd in Madrid. Heerlijk stadion dat kookt bij hun thuis wedstrijden.

Jammer dat ik deze wedstrijd niet heb kunnen kijken. Als de schopploeg op hun donder krijgt is mijn dag altijd goed. Blij dat ze eruitgekegeld zijn.

1 maart 2024 om 02:57

Bilbao is the OG schopploeg waar Atletico het van heeft geleerd. Dus de 1 vliegt eruit en je krijgt er de ander voor terug.

1 maart 2024 om 07:55

Vind het wel bijzonder dat Atletico tegen Real vleugels krijgt en tegen alle andere niet thuis geeft op belangrijke momenten.

1 maart 2024 om 10:30

Daarom gun ik Atletico helemaal niks. Tegen Real spelen ze alsof hun leven er van afhangt, schoppen, mierenneuken, zuigen enz , maar het moment dat ze tegen andere teams spelen zijn ze het helemaal kwijt met toppunt tegen Barca, daar buigen ze altijd heel netjes naar voren, alsof ze het expres doen.

1 maart 2024 om 11:35

Ha ha, precies dat Toensie, het is opvallend hoe goed ze zijn in roll-over-play-dead tegen sommige opponenten en tegen Real Madrid gaan ze als doorgesnoven gekken met geslepen noppen gestrekt erin, zelfs Griezmann.

1 maart 2024 om 12:55

Niet alleen Atletico krijgt vleugels wanneer ze tegen Real Madrid spelen. Voor iedere club is tegen Real Madrid spelen dé wedstrijd van het seizoen.

Unpopulair opinion : Valverde terughalen als opvolger van Xavi.

Er was veel te zeggen over Valverde’s periode in Barcelona, het voetbal was niet altijd aantrekkelijk en we gingen vaker in een 4-4-2 voetballen dan in een 4-3-3. Echter won hij wel 4 prijzen in 2,5 jaar waaronder 2x de Liga opeenvolgend.

Het is een Barcelona zonder Messi, dus tactisch kan hij ergens wel de vrije loop gaan. Als ik naar dit Bilbao zie , is dit wel de manier waarop ik Barcelona wil zien voetballen. Voetballend van achteruit, continue pressing op de helft van de tegenstander, snel uitbreken wanneer het kan.

Daarnaast kan die proberen Nico Williams met zich mee te nemen 😄.

Wat denken andere Culers hier over? Als er geen andere optie overblijft , zie ik hem echt wel graag komen.

1 maart 2024 om 09:03

Heb het al tegen alle mensen gezegd, die ik ken. Maar bijna niemand wil Valverde terug, terwijl het statistich gezien een van de beste is.

1 maart 2024 om 09:20

Valverde is een goede trainer, geen twijfel over mogelijk.

Echter staat zijn zaadvoetbal van zijn laatste maanden mij nog het meeste bij, dus wat dat betreft zeg ik gevoelsmatig al snel dat ik hem niet terug wil. Die 442 was ook verschrikkelijk, we traden soms aan met Vidal-Busquets-Rakitic-Roberto. Dat is wel echt belachelijk voor een Barcelona team, maar dit team is niet zo goed, dus hier zou ik minder moeite mee hebben als je er een iets meer behouden ploeg van maakt.

De grote vraag is ook, hoeveel krediet zou Valverde hebben bij het publiek? Ik denk heel erg weinig, de roep om zijn vertrek was destijds al enorm. Hierdoor denk ik dat hij niet eens een eerlijke kans van het publiek krijgt, maar er vanaf het begin gemord wordt. De roep om Hansi Flick is op social media enorm, denk niet dat ze genoegen nemen met Valverde. Alhoewel hij echt een goede trainer is.

1 maart 2024 om 11:35

Nee. Valverde was een enorme slapjanus die nooit echt respect of gezag van de spelers wist af te dwingen. Het zegt zo verschrikkelijk veel dat zelfs spelers als Rakitic enorm laks gingen spelen omdat ze toch wel verzekerd waren van een basisplaats. Het is ook deze mentaliteit die er keer op keer heeft gezorgd dat we in de CL wedstrijden ondanks een ruime voorsprong vernederd werden met kansloze 'remontada's''.

1 maart 2024 om 12:43

Weliswaar geen Cule, madridista hier.
Ik heb het idee dat Valverde juist niet gemaakt is voor een topclub.
Beetje hetzelfde als Pochettino. Zodra die bij een topclub komt, lijken ze gekke dingen te doen.
Zie pochettino bij PSG en op t moment bij Chelsea.

Op t moment dat ze onder de top werken, kunnen ze excelleren en wekken ze de indruk dat ze topclubmateriaal zijn. Bij Valverde kan je het nog niet echt zeggen gezien hij alleen Barcelona heeft gehad, dus zou hem nog wel eens willen zien bij een topclub.
Dat Valverde een goede trainer is moge duidelijk zijn. Geef m maar een kans bij Barca. Ik zeg niet dat hij gaat falen. Zoals je al zei, toch 4 prijzen in 2,5 jaar, alleen t voetbal was waardeloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren