Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper’

Laatste update:

Atlético Madrid staat open voor de zomerse verkoop van sterkhouder Jan Oblak (31), zo meldt het Spaanse AS. Trainer Diego Simeone wil zijn selectie grondig renoveren en daar is geld voor nodig, waardoor de ervaren sluitpost voor het juiste bedrag kan vertrekken. Eerder meldde Marca al dat Memphis Depay, Stefan Savic, Ángel Correa en Saul Niguez op de nominatie staan om te vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

Een vertrek van Oblak zou een grote verandering zijn bij Atleti, daar de Sloveense doelman in juli tien jaar onder contract staat in Madrid. Sindsdien keepte hij 441 wedstrijden namens de Spaanse grootmacht, waarin hij goed was voor liefst 203 clean sheets. Met Atlético Madrid won Oblak de landstitel, Europa League, Spaanse Supercup en UEFA Supercup.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 62-voudig international ligt nog tot medio 2028 vast en is volgens Transfermarkt zo’n 30 miljoen euro waard, waardoor hij Atlético Madrid nog een behoorlijk bedrag kan opleveren. In zijn huidige contract staat een afkoopclausule van 120 miljoen euro, maar de Madrilenen zijn bereid te luisteren naar aanbiedingen. Bovendien strijkt Oblak in Estadio Cívitas Metropolitano een fors salaris op, waardoor hij behoorlijk drukt op de begroting.

Volgens de Madrileense sportkrant AS is Giorgi Mamardashvili (Valencia) reeds geïdentificeerd als opvolger van Oblak. De nummer acht van LaLiga wil de 23-jarige doelman verkopen vanwege de complexe financiële situatie bij de club. 25 miljoen euro zou genoeg zijn om Mamardashvili op te pikken in Valencia. De Georgiër is qua salariseisen een stuk interessanter dan Oblak voor het totale budget van Atlético Madrid, waardoor de selectie in dat geval op andere posities weer versterkt kan worden.

Grote schoonmaak


Afgelopen maand kwam Marca al met de eerste verhalen over een grote schoonmaak bij Atlético Madrid. Simeone zou van plan zijn om komende zomer de bezem door zijn selectie te halen, waarbij Memphis vermoedelijk een van de eerste slachtoffers zal worden. De dertigjarige aanvaller uit Moordrecht ligt nog tot medio 2025 vast, maar zou een zekerheidje zijn op het lijstje met spelers die mogen vertrekken. Dat lijstje wordt inmiddels steeds groter.

Atlético Madrid, dat op een teleurstellende vierde plaats staat in LaLiga, wil de komende jaren meer inzetten op spelers met restwaarde. Een verkoop van Oblak en de komst van Mamardashvili past perfect in dat verhaal. De boomlange doelman werd in de afgelopen jaren gelinkt aan diverse clubs uit de Premier League.

Voordat Oblak voor 16 miljoen euro naar Atlético Madrid kwam speelde hij achtereenvolgens voor NK Olimpija en Benfica. Laatstgenoemde stalde hem tussentijds nog bij Beira-Mar, Olhanense, Leiria en Rio Ave alvorens hij volledig doorbrak in Lissabon en een droomtransfer maakte naar Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige keeper deze Oblak, maar er moet inderdaad wat gebeuren om het real enigzins lastig te gaan maken

1 mei 2024 om 13:16

Er moet wat gebeuren inderdaad, maar dan denk ik niet in eerste instantie aan Oblak verkopen. Dat is nog steeds een top 5 van de wereld denk ik? Misschien moeten ze overgaan tot meer voetballen (wat sommigen van hen zo verschrikkelijk goed kunnen) in plaats van zo vaak maar de schopploeg uit te hangen. En er is genoeg dead weight in die ploeg die ondermaats presteren om van de hand te doen voordat je bij Jan uitkomt. Een vervanger die net zo goed is zullen ze niet gemakkelijk vinden. Overigens, over het Real lastig maken: ze zijn tot nu toe de enige die dit seizoen van ons gewonnen hebben. Ze laten het liggen in andere wedstrijden waar ze zich soms als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden of zichzelf in de voet schieten door te gaan schoppen in plaats van te voetballen.

Niks voor Slot bij Liverpool? Alisson is een zeer prima doelman maar vind hem dit en vorig seizoen stukken minder betrouwbaar overkomen, maar zal nog prima in de markt liggen. Oblak is een geweldige lijnkeeper die juist enorm betrouwbaar is, voetballend wat minder maar met van Dijk voor je en Trent rechts voor je hoef je ook niet heel geweldig te hoeven opbouwen. Geregeld gaat het daar ook mis bij Alisson overigens. Oblak is, vind ik, echt wereldtop terwijl Alisson toch net daar onder bungelt dus in die zin wel een upgrade. Zeker als je ze als lijnkeeper tegen over elkaar zet, waar Oblak na Neuer en Courtois waarschijnlijk het best is.

1 mei 2024 om 11:52

Alisson >>> Oblak. Oblak heeft hele goeie jaren gehad, maar is in mijn ogen ook in niveau wat achteruit gegaan. De keeperspositie bij Liverpool is gewoon prima zo.

1 mei 2024 om 12:00

Liverpool heeft prioriteiten op hele andere posities. Je moet eel gek zijn om een vermogen uit te geven terwijl je met Alisson een geweldige keeper in huis hebt .

1 mei 2024 om 12:10

Hmm, Alisson verkoop je minimaal voor net zo veel als dat je Oblak koopt, dus zal wel mee vallen. Is oblak heel nodig? Nee, Alisson ben ik geen groot bewonderaar van maar is natuurlijk een zeer prima doelman. Maar goed, Oblak was in mijn gedachten altijd een van de meest betrouwbare doelmannen en een geweldige lijnkeeper, maar wellicht is bij Oblak de sleet er in. Voor Liverpool zal een spits, centrale verdediger en defensieve middenvelder prioriteit zijn maar als een topkeeper als Oblak op de markt komt, kun je altijd discussiëren denk ik.

1 mei 2024 om 12:48

Begrijp ik het goed en baseer je dit nu allemaal op het verleden in plaats van zijn huidige prestaties? Waarom zou Liverpool discussiëren over de keeperspositie, terwijl ze met Alisson een wereldtopper in huis hebben? Dan kan dat geld en tijd toch beter besteed worden?

1 mei 2024 om 12:15

De keeperpositie is wel het laatste waar ze bij Liverpool zullen aandenken als je Alisson en Kelleher hebt. Ook vind ik het aura dat Oblak had een paar jaar geleden helemaal weg lijkt te zijn bij hem.

Ik kan me nog een redding herinneren van Oblak op een schot van Messi. Die shot was onhoudbaar maar raakt hem nog aan met de vingertoppen waardoor het op de paal kwam. Ik volg Atletico bijna niet maar op zijn leeftijd hoort hij toch niet versleten te zijn als keeper? Best zonde dat zijn geschatte waarde maar 30 miljoen is.

1 mei 2024 om 11:48

Dit is een keeper die United kan gebruiken denk ik. Denk dat je meteen 2/3 niveaus omhoog gaat op goal.

1 mei 2024 om 12:22

Zou een goede aankoop zijn voor United. Met Onana hadden ze 18 CL tegendoelpunten en in de competitie gaat het ook niet goed. Natuurlijk is de verdediging een groot probleem maar Onana lijkt niet stabiel.

1 mei 2024 om 13:16

Lijp dat hij zoveel minder waard zou zijn dan een onana…
Vind het overigens ook gek dat de gea gewoon al een jaar geen club heeft en het nu lijkt alsof hij in de vergetelheid terecht komt

Ze kunnen beter Bulka ophalen bij Nice, lijkt me goedkoper en doet me wel een beetje denken aan Oblak.

1 mei 2024 om 13:20

Bulka heeft jarenlang in de jeugd bij Chelsea gezeten en heeft daarom een homegrow-status. Hij lijkt mij daarom ook zeer interessant voor de Engelse teams. Als die zich ermee gaan bemoeien, dan schiet zijn waarde natuurlijk omhoog.

Pfoe, laat maar komen hoor. Madrid zal Kepa terugsturen en dan zit je met drie mweh keepers. Een beetje ervaring in de ploeg kan nooit kwaad, mits hij niet te duur is. Chelsea kan zich niet al te veel veroorloven meer. Maar de Amerikaan kennende zal er wel iemand komen die volgende week zijn HAVO diploma haalt en nu nog de B-tjes van Fluminese verrijkt.

Wat een geweldige keeper deze Jan Oblak en vind dat zijn prestaties toch nooit echt eigenlijk helemaal op waarde word geschat en nooit is gedaan. Pas 31 jaar en kan nog vele jaren mee in de top van het voetbal. Ben heel benieuwd hoe die hier zelf tegenover staat en voor voor stap die zelf voor ogen zou hebben.

Om Oblak dan weer te vervangen door Marmadashvili is weer uitstekend gedacht van Atletico. Doet het immers al jaren meer dan goed bij een zwalkend en noodlijdend Valencia.

Rare keuze vind ik. Want Oblak is nog steeds een topkeeper voor ze. Hij en Griezmann zijn juist spelers die je moet behouden. De rest snap ik wel. In elke linie kan er wel wat verfrissing komen. Spelers zoals Gimenez, Saul en Correa kun je bijvoorbeeld wel laten gaan. Want die staan al jaren stil in hun ontwikkeling en gaan niet meer beter worden.

Oblak verkopen zou waanzin zijn. Samen met Griezmann je topper. Voor een club als Man United zijn dit wel de clubs waar je moet gaan shoppen. Zo een Savic, Angel Correa of Molina kunnen hele interessante spelers zijn en hoeven niet veel te kosten.

Oblak naar Arsenal, dat zou nog een stunt zijn dan kan Raya lekker weg en Ramsdale 2e keeper blijven.

Mocht hij vertrekken dan zie ik Inter wel voor hem gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren