Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ancelotti direct na duel Real geconfronteerd met tegen hem geëiste celstraf

Laatste update:

Carlo Ancelotti maakt zich geen zorgen over de celstraf die het Openbaar Ministerie in Spanje tegen hem heeft geëist. De Italiaanse succescoach zou tussen 2014 en 2015 voor ruim een miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. In totaal wil het provinciaal parket van Madrid Ancelotti vier jaar en negen maanden achter de tralies hebben.

Ancelotti liet na de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig (1-1) van woensdagavond weten onschuldig te zijn. De 64-jarige oefenmeester wordt ervan verdacht de Spaanse schatkist in 2014 (386.361 euro) en 2015 (675.718 euro) voor meer dan een miljoen euro te hebben opgelicht.

Ancelotti zou in 2014 zijn inkomsten uit portretrechten niet hebben aangegeven bij de Belastingdienst, zo maakte de Spaanse rechtbank vorig jaar zomer al bekend. De coach had zijn inkomsten als coach van Real wel aangegeven, maar niet die uit portretrechten en andere inkomstenbronnen.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt Ancelotti van het 'simuleren' van de overdracht van de portretrechten aan entiteiten die buiten Spanje gevestigd zijn.

Reactie Ancelotti


“Ik ben ervan overtuigd dat ik onschuldig ben”, zei Ancelotti tegenover Movistar+. “Dit is een oud verhaal dat acht jaar geleden begon met een aangifte over 2015, waarin de belastingdienst zei dat ik inwoner van Spanje was.”

“'Ik ben ervan overtuigd dat ik in 2015 geen inwoner van Spanje was. Ik hoop dat het snel wordt opgelost. Ik slaap er geen nacht minder om. Mijn enige zorg is dat het team beter moet presteren.”

Real Madrid kwalificeerde zich woensdag in het eigen Santiago Bernabéu voor de kwartfinales van de Champions League, al ging dat wel moeizaam. Na een 0-1 zege in de heenwedstrijd, was het 1-1 gelijkspel in de return voldoende.

De Koninklijke wist woensdagavond tegen Leipzig niet te overtuigen. Het leidde meermaals tot fluitconcerten van de eigen fans. Ancelotti vond het gejoel echter meer dan terecht. "Je moet het accepteren wanneer je volledig terecht kritiek krijgt. Vandaag was dat boegeroep ook volledig verdiend. Het is juist een goed teken, want met het boegeroep wilden de fans ons wakker schudden. Soms werden we ook wel even wakker."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk maakt Ancelotti zich geen zorgen. De man heeft geld genoeg en weet natuurlijk ook wel dat het goed komt. Ook al is hij schuldig is er nog geen reden tot paniek voor hem met dat kromme rechtsysteem in Spanje.

Tuurlijk maakt hij zich geen zorgen. Tis algemeen bekend dat dit bijna nooit uitdraait op celstraf en hij gewoon geld boete moet betalen. Geld genoeg; meneer staat al jaren aan de top van het trainersgilde en ook als speler was het een topspeler die jaren lang in de top speelde. Geld genoeg

Ben ik de enige die het interview van RTL met Ancelotti echt heel slecht vond? Allemaal net niet vragen omdat de interviewer geen kritische vragen durfde te stellen. Hij moest iets vragen over zijn strafzaak maar durfde dat eigenlijk niet dus maakte hij er maar een grapje van. Vervolgens grapten ze in de studio over wat een geweldige gozer Ancelotti wel niet was. Tenenkrommend was het, en dan boos worden dat Xavi niet voor de camera van RTL komt, lachwekkend.

Verder zal Ancelotti wel wat centen aftikken aan de Spaanse belastingdienst en de zaak is afgedaan, dat gaat regelmatig zo.

7 maart 2024 om 12:26

En dan vragen mensen zich af waarom Xavi geen trek heeft om met RTL te kletsen na de wedstrijd. Nederlands voetbaljournalisten zijn misschien wel de slechtste in Europa, ook de analisten zijn van een bedroeft niveau. Als je in Engeland kijkt en je ziet dan een Henry een analyse maken en een Carragher vragen stellen die de kijker ook hebben dan vraag je toch af waar het bij ons verkeerd is gegaan. Wij hebben een Marco van Basten die niet weet wat een privacy wetgeving is en een Youri Mulder die dingen zegt zoals: Messi heeft eigenlijk geen goede schot in de benen...

Een aanklacht is een aanklacht, is het al bewezen dat het zo is? Nee, dan kan Ancelotti bij wezen ook beschuldigt kunnen worden als Sinterklaas.

Wordt er beetje moe van dat de focus van wedstrijd gaat naar een privé situatie. Ik mis een beetje wat er nou fout ging met een tactische analyse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren