Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afrika Cup Dag 12: Ghana en Mali kunnen zich opmaken voor kwartfinale

Laatste update:

Ghana en Mali zijn de laatste twee landen die zich bij het rijtje kwartfinalisten van de Afrika Cup hebben gevoegd. Eerstgenoemde ploeg had uiteindelijk genoeg aan een gelijkspel tegen Guinee, terwijl Mali toch even een stuk dieper moest gaan. Tegen voetbaldwerg Botswana moesten alle zeilen worden bijgezet om uiteindelijk met een 1-2 overwinning van het veld te stappen. Ghana eindigt als groepswinnaar in Groep D; Mali is tweede.

/

Ghana – Guinee 1-1
In een ietwat leeg ogend Stade de Franceville was het vooral voor Guinee erop of eronder. De ploeg moest winnen en dan hopen dat bij de andere wedstrijd Mali een steekje zou laten vallen tegen Botswana. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en durfden naar voren te voetballen. Na een klein half uur spelen was het Guinee dat de openingstreffer maakte. Althans, dat dacht men, toen Ibrahima Traoré wist te scoren in buitenspelpositie. Arbiter Daniel Bennet uit Zuid-Afrika keurde het doelpunt echter terecht af. En terwijl Guinee nog even moest omschakelen, was het een minuut later wel raak voor Ghana, en hoe. Emmanuel Agyemang-Badu wipte de bal op vanaf een meter of twintig en volleerde de bal snoeihard in de kruising.

Ghana, met Vitesse-speler Anthony Annan in de basis, leek door te gaan drukken. Maar vlak voor rust was het toch nog plotseling Guinee dat de 1-1 wist te maken. En ook deze goal mocht er zijn, al zal Abdoul Camara zijn schitterende treffer nooit zo hebben bedoeld. De linksbuiten van het Franse Sochaux kwam op en leek een misplaatste voorzet te geven. In plaats daarvan waaide de bal over Ghana-doelman Adam Larsen Kwarasey heen en belandde de bal in het doel. In de tweede helft wilde Guinee nog wel, maar werd het wel erg lastig toen Thierno Bah zijn tweede gele kaart pakte. Desondanks zette de ploeg alles op alles om alsnog wat te forceren. Het zorgde voor wat hachelijke momenten in de zestien van Ghana, maar er werd niet meer gescoord.

/

Botswana – Mali 1-2
De eerste 45 minuten waren niet anders dan saai te noemen. Botswana leek ietwat voorzichtig na de afgelopen afslachting tegen Guinee, terwijl Mali de tegenstander zelfs wel een beetje leek te onderschatten. Vijf minuten na rust moest Mali die onderschatting bekopen met een tegentreffer. Mogakolodi Ngele scoorde en zorgde daarmee direct voor een primeur; het was de eerste keer dat Botswana op een voorsprong stond in een Afrika Cup-duel. De feeststemming was weliswaar groot bij de Botswanen, maar lang konden ze er niet van genieten. Vijf minuten na de 1-0 stelde Mali orde op zaken dankzij Garra Dembélé. Mali kreeg weer wat meer controle en stelde de zege uiteindelijk een kwartier voor tijd veilig. Seydou Keita mocht zich kronen tot matchwinner. De middenvelder van Barcelona zette zelf een aanval op, kreeg de bal terug en rondde de combinatie knap af met zijn buitenkant.

Bekijk hier de beelden van Ghana - Guinee:

Bekijk hier de beelden van Botswana - Mali:


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dag 12 zal in het teken staan van de doden die zijn gevallen en nog steeds oplopen. Voetbal is vandaag bijzaak!

Ghana gaat dit winnen, had al vanaf het begin gezegd dat Ghana zeker de finale zou gaan halen, ze waren vooral op het Wk 2010 heel goed.

2 februari 2012 om 15:18

ik denk dat de finale ghana-ivoorkust gaat worden tenzij ze elkaar al niet in de kwart of halve finale tegen komen. Als ze elkaar ontoeten in d finale wint ivoorkust wel met 2-1 ofzo.

Treurige zaak, RIP alle mensen die zijn omgekomen bij de voetbalrellen in Egypte.

Wel een heel mooi doelpunt van Ghana, zulke zie je niet vaak.
Ik hoop voor alle voetballiefhebbers dat de lang gedroomde finale tussen Ivoorkust en Ghana dit jaar werkelijkheid word. Duidelijk met afstand de 2 grootste voetballanden van Afrika.

2 februari 2012 om 02:34

Echt niet, Ivoorkust en Soedan zijn dat, Ghana is ook goed, maar niet meer dan dat, zeg gewoon eerlijk

2 februari 2012 om 15:19

Soedan???!! Die heb ik nog nooit op het ek of wk zien spelen en nooit van een goede land zien winnen, welke spelers spelen daar eigenlijk??

2 februari 2012 om 19:05

Soedan speelt zonder de grote man, zonder de echte ster, de Hakan Sukur van Soedan, toch doen ze het goed, ze spelen allemaal bij 2 van de grootste clubs in het land. Net als Celtic en Glasgow in Schotland. De beide Haytem zijn de grootste sterren

Komop man, als je niet dat veld oprent kan er toch niks gebeuren, je moet dat veld niet meer opgaan! Eigen schuld senk ik zo. Maar toch rip

2 februari 2012 om 14:24

Beetje een hufterige reactie vind je zelf niet?

Prachtige doelpunten van Ghana en Guinee!
Wat een controle en lekker schot van Ghana!!!
Ik zat met mn mond open achter de pc toen ik het doelpunt zag!
Die van Guinee was ook mooi,maar die was volgens mij per ongeluk daarom vind ik die van Ghana mooier!
Ik denk dat Ghana Africa Cup wint.

Keita beslissend voor Mali,netjes!;

Rip voor de slachtoffers in Egypte!

Wereldgoal van Ghana!! Leuk Keita dat Mali door is.

Mooi van Mali, dat die Balde nog leeft zeg, sjeee

RIP doden in Egypte, dacht dat Zamalek grootste rivaal van Al Ahly was en niet Al Masry.. Zwarte dag voor Afrika

Mali heeft het verdiend hard gestreden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren