Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan komt met de schrik vrij en klimt dankzij Pulisic over Juventus heen

Laatste update:

AC Milan heeft zondag een moeizame overwinning geboekt in de Serie A. I Rossoneri waren tegen Empoli vrijwel de hele wedstrijd de betere partij, maar scoorden slechts eenmaal en kwamen in de slotfase goed weg nadat Mattia Destro enkele opgelegde kansen liet liggen. Matchwinner was Christian Pulisic, die tekende voor zijn achtste Serie A-treffer dit seizoen: 1-0. Milan klimt over Juventus heen, al kan de ploeg uit Turijn de tweede plaats heroveren bij een zege op Atalanta.

Milan-trainer Stefano Pioli kon niet beschikken over Rafael Leão en Alessandro Florenzi. Beide spelers waren geschorst. De absentie van het tweetal leverde basisplaatsen op voor Noah Okafor en Davide Calabria. Ook Luka Jovic mocht het vanaf de aftrap laten zien; Olivier Giroud kreeg rust. Tijjani Reijnders stond centraal op het middenveld. Bij Empoli begon voormalig ADO Den Haag-verdediger Tyronne Ebuehi op de bank.

In de rustige openingsfase kreeg Milan zijn eerste kans in de persoon van Pulisic. Captain America zag zijn schot richting de korte hoek gepakt worden door Empoli-goalie Elia Caprile. Milan was de bovenliggende partij, al lag het tempo te laag om de defensie van Empoli te breken. Milan kwam wel dichtbij via Ruben Loftus-Cheek, wiens voorzet net niet bij een medespeler belandde.

Empoli kwam nadien wat meer op de helft van Milan terecht, maar echt gevaar konden de bezoekers niet creëren. Het tegenvallende duel leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, totdat Pulisic toesloeg. Okafor gaf vanaf de linkerkant voor op de Amerikaan, die op randje zestien klaarstond om de bal in de verre hoek te werken. De treffer werd in eerste instantie afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Okafor, waar geen sprake van bleek te zijn: 1-0.

Empoli moest na rust in de aanval, maar de bezoekers konden het Milan in aanvallend opzicht simpelweg niet moeilijk maken. Milan bleef ook pover, al ging het na de onderbreking wat nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Zo schoot Loftus-Cheek na een goede loopactie van Reijnders over en leverde een poging van invaller Samuel Chukwueze uiteindelijk niet meer op dan een hoekschop.

Met een marge van één was de overwinning nog geen zekerheid en dus bleven i Rossoneri nadrukkelijk op zoek gaan naar de tweede treffer. Loftus-Cheek probeerde het met een poeier, die nog maar net door Caprile uit de verre hoek getikt kon worden. Calabria had enkele ogenblikken later meer moeten doen met de geboden vrijheid bij de tweede paal, waar hij over kopte.

Tien minuten voor tijd verscheen Lecce plots voor het doel van Mike Maignan, die tot zijn opluchting zag dat de kopbal van invaller Mattia Destro op de buitenkant van de paal belandde. De voormalig spits van onder meer Milan kreeg vlak daarna nóg een grote kopkans, ditmaal uit een hoekschop. Destro werd volledig vrijgelaten en kopte tot opluchting van San Siro recht in de handen van Maignan. Daarmee was het laatste gevaar voor Milan geweken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mwah, Empoli was maar 1x echt gevaarlijk, zakelijk overwinning. Captain America met z’n winnende goal nu op 10 goals totaal in zijn debuutjaar. Echt niets mis mee. Verder echt een vreemde speler verder. Is bijna altijd onzichtbaar, speelt geen mannetjes uit, komt ook nooit de bal halen ofzo, maar aan het eind van de dag staat hij op 10 goals en 7 assists in alle competities. Antony van MANU is bijvoorbeeld een voorbeeld van “blaffende honden bijten niet” Pulisic is juist een een hond dat niet blaft, maar wel bijt!

Verder mooi om het duo dat Thiaw Tomori eindelijk weer bij elkaar is. Een duo dat slechts 7 goals tegen kreeg dit seizoen! Wat als Milan eens blessure vrij bleef.. maar die vraag stel ik al jaren. Milan heeft echt altijd een waslijst aan blessure. Al las ik geruchten dat ze wellicht het trainingsschema en medische staf willen omgooien, het feit is wel dat er meer aan de hand is dan alleen domme pech.

Op naar Praag!

Forza Milan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren