Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-huurling leeft helemaal op en krijgt eerste oproep voor nationale ploeg

Laatste update:

Francisco Conceição is opgenomen in de selectie van de nationale ploeg van Portugal. De 21-jarige vleugelspeler wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Porto en verkeert daar in een dusdanig goede vorm dat bondscoach Roberto Martínez hem bij de definitieve selectie heeft gehaald voor de komende interlandperiode.

Bij Ajax liet Conceição nooit echt een onuitwisbare indruk achter. Daarom kozen de Amsterdammers er deze zomer voor om de snelle buitenspeler te verhuren aan FC Porto. De Portugezen hebben in de huurdeal bovendien een optie tot koop van tien miljoen euro bedongen.

Martínez liet zich kort uit over een mogelijk debuut van Conceição. “Deze twee wedstrijden zijn mooie kansen voor de spelers om te laten zien wat zij bijdragen aan de groep”, stelt de bondscoach.

Ook zijn vader Sérgio Conceição, die bovendien trainer is bij FC Porto, was erg blij voor zijn zoon. “Ik kijk er hetzelfde naar als de andere spelers die op worden geroepen. João Mário werd ook opgeroepen, voor hem ben ik ook blij alsof hij mijn zoon is. Het zijn allemaal mijn kinderen.”

In totaal kent de selectie van Portugal 23 namen, waaronder ook die van Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Al-Nassr is inmiddels 39, maar lijkt deze zomer nog gewoon van de partij te zijn. In de kwalificatiereeks hielp hij Portugal aan een foutloze campagne met tien doelpunten.

Portugal oefent de komende interlandperiode in aanloop naar het EK van komende zomer tegen Zweden en Slovenië. Op het EK komt de Seleção das Quinas in een poule terecht met Turkije, Tsjechië en de winnaar van play-off C.

Conceição maakt dit seizoen indruk bij Porto, waar zijn vader dus hoofdtrainer is. Tot dusver kwam Conceição tot 32 wedstrijden in alle competities, waarin hij vijf keer scoorde en zes keer aangever was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar deze jongen was niet goed genoeg voor Ajax? Hij heeft echt genoeg kwaliteit om gevaarlijk te zijn op rechts voor welk team dan ook. Na de zomer gewoon weer een kans geven

15 maart 2024 om 18:23

Denk dat porto de koopoptie gaat lichten en dan ben je hem gewoon kwijt. Zoveelste staaltje mismanegement van deze zomerperiode

15 maart 2024 om 18:26

Die is verplicht als hij 45 minuten speelt in meer dan 25 wedstrijden. Zal wel gebeuren

Ik vond hem vorig seizoen 1 van de leukste aanvallers om te zien in de eredivisie. Dat Ajax hem verhuurde snapte ik niet echt. Porto gaat die optie wel lichten denk ik.

15 maart 2024 om 18:38

Dat Mislintat hem wegdoet om meer spelers te kunnen halen van zn vriendjes is helaas wel te begrijpen. Maar hij haalde geen eens een vervanger op die positie lol

15 maart 2024 om 19:18

Dat ze hem verhuurden begreep ik deels. Hij maakte vorig jaar bij vlagen een leuke indruk maar oogde ook vaak veel te licht en was dramatisch in zijn afwerking op goal. Ik denk dat niet veel Ajax fans echt hadden verwacht dat hij deze stappen zou zetten.

Alleen in het totaal plaatje van de selectie leek die beslissing nergens op. Er waren 2 dure linksbuitens en 2 talenten daar achter, 3 spitsen en een halve rechtsbuiten die eigenlijk de afgelopen 2 jaar vooral als nummer 10 had gespeeld. Dan is het raar wanneer je de enige rechtsbuiten laat vertrekken.

15 maart 2024 om 19:21

Maar hij was 20. Wat verwacht je?
Tuurlijk had je hem moeten houden. Spelertje met branie, zoekt z’n tegenstander op en zorgt voor druk.
Nu heb je een hardloper en een 10 op de vleugel

15 maart 2024 om 19:44

Volgens mij wilde hij zelf liever weg omdat de kans groot was dat hij weer wisselspeler zou worden net zoals vorig seizoen

15 maart 2024 om 19:46

Daarom begreep ik die uitleen beurt ook deels wel.
Speler van 20, misschien nog niet goed genoeg maar mogelijk wel de potentie, dan is het helemaal niet gek om hem ergens anders minuten te laten maken om ervaring op te doen en te groeien. Dat deel van de deal vond ik helemaal niet zo raar.

Die optie tot koop, achteraf gezien niet handig, maar ook die begreep ik deels wel, het dubbele vangen voor een speler die er een jaar geweest is en daarin ook geen top indruk had achter gelaten was toch ook zo gek nog niet.

Wat ik niet begreep is dat ze hem verhuurden zonder dat er een alternatief in de selectie zat. Nu heb je zoals je zelf terecht aan geeft geen rechtsbuiten, alleen een hardloper die ook nog eens het liefst van de andere kant komt en een 10. Het liefst heb je elke positie dubbel bezet, nu kom je eigenlijk tot een halve speler voor die rol.

15 maart 2024 om 23:56

Een koopoptie op zo'n type speler en ook nog jong is echt het domste wat je kan doen als verhuurende club. Lijkt mij dat porto het anders niet wilde maar voor ajax is het natuurlijk gruwelijk dom. Als porto die optie ligt vinden ze hem blijkbaar sws die 10 miljoen wel waard. Als je ze geen optie had gegeven dan kwamen ze echt wel op de deur kloppen om te onderhandelen en kan je waarschijnlijk meer krijgen. Valt hij tegen en ze lichten de optie niet heb je er ook niks aan. 0,0 voordeel voor de verhuurende club

15 maart 2024 om 19:24

Echt? Had toch totaal geen rendement? Geinig pingelaartje was het wel, maar werd er niet erg bang van eerlijk gezegd. Maar goed, blijkbaar kan ie toch wat.

Gelukkig hebben wij genoeg rechtsbuitens. Echt drama beslissing hoor van Mislintat

Alleen Ajax komt natuurlijk op zo'n briljant idee geen rechtsbuiten te halen en je enige rechtsbuiten voor een koek en een ei te verhuren. Vorig seizoen was hij nog best jeugdig, maar het ruwe talent zit er echt wel in. Als je dan naar zo'n Forbs kijkt bijvoorbeeld...

Ene kant mismanagement dat Ajax een rechtsbuiten gaat verhuren terwijl ze geen rechtsbuitens hebben lopen.
Aan de andere kant verdubbelen ze gewoon hun aankoopbedrag op een speler die een jaar amper iets heeft laten zien en ook nu bij Porto niks speciaals doet. Nu ken ik porto’s selectie niet zo goed qua diepte maar als ik hem zie spelen dan krijg ik toch echt het idee dat ie zoveel minuten krijgt vanwege zijn vader en niet omdat ie zo goed speelt.

Die kerel had altijd al talent gehad. Je zag gelijk al dat hij de dribbel had en passeerbewegingen. Alleen had hij het schot nog niet. Die kerel was al tig keer beter dan Forbs. Die had je afgelopen zomer gewoon het volle vertrouwen moeten geven. En nu doet hij het bij Porto heel goed en is zelfs basisspeler geworden. Blijft enorm zonde en je krijgt die kerel ook niet meer terug want Porto gaat 100 procent die koopoptie van 10 miljoen lichten.

Het grote probleem is dat hij dit seizoen mee zou hebben gedeeld in de malaise. Bij Porto zal er ongetwijfeld een beter idee achter zitten, een beter team zijn en een betere trainer. Kijk naar hun wedstrijd tegen Arsenal vorige week, dan weet je genoeg. Ajax is al jaren schandalig bezig. Daar kan je Overmars de schuld van geven met zijn dickpicks, maar Feyenoord, PSV en Twente hebben geen Overmars en doen het beter. Nu wordt Lucca weer opgeroepen voor het Italiaans elftal. Blijkbaar kan die jongen toch wel iets. Maar ook deze speler verzoop in de armoedige kwaliteit van het elftal en de slechte trainers. Zelfs als hij mee mocht doen werden er geen hoge ballen gespeeld. Geen enkel idee achter wat dan ook. En ook Conciceao is daar slachtoffer van geworden. Je zou met Berghuis en hem als buitenspelers niet minder punten hebben gehaald denk ik. Ergo: Bergwijn was een niet handige aankoop. Als Ajax supporter baal ik van wat Mislintat heeft gedaan. Maar ik kijk er niet van op als Sutalo zomaar ergens anders een gewaardeerde kracht wordt. Idem met Sosa, Akpom en zelfs Forbs. Tahirovic? Wees niet verrast als ie ooit international wordt. En ja, voor sommigen zoals Avilla en Gaey heb ik geen enkele hoop. Maar Ajax voert zulk slecht beleid dat op zich goede spelers er slecht gaan uitzien. Het helpt niet als je dan ook nog eens trainers hebt die in de pers roepen dat ze er niets van kunnen en spelers nul vertrouwen geven. Dat Conciceao is mislukt en het nu goed doet bij Porto is geen incident.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren