Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aquilani gaat naar Portugal en krijgt clausule van 45 miljoen euro

Laatste update:
/

Alberto Aquilani gaat opnieuw een avontuur in het buitenland aan. De middenvelder heeft zich voor drie seizoenen aan Sporting Portugal verbonden, zo maakt de club uit Lissabon donderdagavond via de officiële kanalen bekend. De 31-jarige Italiaan heeft een transferclausule van 45 miljoen euro gekregen.

Aquilani onderging donderdag een medische keuring en zette in de avonduren zijn krabbel onder een contract tot medio 2018. De middenvelder, die transfervrij was na zijn vertrek bij Fiorentina, gaat naar verluidt twee miljoen euro per annum verdienen. Hij had ook aanbiedingen van Sampdoria en enkele clubs uit de Major League Soccer, maar gaf de voorkeur aan een dienstverband in Lissabon.

Aquilani doorliep de jeugdopleiding van AS Roma en speelde meer dan honderd duels in de hoofdmacht. In 2009 maakte de 38-voudig A-international voor twintig miljoen euro de overstap naar Liverpool, maar mede door blessureleed werd het geen gelukkige samenwerking. Hij werd uitgeleend aan AC Milan en Juventus en tekende in de zomer van 2012 een contract voor drie seizoenen met Fiorentina, dat Liverpool nog geen een miljoen euro betaalde.

OFFICIEEL - Alberto Aquilani tekent voor drie jaar bij Sporting Portugal! #instavoetbalzone #transfervrij

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Een goede zet van Sporting Portugal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

45 miljoen voor Aquilani?
Doe dan gewoon geen clausule..
Tenzij het verplicht is.

Wel een speler met reputatie en een leuke techniek. Had de nieuwe Pirlo moeten worden

6 augustus 2015 om 22:51

Is verplicht in portugal

7 augustus 2015 om 00:50

Schrikwekkend hoeveel mensen die clausules niet begrijpen. Ze zijn ter bescherming van de speler, niet de club. De speler kan zo onder een contract uitkomen. Wil de club het hem alsnog moeilijker maken, dan zullen ze een hogere afkoopsom kunnen afspreken tegenover een hoger salaris en andere verbetetde voorwaaden. De club heeft er niets aan.

7 augustus 2015 om 01:35

De club heeft er in dit geval zeker wel iets aan, want ik denk dat er niemand zo gek is om 45 miljoen neer te leggen voor deze man! De club is nu eigenlijk verzekerd van zijn diensten voor de komende jaren! Overigens ben ik het helemaal met je eens dat veel mensen de bedoeling van een clausule onjuist opvatten!

7 augustus 2015 om 14:48

Maar je hebt die clausule niet nodig om 45 miljoen te eisen. Dat kan anders ook. En wil je nog wat aan de speler verdienen, dan zul je toch aan de onderhandeltafel moeten verschijnen.

Alleen de speler heeft wat aan die clausule maar alleen in een bepaalde situatie, namelijk als de clausule niet zo hoog is. Dan kan de speler onder het contract uit komen. Maar de meeste clubs overtuigen de spelers om akkoord te gaan met een erg hoge gelimiteerde transfersom, in ruil voor een hoger salaris. Daarom gebeurd het weinig.

Gotze heeft zijn contract bij Dortmund nooit laten opwaarderen. Geen veel te hoge gelimiteerde transfersom dus. Daardoor kon Bayern hem voor een mooi bedrag overnemen toen hij eenmaal zelf de overstap wilde maken.

Aquilani heeft het anders gedaan. Zijn situatie is natuurlijk anders dus het is ook niet gek.

Jammer ik dacht dat Besiktas bezig was met het halen van Aquilani. Zou een goede versterking zijn geweest.

Kan iemand mij vertellen waarom een clausule verplicht is in Portugal?

6 augustus 2015 om 23:11

Ik kan het je niet vertellen, maar je kunt je er iets bij voorstellen toch? Dat er, zelfs als de werkgever het per se niet ziet zitten, altijd een manier moet zijn om 'vrij' verkeer van werknemers mogelijk te maken.

7 augustus 2015 om 00:35

Geen idee waarim het verplicht is (ook in Spanje trouwens), maar het is natuurlijk wel voordelig. Je kan een speler langer behouden en 2. Het verstevigt je onderhandelingspositie.

Wat belachelijk veel geld weer..

7 augustus 2015 om 01:36

Heb jij het artikel wel gelezen? Hij komt transfervrij over hè.

7 augustus 2015 om 08:24

Ja sporting betaalde ook 45 mil om hem te halen doh

Goeie middenvelder. Jammer van zijn periode bij Liverpool. Heeft toch een mooie carriere gehad. Was een beetje na Totti en De Rossi het kind van Rome

31 jaar ook alweer, damn. De tijd gaat toch ook zo snel he...

Blijven er nog Italianen over in Firenze? Ik heb even voor Fiorentina gesupporterd (eerder voor Montolivo, maar goed) maar de laatste jaren is het toch werkelijk een handelshuis geworden daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren