Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arturo Vidal wordt als een ‘koning’ gepresenteerd bij jeugdliefde

Laatste update:

Arturo Vidal vervolgt zijn carrière in zijn thuisland Chili, zo werd dinsdag duidelijk. De inmiddels 36-jarige middenvelder ondertekende een contract dat hem voor het komende seizoen aan Colo-Colo verbindt. Vidal begon als jongeling zijn carrière bij de club uit Santiago.

Vidal stond in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder Boca Juniors. De keuze van Vidal viel echter op Colo-Colo, dat al enige tijd in onderhandeling was met de routinier. Vidal speelde tussen 2005 en 2007 ook al voor de hoofdmacht van Colo-Colo en keert nu dus met de nodige ervaring terug bij zijn jeugdliefde, waar hij als twaalfjarige ooit binnenkwam.

Vidal gaf op de speciaal belegde persconferentie aan dat hij met andere clubs sprak, maar dat Colo-Colo altijd zijn prioriteit genoot. "Ik ben heel blij dat ik terugkeer naar huis", sprak Vidal. "Ik hoop belangrijk te zijn in de titels die we willen winnen met Colo-Colo en hopelijk zullen dat er veel zijn."

"Toen ik wegging was er een heel groot team en ik was heel jong, maar nu heeft mijn carrière me veel vreugde gegeven als leider bij alle teams waar ik in heb gezeten." Vidal, die naar verluidt 1,2 miljoen dollar gaat verdienen, heeft een optie in zijn contract laten opnemen waarmee hij een jaar extra aan de club verbonden kan blijven.

"Sommigen gaan met pensioen voor de liefde. Ik niet. Mijn beslissing was anders. Het besluit om hier terug te keren nam ik om mee te doen op een hoog niveau, om te vechten en een aantal jaren met Colo-Colo te strijden om belangrijke dingen te bereiken."

Vidal maakte in 2007 de overstap naar Bayer Leverkusen, waar hij vier jaar zou blijven. Een transfer naar Juventus volgde, waar hij jarenlang een ijzersterk middenveld vormde met onder meer Paul Pogba, Claudio Marchisio en Andrea Pirlo. Na drie jaar bij Bayern München vertrok hij voor twee seizoen naar Barcelona, om vervolgens twee jaar bij Inter te voetballen. Na avonturen in Brazilië bij Flamengo en Club Athletico Paranaense keert Vidal nu dus terug op het oude nest.

Colo-Colo, de nummer drie van het afgelopen seizoen in Chili, laat weten ontzettend trots te zijn op de terugkeer van 'koning' Vidal. Alfredo Stöhwing, president van Blanco y Negro, wil Vidal groots presenteren. "We ondernemen samen met de autoriteiten alle mogelijke stappen om Arturo voor een vol stadion te presenteren." Vidal geldt als een (voetbal)legende in Chili, waarvoor hij 142 interlands speelde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke transfer met enige charmes. Echter als je Vidal neemt erbij heb je een geweldige speler maar een ook geweldige gek..

24 januari 2024 om 10:20

Ik vermoed dat ze dingen die wij als gek bestempelen in Chili vooral aanmoedigen

24 januari 2024 om 11:57

Achja hij is wel gearresteerd voor het geval wat gebeurde met zijn Ferrari. Het lijkt mij ook geen verkeerde kerel hoor, maar wel met bepaalde steekjes los hahah

Hij doet toch snel weer iets geks en komt weer in de problemen hoogstwaarschijnlijk

Prachtig! Hopelijk pakt dit geweldig uit voor zowel club als speler. Terug bij ‘zijn club’, laten we hopen dat dit als motivatie werkt en dat hij zijn carriere leuk kan afsluiten. Zijn laatste clubs in Brazilie waren een mislukking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren