AS Monaco wordt bij debuut van Fàbregas gered door VAR

Olympique Marseille en AS Monaco hebben de punten gedeeld. L’OM kwam al na dertien minuten op voorsprong in het eigen Stade Vélodrome, maar nog voor rust zette aanvoerder Youri Tielemans de 1-1 eindstand op het scorebord. Debutant Cesc Fàbregas deed negentig minuten mee en ook Kevin Strootman speelde de wedstrijd uit.

Marseille en Monaco schieten niet veel op met het punt, want ze blijven op de respectievelijk negende en negentiende plaats staan in de Ligue 1. De gastheer begon sterker en kwam op voorsprong via een afstandsschot van Maxime López, die de bal had opgepikt na een vrije trap van Dimitri Payet. Na het half uur kreeg Monaco meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 1-1 van Tielemans.

De Belgisch international drukte af nadat Marseille de bal na een voorzet van Aleksandr Golovin niet goed weg kon krijgen. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van het team van Thierry Henry: Golovin raakte na een counter de paal. Na ruim een uur voetballen kwam Marseille weer eens dreigend opzetten: Diego Benaglio keerde een volley van Payet en uit de daaropvolgende hoekschop mikte Rolando naast.

Het gif verdween vervolgens uit de wedstrijd, maar in de laatste twintig minuten leek Marseille alsnog drie punten uit het vuur te slepen. Florian Thauvin tikte de bal binnen nadat Lucas Ocampos van dichtbij op de uitkomende Benaglio was gestuit, maar de videoscheidsrechter keurde de treffer af wegens een overtreding op Benaglio. Hierna werd er niet meer gescoord.