Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Regering Zuid-Afrika roept bedrijven op toeristen niet 'op te lichten'

Laatste update:

De regering van Zuid-Afrika heeft de privésector opgeroepen om tijdens het WK de prijzen voor hun producten niet onnodig op te drijven. Veel bedrijven hopen een slaatje te kunnen slaan uit het WK dat in juni en juli plaatsvindt in het land, maar volgens de overheid zal een dergelijke instelling uiteindelijk alleen maar averechts werken.

/

“We vragen aan de bedrijfsleiders om de mensen niet te bestelen. Als ze dat doen zullen we kansen om zaken te doen verspelen en zal onze reputatie beschadigd raken”, verklaarde de Zuid-Afrikaanse Minister van Handel, Rob Davies, donderdag. Hij wil juist dat zijn land een vriendelijke en gastvrije indruk wekt, en het opdrijven van de prijzen werkt daar niet aan mee.

“We willen de buitenlanders aantrekken in dit land”, voegt Minister van Financiën Pravin Gordhan daar aan toe. “Het is dus niet het moment om signalen uit te sturen dat we de mensen uitbuiten.” Het toernooi zal tussen 11 juni en 11 juli plaatsvinden. Het is voor het eerst dat een Afrikaans land de eer heeft om het op één na grootste sportevenement ter wereld te mogen organiseren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En toch doen ze het. Mijn hostel werd na een half jaar zo maar eventjes dubbel zo duur. "van prijs vergist".

11 maart 2010 om 16:00

Normaal mag je oplichten, maar niet tijdens het Wk.
Lekkere slogan!

Nou, oplichten is een relatief begrip. Elke ondernemer wil profiteren van evenementen zoals deze. De prijzen van een hamburger op Pinkpop zijn ook hoger dan bij de hamburgertent om de hoek.

En by the way, wij (westerlingen, Nederlanders) hebben al honderden jaren Afrika en de afrikanen opgelicht en uitgebuit. Dus ik vind het niet erg dat ze nu eens van de rijke toeristen gaan profiteren.

11 maart 2010 om 15:58

Essentie van handel is dat er (op vrijwillige basis) uitruil van goederen of diensten plaatsvindt. Als je iets aanbiedt tegen een bepaalde prijs is het aan de klant om te beslissen of hij dat er voor over heeft. Er is pas sprake van oplichting wanneer er pas naderhand voorwaarden op tafel komen te liggen die vooraf niet bekend waren, waardoor de klant meer geld kwijt is dan verwacht. Dat is waarschijnlijk ook waar de minister het over heeft, niet over hoge (kale) prijzen.

11 maart 2010 om 16:21

Dat laatste is echt een onzin argument. Ten eerste is het raar om de huidige generatie op te lichten, omdat hun overgrootvaders oplichters waren. Ten tweede is het niet de uitgebuite bevolking die echt profiteert van dit oplichten, maar de grote bedrijven.

11 maart 2010 om 16:33

Het is misschien wat zwart/wit gezegd, maar in de kern sta ik wel achter de opmerking.

Vergis je niet. Het uitbuiten is nog steeds aan de gang. Het klassieke kolonialisme is weliswaar verleden tijd, maar er is nog volop sprake van modern, verborgen kolonialisme. De afhankelijkheid van Afrika t.o.v. de westerse wereld, is na de onafhankelijkheid van Afrikaanse landen alleen maar groter geworden. Door handelsstructuren en zogenaamde ontwikkelingshulp.

Maar goed, we raken een beetje off-topic

11 maart 2010 om 18:05

Zeker waar, maar dat neemt niet weg dat die mensen profiteren van ons, de mensen die profiteren zijn dezelfde grote bedrijven die uitbuiten, dus de rechtvaardigheid is er niet Ik betaal met liefde het twintigdubbele voor een vuvuvela van een straatarme Zuid-afrikaan. Waar deze minister op doelt zijn echter de bedrijven, hotels etc.

Belachelijk dat de Zuidafrikanen niet optimaal zouden mogen profiteren van een groot sportevenement. Liever dat al t geld bij de plaatselijke particulieren terechtkomt. Laat ze maar zoveel graaien als ze willen. Als ze willen weten hoe het graaien te werk gaat kunnen ze bij elk willekeurig sportevenement in het westen terecht.

11 maart 2010 om 15:41

Kijk, dat wou ik ook zeggen . Zie post 2.

11 maart 2010 om 15:45

zag je reactie pas later. Nu inderdaad beetje dubbelop. Hoe meer steun hoe beter zullen we maar zeggen

11 maart 2010 om 16:02

Dit zou averechts werken voor toerisme op de lange termijn. Het WK is natuurlijk goede publiciteit en als ze de prijzen nu lager houden is het misschien interessanter voor toeristen om terug te komen.

11 maart 2010 om 16:04

Die prijzen kunnen toch na het WK makkelijk weer omlaag. Laat ze gewoon ook een stevig graantje meepikken.

11 maart 2010 om 16:17

Het gaat om de positieve publiciteit. De kans is groter dat mensen terug gaan naar Zuid Afrika als ze een positieve ervaring hebben ipv een negatieve ervaring.

Als ik zelf naar een kroeg ga waar een biertje 6 euro kost is de kans vrij klein dat ik daar nog een keer heen ga.

Daarnaast hebben bedrijven er ook profijt van op de lange termijn.

11 maart 2010 om 16:37

En toch gebeurt het overal.
Kijk bij de Efteling of elk ander evenement hier in Nederland daar word je ook 'opgelicht' met de prijzen voor een patatje of cola. En dus waarom zou het in Zuid-afrika niet mogen tijden een groot evenement?

En ik denk voor toerisme die naar Zuid-afrika willen dat ze dat beter na het Wk kunnen doen want dan zijn de tickets en hotel kosten ook een heel stuk minder. Dus waarom zouden tickets en hotels wel meer mogen kosten tijdens een Wk maar lokale winkels hmogen un prijzen niet verhogen?

Wat hebben wij dan toch een coole Premier, die oproept tot wat meer Voc-mentaliteit.
Leren ze het dan nooit in Afrika?

Ik vind idd dat heel erg overdreven is.

Als wij hier naar een concert gaan in bijvoorbeel de arena of het gelderdoom, dan betalen we toch ook 3 x meer voor een biertje dan als je gewoon na de kroeg gaat

De echte oplichters zijn Fifa, Knvb, Klm, South African Airways. Bizar hoge prijzen voor vluchten en kaartjes.

Het oplichten is blijkbaar alleen toegestaan aan de Fifa. De Afrikanen die zelf wat willen verdienen tijdens de WK mogen niet binnen een bepaalde straal van de stadions komen. Maar alle merchandise met een Fifa logo mag wel voor een te hoge prijs verkocht worden. Artikelen worden in armoedige Aziatische landen gemaakt en daar verkocht voor een prijs waar een Afrikaan een week of langer van kan eten.

Toch schandalig dat dit nog gezegd moet worden..

Het is voor het eerst dat een Afrikaans land de eer heeft om het op één na grootste sportevenement ter wereld te mogen organiseren.

Wat is dan de eerste sportevenement.??

11 maart 2010 om 17:49

De Olympische spelen, neem ik aan. Al vinden de Amerikanen de Super Bowl het grootste evenement...

11 maart 2010 om 23:19

De Super Bowl is het grootste ééndagsevenement ter wereld. OS zijn idd groter dan WK, ze gaan ook over meer sporten, maar niets is mooier dan een wk voetbal.

Oplichten is nog te pruimen, maar berovingen of nog erger, lichamelijk geweld ! Al heb ik het geld , zou me toch nog tweemaal bedenken voordat ik daarheen ga.

Lol, De een na grootste sport evenement ter wereld? Wat alleen omdat er op de olympische spelen meer "sporters" zijn? Bull-s.... Het WK voetbal is het meest bekeken en volgens mij ook Financieel het grootste feestje dat er om de 4 jaar is.

over de verwachtingen dat toeristen opgelicht gaan worden met duurdere prijzen.. tja dat gebeurd ook op je willekeurige vakantie. Moeten ze zelf weten volgens mij maken ze uiteindelijk toch niet meer winst dan ze denken (of er is een grote schaarste aan de gevraagde producten)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren